Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Attila2012 # 2013.06.10. 13:38

Tisztelt Hivatalos Jogi Fórumozók!

Önöknek szegezném a kérdést.2011-ben Volt egy Szabálysértés Pénzbüntetést adtak,de elévült!Nekem a Rendészeti Szakközépiskola Oktatás főelőadó Szervező Hölgy azt mondta, hogy jelentkezhetek nyugodtan ez nem kizáró ok!Akkor most ez tényleg igaz hogy nem Kizáró Ok?

Előre is Köszönöm válaszukat Tájékoztatásukat!

Szép Napot Önöknek!

hool36 # 2013.06.07. 12:36

Tisztelt Ügyvédek!

Páromat hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisításért pénzbüntetésre ítélték,ezt részletekben befizettük.Most van lehetősége egy új állásra,ahova erkölcsi bizonyítványt kérnek.Kaphat erkölcsi bizonyítványt emiatt?

ObudaFan # 2013.06.06. 09:47

Erkölcsit azt nem kérhet.
Ha előzetes mentesítést nem kaptál, látszik.

puszedli66 # 2013.06.05. 17:32

Tisztet Ügyvédek !

• Érdeklődnék, hogy kérhet-e valaki rólam erkölcsi bizonyítványt ?( úgy, hogy azt nem én igénylem )

Ha van egy felfüggesztett börtönbüntetésem, abból mi látszik az erkölcsiben ?
köszönöm a választ

Véleményem # 2013.06.04. 15:46

Nem hinném, hogy kizáró ok, de ettől még dönthetnek úgy hogy nem fogadnak gyakorlatra...

kalcedon # 2013.06.03. 13:42

Tisztelt Ügyvédek!
2010.novemberében szabálysértés ügyem volt amiben a bíróság figyelmeztetésbe részesített.Az lenne a kérdésem hogy a rendőrségre lehet-e menni gyakorlatra(jogi asszisztensnek tanulok) vagy a szabálysértés kizáró oknak minősül?
Előre is köszönöm! Üdv: Kalcedon

Sherlock # 2013.06.02. 08:42

Bírói mentesítésre csak szándékos bűncselekményért kiszabott végrehajtandó szabadságvesztésnél van lehetőség, előzetes mentesítésre meg csak ítélethirdetéskor.

Agent Cooper # 2013.06.01. 22:55

Kedves monalisa1!

Nem szeretném minősíteni a leírtakat, maradjunk inkább csak annyiban, hogy valótlan.
Ugyanis felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján a törvényi mentesítés beáll (puszedli66 esetben ez 3 év).
És lehetőség van bírósági mentesítésre (előzetes mentesítés) vagy kegyelmi mentesítésre is.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

monalisa1 # 2013.06.01. 09:19

Öt évet el nem érő szabadságvesztés esetén öt év az elévülési idő., tehát esetedben 1,5 év + 5 év.

Priuszod van, a nyílvántartásban jó ideig meg is marad, de nem nyílvános.

----
  • laikus hozzászóló
puszedli66 # 2013.06.01. 04:49

Tisztelt Ügyvédek !
Ha jelenleg van egy felfüggesztett börtönbüntetésem
( 1,5 év 3 évre felfüggesztve) 2012-ből, akkor ez rajta van az erkölcsi bizonyítványomon, és csak akkor kerül le ha letelt a 3 év ?Valahol marad nyoma ? Van olyan nyilvántartás, ami bárki részére hozzáférhető és tartalmazza ezeket az adatokat ?

nagyon szépen köszönöm

ObudaFan # 2013.05.31. 20:46

Nem nyilvánosak. A sértett, te, az ügyész, a bíró, a védő nézheti meg.

puszedli66 # 2013.05.31. 16:52

Tisztelt Ügyvédek !

Érdeklődni szeretnék, hogy az ítéletek nyilvánosak-e ?
Ha elkövettem valamit a múltban, akkor ki az , aki hozzáférhet az adatokhoz ?

köszönöm a választ

hurrican # 2013.05.30. 17:32

Tisztelt Ügyvédnők/Ügyvédek!Szeretném megkérdezni önöket,hogy a fegyveres bizt.őr szakmában szeretnék elhelyezkedni Hmei Zrt,stb..Nem tudják véletlen milyen típusú átvilágításra kell számítanom?Mert régebben volt felfüggesztettem és utoljára pénzbüntetésem amit természetesen kifizettem ezek elég régen voltak!Bele merjek vágni vagy ilyen előélettel ne is próbálkozzak!Válaszukat tisztelettel köszönöm!

Agent Cooper # 2013.05.22. 05:52

zeuszke, igen.

zeuszke # 2013.05.21. 19:49

Két év próbaidőre való bocsájtás lejárta után kaphatok bejegyzés nélküli erkölcsi bizonyítványt?

ObudaFan # 2013.05.13. 14:12

panka654

3 év az elévülés. Nem akármilyen büntetés kerül be. A mentesítést követően kikerül. (De ha csak közokirat-hamisítás volt és büntetlen előéletű vagy, nem fogsz olyan büntetést kapni, ami bekerülne.

muki25394 # 2013.05.13. 13:42

Tisztelt címzett!

Az lenne a kérdésem, hogy nekem jelenleg van egy felfüggesztett börtönbüntetésem, és az érdekelne, hogy tiszta erkölcsi bizonyítványt kaphatok-e!
Ha igen akkor melyik pontot kell bejelölni a forma nyomtatványon, nekem elhelyezkedéshez kellene!

Köszönettel megtisztelő válaszát!

loretta71 # 2013.05.13. 11:38

üdvözlöm
a kérdésem az, hogyha valaki felfüggesztett szabadságvesztést kapott, ami jelenleg is tart, de az ítélet kihirdetésének napján a bíró mentesítette a hátrányos jogkövetkezmények alól, akkor ez azt jelenti, hogy az erkölcsi bizonyítvány tiszta, és nincs benne a büntetésnek semmi nyoma? vagy nevesítve van a büntetés, csak odaírják, hogy mentesült? vagy ez hogy szerepel benne?
köszönöm
loretta

panka654 # 2013.05.12. 18:34

Tisztelt Címzett!

• A közokirat hamisításnak mennyi az elévülési ideje?
  • Illetve, ha akármilyne büntetést kapok (pl. pénzbirság, felfüggesztett, megrovás, stb.)az belekerül az elkörcsi bizonyítványomba?
  • És ha belekerül akkor meddig lesz benne? Egy idő után törlödik, vagy örökre nyoma marad?

Segítségét előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2013.05.10. 09:39

Nem kizáró ok.

niki22 # 2013.05.10. 08:08

A fő kérdés az lenne hogy ez kizáró ok -e a felvételin?

Agent Cooper # 2013.05.09. 20:58

Kedves niki22!

Az elmarasztaló határozat jogerőre emelkedését követő harmadik év végén törlik a szabálysértési nyilvántartásból az adatokat.

Üdv: Agent Cooper

niki22 # 2013.05.09. 15:26

Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni a fedhetetlenség és büntetlen előélet tekintetében.
Kb 3 éve pénzbírságot kaptam tulajdon elleni szabálysértés miatt. A kérdésem az lenne ez kizáró ok a rendőrségi felvételin vagy lehet tiszta lappal kezdeni?

ObudaFan # 2013.04.26. 14:08

Az az 5 év a mentesítéstől számít, és azt nem lehet lerövidíteni. Előtte a mentesítés idejét esetleg, de kellene tudni, mikor és milyen büntetést kaptál.

vuk081 # 2013.04.26. 07:46

Tisztelt Hölgy/Úr!

Szeretném segítségüket kérni a következőben.
2010 júniusában történt egy incidens.Súlyos testi sértés kísérlete miatt bevonták az erkölcsi bizonyítványom és egyben a vagyonőri igazolványom is..Elvileg 5 év az elévülési idő amikor visszakaphatom.Kisfiam megszületett 2012 júliusában.A kérdésem igazából az lenne önökhöz,hogy valamilyen oknál fogva visszaszerezhetném az erkölcsim előbb,hogy megkapjam a vagyonőri igazolványom.Nem tudok sajnos elhelyezkedni sehol.Ha esetleg tudnának segíteni,hogy hova kinek milyen címmel írjak kérvényt vagy mentesítést akkor megköszönném.egy ismerős mondta hogy gyerekre hivatkozva a felénél kérhetek mentesítést,de nem tudom mennyire igaz.Segítségüket előre is köszönöm.

Üdv:József