Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

gaboca66 # 2011.05.18. 07:49

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni.
Garázdaságért és könnyű testi sértésért pénzbüntetésre ítéltek. Kérdésem az, hogy az erkölcsi bizonyítvány melyik rubrikájában lesz megjegyzés, illetve lesz-e megjegyzés egyáltalán?
Válaszát előre is köszönöm: gaboca66

B.Adri # 2011.06.25. 13:37

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban,hogy volt egy szabálysértési ügyem már meg is volt a tárgyalás, 50 ezer ft pénzbüntetésre ítéltek.Mikor rákérdeztem hogy ez benne lesz-e ez az erkölcsi bizonyítványomba azt mondta a titkár(ő vezette a tárgyalást)hogy 2 évig nyilvántartják! Ez mit is jelent? Mert másik fórumban azt olvastam hogy ez nem fog szerepelni az erkölcsimbe.
Válaszotokat előre is köszönöm!!

ObudaFan # 2011.06.27. 09:20

2 évig nyilvántartják, de az erkölcsiben nem szerepel. Ha újabb szabálysértési, vagy büntetőeljárás indul ellened 2 éven belül, akkor a hatóság látni fogja, hogy volt egy szabálysértésed, és a szankció mértékénél figyelembe lehet venni.

B.Adri # 2011.06.29. 11:55

Tisztelt ObudaFan!
Lenne még egy kérdésem! Ezt írták nekem pontosan"A kiszabott 50.000,-Ft pénzbirságot a végzés jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül kell az ügy iratainál illetékbélyeg formályában megfizetni."
A kérdés az lenne hogy akkor én ezt hová fizessem be,vagy hogy kellene csinálnom?
Válaszodat előre is köszönöm!

B.Adri # 2011.07.13. 17:00

Sziasztok!
Végülis mindeggy ki válaszol csak valaki mondja meg,hogy hogy kell ezt csinálni.Pontosan ezt írták "A kiszabott 50.000,-Ft pénzbirságot a végzés jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül kell az ügy iratainál illetékbélyeg formályában megfizetni."
Akkor én ezt hová fizessem be,vagy hogy kellene csinálnom?
A választ előre is köszönöm!

xdri # 2011.07.13. 18:31

Kedves Adri!
Veszel a postán illetékbélyeget 50.000 Ft-ért és megkeresed az illetékes hatóságot aki a pénzbírságot kiszabta és ott ráragasztod az iratodra.
Ennyire egyszerű.
www.drhalasz.eoldal.hu

xdri # 2011.07.13. 18:38

Szilardadam!
Természetesen kaphat"bütetetlenségi igazolást"amelyet úgy hívnak, hogy tiszta erkölcsi bizonyítványt az is aki valaha letöltendő büntetést kapott. Ez csak idő kérdése,a letöltés után kérheti a polgár a bíróságtól a büntetett előélet iránti mentességet, de ha nem kéri is idővel a törvény által mentesül és akár le is tagadhatja hogy volt elítélve.
www.drhalasz.eoldal.hu

Sherlock # 2011.07.16. 09:11

Kedves szilardadam,

büntetlenségi igazolás = feddhetetlenségi nyilatkozat

mondhatni, mivel egyik sem létezik: erkölcsi bizonyítvány van, az hogy ki hogy hívja, más lapra tartozik.

Az hogy mikortól tiszta az a büntetéstől függ, ehhez le kellene írnia, hogy hány évet kapott - maximum 10 év egyébként.

Sherlock # 2011.07.26. 08:15

Kedves szilardadam,

jelentkezzen, ha úgy gondolja.

http://www.honvedelem.hu/…s_katona.pdf

Andi_73 # 2011.08.02. 19:26

Kölcsönadtam az egyik ismerősömnek 300.000 Ft-ot.
Papír is készült róla, ennek ellenére a megegyezést nem tartotta be, nem fizetett a megegyezés szerinti időpontban. Ezután mindennap küldtem neki sms-eket, hogy: "Mikor fizetsz?") Semmi más nem volt az sms-ekben, de ezt naponta többször is küldtem.
Feljelentett zaklatásért, már bírósági szakban van az ügy, vagyis ősszel lesz a tárgyalás.
Az ügyész pénzbírságot kér.
A problémám az, hogy 1992-ben volt már ügyem a bíróságon, igaz akkor egy másik bíróságon könnyű testi sértés miatt, herén rúgtam egy férfit, mert taperolt...
Akkor 10.000 Ft pénzbírságot kaptam.
A kérdés az, hogy mikor a bíró megkérdezi, hogy voltam-e bűntetve, akkor mit mondjak.
A bűnügyi nyilvántartásban sem szerepelek(1997-ben töröltek onnan), viszont a mostani sértett tud az akkori ügyemről.
Köteles vagyok tájékoztatni a bíróságot, hogy voltam bűntetve, vagy jogomban áll erre a kérdésre nem válaszolni?
Hogy voltam-e bűntetve az különlegeges személyes adatnak számít?

végrehajtó1 # 2011.08.02. 19:52

Mivel gyanúsított vagy következmények nélkül hazudhatsz is.

Kezeske01 # 2011.08.02. 23:19

Jajj...
Bíróság félrevezetése? Eskü alatti hamis vallomás?
De ha ez mind nem, akkor biztos pozitívan befolyásolja az ügyét, ha hazudik és lebukik, nem?

bubble # 2011.08.05. 15:10

erkölcsi bizonyítványt kellene kiváltatnom és nem vagyok tisztában hogy megkapom-e és ha igen szerepelni fog a büntetésem.
2007. június 26-án két év próbára bocsájtottak.
ami ugye már lejárt., a kérdésem hogy kaphatok a bizonyítványt és ha igen mi szerepelhet benne?

Sherlock # 2011.08.05. 16:46

Tiszta lesz.

Sherlock # 2011.08.05. 16:48

Bíróság félrevezetése? Eskü alatti hamis vallomás?
De ha ez mind nem, akkor biztos pozitívan befolyásolja az ügyét, ha hazudik és lebukik, nem?

A gyanúsítottnak nincs igazmondási kötelezettsége, esketés a filmekben van, nem Magyarországon. Dr. House-nak pedig igaza van abban, hogy mindenki hazudik, úgyhogy ezen senki nem fog megütközni.

zed178 # 2011.08.08. 11:37

Tiszteletem.

HA Valakit mentesítenek előzetesen a büntetett előélethez való joghátrányok alól, akkor miért kötik "Nyilvántartáshoz" a vagyonőri igazolvány iránti kérelmet, és el is utasítják?

Előre is köszönöm a válaszokat!

A kialakult helyzet:

2005-ben csalás, és okirathamisítás miatt két év felfüggesztve, 50 eft bírság. Mentesítve voltam már az elsőfoknál-mégsem kapok vagyonőrit, mert valamilyen "Nyilvántartásban" szerepelek, pedig NEM vagyok büntetett előéletű-s ezt erkölcsivel is igazolni tudom..Így olyan mintha büntetve lennék...

eltévedő # 2011.08.23. 12:45

Tisztelt Ügyvéd ÚR!

2011. 04. 08. napján jogerőre emelkedett ami 1 rd testi sértés bűntettében találtak bűnösnek(Btk. 170.§.(1),(2) bek alapján)
Tárgyalás nem volt, de a végzés miatt halmazati büntetésként 80 napi pénzbüntetési tételt szabott ki.
Mi állhat az erkölcsi bizonyítványon? Kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt? Mi van ha nem kötik erkölcsihez a munkát és mi jár ennek az ügynek az elhallgatásáért??

Tisztelettel
egy "eltévedő"

Gabicsek # 2011.08.24. 12:47

Ha jogerős a végzés, nem szerepel az erkölcsiben.

akkus # 2011.08.24. 15:08

Üdv. Valószínű korábban már válaszoltatok hasonló témára. 2009 júliusban elítéltek 1 évre két év próbaidőre felfüggesztve. Ma voltam az új munkahelyen a belépést intézni, kapásból kitöltették velem az erkölcsi kérelmet. A hátoldalon a nem állok, stb. bal oldali oszlopokat kellett bejelöljem. Mire számíthatok, mi lesz az erkölcsin látható a büntetésemből?
Segítségeteket előre is köszönöm
akkus

Sherlock # 2011.08.24. 17:11

Semmi, a próbaidő leteltének napjától tiszta.

akkus # 2011.08.24. 17:22

Köszönöm, tehát akár melyik kérdésre is (nem emlékszem a lehetőségekre, amit x-szeltem) tiszta az erkölcsim? Nem volt semmi eltiltás, így azok nem lehetnek.

ritter # 2011.09.20. 08:12

Hello

ritter # 2011.09.20. 08:18

Tisztelt forumtarsak.Kerdesem a vagyonori igazolvannyal kapcsolatos,de tudom es olvastam sok esetet ill.jogszabalyi hivatkozast,de nem pontosan ertem ezert kerek konkret segitseget a temaban.Megertesuket elore is koszonom.2002.III.15-en jogerosen 1 ev szabadsagvesztest szabtak ki 2 ev probaidore felfuggesztve,ami rendben letelt.A buntetes Btk.172 paragrafus alapjan tortent segitsegnyujtas elmulasztas btt.miatt.
Mikortol kaphatom meg az engedelyt a vagyonor ig.kivaltasara.A tv.3bek.b pontjaban ez a bcs.nem szerepel.

Tisztelettel, ritter

ObudaFan # 2011.09.20. 09:23

Már megkaphatod.

zsa80 # 2011.09.20. 19:12

Tisztelt Fórumozók!
Kaptam 2év felfüggesztettet sikkasztásért,1,5 éve dolgozom a munkahelyemen és most újból kérnek erkölcsi bizonyítványt mivel egyedül nevelem a két gyermekemet és nagyon szükségem van a jelenlegi munkámra az lenne a kérdésem lehet e kérni hogy a felfüggesztés ne szerepeljen benne.