Igaz.
Sunshine after the rain.
Igaz.
Sunshine after the rain.
Én tanítanék, csak még nem kerestek meg ilyesmivel.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Ser,
lehet, hogy neked kellene megkeresned az iskolát.
Fuckultációként lehetne tanítani gimnázistáknak, szerintem. Úgy is jó, ha megtartod az órák egyik részét, én meg a másik részét, meg lehet együtt is, én jó ötletnek tartanám. Ha több iskolában is lehetne, úgy lenne belőle elég pénz, és be lehetne vonulni a történelembe mint a középszerű meg szintű jogi ismeretek oktatásának meghonosítói. :D
Tartsunk hárman...
Sunshine after the rain.
Minden kedves olvasónak ajánlom figyelmébe, G.Nagyné dr. Maczó Ágnes és G.Nagy Ilián 1995-ben írt Alkotmányát.
Elolvasása után, elég egy kis józan ész összehasonlítani a jelenlegi tervezettekkel... Mennyi mindent idéznek, néhol szó szerint belőle.
És kik?? Azok akik anno elutasították.
Minden Magyar embernek tanulságos olvasmány.
Segíts, hogy hol találom meg a Maczó Ágnes féle alkotmányt. (A google-ban nem sikerült.) Komolyan elolvasnám.
Köszönöm. Megtaláltam.
ezek a kérdések lesznek postaládáinkban
1. Az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e?
igen
2. Korlátozza-e az új alkotmány az állam eladósodását?
igen
3. Vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket az új alaptörvény, mint a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség?
igen
4. Járjon-e szavazati jog a kiskorú gyermekek után?
nem
5. Engedje-e az új alkotmány a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását vagy sem?
nem
6. Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?
igen
7. Az új alkotmány fejezze-e ki a határon túl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét?
igen
8. Az új alaptörvény védje-e a Kárpát-medence természeti sokféleségét?
igen
9. Az új alkotmány védje-e fokozottan a nemzeti vagyont?
igen
10. Az új alaptörvény szerint kizárólag átlátható gazdasági hátterű társaságok számára legyen-e nyitva az állami forrásokhoz való hozzájutás?
igen
11. A bíróságok számára legyen-e mód a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására?
igen
12. Az új alaptörvény szankcionálja-e a parlamenti bizottságok előtt való meg nem jelenést?
igen
forrás: http://fidesz.hu/index.php?…
És a kérdések már így lesznek a postaládában, válasszal együtt??:))
Más: ezzel a kiskorúak után járó szavazati joggal a Fidó nagyon rákefélhet. Szerintem arra játszanak, hogy majd így a két-háromgyerekes polgári középosztálybeli szavazóiknak kettőt-hármat érhet a szavazata a Maszop-nyugdíjasok (akiknek már nyilvánvalóan nincs kiskorú gyereke) szavazatával szemben, és így a Maszop az elkövetkező évezredben nem tud többet nyerni.
Na de mi lesz, ha esetleg a 10-12 gyerekes 8 általánost (vagy azt sem) végzett, mélynyomorban élő polgártársak esetleg mégsem oda fognak szavazni, ahová a Fidó szeretné???? A 12-t érő szavazatukkal.....
azok az én válaszaim
és igen, roma testvéreink szavazatai döntenek így
A válaszokat is előre megadják...?
Az miért nincs benne, hogy akarjuk-e a kereszténységre való utalást? Megmondom: mert gyávák és simán bukna.
Ezen felül, aki a 4. kérdésre "nem"-mel akar felelni, annak a kérdőívet február 28-ig megyénként egy helyen munkaidőben lehet leadnia...persze ezután a nemzettestből is kiírja magát.
A gyerekesek plusz szavazata a B terv.
Az A az volt, hogy 1 millióan magyar állampolgárságot kérnek és jobbra szavaznak. Csak éppen olyan "sokan" kértek eddig, hogy az "jelentéktelennek" titulált mnyp maradók számát is többszörösen alulmúlja, így aztán tovább kellett kutakodni.
Remélem a D tervig nem jutunk el.
Milyen sajnálatra méltó beteg lelkű ember lehetsz te efi99.
Nekem az is hiányzik, hogy egyetértünk e azzal, hogy az új alkotmányt csak a parlament 4/5-ös hozzájárulásával lehessen elfogadni, illetve módosítani. Jelen helyzetben csak ez jelentene garanciát, hogy az új alkotmányból (ha már mindenképpen ragaszkodnak hozzá) nem csinálnak olyan üres papírdarabot, mint a régiből.
OFF
Remélhetjük-e, hogy hunfrakk a kérdéseket általában alaposabban olvasta el, mint az első kérdést, vagy alaptalan volna ebben reménykednünk?
Igen.
;-)
ON
Ugyanmár guba, ne légy naív.
Nem én mondtam, hogy kellenek nekik a szavazatok, hanem Mikola. Nem én próbáltam utána 1000-rel letagadni, hogy ők nem azért akarják a kettős államporgárságot, hanem a fidesz. Végül nem én fogom nekik megadni, hanem a fidesz.
Ők a beteg lelkűek és ez sajnos igaz is.
Ez viszont kifejezetten korrekt szerintem:
http://www.parlament.hu/…057-0002.pdf
Meglátjuk, mi lesz belőle.
Jobb későn, mint soha. ;)
Miért is kell új Alkotmány ?
A jelenlegi Alkotmányt sem ismeri-és nem si használja-az emberek 95%-a.
Sajnos a bíróságokon sem lehet érvényesíteni semmilyen Alkotmánnyal ellentétes döntés panaszát.
A panasz ugyanahhoz a testülethez kerül elbírálásra,aki a (alkotmányellenes)döntést hozta.
Az Alkotmánybíróságnak nem feladata!!!! ennek elbírálása,pedig az ilyen döntéseket az Alkotmány 77.§(2) szerint büntetni kellene.
Ezen kívül,jelenleg semmilyen törvény nem írja elő az Alkotmány megalkotásának módját,tartalmát,sőt azt sem,hogy hogyan kell előkészíteni.
Mindössze annyi az erről szóló (Alkotmány 19.§(3)a.) az Országgyűlés........megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát.
De ha van Alkotmány,arról a továbbiakban nem rendelkezik,mert feltételezi,hogy a hatályos Alkotmány időtálló,és betartható.
Az egy másik kérdés és nem elhanyagolható,hogy az Alkotmány betartása és betartatása kinek a kötelessége,és megszegőit milyen szankciókkal lehet sújtani.
Erről jelenleg semmilyen jogszabály nem rendelkezik.
Akkor minek is új Alkotmány?
Az Alkotmány megszegésének követekzményeir?l,a felel?s alkotmány alkotásról és szellemének érvényesítésér?l egy szó sincs benne.
Folytatnám egy röpke gondolattal,miután elolvastam az Obuda-Fan egy jelölését az új Alkotmányhoz,melyet Lázár János és Harrach Péter jegyzett beadványa.(megjegyzés:alkotmányellenes)Idézem hozzá az Alkotmány 24.§(3)
"Az Alkotmány megváltoztatásához,valamint az Alkotmányban meghatározott egyes döntések meghozatalához az országgyűlési képviselők kétharmadának a szavazata szükséges."
Tehát nem új Alkotmány megalkotásáról van szó,hanem a megváltoztatásáról!!!!
Ez pedig csak egyet jelenthet:a népszuverenitás(demokrácia)végét.
A 2.§(2) " A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé,amely a népszuverenitást választott képviselői útján,valamint közvetlenül gyakorolja."
(3)"A társadalom egyetlen szervezetésnek,egyetlen állami szervenk,vagy állampolgárnak a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására,illetőleg kizárólagos birtoklására.Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni"
Tehát egy új Alkotmány(?)megalkotására való törekvés ezt a (3) pontot megszegve,kizárólagos hatalmával visszaélve rendelné el.
Az Alkotmány megszegésének követekzményeir?l,a felel?s alkotmány alkotásról és szellemének érvényesítésér?l egy szó sincs benne.
vagy egy másik paragrafus már nagyon régről:
18. § A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.
Egy belvárosi lakos közlekedési dugó, vagy erős forgalom esetén amikor tiszta levegőt órákig nem lehet venni, konkrétan kitörölheti a ..... az alkotmánnyal.
hasonló jelentőségűek az alkotmány egyéb paragrafusai is...
a "paragrafus" szó helyett használjuk inkább a "szakasz" szót
(én legalábbis így teszek...)
:)
Kedves tamás46,
„A jelenlegi Alkotmányt sem ismeri-és nem si használja-az emberek 95%-a.”
ezek szerint nincs tulajdonod, nem mész választani, stb. :)
„Sajnos a bíróságokon sem lehet érvényesíteni semmilyen Alkotmánnyal ellentétes döntés panaszát.”
valóban nem lehet halálbüntetés ellen fellebbezni.
„Tehát nem új Alkotmány megalkotásáról van szó,hanem a megváltoztatásáról!!!!”
és mikor mondod egy Alkotmányra, hogy új? Mikor annyi marad benne az eredetiből, hogy "fővárosa Budapest"('89), vagy mikor a hatályoshoz képest kissé módosítva - ha mondjuk a Jakab András-féle tervezetet veszem figyelembe, az inkább erre hajaz és Gulyás G. is többször említette, hogy szívesen venne át részeket belőle -, de új számmal "alkotják meg"?
Az pedig szimplán a "laikus elem" a mondanivalódban, hogy ez szerinted nem jelenti az új megalkotását.
„Ez pedig csak egyet jelenthet:a népszuverenitás(demokrácia)végét.”
A népszuverenitás nem egyenlő a demokráciával.
„Tehát egy új Alkotmány(?)megalkotására való törekvés ezt a (3) pontot megszegve,kizárólagos hatalmával visszaélve rendelné el.”
Ennek egyébként nincs értelme; de mintha jelenleg 3 párt venne részt az alkotmányozásban.
Az új(vagy nem "új") Alkotmány pedig továbbra is inkább politikai, semmint szakkérdés.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
„valóban nem lehet halálbüntetés ellen fellebbezni”
ezen jót mosolyogtam, grat!
hunfrakk igazad lehet, de nekem mint laikusnak nézd el ezt a pontatlanságot :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |