közigazgatási munkaviszony


zoknikifli # 2018.11.17. 17:34

Sziasztok!

Olyan kerdesben kernek segitseget, hogy gazdasagi igazgato helyetteskent dolgozom egy szervnel, ahol megbizatasom (kinevezesem) miniszter elnoki nincsen, mert az Aht tvben eloirt feltetelekkel nem rendelkezem. A munkaltatom intezmenyunk belso szabalyzata ertelmeben gazdasagi igazgato helyettesnek nevezett ki, amig nem talalunk uj gazdasagi igazgatot. A poziciot kicsivel tobb, mint fel eve elvezem, ellenben vannak aggalyaim azzal kapcsolatban, hogy kovetek-e el valami szabalysertest hianyos vegzettsegeim miatt. Sem 5 eves vezetoi tapasztalattal, sem pedig nyilvantartasba vett regisztralt merlegkepes vegzettseggel nem rendelkezem. Egyetemi kozgazdasz vegzettsegem van egyedul. Egyik kedves ismerosom szolt, hogy bajom lehet belole, hogy torveny altal kikotott feltetelekkel nem rendelkezem, tovabba van egy kiszabott ido, ami letelte utan, nem lehetek gazdasagi igazgato helyettes. Kezdjek aggodni? Feltetelezem a munkaltatom azert nevezett ki (miniszteri engedely hianyaban), mert be tudom tolteni hazon belul ezt a poziciot, amig uj gazdasagi igazgatot nem talalunk. Ugy gondolom, hogy bajom ebbol nem lehet hiszen szamos kollegam van iranyitasom alatt, akik rendelkeznek nyilvantartasban jegyzett merlegkepes vegzettseggel. Probaltam ertelmezni az Aht rendelkezeseit es ez mint kiskapu atmenetileg jarhato utnak tunik. Tudnatok segiteni abban, hogy ez szabalyszeru pozicio es munkakor amit ellatok, megfelel a torvenyi eloirasoknak, illetve mennyi ideig tudom riziko nelkul elvezni a beosztasomat ugy, hogy jelenleg nincsen gazdasagi igazgato tobb mint fel eve, akit helyettesitek? Palyazati kiirast rendes gazdasagi igazgatoi poziciora nem hirdettunk egyszer sem. Koszonom segitsegeteket!

nanemaaa # 2018.11.16. 09:21

Nem hiszem, hogy ez járható, de erről inkább a munkáltatódat kellene megkérdezned. Mert ha ő nem megy bele egy ilyen játékba, akkor mindegy, hogy a jogszabályok mit mondanak. Ha pedig a munkáltatónak érdeke, hogy te ott maradj, akkor úgyis megtalálja a módját.

Péter1957 # 2018.11.08. 11:36

Tiszteletem!

Köztisztviselői alapvizsgám sikertelensége miatt, egy éves munkaviszony után, törvény szerint, megszűnik a munkaviszonyom.
Jogilag,munkajogilag megvalósítható az egy éves munkaviszony megszűntése utáni (egy néhány nap vagy akár másnap) ismételt munkaszerződés megkötése?
Tehát dolgozok egy évet, felmondok (felmondanak nekem),de újból felvesznek még egy évre...és még egyre, hiszen 2 évem van a nyugdíjig.

Válaszát előre is köszönöm:

Péter


Tiszteletem!

Klebelsberg Központ alá tartozó kormányhivatali munkavállalóként(M?SZAKI FELADATOKAT ELLÁTÓ DOLGOZÓ vagyok) vagyonnyilatkozati kötel