Társasházi törvény, csendháborítás


Szomorú örökös # 2021.08.26. 18:22

webonion

Megtettem, megszámoltam. 13845 karaktert sikerült értelmetlenül ideírnod. Megérte? :-D

Szomorú örökös # 2021.08.26. 18:07

webonion

Nem kell az ömlengés : D :D :D

Esetleg összeszámoljam, hány karaktert toltál ide értelmetlenül, sok-sok baromságot összehordva? Ha majd ráérek, ígérem, hogy meg is teszem. :-)

Szomorú örökös # 2021.08.26. 15:01

Nekem is volt kutyám kertes házban.

Látod, ott kellett volna maradni! :-)

webonion # 2021.08.26. 13:22

Szomorú örökös,
"Az a kutya teljesen rendben van. Jelző kutya és ez a dolga.
Igen, bizonyára!! Éjszaka a nyugalomban akkor hogy lehet, hogy folyamatosan ugat? Ha a kutyával minden rendben van? Vagy akkor az nem igaz amit írsz! Nem ugat folyamatosan, hiszen ő is pihen. Vagy este 11-től folyamatosan megállás nélkül hajnal 4-5-ig ugat? És akkor mit csinál napközben? Szegény kutyának van ideje enni, inni meg aludni? Vagy csak ugat folyamatosan megállás nélkül? Ne haragudj már, de ezt nem hiszem el! Nekem is volt kutyám kertes házban. Azt, hogy ugat mondjuk minden órában 5 percet azt meg ne hasonlítsd ahhoz, hogy ezek a gyökerek ténylegesen több órát pofáznak folyamatosan éjszaka!

"Több oldalnyi ömlengés után én valahol egészen máshol látom a gondot. ;-)"
Én is úgy látom, hogy neked is máshol vannak a bajok, hiszen nem kötelező válaszolni!

Befejeztem veled, mert nekem nincs időm arra, hogy ha a felvetéseidre reagálok akkor szerinted ömlengek. Sok dolgot nem tudsz, de te már az elején levontad a konzekvenciát! És a burkolt sértegetésedből sem kérek!! Köszönöm!!

Szomorú örökös # 2021.08.26. 11:16

webonion

Akkor annak a kutyának valami nagy baj van a fejével, vagy nincs megnevelve!!

Az a kutya teljesen rendben van. Jelző kutya és ez a dolga. Több oldalnyi ömlengés után én valahol egészen máshol látom a gondot. ;-)

De nem volt ez mindig így! És nem 100 éve volt ez, mert amikor én jártam szórakozni, akkor én ezt elfogadtam, pedig vágni lehetett a füstöt

Már bocsi, de ki a tökömet érdekli, hogy régen mi volt? Jelenleg MOST van. :-D

webonion # 2021.08.26. 10:01

„És a kutya folyamatosan, megállás nélkül ugat órákon át?”
Bármennyire is nem hiszed, ez bizony így van. Pontosan így alszom el és nem ébredek fel rá, reggel pedig pihenten ébredek. De nem vagyunk egyformák, ettől szép a világ. :-)
Akkor annak a kutyának valami nagy baj van a fejével, vagy nincs megnevelve!!

"Ez alapból marhaság, mert már a kocsmában is tilos dohányozni évek óta."
De nem volt ez mindig így! És nem 100 éve volt ez, mert amikor én jártam szórakozni, akkor én ezt elfogadtam, pedig vágni lehetett a füstöt, senkit sem érdekelt!!

Köszönöm válaszaidat!

Szomorú örökös # 2021.08.26. 09:37

webonion

És a kutya folyamatosan, megállás nélkül ugat órákon át?

Bármennyire is nem hiszed, ez bizony így van. Pontosan így alszom el és nem ébredek fel rá, reggel pedig pihenten ébredek. De nem vagyunk egyformák, ettől szép a világ. :-)

Ha valaki kocsmába megy, az legyen azzal tisztában és fogadja el, hogy valaki rágyújt mellette

Ez alapból marhaság, mert már a kocsmában is tilos dohányozni évek óta.

Szóval az öntörvényű megoldások helyett inkább járd tovább a törvényes megoldásokat, mert ha megbüntetnek, akkor utána hiába mutogatsz majd a kocsmára. És bocsi, több energiám, időm már nincs rád és a többoldalas ömlengéseidre.

webonion # 2021.08.26. 09:28

Szomorú örökös,
kitől kell kérni hitelesített eszközt? Ha ezen múlik, akkor azzal csinálom a felvételeket, csak adjanak egyet.
És a manipulálásra visszatérve, szerintem az is kideríthető, hogy manipulálva volt-e a felvétel? Egy jó szakember ezt hamar kiderítené...

webonion # 2021.08.26. 08:51

Szomorú örökös,
És a kutya folyamatosan, megállás nélkül ugat órákon át? Mert ha nem, az engem sem zavarna, ahogy a varjúk sem amik a parkban vannak (a járda után az egyirányú út van aztán egy nagy park), a szemközti fákon gyűlnek össze, napkeltekor és napnyugtakor olyan károgást csapnak, de aztán elrepülnek.
De valahogy nem hiszem, hogy ha még álmos is vagy, hogy tudod kipihenni magad ha fel-fel ébredsz a gyökerekre. Igaz, mondjuk vissza tudsz aludni, de az nem olyan pihentető, mintha végigaludnád az éjszakát. Aztán mehetsz műszakolni 12 órában!
Ezt szerintem te sem gondolod komolyan, hogy bárki tud úgy aludni egy lakodalom mellett, hogy pihenten ébredjen! Minden nap!

"Ezeket nyugodtan elteheted a fiókba, mert nem hitelesített eszközzel készültek, azaz simán manipulált felvételnek tudja minősíteni egy esetleges peres eljárásban még a legkopaszabb ügyvéd is."
Mégis hogy manipulálom? Megkérem őket, hogy álljanak össze csoportképre vagy jöjjenek vissza zárásidő után? A telefonomban pedig fogalmam sincs, hogy hogyan lehet megváltoztatni pl. a készítés dátumának idejét vagy akár a gépen, ha lementettem oda a képeket, videókat.
Ja, de akkor egy videóm tuti van ami jó lenne, mert a pultos hapsi konkrétan bemondta az időt, ami zárás idő után volt, igaz csak fél órával, de még fél óráig azért itt voltak.

"Nem mellesleg gyanítom, hogy a közös költséget is vastagon támogatja az üzemeltető (így nyilván a te fizetnivalód is kevesebb havonta) és a közös képviselő pontosan ezért nem támadja úgy, ahogy te azt elvárnád tőle."
Ebben nagyon tévedsz, ugyan úgy annyit fizet, mint bárki más, m2 alapon megy a közösköltség fizetés, de most hátraléka van, amiért ha jól tudom már ment a végrehajtás, mert több, mint 2 havi elmaradása van. Miért lenne ebből a társasháznak haszna? A hely tulajdonosa magánszemély!!

"ha mást nem nagyon zavar a házban, akkor kisebbségben maradtál ezzel a kérdéssel. És ősi igazság, hogy egy fecske nem csinál nyarat. :-("
Mindenkit zavar a társasházban, mert már 1999-ben és 2010-ben is írtak levelet a jegyzőnek és a polgármesternek, de még csak választ sem kaptak. Nekem akkor pattant el a cérna a nyáron, amikor reggel 7-ig (csupán csak 5 órával voltak tovább nyitva, mint ahogy lehettek volna), 5 gyökér miatt nem lehetett aludni. És nem fogom annyiban hagyni, mert elegem volt, hogy arra sem képes, hogy a nyitvatartási időt betartsa!!!

Ja és egyébként jelentene valamit az 5 méteren túli távolság, mert ha átmennének a parkolóba vagy a park szélére, akkor már nem jönne be a cigiszag! A zajongás pedig addig nem zavar, amíg nem akarok aludni.
De akkor majd ha a kocsma megtehet bármit, akkor majd én is meg fogom locsolni a láthatatlan virágaimat, amik pont a kocsma fölött vannak, upsz.
És felszereltetek klímát akkor is, ha rendelet tiltja! Mert ez is milyen már!! Nem rakhatok fel klímát, de a kocsmának 23 óra utáni nyitvatartása lehet? Vagy lehessen klímát feltenni és akkor leszarom a kocsmát, de a járdát hagyják meg a gyalogosoknak, vagy nincs klíma és a kocsma maximum 23 órakor bezár!
Azért kérlek képzeld el azt, hogy milyen annak aki közvetlenül a kocsma fölött lakik! Mindenféle szempontból. Ha bent vannak a kocsmában a zajongást ott is hallják, nem csak kint. Ablakot nem nyithat, pedig közvetlenül (töményen kapja a cigiszagot) fölötte van két ablaka is. Egy kisgyerekes családról van szó, akik mostanra már végleg megunták és hamarosan elköltöznek.

Egyébként nem lehet zárt térben kalakítani dohányzórészt? Elszívással, meg levegőtisztító berendezéssel? A kocsma is tegyen meg mindent, azért, hogy üzemelhessen! Alakítson ki bent egy dohányzórészt a dohányzóknak és hangszigetelje a kocsmát.
Amúgy vicces ez a nemdohányzók védelme baromság!! Ha valaki kocsmába megy, az legyen azzal tisztában és fogadja el, hogy valaki rágyújt mellette. Ha nem tetszik neki akkor pedig ne menjen szórakozóhelyre!! Én miért szívjam azt a szart, amikor nem megyek szórakozóhelyre, hanem alapból csak élni akarom az életem? Nem az utcán vagyok, hogy távolabb tudjak menni az ilyen dohányzó gyökerektől, akik nincsenek senkire tekintettel, még a gyerekre sem! Akkor sem ha buszmegállóban vagy a zebránál áll, ahol sokan összegyűlnek! Akkor hol van a nemdohányzók védelme!

Szomorú örökös # 2021.08.26. 03:34

webonion

Kicsit úgy érzem, hogy naiv vagy. Eddig sem tartott be semmi szabályt, akkor szerinted utána fog változni valami?

Akkor minden alkalommal bejelentést teszel, más lehetőséged nincs. Előbb-utóbb valamelyikőtök csak megunja. Mellesleg nekem a hálószoba ablakom alatt ugat a szomszéd kutyája, én mégsem jelentgetem rendszeresen az illetőt - nagyon jó viszonyban vagyok vele - és mégis nagyon jókat alszom. Aki igazán álmos, az a lakodalomban a zenekar mellett közvetlenül is jót alszik.

Az nem jogsértő, hogy a nyitvatartási időt nem tartja be?

De az!

Minden héten van ilyen, nem tudom mennyi olyan felvételem és fényképem van, ami a nyitvatartási időn túl készült!

Ezeket nyugodtan elteheted a fiókba, mert nem hitelesített eszközzel készültek, azaz simán manipulált felvételnek tudja minősíteni egy esetleges peres eljárásban még a legkopaszabb ügyvéd is.

Szomorú örökös # 2021.08.26. 03:27

webonion

Nem tudom te mennyire örülnél annak, hogy nem tudsz éjszaka pihenni

Szerintem leírtam már, hogy nekem se tetszene egy ilyen állapot. Viszont tudomásul kell venni, hogy csak azért, mert kocsmát üzemeltet, a társasház nem tiltathatja meg a működését. Ezt épp a törvény nem engedi. Viszont arra lehet kötelezni - na nem nektek, hanem az illetékes hatóságnak - hogy törvényesen működjön. Sajnos ők nem kötelezik rá a bérlőt, akkor ennél több jogotok nincs,. bármilyen szomorúan is hangzik. Nem mellesleg gyanítom, hogy a közös költséget is vastagon támogatja az üzemeltető (így nyilván a te fizetnivalód is kevesebb havonta) és a közös képviselő pontosan ezért nem támadja úgy, ahogy te azt elvárnád tőle.

Akkor a közgyűlés csak az asztalok kihelyezését tilthatja meg?

Mint írtam, még azt sem! Ti nem tilthattok meg neki semmit, mert nem vagytok vele semmilyen jogi viszonyban, egyedül az ingatlanrész tulajdonosa és a hatóság teheti ezt. Van arra illetékes hatóság, aki az engedélyt adta neki a működéshez, csakis rajta keresztül oldhatjátok meg a gondjaitokat.

Nem úgy van, hogy a bejárattól 5 méterre kellene lennie?

Rosszul tudod, az csak néhány intézményre vonatkozik. A vendéglátóhelyekre kivételes szabályok vonatkoznak:

4. § (1) Dohányzóhely - a szórakoztató, vendéglátó szolgáltatást nyújtó közforgalmú intézmények kivételével - a közforgalmú intézmény bejáratától számított 5 méteres távolságon belül nem jelölhető ki. A szórakoztató, vendéglátó szolgáltatást nyújtó közforgalmú intézmények esetében a dohányzóhelyet a bejárattól számított 5 méteres távolságon belül abban az esetben lehet kijelölni, ha az intézmény területén a nyílt légterű dohányzóhely kijelölésének feltételei a bejárattól számított 5 méteres távolságon kívül nem állnak fenn.

Most tudom, az fog következni, hogy menjenek arrébb a járdán. Szerintem egyrészt az már nem számít az intézmény területének, másrészt én úgy gondolom, hogy ha 5 méterrel arrébb szívják, akkor is fel fog hozzád menni a füst és semennyivel nem lesz csendesebb.

Szóval szerintem járd végig a hivatalos utat és próbáld meg a hatóságokon keresztül elérni a célodat, más választásod nagyon nincs. Nagy valószínűséggel az ingatlanrész tulajdonosával is hiába egyezkednél, mert egyrészt neki valószínűleg egy jövedelem forrás az állandó bérlő, másrészt pedig ha mást nem nagyon zavar a házban, akkor kisebbségben maradtál ezzel a kérdéssel. És ősi igazság, hogy egy fecske nem csinál nyarat. :-(

webonion # 2021.08.25. 19:12

Szomorú örökös,
inkább a rendőrnek. Azt nem mondtam, hogy valamelyik hazudik. Csak lehet, hogy a havernak vagy egy kis kenőpénz fejében bárkinek kiadnak bármilyen engedélyt, mivel a tulaj elvileg sok embert ismer. Én nem ismerem, fogalmam sincs ki fia borja.

"Pedig nagyon egyszerű! Ha te jogtalanul úgy gondolod, hogy a társasház megtilthatja a kocsma működését, akkor a hely üzemeltetője simán beperelhet ezért. És a bírósági határozat alapján a jegyző már lazán intézkedhet."
Hát ez nagyszerű, ő beperelhet, de a társasház nem tehet semmit, hogy a kocsma betartsa a szabályokat és a társasház lakóit ne zavarja a működésével??????

"Fordítva ülsz a lovon! Ahogy már az elején is tanácsolták, minden akció helyett előbb kérj birtokvédelmet a jegyzőnél. Akkor a kocsma még lehet működni fog tovább, de úgy, hogy a lakók nyugalmát nem fogja zavarni." Kicsit úgy érzem, hogy naiv vagy. Eddig sem tartott be semmi szabályt, akkor szerinted utána fog változni valami? Az nem jogsértő, hogy a nyitvatartási időt nem tartja be? Minden héten van ilyen, nem tudom mennyi olyan felvételem és fényképem van, ami a nyitvatartási időn túl készült! Ő bármit tehet bármilyen szankciók nélkül? Bármikor? Bármennyiszer?

Nem tudom te mennyire örülnél annak, hogy nem tudsz éjszaka pihenni, mert a gyökér "kedves vendégek" csak ordibálva bírnak beszélgetni! És éjfélig vagy hajnal 2-ig vannak nyitva a hét minden napján! Jó esetben, mert rá nem vonatkoznak a szabályok, ők addig lehetnek nyitva ameddig akarnak!! Mit nekik nyitvatartási rend!!!
Tökömet sem érdekelné, ha a kocsmában lennének (kivéve a fölöttük lakót), bent dohányoznának és nem a járdán, akkor is ha nem lenne kint az asztal. Miért kell nekem szívnom a lakásomban a cigifüstöt?
Ez nem csak engem zavar, elhiheted. Ja és alapesetben sincs megoldva a dohányzásra kijelölt hely! Nem úgy van, hogy a bejárattól 5 méterre kellene lennie? A bejáratban és az utcán dohányoztak eddig is, csak akkor hamarabb visszamentek a kocsmába, mivel a piát nem hozhatták ki. Vagyis most sem hozhatnák ki, de rájuk ez sem vonatkozik. A rendőr is szólt nekik ezért, de ez sem számít!

Akkor a közgyűlés csak az asztalok kihelyezését tilthatja meg?

Jó, kérünk többen birtokvédelmet, hogy az asztalok kihelyezését megszüntessék és kérjük a régi 23 órás nyitvatartási idő visszaállítását! Aztán majd nem fog történni semmi, akkor sem ha megkapjuk a birtokvédelmet, mert a kocsma majd éjfélig meg hajnalig lesz nyitva, ahogy eddig is!!

Szomorú örökös # 2021.08.25. 18:10

webonion

A rendőr is megmondta, hogy ez közterületnek számít és nem fogyaszthatnak alkoholt az asztalnál és a járdán, tehát akkor ez nem terasz!

Akkor szerinted most az önkormányzat hazudik vagy a rendőrség? Te írtad: „a városházától engedélyt kapott a kocsma, hogy a járdára (közterületre) kihelyezzen asztalokat

Már én is kezdeményeztem volna, hogy határozatban szavazzuk meg, hogy megtiltjuk a kocsma további működését hivatkozva a társasházi törvény 18-as paragrafus 3 b bekezdésére. De lebeszélt, mert beszélt egy ügyvéddel és ha ilyen határozatot hozunk, akkor a jegyző hatályon kívül helyezheti és még a perköltséget is a társasháznak kell fizetni, ha elbukjuk (ezt momentán nem értettem, hogy hogyan jutunk el a perig).

Pedig nagyon egyszerű! Ha te jogtalanul úgy gondolod, hogy a társasház megtilthatja a kocsma működését, akkor a hely üzemeltetője simán beperelhet ezért. És a bírósági határozat alapján a jegyző már lazán intézkedhet.

Nekem az volt a tervem, hogy hozunk egy határozatot, hogy a továbbiakban nem engedjük a kocsma üzemelését (leírva, hogy zavarja a lakók nyugalmát) és a jövőre nézve sem adunk engedélyt ilyen létesítmény megnyitására.

Ahogy ezt leírták, nincs jogod megtiltani a működését, mert nem szerencsejáték-barlang vagy nem kupleráj működik ott. Ez a kettő az, ami jogtalan lehet, minden más nem az, ha engedélyt kapott a működésre az önkormányzattól, mivel ez már nem a társasház jogköre, hogy engedélyezze..

Ezután pedig írtam volna a jegyzőnek, külön is csatolva mindenféle videót és képet és kértem volna, hogy vonja be a kocsma engedélyét és ha ezt nem teszi meg akkor birtokvédelmet is kértem volna.

Fordítva ülsz a lovon! Ahogy már az elején is tanácsolták, minden akció helyett előbb kérj birtokvédelmet a jegyzőnél. Akkor a kocsma még lehet működni fog tovább, de úgy, hogy a lakók nyugalmát nem fogja zavarni. Bár ahogy sejtem, neked alapból a kocsma ottléte a gond, nem az, hogy az utcán is vannak talponálló könyöklők.

webonion # 2021.08.25. 16:31

Köszönöm a hozzászólásokat!
Maradjunk annyiban, hogy ez járda és nem terasz! A rendőr is megmondta, hogy ez közterületnek számít és nem fogyaszthatnak alkoholt az asztalnál és a járdán, tehát akkor ez nem terasz!
Azt még elfelejtettem írni, hogy csak asztalok vannak kint, szék nincs, ez ilyen állós asztalok, amit körbeállnak és ha körbeállták akkor már a gyalogosnak az úton van hely!
Az a baj, hogy már olyan sok dolgot hallottam és hiába levelezek a kereskedelmi osztály vezetőjével, nem csinál ő sem semmit. Gyanítom van vaj a füle mögött!!
A polgármester megnézeti, hogy a kocsmának milyen engedélye van, most erre várok. A polginak már sok videót és fényképet is küldtem, láthatja, hogy mi itt a helyzet. Bár ezeket a kereskedelmi csoportvezető is megkapta, de ő erre sem csinált semmit.
A lakógyűlés összehívása nem ér semmit, a közgyűlést kell összehívni. Ezt már meg is akartam tenni, de a közösképviselő lebeszélt. Már én is kezdeményeztem volna, hogy határozatban szavazzuk meg, hogy megtiltjuk a kocsma további működését hivatkozva a társasházi törvény 18-as paragrafus 3 b bekezdésére. De lebeszélt, mert beszélt egy ügyvéddel és ha ilyen határozatot hozunk, akkor a jegyző hatályon kívül helyezheti és még a perköltséget is a társasháznak kell fizetni, ha elbukjuk (ezt momentán nem értettem, hogy hogyan jutunk el a perig). Nekem az volt a tervem, hogy hozunk egy határozatot, hogy a továbbiakban nem engedjük a kocsma üzemelését (leírva, hogy zavarja a lakók nyugalmát) és a jövőre nézve sem adunk engedélyt ilyen létesítmény megnyitására. Ezután pedig írtam volna a jegyzőnek, külön is csatolva mindenféle videót és képet és kértem volna, hogy vonja be a kocsma engedélyét és ha ezt nem teszi meg akkor birtokvédelmet is kértem volna. De ahogy írtam egyrészről
a közösképviselő azt mondta, hogy az a paragrafus nem erről szól, mint ahogy én gondoltam, másrészről pedig úgy sem érek el vele semmit sem.
Eszek szerint akkor mégis csak jó felé kutakodok? Ha mindenki le akar beszélni?
Csütörtökön egy másik lakóval együtt meglátogatjuk személyesen a kereskedelmi csoportvezetőt!
Ez után pedig azt gondoltam, hogy személyesen is felkeresem az építési osztályt, az engedély kiadása miatt, aztán a köz vagy népegészségügyet (hirtelen nem tudom, hogy mi a pontos neve) a dohányzás miatt, és a jegyzővel is jó lenne személyesen beszélni.

Szomorú örökös # 2021.08.25. 11:03

drbjozsef

Ezt írta a kérdező:

a városházától engedélyt kapott a kocsma, hogy a járdára (közterületre) kihelyezzen asztalokat

Ha nekik így jogszerű, akkor másnak is az kell legyen. Megjegyzem én sem örülnék egy ilyen állapotnak...

drbjozsef # 2021.08.25. 09:54

Nem gondolnám, hogy jogszerűen adható olyan területfoglalási engedély, ami hosszú távon, rendszeres használatban megszünteti a járdát azon a szakaszon. (mert rövid távra, egy napra, mint pl. az air race-es szarra adtak, még jogszerű lehet, szerintem sajnos.)

Ha a kocsma teraszt akar, akkor a járda előtti 1-2 parkolóhelyre kérje az engedélyt, ahogy a VI., VII, IX. kerületekben ez szokásos. Ha pedig nincs olyan, akkor ne akarjon teraszt. Akkor költöztesse a vállalkozását oda, ahol tud teraszt is csinálni.
Nem eltorlaszolni az egész járdát.

Megnézném én közelről azt a területhasználati engedélyt...

Szomorú örökös # 2021.08.25. 08:49

webonion

ez nem terasz, hanem járda

Ha engedélye van asztalok és székek kihelyezésére, akkor az már terasz.

nanemaaa # 2021.08.25. 06:38

Mert mit vársz egy polgármestertől? Ő csak politikus.
Ha van közterület használati engedélyé a kocsmának, és ki is pakolták az asztalokat, akkor már terasz.
Ha nem te vagy az egyedüli a társasházban, vagy egyedül is eléred a 10%-ot, akkor a kezdeményezésedre kötelező összehívni a lakógyűlést, és szavazni a kérdésben. Mint írtam, megtilthatjátok a rendeltetés megváltoztatását. Onnantól kezdve pedig majd a tulajdonos elszámol a bérlőjével.

webonion # 2021.08.23. 17:18

nanemaaa,
Most egyelőre megvárom, hogy a polgármester mit reagál.
02. Igen a teraszon tudom, hogy lehet alkoholt fogyasztani, de ez nem terasz, hanem járda. Az épület előtt egy keskeny járda van aztán már az egyirányú út következik. Itt nem lehet teraszt kialakítani, az engedélyt sem tudom, hogy hogyan adhatták ki. Gondolom csak kért és kapott!! Helyszíni bejárás gondolom nem volt, hogy ide ezt nem lehet megoldani!
04. Ez jó lenne, mert felháborítónak találom azt, hogy társasházban élő 15 család egy miatt szív és nem lehet ellene tenni semmit! Társasház, neki is be kell tartania a szabályokat és alkalmazkodni kell a többiekhez!
05. Az alapító okiratban egy magánszemély a helyiség tulajdonosa, aki bérbe adta ki a kocsmának. Régen oktató helyiség volt, aztán lett kocsma, de senki nem kérdezte meg annak idején a lakókat, hogy engedélyt adnak-e egy kocsma üzemeltetésére. Először a kocsma még csak 23 óráig volt nyitva, aztán tulajdonos váltás volt és akkor változott a nyitvatartási idő éjfélre és hajnal 2-re. Amit most hétvégén sem sikerült betartani, mert szombat reggel még 3-kor voltak itt és gyanítom, hogy még maradtak bent a kocsmában is, mert hajnal 5:10-kor zárt be véglegesen. Ja és nagyon jó augusztus 20-ánk volt, mert kapott engedélyt arra, hogy külön rendezvény miatt nyitva legyen, így 20-án már reggel 9-kor arra ébredtem, hogy pofáznak lent az utcán. Egész nap be kellett csukni az ablakot, mert volt, hogy 10-15-en is dohányoztak a járdán. Mivel szél meg nem volt, az egész jött be az ablakon. Aztán ahogy írtam, hajnal 2 helyett 5:10-kor zárt be. De hát minek is az a sok pihenés itt az embereknek!! Mit képzelnek már magukról!! Hiszen a kocsma az első!!
Köszönöm a válaszaidat! ;)

nanemaaa # 2021.08.23. 08:29
  1. Birtokvédelmet kérni a jegyzőtől.
  2. A közgyűléstől, mint a közterület tulajdonosától kérni, hogy vonják vissza a közterületi teraszra vonatkozó engedélyt, szerződést, bármit, mivel így nincs meg a minimum 1,5 m járda szélesség. Megjegyzem, hogy vendéglátó teraszon szabad alkoholt fogyasztani és dohányozni is.
  3. Alkalmanként, nyitvatartási időn túli randalírozáskor kihívni a rendőrséget.
  4. Lakógyűlést összehívni, megvitatni, hogy a nyitvatartást korlátozhatja-e a társasház. Vélhetőleg igen. Ezen esetben a jegyzőtől, mint kereskedelmi hatóságtól kérni a nyitvatartás korlátozását. Megsértése esetén nem csak a rendőrséghez, de a kereskedelmi hatósághoz is bejelentést tenni.
  5. Megnézni pl alapító okiratban, hogy mi a kérdéses egység nyilvántartott rendeltetése. Ha nem kocsma, akkor a társasház megtilthatja a nem lakás célú önálló rendeltetési egység rendeltetésváltoztatását.

Dióhéjban esetleg ezek jöhetnek szóba.

webonion # 2021.08.20. 21:21

drbjozsef,
a zárt ablakkal az a baj, hogy a lakásban 30 fok van nyáron, klímát meg nem lehet felszereltetni, mert rendelet van rá :(

Majordomus,
inkább hagyjuk, vele semmire sem megyek. Ő inkább mindenről lebeszél.

A birtokvédelemmel érek valamit? Azt simán a jegyzőhöz kell benyújtanom? Ez az utolsó opcióm.
Bár most sikerült a polgármesterrel felvennem a kapcsolatot, talán egy kis szikra remény felcsillant.
De nem adom fel!! Legközelebb írok majd a közegészségügyi csoportnak, az építési csoportnak és a kereskedelmi csoportnak becsatolva a polgármestert is. Remélem előbb-utóbb lesz valami hatása, mert ez teljesen elfogadhatatlan. Most is nem tudom kinyitni az ablakot, mert nem fúj egy cseppet sem a szél, ha kinyitom az ablakot, bejön a cigiszag és a kiabálás. A lakásban már most 28 fok van. Majd hajnal 3-kor felkelek és kinyitom az ablakot, remélve, hogy addig bezárnak (2-ig kellene nyitva lenniük) Utálom a nyarakat, mindig így telik...

Majordomus # 2021.08.20. 20:52

Közös képviselőtök nincs?

drbjozsef # 2021.08.20. 20:24

Hát akkor ennyi. Nincs mit tenni. Zárt ablak, erős füldugó, home office, és a probléma megoldódott.

webonion # 2021.08.20. 17:03

drbjozsef,
hiába küldözgetem a képeket, videókat az itteni városházán dolgozó személynek, arra hivatkozik, hogy nem tudja elfogadni, mert nem vagyok hivatalos személy. Ezért mutogat a rendőrségre, hogy csak az ő jelentésükre tud intézkedést hozni.
A rendőrség pedig azt mondja, hogy ők nem tehetnek semmit, a városháza tud csinálni bármit. Ezért írtam, hogy egymásra mutogatnak.

drbjozsef # 2021.08.20. 16:19

webonion,

A társasházak kezéből kivették nem oly rég az ilyen lehetőséget, kizárólag az erotikus vagy szerencsejátékkal összefüggő vállalkozáshoz kell a társasház engedélye.

Dokumentálsz minden, minden nap fényképezel, mikor zár, mikor nyit, hívjátok ki rendszeresen a rendőröket, hátha ők is megunják, zaklasd a helyi önkoris képvisekőtöket. De mindenekelőtt beszéljetek kulturáltan a tulajjal, oldja meg a problémákat, ha nem, akkor fogjon össze ház, és zaklassátok ti, Ki lehet találni dolgokat, hogy ne érezze komfortosnak a vendégköre az odajárást. Vagyis harc. Ha más nincs...