Picur21
Az elbíráló nem én vagyok, ezért azt tudom tanácsolni, hogy terjessze elő az igényét, ha azt elutasítják fellebbezzen, és akkor másodfokon körültekintőbben elbírálják.
edy_cyca
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság addig folyósítja az árvaellátást, ameddig az oktatási intézmény a tanulói/hallgatói jogviszonyt igazolta. Nagy valószínűséggel az Ön oktatási intézménye a jogviszonyát 2012. 06. hó végéig igazolta (megjegyzem, hogy hivatalosan 06. hóban fejeződik be a tanév), így az ellátást 06. hó végéig jogszerűen veszi fel.
kertitorpe
A 2012/2013-as tanévre történő beiratkozást követően elegendő a tanulói/hallgatói jogviszony fennállásáról szóló iskolai igazolást benyújtani, külön igénybejelentő lap már nem kell. A www.onyf.hu honlapon a nyomtatványtárban található igazolást használják, mert ez tartalmaz minden szükséges adatot, illetve ez az amit a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság elfogad.
Az az árva, aki a tanulmányait folyó év 06. hónapban befejezi, majd tanulmányokat kezd folyó év szeptemberében jogosult a nyári hónapokra az árvaellátásra.
Ezt a Nyufig látja, ezért visszamenőleg folyósítja az ellátást.
Craze
Felesleges fellebbezést benyújtani addig, amíg nem rendelkezik a következő tanévről szóló iskolai igazolással.
A beiratkozást követően az oktatási intézménnyel töltesse ki a hallgatói jogviszony fennállásáról szóló igazolást és akkor megkapja visszamenőleg a nyári hónapokra is az ellátást. Természetesen csak akkor, ha a jogosító feltételekkel továbbra is rendelkezik.
Üdv: Gy.