Fórum közigazgatási jog régebbi elöl     új hozzászólás


eseti gyám

gerbera317 # e-mail 2018.12.30. 18:03

OFF Ennek mi köze az eseti gyámsághoz? És hogy jön ide a hitel meg a csok? ON
Az számít, mi van az adásvételi szerződésben. Ha az eladónak vannak ott dolgai akkor azt a szerződés szerint vagy köteles őrizni (vagy nem őrizni). Harmadik személy cuccait viszont nem. Illetve, ha azok elférnek ugyanott, mint az eladó cuccai, azokat ott őrizheted, de ha az eladó elvitte a cuccait, többre nem vagy köteles.
Szólítsd hát fel írásban, megfelelő határidő megadásával a harmadik személyt, hogy vigye el a cuccait, különben (és itt kilátásba helyezed, mit teszel a dolgaival). És addig is számíts fel tárolási díjat. Az arroganciáját pedig dugja fel magának. Így. Az arrogáns ember csak a pofonból ért.

Ági512 # e-mail 2018.12.28. 11:09

Vettünk egy kertes házat holland-magyar állampolgártól hitellel és csok-kal. December 15.-én a teljes összeg átment a tulajdonos megbízójának számlájára. Akkor megállapodtunk, hogy egy szobában tarthatja a cuccait amíg érte nem tud jönni. Viszont késöbb kiderült hogy a fiának is vannak itt dolgai őt a kifizetés után megkerestük és arrogáns stílusban közölte velünk, hogy őneki még el kell intézni az autója meg a motorja papírjait és különben is ez az ő otthona és hagy döntse már el hogy mikor akar hazajönni. Egyébként a szerződés szerint a kifizetéssel egyidejűleg birtokba kellett volna adnia az ingatlant a tulajdonosnak. Valaki esetleg tudna nekem segíteni hogy mit lehetne tenni az ügyben, mert már a szerződést kiállító ügyvéd sem foglalkozik velünk a tulajdonos fia pedig úgy van vele ha bebukjuk a csokot az is a mi bajunk mert minek intézzük el ilyen hamar amikor ő még nyaralni is itt fog.

rigoz # e-mail 2018.12.27. 20:04

Kedves KBS!

Nagyon szépen köszönöm szépen a helyesbítést, kiigazítást, így végre sikerült megértenem egy másik ügyem zátonyra futását, ami előtt eddig értetlenül álltam.

Örömmel látom, hogy van itt jelen egy több szakterületen is jártas, rutinos szakember egy személyben, ami egyébként is nagyon ritka. :)

Amúgy látom, hogy több kérdésben - ez mindenkinek szólt, aki ezt szóvá tette az utóbbi napokban - is már idejét múlt egyedi ügyekre vonatkozó kérésekre válaszolok, amikre azért reagálok, mert olyan általános felvetéseket tartalmaznak - hiszen a fórum célja is nem az, hogy adott egyéneknek segítsünk feltétlen, hanem a közösségnek is akár egy-egy egyedi eset által -, amelyeket mások is hasznosíthatnak, magukévá tehetnek.

Üdv,

Rigó Zoltán

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.12.24. 12:18

[Ez is egy másfél évvel ezelőtti kérdés volt.
Egyébként a tartásdíj iránti perek pont azok, ahol fel se merül az eseti gyám kirendelése, akkor se, ha az alperes a felperesnek házastársa. A 4:208. § (2) alapján ugyanis a gyereket háztartásában nevelő szülő a saját jogán indít pert a különélő szülővel szemben. A gyermek tehát még csak nem is fél.]

www.kbs-ugyved.hu

rigoz # e-mail 2018.12.23. 23:09

Az eseti gyám mindig ügyvéd kell, hogy legyen, hiszen egyedi, jellemzően hatósági ügyben kell a kiskorút a szülője helyett, érdekellentét miatt képviselnie.

Tipikus esete lehet ennek a különélő, de házas szülők közül a gyermeket ténylegesen nevelő által a tartási kötelezettségét mulasztó, külön élő szülő elleni perindítás (vö.: Ptk. 4:163. §).

A gyermekvédelmi gyám lehet a lenti felsorolásoknak megfelelő más személy is.

A gyermekvédelmi gyám feladatköre viszont egészen más jellegű.

Burn Out # e-mail 2017.07.05. 16:57

az gyermekvédelmi gyám és nem eseti gyám

alfateam # e-mail 2017.07.05. 16:55

A gyermekvédelmi gyámok felsőfokú humán diplomával rendelkeznek, ami sokféle lehet: tanár, szociális munkás, szociálpedagógus, óvodapedagógus, tanító, hitoktató, teológus, államigazgatási főiskola.

Burn Out # e-mail 2017.07.05. 16:50

bizonyos esetben lehet még közeli hozzátartozó, esetmenedzser, védőnő, gyámhivatal nem gyámügyi szakügyintézője

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.07.05. 16:46

A kirendeléshez meg ügyvédnek kell lenni.

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2017.07.05. 16:36

oliver777: mi a konkrét kérdésed? mire vagy kiváncsi?

alfateam megválaszolta a kérdésed :)a kérdésedre a válasz tényleg csak ennyi.

milyen ügyben kell eseti gyám?

alfateam # e-mail 2017.07.05. 15:47

van-e valamilyen feltétele annak, hogy valaki eseti gyám lehessen?

Csak annyi,hogy a gyámhatóság rendeljen ki...

oliver777 # e-mail 2017.07.05. 14:47

Üdv.
Egy rövid kérdésem lenne, mégpedig, hogy van-e valamilyen feltétele annak, hogy valaki eseti gyám lehessen?
A választ előre is köszönöm.