Fórum EU és nemzetközi jog régebbi elöl     új hozzászólás


olaszban elvett vez.engedély

aliza # e-mail 2010.12.20. 20:38

köszönöm a válaszod,szerencsére jó híreket kaptunk ma ezzel kapcsolatban))holnap postázzák .tanulópénznek jó volt.
Boldog Karácsonyt!!

monalisa1 #   2010.12.20. 16:05

Bocsánat, nem elvették "csak" regisztrálják azt a jogosítványt.

Próbáljatok valamelyik olasz/magyar társalgási honlapon bővebb információhoz jutni.

monalisa1 #   2010.12.20. 16:03

Tehát az olasz közlekedési hatóságnak 10 munkanap áll rendelkezésre pepecselni a szabálysértés miatt elvett vezetői engedéllyel, azt követően -vagy szerencsés esetben picivel korábban- elpostázzák Mo.-ra - vélem a lakhely szerinti rendőrkapitányságra. (Az okmány országokat megjáró postai útja is eltarthat egy hétig legalább.)

Próbáljon a férjed műhelymunkát, tg. karbantartást stb. végezni a cég telephelyén, így legalább igazolt a jelenléte és némi pénzt azért csak keres mindenközben.

Pech.

aliza # e-mail 2010.12.20. 14:04

Segítséget szeretnék kapni a következő esetben.
Férjemet 2010.dec.4-én szombat Észak-olaszo.autópályán szabálysértésen kapta az olasz.rendőrség.Autópályán lassú járművet előzött előzni tilosnál.Megbüntették 300eu amit helyben ki is fizetett,és utána jött a fekete leves elvették a hivatásos vez.engedélyét,mondván hogy 10 nap múlva megküldik Mo-ra.Azóta nem történt semmi.Mivel ebből él,íhy Mo nem hogy kamiont de szem.autót sem tud vezetni.Bement az okmányirodába,ahol megpróbált kérni egy igazolást hogy Mo-n de még egyenlőre sehol nincs bevonva a vez. engedélye had közlekedhessen,De szépen elhajtották.A konzulátuson azt mondták,hogy a reg.miatt vették el ,és mivel hétvége volt így nem is kaphatta volna vissza csak hétköznap.A papíron amit az olasz rendőrség adott,nincs szó semmi jog.bevonásáról.
Teljesen tehetetlenek vagyunk.Hova menjünk merre keressük az engedélyt??Dolgozni nem tud.Mo-n miért nem vezethet???
valaki tud tanácsot adni???