Koholt per elől menekülés másik útlevéllel?


dr. Kiss D. Csaba (törölt felhasználó) # 2017.03.11. 10:12

Kedves kdavid!

Én ezt nem koholt pernek nevezném, mert az alapja valós, az hogy elhúzódik / elhúzzák adott esetben, az más kérdés.

A szünetelés okát (előzményeit) is érdemesebb lenne pontosan tudni, mert a pert megfelelő módon bármelyik fél tudja "folytattatni".

Egyébként, ha meg szünetel és nem kerül folytatásra, az éppen az alperesnek jó, hiszen akkor belátható időn belül vége lesz.

Az állampolgársághoz semmi köze az ítéletnek vagy a pernek. Ergo akár maradhat magyar állampolgár is, ha nem lehet végrehajtani azt utóbb. Csak emiatt szerintem nem érdemes a magyar állampolgárságról lemondani.

A per ilyen elhúzódása miatt azonban valószínűleg van benne némi önhiba is, egyébiránt pedig emiatt lehet kifogással élni.

Mindenesetre javaslom ügyvédhez fordulni, és valószínűleg "gyorsan" befejezhető az ügy. Annak is megvan a technikája, hogy valaki hogyan maradhat a háttérben, hogyan tudja a volt (!) férjétől teljesen elszigetelni magát, de ez már túlmutat jelen fórum keretein.
Üdvözlettel, dr. Kiss

kdavid # 2017.03.10. 13:35

Egy Magyar állampolgár lassan egy évtizede van egy valóperben, ahol a volt férjnek (felperes) semmilyen célje nincsen, csak az, hogy a másik fél soha ne szabaduljon és ne tudjon új életet kezdeni.

Jelenleg a pert szüneteltetik, mert az alperesnek nincsen lakcíme és nem idézhető. Több ügyvéd és bíró is lemondott az ügyben, mert a felperes csak panaszkodik a tárgyaláson 10 éve és semmit sem hajlandó elfogadni, csak rosszindulat és gonoszság vezérli.

Alperesnek van egy nem EU-s másik állampolgársága is közép Amerikából. Mi történik akkor, ha alperes lemond a Magyar állampolgárságáról, miközben a per még nem ért véget / nem szünt meg és többet Magyarország felé sem néz és itt vagyona nem lesz.

Mivel többet a tárgyalásokra elmenni nem fog, azok eredményéről tudomása nem lesz és védekezni sem fog a felperes alaptalan hazugságaival szemben, feltételezhető, hogy számára kedvezőtlen eredmény, akár tartozás is lehet a végeredmény.

Hogy fogja tudni a kizárólag Magyar állampolgárságú felperes vagy a Magyar bíróság érvényesíteni az végzést egy nem EU-s, az Európai Únióban nem lakó állampolgárral szemben, aki a per kezdetekor még Magyar állampolgár volt?

Az illető gondolkodott menedékjog kérésén egy másik nem EU-s országban is, de egyszerűbbnek tűnik szimplán lemondania a Magyar állampolgárságról és tovább élni a kék útlevelével akár valahol az Amerikai kontinensen akár bárhol, ami nem EU.

Megszabadulhat-e íly módon a volt férjétől? A válást már jogerősen kimondták, csak a vagyoni része van, ahol felperes először nem kért semmit, hiszen ő tartozik, majd amikor alperes több év után a nullát is elfogadta volna, akkor felperes kezdett követelni, csak hogy alperes ne szabaduljon. Alperes már azt is alá írta volna, hogy ő tartozik az államadóssággal, csak hogy szabaduljon, de felperes ebbe is belekötött.