Táppénz megvonás


Majordomus # 2023.03.14. 20:34

Éppen hogy lezárattad a táppénzedet.
.
Kicsit furcsa a hozzáállásuk.

drbjozsef # 2023.03.14. 12:42

manone,

Hülyeség. A keresőképtelenség nem (csak) azt jelenti, hogy ágyhoz kötött beteg vagy. (sőt, több munkahely esetén az egyiken lehetsz keresőképtelen, és táppénzen, egy másikon meg dolgozol. Egy hasfal sérvvel nem dolgozhatsz a kőműves állásodban, de a programozó állásodban vidáman dolgozhatsz otthonról.)

De egyszerűek az ilyen viták a munkahelyen. Ha a "vezető" ezt állítja, akkor kérd meg szépen tisztelettel, hogy jelölje meg az 1997. évi LXXXIII. törvény vonatkozó passzusát egészen pontosan. Még az sem lehetetlen, hogy igaza van. De miért lenne, ha jól értem, azon a napon keresőképtelen voltál ebben a munkaviszonyodban, és nem is végeztél munkát. Akkor hol a baja?

manone # 2023.03.14. 12:20

Üdvözlöm!
Tàppénzem lezárattam délután a háziorvisommal, majd bementem a munkahelyemre. Ott a lépcsőn fellépve meghúzódott a lábam, bár csak egy sima lépést tettem. Be kellett gipszelni, így nem tudtam dolgozni menni a következő munkanapon. A vezetőm azt mondta, hogy megvonhatják a táppénzemet, mert még a táppénzes papírt sem lehet ilyenkor személyesen bevinnem, amikor táppénzen vagyok. Igaz ez?