Tisztelt Illetèkes!
Problèmàm a következô:
Lakott területen ,egy rövid zsàkutca vègèben èlünk!
Mivel az utca nem aszfaltos , de nem règiben fel lett töltve ,így földùtnak minôsül.
Korlàtozàs ugyan nincs kitève így ha jòl tudom 50km/h sebessèggel is lehetne közlekedni , de az ùtviszonyok ezt nem engedik.
A maximális sebessèg amit hasznàlni tudok 20km/h , de sokszor ez is lehetetlen. ( szembe jövô forgalom, utcàn parkolô jármûvek ,ùt viszonyok)
Tehàt ritka eset amikor 20km/h sebessèggel tudok közlekedni.
Az utcában lakòk folyamatos panasszal èlnek , hogy ,, száguldozom az utcàban ès nagyon porzik az utca, veszèlyeztetem az itt lakòkat ès gyermekeiket!
Van egy 10 hònapos kisfiam akit egyedül nevelek ès így mindig velem van a jármûben így fokozottan ügyelek a biztonsàgra !
Viszont a lakòk közül akad olyan aki vàratlanul , ,, figyelmeztetès képpen , vagy bosszùbòl” lelocsolja a jármûvet miközben az otthonomba tartok a kisfiammal ezzel kockàztatva, esteleges balesetet elôidèzve.( Àrokba hajtás, oszlopnak, esetleg parkolò gèpjármûbe hajtàst) .
Pròbáltam megbeszèlni a dolgot, ès elmondani nekik, hogy valòban porzik az ùt utánnam , de nem szàguldozok ès legfôkkèppen nem kockàztatom sem a gyermekem sem sajàt magam ès persze mások èletèt sem! Ugyanakkor a gèpjármûvemet sem àll szándèkomban tönkre tenni.
A kèrdèsem, a következô, mit tehetek? Van erre valami jogi szabály amire esetleg ha felhívnàm a figyelmüket alàbb hagyhatna ez a fajta àskálòdás ès veszèlyeztetès?
Válaszát elôre is köszönöm!
Tisztelettel Kàllai Viktòria