Ingyenes ügyvéd


Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.01. 11:15

Akkor te se értetted. :) Képzeld, drbjozsef értette. Legalábbis válaszolt rá.

gerbera317 # 2019.08.01. 08:50

Az Szjatv. adómentes bevételekről szóló I. melléklete 6.1.b) pontja szerint a tartásdíj (és az ezt helyettesítő juttatás is) eleve adómentes jövedelem.
Ez a kérdés az "adózás, illeték, pénzügyek" topikban jobban mutatna.

bernipasztor # 2019.08.01. 08:22

Kedves mindenki, nem találtam ilyen kérdést.
Abban tudnának nekem segíteni,hogy a gyerektartás díjába beleszámít az 1-2 gyerek után járó adókedvezmény vagy a teljes adomentesség 3 gyerek után? Vagy csak a fizetést nézik ilyenkor?

helyettes_017 # 2019.07.31. 13:15

kalinka,

bármelyik közjegyzőnél indíthatsz fizetési meghagyásos eljárást - majd a jogerős fizetési meghagyás alapján esetlegesen végrehajtási eljárást -, de előbb azt kell tisztázni, hogy kivel szemben, mert a kérdésedből erre max. tippelni lehet.

Vélhetően a szóban forgó hotelt valamilyen cég - és nem a szállodaigazgató - üzemelteti, pl. amelyiknek a számlájára utaltad az előleget, vagy amelyik esetlegesen a foglalást visszaigazolta, illetve a korábbi üdülésnél a számlát kiállította - nézz szét a "papírjaid" között. További kérdés, hogy az adott cég egyáltalán még létezik-e.

kalinka # 2019.07.31. 07:12

Szép napot kivánok.
2018.augusztusában foglaltam 2 fó részére üdülést akciós áron a hajduszoboszlói Panoráma Wellness Apartman hotelben Sport utca 16/d.
Nem először voltam már itt nagyon kellemes hely volt.
57.4oo ft ot átutaltam egy összegben 2018. szeptember hónapbana novemberi üüdlésre.Üdülés előtt pár nappal kaptam az értesitést hogy nem tudom igénybe venni az üdülést a szálloda becsődölt.
Lovász Lajos a szálloda vezetője azóta több e mail ben igérte meg hogí kártalanit minket.Legutóbbi levelében az vállalta hogy 2019 03.31 ig kifizeti az 57.400 Ft.-otAzóta se kép se hang,telefonos elérhetőség nincs,a cimére irtam levelet amit Ő át is vett,de nem jelentkezik.Mit tehetek,hova forduljak hogy a pénzemet visszakapjam???
ezt az üzenetet julius ll.én tettem fel,választ azóta sem kaptam rá

Zöldövezeti11 # 2019.07.20. 18:31

ez gyökérség,pedig kifizettük a teljes vételárat
Ok. de akkor miért nem vettétek azonnal birtokba ?

Ez az eset egy butaság látlelete !
A zöldövezetben az járja ,hogy ha valaki valami megvesz, azt azonnal birtokba is veheti. Amennyiben valami miatt nem megy, akkor a vételár egy része visszatartandó !

Zöldövezeti11 # 2019.07.20. 18:24

udvari teendőket elvégezni,tehát elhanyagolja az udvar fenntartási munkákat.van e rá módom,lehetőségem hogy ezt megakadályozzam,illetve finoman fogalmazva rákényszeríthetem e hogy ezeket a munkákat amíg bent lakik a házban elvégezze.
Örülni kellene ,hogy a házat nem bontja el !
Mecsoda kívánságok és mecsoda naivitás !!

Szomorú örökös # 2019.07.14. 16:45

hegyigyorgy2

sajnos hülye voltam,mindent pappira kellett volna vetnem,de nem tettem,megbíztam benne

Ez a dolog, amit te most kritizálsz, nem igazán tartozik bele egy adásvételi szerződés tartalmába, nagy valószínűséggel az ügyvéd sem írt volna bele ilyen kitételt, hogy te tisztán, ápoltan és gondozott kerttel kívánod átvenni az ingatlant. Max. olyan lehet benne, hogy minden falban és földben lévő tartalmával együtt adja át az ingatlant, azaz nem vihet el semmit, ami megegyezésben szerepelt, miután szerződést kötöttetek. Az, hogy ki hogyan tartja ezek után rendben az ingatlant, az nem jogi kérdés, ergo nem kötelezheted rá még akkor sem, ha előzetesen mást ígért.

A mazsola kifejezés arra vonatkozott, hogy vevőként nagyon kevés vagy egy ilyen dirigáláshoz, amit most a volt tulajdonossal szemben akarsz előadni, ráadásul még jogi segítséget is keresel hozzá. Holott tök felesleges, mert ha ő nem akarja már gondozni a kertet, akkor úgysem fogja - sőt meg is teheti - neked jogod a nullával egyenlő, hogy erre kötelezd. Ahogy a szerződésben foglaltak alapján ott fogja hagyni, te úgy vagy köteles átvenni, mert megvetted, nincs jogod még szemére hányni se semmit. Ha nem érted a tartalmát, akkor nem kell rá reagálni, tök felesleges.

hegyigyorgy2 # 2019.07.14. 16:26

Nem szándékosan írtam másik névvel,nem túráztatni akarok senkit,csak egy kérdést tettem fel,amúgy a témához tartozik hogy amikor lefizettük az előleget kijelentette hogy ápolni fogja a területet az utolsó napig,amikor megkapta a fennmaradó pénzt,ennek a visszáját mondta hogy nem csinál már semmit,sajnos hülye voltam,mindent pappira kellett volna vetnem,de nem tettem,megbíztam benne.Amúgy nem értem miért mazsolázol,én se oltogatlak téged,ha nem tudsz normális hangnemben írni,akkor alkalmazd a mondát,miszerint:hallgatni arany,felesleges az én gondommal okoskodnod,mindenesetre kösz a hozzászólást,azért valamennyit segitettél.

Szomorú örökös # 2019.07.14. 14:58

Missy02

még ő lakik ott az én birtokomon,szerintem ez a minimum hogy rendben tartja a portát

  1. Egészen biztos voltam, hogy hegyigyorgy2 és te egy és ugyanazon ingatlannal kapcsolatban írtok, a kérdés miatt nagyon átlátszó volt, ahogy két topikban is túráztatjátok a fórumozókat.
  2. Lehet, hogy a te tulajdonod, de még az előző tulajdonos van birtokon belül. Akkor leszel valóban „birtokos” igazán, amíg meg nem kapod a birtokbaadási jegyzőkönyvet. Egy lakóingatlanba special még csak be sem jelentkezhetsz addig, mert vagy ez a jegyzőkönyv, vagy tulajdoni lap másolat kötelező hozzá (ennél a széljegy még nem elég).
  3. Eléggé mazsola vagy ahhoz, hogy bármit megszabj neki. Majd amikor elhagyja az ingatlant, akkor leszel egyedül te birtokon belül, akkor pedig majd megteszed azt, amit kell. Felesleges ezen kattogni. Attól hogy vettél egy ingatlant, még nem lettél feljogosítva, hogy osztogass bármilyen utasítást az előző tulajdonosnak, mert ő nem a csicskád Főleg hogy még te jelenleg csak széljegyen lehetsz a földhivatalban egészen addig, amíg be nem jegyzik a tulajdonjogodat. Annak a bizonyos bejegyzésnek is van jócskán átfutási ideje, ami 11-e óta tuti nem telt le.

Mellesleg ha nagyon zavar, akkor kérd meg, hogy te megcsinálod nagyon szívesen ezen idő alatt is úgy, hogy a legkevésbé sem zavarhatod közben őt. Azonban a volt tulajdonost semmire nem kötelezheted már, ő eladta és nincs ilyen jellegű kötelezettsége!

Missy02 # 2019.07.14. 11:19

Nem,nem várom el hogy takarítson,azt majd én megteszem,akkor biztos hogy normálisan ki is lesz takarítva,de ettől függetlenül még ő lakik ott az én birtokomon,szerintem ez a minimum hogy rendben tartja a portát.Gondolom szomorú örörkös,te is ezt várnád el a helyemben.na szép napot

Szomorú örökös # 2019.07.14. 10:53

hegyigyorgy2

Szerintem is hallatlan,füvet se akar nyírni,szerintem ez gyökérség,pedig kifizettük a teljes vételárat.

Jah, tényleg hallatlan! Netán egy teljeskörű takarítást is elvársz birtokbaadás előtt, hogy neked azt se kelljen? Komolyan gondolod ezt? Ő eladta, minek foglalkozna már vele? Birtokbavételt követően ez a te dolgod lesz, szokjál hozzá a gondolathoz. :-)

hegyigyorgy2 # 2019.07.14. 09:56

Szerintem is hallatlan,füvet se akar nyírni,szerintem ez gyökérség,pedig kifizettük a teljes vételárat.

gerbera317 # 2019.07.14. 09:49

25 napig nem fog sövényt nyírni? Hát ez hallatlan...

hegyigyorgy2 # 2019.07.14. 09:18

Tisztelt ügyvéd Úr.Az lenne a kérdésem amiben segítséget várok,vett a párom egy házat amiben a lakó megállapodás szerint 30 napot marad,el is fog költözni,ezzel nincs is baj,viszont kijelentette hogy a fennmaradó 25 napban ő már nem hajlandó füvet nyírni,sövényt vágni,szokásos udvari teendőket elvégezni,tehát elhanyagolja az udvar fenntartási munkákat.van e rá módom,lehetőségem hogy ezt megakadályozzam,illetve finoman fogalmazva rákényszeríthetem e hogy ezeket a munkákat amíg bent lakik a házban elvégezze.Erre szeretnék választ kapni,előre is köszönöm válaszát,Tisztelettel:Hegyi György.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.11. 15:04

Az se biztos, hogy cég. Lehet, hogy egyéni vállalkozó.

gerbera317 # 2019.07.11. 14:26

hova forduljak
Kérsz egy cégmásolatot, megnézed, mit takar az, hogy "becsődölt", és ennek megfelelően bejelented a hitelezői igényedet a felszámolóbiztosnak / csődbiztosnak / Jóistennek. Ha nem is "csődölt be", akkor pedig fizetési meghagyás a cég ellen, majd pedig végrehajtás. Ha valahol elakadsz, akkor pedig ügyvédhez fordulsz, hogy segítsen már.

kalinka # 2019.07.11. 13:16

Szép napot kivánok.
2018.augusztusában foglaltam 2 fó részére üdülést akciós áron a hajduszoboszlói Panoráma Wellness Apartman hotelben Sport utca 16/d.
Nem először voltam már itt nagyon kellemes hely volt.
57.4oo ft ot átutaltam egy összegben 2018. szeptember hónapbana novemberi üüdlésre.Üdülés előtt pár nappal kaptam az értesitést hogy nem tudom igénybe venni az üdülést a szálloda becsődölt.
Lovász Lajos a szálloda vezetője azóta több e mail ben igérte meg hogí kártalanit minket.Legutóbbi levelében az vállalta hogy 2019 03.31 ig kifizeti az 57.400 Ft.-otAzóta se kép se hang,telefonos elérhetőség nincs,a cimére irtam levelet amit Ő át is vett,de nem jelentkezik.Mit tehetek,hova forduljak hogy a pénzemet visszakapjam???

gerbera317 # 2019.06.22. 11:59

A bérbeadó nem tudja sem kikapcsolni, sem korlátozni a fogyasztást, csakis a szolgáltató.
Azt, hogy a bérleti díjon felül hogyan kell rendeznetek a rezsit, a bérleti szerződés rögzíti. A fizetésnek több módja is létezik, példák: 1) a bérlő csak ott lakik, fogyaszt, a bérbeadó pedig a bérleti díjon felül beszedi tőle a rezsiköltséget is, és a számlákat maga rendezi. 2) A bérbeadó továbbítja a számlákat a bérlőnek, aki saját maga rendezi azokat, a bérbeadó csak ellenőrzi, hogy ez megtörtént-e. 3) A bérlő saját nevére írtja a közüzemi szolgáltatásokat, és saját magának rendezi azokat.

Netty06 # 2019.06.21. 11:28

Tisztelettel Üdvözlöm!

Albérlet tél kapcsolatosan lenne kérdésem. Mit tudok tenni
a tulajdonos fenyeget azzal, hogy ide jön és kikapcsolás a
gázt a villanyt a vízet.
Előzetesen minket nem szólított fel.
Soha közüzemi számlát nem kaptunk tőle. Van egy élő határozott szerződés. Ami 1 évre szól. Két kiskorú van a családban ide beis vagyunk jelentve. Az albérleti díjat 60.000 Ft a hónapban átutaljuk igaz el voltunk maradva de 120.000 Ft ot utaltunk. Közűzemi számlát még ide nem hozott. Most felhívott és ordíbált, hogy megvannak és nem vagyunk hajlandók rá, hogy fizessünk. Pedig arról esett szó, hogy jelzi ha még van, hogy az mennyi. Igaz én beteg vagyok járásképtelen a férjem nem tud dolgozni az állapotom miatt de ennek ellenére ami volt pénzünk a hónap elején utaltunk mint írtam 120.000 Ft ot. Ki akar tenni. Azt mondta kikapcsolás mindent. Mit tehetek ilyenkor? Ha ide jön hívjatok e rendőrt? Tanácstalan vagyok.
Köszönöm a válasszuk.
Tisztelettel
Szabó Anett

noxjk # 2019.06.04. 19:16

Kedves Fórumozók!

Tudna valaki tanácsot adni mit tegyünk!

Egy barátom vásárolt egy autót itthon! Kiderült róla hogy külföldön körözik a forgalmiját, mert az ottani tulajdonos igéretet tett a vevőnek, aki itthon eladta, hogy kijelenti, de nem tette meg csak szerintünk azt, hogy bejelentette az elvesztését az okmánynak. Így körözte a külföldi hatóság, és mivel itthon kiderült ezért elvette a rendőrség. Mit tegyünk ilyen esetben? A rendőrség semmit nem jelzett felénk. Mennyi idő áll rendelkezésükre az intézkedésben? Mi történik ilyenkor mikor elveszik? Visszaküldik a kiállítás helyére? És mikor lehet itteni új forgalmit igényelni hogy lehessen használni a járművet! Segítsetek kérlek, fontos lenne sürgősen! Milyen törvények után nézhet az ember?

Köszönettel!

anonima # 2019.05.25. 13:11

Szomoru örökös
ezt nekem szántad?

anonima # 2019.05.25. 13:11

Ezt nekem szántad?

Szomorú örökös # 2019.05.25. 06:50

anonima

Ahhoz először helyesen leírva, érthetően és egyetlen topikban kellene feltenni. Nos, ez nem sikerült, az erőszakosság pedig rossz tanácsadó. :-)

anonima # 2019.05.25. 06:13

Jó reggelt, szervusztok,kellemes napot mindenkinek,ha lehet ilyen kérni.
Még mindíg nem kaptam kérdésemre választ,pedig igen nagyon sürgős lenne. Köszönöm. Ügyvéd, jogtanácsos,tanácsadó segíts,köszi