Ingyenes ügyvéd


lajcsó # 2017.11.27. 09:38

A haszonélvezetedhez nem nyúlhat.
A rezsit valószínűleg követelheti tőled.
Te meg simán az útcára teheted őt.

Adammo1 # 2017.11.26. 23:21

T.Ügyvéd Úr!
Kérdezném,hogy haszonélvezőként sok éve együtt élek a tulajdonossal,és az ő nevével vannak fizetve a banki tartozások és a rezsi számlák minden.Szerinte mivel én nem fizetek semmit ezért erre hivatkozva beperelhet és elvetetheti tőlem a haszonélvezet?Illetve behajthatja rajtam visszamenőleg a rezsi stb szerinte rám eső részét?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Feri29 # 2017.11.25. 00:31

Tagadd meg a tanúvallomást arra hivatkozva, hogy magad vagy hozzátartozód vádolnád szabálysértés elkövetésével.

EditEdit # 2017.11.24. 16:33

Tisztelt Jogi Fórum! Kétszer érkezett a VIII. kerületi Rendőrkapitányságról, olyan levél, melyben felhívják a figyelmemet, hogy forgalomtól elzárt területen várakoztam a Ráday utcában (gépjárműt nem hagytam el, kb. 2 percről volt szó) hogy nyilatkozzak, hogy valóban én használtam-e az autómat, vagy esetleg valaki más vezette? Csekk nem érkezett, csak hogy saját kezűleg írt levélben tanúsítsam, hogy ki ült a gépjárműben?! Az első levélre válaszoltam, hogy valóban én voltam, pár percre meg kellett állnom, mert nem éreztem túl jól magam, a második levélre már sajnos nem tudom mit válaszoljak? Férjem várakozott ott valójában másodszor, de sehol nem tudott megállni, sor volt, dugó és üres parkolóhely hiánya!Tényleg ott van egy kamera az Erkel utca és a Ráday sarkán, hogy közterületes, vagy rendőrségi ki tudja? Jó lenne megúszni, hogy azért ne kelljen túl sok bírságot fizetni, mert sajnos az anyagi helyzetem ezt nem engedi meg!Sem a forgalmat, sem a gyalogosokat nem akadályozta, akadályoztuk ezzel, de Budapesten köztudott, hogy sehol nem lehet parkolót találni! Tehát a kérdésem, hogy mi a jó és helyes válasz erre a levélre, hiszen talán akkora nagy bűnt
sem én, sem férjem nem követett el ezzel a pár perces várakozással! Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Edit

Adammo1 # 2017.11.21. 20:26

Köszönöm,ezek szerint nem számit,hogy az ö nevével van törlesztve a banki hitel és a rezsi számlák?Ezzel nincs joga akkor többre ellenem,mert főleg erre hivatkozik? Köszönöm.Ádám

lajcsó # 2017.11.21. 08:42

Arról meg szó nincs, hogy akaratod ellenére bármit alá kellene írnod. A haszonélvezeti jogodról ellenérték fejében is lemondhatsz, ha úgy alakul.

alfateam # 2017.11.21. 07:47

Ha Te vagy a haszonélvező Te mondod meg ki lakhat a lakásba!
Ha elakarja adni, adja el. Haszonélvezettel terhelten ez nem-igazán szokott menni.

Adammo1 # 2017.11.21. 07:34

T.Ügyvéd Úr.
Szeretném megkérdezni,hogy mivel élettársammal megromlott a kapcsolatunk ő azt akarja,hogy költözzek el a lakásból ahol ö a tulajdonos én a haszonélvező és adóstársak is vagyunk,viszont van még banki tartozás pár millió forint a bank felé,de ö fizeti a lakást és a rezsiköltségeket is saját névvel ellátott csekken,mióta megvette.Ezek alapján elvárja,hogy költözzem ki a lakásból,hiába van haszonélvezetem,mivel ö fizeti a hitelt rezsit amit számlákkal bizonyitani tud igy nekem nincs jogom itt lakni tovább szerinte,mert már az új barátját akarja idehozni.Szeretném megkérdezni,hogy nekem milyen jogom van,el kell e hagynom a lakást,ill.Ö ezt majd elakarja adni és azt mondja,hogy nekem alá kell irnom az eladási szerződést akkor.A bank felé való tartozást az eladáskor fizetné ki.Kérdezném,hogy valóban nincsen jogom maradni mivel ö a tulajdonos és ö fizet mindent névvel ezért kitehet illetve idehozhat bárkit a lakásba?És amig van banki hitel addig egyáltalán Ö a tulaj?Köszönöm Megtisztelő válaszát.Ádám

Timea27 # 2017.11.09. 19:23

Sajnos a parom , aki ügyvéd nélkül ment nem tudta hogy a lakás használati jog nem egyenlő a tulajdon joggal es azt sem hogy valaki lehet tulajdon lapon kívüli tulajdonos . Nyilván ez hatalmas butaság volt ezt a mai fejével már o is tudja

Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.09. 18:12

Minden másban megegyeztek, pont ezt a kölcsönt meg kihagyták?

Timea27 # 2017.11.09. 17:31

Segítséget szeretnek kérni

A következő lenne a kérdésem , parom korábban 6 év együttélés után 2004 ben meghazasodot volt feleségével , 2007 ben vett egy ingatlant hitelre 1.500.000 forint önerőből amelynek 1/1 es tulajdonosa a volt feleség adóstárs . 2008 ban mar nem éltek együtt 2009 ben hivatalosan is elváltak . A feleség a lakás használati jogáról lemondott ezért cserébe fizeti párom egy személyi hitelét ,minden egyébb ingó vagyonukat közös megegyezéssel elosztottak. A lakáson továbbra is hitel van ezt a hitelt a párom fizette a válás után bizonyíthatóan egyedul, illetve 2010 óta mióta mi egyutt élünk közösen velem fizeti a volt feleség nem fizetett bele tehát sóhaj semmit mar a házasság alatt sem bár ezt hivatalosan nem tudjuk igazolni de a válás után mar látható hogy csak mi fizetjük . Mi azóta külföldre költöztünk o azt szeretné ha el adnánk a lakást mivel új férjével nem kap hitelt mivel ugye adóstárs ezen a hitelen. A volt feleség viszont igényt tart a lakás eladása után az eladási ár felére mint ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonos hiszen amikor a hitel fel lett véve házasok voltak így szerinte a lakás fele megilleti mint közös vagyon. Ezt mi nem is vitatjuk de szerintünk nem lenne igazságos hogy mi fizetjük a hitelt o mégis meg kapja a lakás felet . A viszony köztünk alapból a helyzethez képest rendezett , normális , más ügyekben nincs köztünk nézet eltérés ,egy közös gyermekük is van mar csak ezért is mi hajlandóak lennénk egyezkedni mégis úgy érezzük a követelései nem reálisak .

Elore is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.26. 09:50

Igen, én mondtam, hogy jár munkadíj az elvégzett munkáért, DrAttika pedig az összeget is megindokolta.

gerbera317 # 2017.10.26. 09:45

Több - nem igazán biztató - választ is kaptál erre a polgárjog > ügyvédi sikerdíj topikban. Több helyen már ne kérdezd meg!

Julianna1980 # 2017.10.26. 08:12

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Tanácsot szeretnék kérni az alábbi üggyel kapcsolatban:

Amennyiben sikerdíjas megbízással képviselt engem egy ügyvéd, de tárgyalásra nem került sor, (a szerződést, jogi képviseletem további ellátását felmondtam, mert nem voltam megelégedve vele), ebben az esetben jár-e bármilyen összeg az ügyvédnek?
Az ügyvéd "kialkudott" számomra peren kívül egy összeget, melyet nem fogadtunk el, így számomra kifizetés egyáltalán nem történt de az ügyvéd a felmondás után ennek az összegnek a köztünk korábban létrejött (de felmondott) szerződés szerinti százalékát mégis el akarja kérni.

Köteles vagyok-e fizetni az ügyvédnek, ha igen mi alapján és milyen összeget?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.25. 19:50

Kötbér az. Öt év alatt elévül - de ha megszakítják, mindig újra indul.

Delírium # 2017.10.25. 19:19

Kedves Mindenki!

A mai nap kaptam egy levelet egy ügyvédi irodától, melyben a MÁV Zrt. szeretné megkapni a bírságot amit 2011.11.29-én szabtak rám ki. Kérdésem az lenne, hogy az e fajta pénzbírságoknak van e elévülési ideje?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.19. 07:11

Ezen nem segít, ha meghal a haszonélvező. A tartozás attól marad, méghozzá, közös tartozás marad.

alfateam # 2017.10.19. 06:48

Édesanyjuk, aki vég stádiumban van sajnos.
Megoldja az élet. Megváltoznak a tulajdonviszonyok, más helyzet áll elő,

Juliska53 # 2017.10.19. 06:37

Üdvözletem!
Szeretném megkérdezni, hogy a férjem adóstárs a testvérénél egy felvett jelzáloghitelnél. Megromlott a kapcsolatuk és nem biztosított egyébként arra, hogy a testvére fizetni fogja a hitelt. Szeretnénk megszabadulni ettől a tehertől. Milyen módon tudunk lépni ebben az ügyben. Azon az ingatlanon amin van a jelzálog 1/4 részben tulajdonos a férjem, a testvére a tööbi rész tulajdonosa. A haszonélvező az Édesanyjuk, aki vég stádiumban van sajnos. Kérem segíteni mit tudunk tenni ebben az ügyben. Köszönöm szépen a válaszát. Kis Lászlóné

alfateam # 2017.08.15. 12:39

Az, hogy te nem kaptál értesítést jogsértő.
Közterületen végzendő munkákról mindenkit értesíteni kell akit érint.
Ezt úgy oldja meg az önkormányzat, hirdetményi értesítőt tesz közzé, ez vagy eljut hozzád vagy-nem.
A kapubejáró szélességét rendelet írja elő, ez általában 3,5 méter.
Aki tud, kérem segítsen, fontos lenne, hogy el tudjak indulni valamerre!
Önkormányzat!

fszaboildiko80 # 2017.08.15. 11:43

Kedves Fórumozók!

A problémám a következő lenne. Hétvégi házunknál minden előzetes értesítés nélkül egyszercsak elbontották a kapufeljárót, és utánfutóval felpakolva kiérve csak a nagy gödörrel szembesültünk a kapunk előtt, amin még hosszú hetekig nem lehetett közlekedni. Még egy pallót sem tettek oda, bezzeg amit mi kitettünk raklapot, hogy valamin közlekedni tudjunk azt elvitték, de nem is ez a lényeg!
Az új kapubejáró kb. 1,5 m -rel is keskenyebb lett az eredetinél, ami nagy problémát okoz, hiszen többször jön hozzánk teherautó, télen méhek vannak ott tárolva, amiket pótkocsival kell bevontatni az udvarra, és egyáltalán nem egyszerű ráfordulni. Szerintem a tűzoltóság sem tudna ráfordulni.
Ilyen esetben mi lehet a megoldás? Én nem kértem az Önkormányzatot, hogy csináljon nekem új feljárót, sőt, mint fentebb említettem még csak nem is értesítettek róla, hogy mikor kezdik a munkálatokat, mikor fejezik be, hogy számítani tudjunk rá, hogy abban az időszakban ne szállítsunk semmit. Kötelezhető valamilyen módon a hivatal, hogy az eredetivel megegyező állapotot állítsa vissza (értem ezt a régi szélességre)?! És ha igen, hogyan?
Aki tud, kérem segítsen, fontos lenne, hogy el tudjak indulni valamerre!

Köszönöm!

Üdvözlettel:

Ildikó

monalisa1 # 2013.12.05. 10:53

A 18. életévet betöltött gyermeknek a szülő nem köteles minden esetben további lakhatást biztosítani, függetlenül hogy tulajrésze van a házban. Ettől függetlenül a haszonélvezet magasabb rangú jog mint a tulajdonlás.

Sajnálatos hogy így jártatok, de ha odaszülsz vajon az idegbeteg anyós mennyire tolerálná ha sír a baba, a kisunoka?!

Azzal hogy egy szoba elkészült (...), a férjed vagyoni értéke több lett, az anyós meg nem örök életű...

Ildyke # 2013.12.05. 07:38

Mert a páromnak az anyja és nyilván nem fog semmilyen lépést tenni ellene addig míg nem tudunk valamit biztosan hogy lehetne tenni. Pl a tulajdonosnak vagyis a paromnak nincs megoldva a lakhatasa mert a haszonélvező anyja nem biztosít neki egy szobát sem.

Zöldövezeti11 # 2013.12.05. 04:26

Ildyke Ildyke !

Miért nem a pároddal beszéled meg a problémát ?

Ildyke # 2013.12.04. 20:11

Én nem is tudom,hogy gondoltam. Csak ez mégis csak nonszensz hogy belefektettünk 1 milliót a házba és mikor már majdnem kész, elzavar. Milyen anya az ilyen aki ellehetetleniti a gyerekét,kisemmizi,kihasznalja és az utcára rakja?! És nincs erre semmi törvény?! Hihetetlen.... :( apósomnak egyébként van nyugdija. Azt hiszem elő nyugdíj vagy mi. Most a szüleimnel vagyunk vidéken ami rengeteg többlet költséggel jár mert mindketten Pesten dolgozunk. Tehát bőven van anyagi kárunk és veszteségunk. Teljesen kilatastalannak látom a helyzetet. Elmegyek a világ végére is ha azt mondjátok van remény látni pénzt vagy visszamenni valahogy.
Köszönöm szépen!