hegyigyorgy2
„sajnos hülye voltam,mindent pappira kellett volna vetnem,de nem tettem,megbíztam benne”
Ez a dolog, amit te most kritizálsz, nem igazán tartozik bele egy adásvételi szerződés tartalmába, nagy valószínűséggel az ügyvéd sem írt volna bele ilyen kitételt, hogy te tisztán, ápoltan és gondozott kerttel kívánod átvenni az ingatlant. Max. olyan lehet benne, hogy minden falban és földben lévő tartalmával együtt adja át az ingatlant, azaz nem vihet el semmit, ami megegyezésben szerepelt, miután szerződést kötöttetek. Az, hogy ki hogyan tartja ezek után rendben az ingatlant, az nem jogi kérdés, ergo nem kötelezheted rá még akkor sem, ha előzetesen mást ígért.
A mazsola kifejezés arra vonatkozott, hogy vevőként nagyon kevés vagy egy ilyen dirigáláshoz, amit most a volt tulajdonossal szemben akarsz előadni, ráadásul még jogi segítséget is keresel hozzá. Holott tök felesleges, mert ha ő nem akarja már gondozni a kertet, akkor úgysem fogja - sőt meg is teheti - neked jogod a nullával egyenlő, hogy erre kötelezd. Ahogy a szerződésben foglaltak alapján ott fogja hagyni, te úgy vagy köteles átvenni, mert megvetted, nincs jogod még szemére hányni se semmit. Ha nem érted a tartalmát, akkor nem kell rá reagálni, tök felesleges.