Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Ingyenes ügyvéd

András H # e-mail 2020.02.14. 10:10

Juliska53

Írd le ugynezt egy feljelentésben a NAV -nak, ők előkerítik a buszos számlát.
Az utazás szervezőnek kötelessége az üggyel kapcsolatos összes iratot számlát, szerződéseket stb.. a NAV rendelkezésre bocsájtani -ezt kérd a beadványodban.

A NAV-tól érdeklődsz, hogy hol tart az ügyed és amikor az utazás szervező leigazolta az utaztatás és szállás költségeit bemész a NAV-hoz és kérsz irat betekintést ahol a számlákról tudsz fénymásolatot kérni.
Ezekkel a számlákkal tudsz tovább intézkedni.
Jó lett volna még egy helyszíni rendőrségi feljelentést is tenni súlyos testi sértés miatt.
Lehet ez még most sem késő.

Még az lehet, hogy itthon pereled be kinti rendező szövetséget, mert nem godoskodtak a rendezvényen résztvevők testi épségéről és súlyos maradandó sérülést szenvedtél az általa biztsított rendezvényen.
Ehez nem ártana pár tanú is akik tanúvallomását egy közjegyző hivatalos iratba foglalhatja.
Ez utóbbiba nem vagyok teljesen biztos hogy lehet de ott a telefdon és kérdezz meg egy közjegyző irodát lehet-e?

A perhez nem kell semmilyen számla csak bizonyítanod kell, hogy ott voltál és nem a saját hibádból megsérültél, ez miatt sürgős ellátásban részesültél.

Több féle kártérítéásre is jogosult lehetsz.

Menj el egy biztosítóhoz és érdeklődd meg, hogyha ezt történne veled mit fizetnének a sérülésed alapján, nem kell elmondanod, hogy mi történt veled csak érdeklődés szintjén kérdezz.

Ha úgy ítéled meg, hogy kedvező amit mindanak akkor ismételd meg a Magyar Biztók Szövetségénél írásban akkor írásban kapsz válasz és ezt mellekeld az itthoni peredhez.

Kár, hogy nem kötöttél utas biztosítást mert akkor könyebb lenne a dolgod a biztosító mindent elintézne -ELVILEG mert sokszor velük is pereskedni kell. SAJNOS

Juliska53 # e-mail 2020.02.14. 09:28

T.Kovács Béla Sándor!

Igen fizettem, mert csoportosan voltam, de nem adja a számlát aki szervezte az utat. Azt mondta, hogy a szállásról van számla az Ő nevére, de a buszról nincs. Nem értem , hogy az miként lehet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.13. 17:45

Valakinek csak fizettél. Nem adott bizonylatot? Akkor adjon utólag.

www.kbs-ugyved.hu

Juliska53 # e-mail 2020.02.13. 15:13

Tisztelt Fórum!

Segítséget szeretnék kérni baleseti üggyel kapcsolatban. 2019.majus 31.-én baleset ért Kölnbe a kézilabda F4-on. Az opening partin, a játékosok labdákat dobáltak a közönség felé, ahol több ezer ember volt.Ugrálás közben három fiatalember rám eset, ők felugrottak és ugráltak tovább észre sem vették, hogy én mögöttük sérülést szenvedtem. Sajnos a biztonsági szolgálat sem volt a helyzet magaslatán, mert nem segítettek ki a tömegből, pedig nem tudtam lábra állni.A szurkolók vittek ki a kerítés széléhez. Sajnos kiderült, hogy combnyaktörést szenvedtem, amit ott Kölnben azonnal megműtöttek. Most az Nemzetközi Kézilabda Szövetséggel levelezek kártérítési ügyben. Kérik tőlem a számlákat, hogy küldjem el. Mivel csoportosan busszal utaztam, a szállást is csoportosan intézték, így nincs róla számlám. A hazahozatalomat a családom intézta ök jöttek értem autóval, és hoztak haza de erről sincs számlám.8 napon túl gyógyuló sérülésem van és sajnos maradandó.Milyen kártérítést kérhetek.Köszönöm

kisher #   2020.02.13. 14:20

drbjozsef
Köszönöm a válaszát!
Kovács_Béla_Sándor
Köszönöm a válaszát!

Nem értek a joghoz, ezért minden segítséget köszönök szépen!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.13. 13:28

bírósági perrel behajthatod
Ha jó az az ítélet, akkor nem kell újabb per.

www.kbs-ugyved.hu

drbjozsef #   2020.02.13. 11:57

Ez azt jelenti, hogy volt feleségemnek kötelező a hitel végéig utalni a részleteket a számlámra?
Amíg az van megadva a banknak, hogy vonja a részleteket, addig igen, vagy legalábbis neki fizetnie kellene akár más módon is. Ez technikai kérdés. A korrekt az lenne, ha bemennétek, és közösen megváltoztatnátok a számlaszámot, ahonnan beszedi a pénzt a bank. Ne rajtad keresztül teljesítsen.

Illetve azt jelenti, hogy bár semmi módon nem fogok kötődni a lakáshoz, mégsem tudok kilépni abból a hitelszerződésből?
Igen. Már, ha a bank nem egyezik bele. Akár másik adóstárs bevonásával, vagy kezes bevonásával, esetleg kiegészítő ingatlanfedezet adásával. Vagy bármilyen olyan biztosíték felajánlásával, amit a bank elfogad helyetted.

És igen, ha nem fizet, akkor a bank tőled is követelheti, rajtad is behajthatja, és fizetned is kell. Viszont ez után, megegyezés híján, bírósági perrel behajthatod Te ezt az exnejeden.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

kisher #   2020.02.13. 11:38

Kovács_Béla_Sándor
Köszönöm válaszát!
További kérdéseim:
Ez azt jelenti, hogy volt feleségemnek kötelező a hitel végéig utalni a részleteket a számlámra?
Illetve azt jelenti, hogy bár semmi módon nem fogok kötődni a lakáshoz, mégsem tudok kilépni abból a hitelszerződésből?

Nem értek a joghoz, ezért minden segítséget köszönök szépen!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.02.13. 08:08

Kisher: a házassági perben hozott ítélet csaka belső jogviszonyotokban hatályos. Ott viszont kötelező.

www.kbs-ugyved.hu

Tavi # e-mail 2020.02.13. 05:45

Oligaliga!

Köszönöm szépen.

kisher #   2020.02.12. 19:25

Üdvözlöm a Jogértőket!
A következő problémában kérek eligazítást:
banki segítséggel vásároltam egy lakást. A hitel felvevője én voltam. A lakás fele a (volt) feleségem nevére került, így Ő adóstárs lett. Válás előtt felesben fizettük a részleteket, a válás kimondása óta az ítélet szerint a törlesztőrészleteket neki kellett fizetni és Ő lett a lakás 1/1-es tulajdonosa, miután megfizette a megváltási árat.
Közeledik a lakás elhagyásának ideje, Ő kerül vissza a lakásba (ami már az Övé), de -többször hangoztatott ígérete ellenére- már nem akarja átvállalni a hitelt.
A banki ügyintéző hallani sem akar arról, hogy kikerüljek a hitelből, mondván: velem kötöttek szerződést, őket nem érdekli, hogy már nem rendelkezek tulajdonrésszel az adott lakásban és ott sem fogok lakni.
Továbbra is az én számlámról (illetve tőlem) vonják a törlesztőrészleteket egy olyan lakásért, amihez már (rövidesen) semmi közöm nem lesz.
Tartok attól, hogy ha a volt feleségem fog lakni volt közös lakásunkban (ami már a saját lakása), akkor már nem fogja utalni a lakásnak a törlesztőjét a számlámra (hogy a bank levonja onnan).
Ráadásul amíg "nyakamban van" ez a hitel, addig másikat sem tudok felvenni, hogy legyen egy saját lakásom.
Ki tudok kerülni ebből a hitelből valahogy?
(Elállás, felmondás, bárminek is nevezik.)

Segítségüket előre is köszönöm!

Nem értek a joghoz, ezért minden segítséget köszönök szépen!

oligaliga # e-mail 2020.02.12. 14:54

Tavi

A túlélő házastárs által megszerzett örökrész illetékmentes.

Tavi # e-mail 2020.02.12. 14:18

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan kérdésem lenne, hogy van-e öröklési illeték,a feleségnek a férj halála után? (férj nevén van egy ingatlan)

Köszönöm szépen előre is.

gerbera317 # e-mail 2020.02.10. 08:54

Kézbesítési vélelem megdöntése iránt kell?
Ez arra való, ha a kézbesített határozat már jogerős. Neked még nem az, tehát magával a határozattal szemben kérhetsz jogorvoslatot.
Milyen indokkal?
Valljon milyennel??? Hát kéred megváltoztatni olyanra, hogy ez neked is tetsző legyen. Jézusom...

HevesiR # e-mail 2020.02.08. 20:02

Jó napot kívánok!

Nagyon sűrgős segítségre lenne szükségem hagyatéki eljárással kapcsolatban. Megkaptam a hagyatéki végzést, annak ellenére, hogy nem kaptam idézést, mert nem tartózkodtam otthon, hanem a lakcímkártya szerinti tartózkodási helyemen voltam. A végzés szerint fellebbezési jogom van, ezt milyen formanyomtatványon tehetem meg?
Milyen indokkal? Kézbesítési vélelem megdöntése iránt kell?
Esetleg kézbesítési kifogás?
Mert a hagyatékról le szeretnék mondani, és még 15 napon belül vagyok, vagy így nem kell bajlódnom az indokkal sem, csak egyszerűen le kell mondanom?

Válaszokat köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.01.17. 13:46

Nos, megkaptam a választ.

Nem azt mondták, Feri...

www.kbs-ugyved.hu

cst243 # e-mail 2020.01.17. 13:01

Nos, megkaptam a választ. A lényeg, hogy ha megteremtem a gyereknek a jót akkor a másik félnek már nem kell. Mindenki abból indul ki hogy van-e negatív visszessés a gyerek ellátásával kapcsolatban meg kiszúrásból kívánok emelést kérni. De gondoljunk már bele, hogy nem kizárólag az anya feladata biztosítani mindent gyermekének, függetlenül az anyagi helyzetétől. Az apa is ugyanannyira felelős érte, nem pedig csak ész nélkül szórni a magjait aztán jelkpes összeggel kiszúrni a másik szemét, hogy szó ne érje a ház elejét. Mind szellemi mind anyagi támogatást kell biztosítania. Nem pedig mindeféle kibuvót keresni hogy miért nem.

drbjozsef #   2020.01.17. 12:44

cst243,

Már ne haragudj meg, de hosszú litánia után két irreleváns kérdést tettél fel. Mégis mire számítasz?

Kell bizonygatnom nekem a kiadásainak?
Te kéred az emelést. Gondolod, nem kérdezi meg a bíró, miért? Gondolod, elhiszi neked bemondásra, vagy eleve csak a ruházatod alapján fog dönteni? Nyilván kelleni fog igazolni valamit.

Mennyiren nézik azt, hogy nem szorulunk rá igazából?
Mégis mit néznének? Az elsődleges szempont a gyermek szükségletei. Ez nagyon szubjektív, de azért mérhető. Lásd előző pont.

Egyszóval : ha a gyermekek életkörülményeiben (negatív irányban) nem állt be jelentős változás, vagy az igazolható és méltányos szükségletük nem növekedett jelentősen (pl. egyetemre ment másik városba és fizetős szakra), akkor nyilván nincs esélye az emelésnek.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

gerbera317 # e-mail 2020.01.17. 12:05

Segítettem. Ha kiszűröd belőle a szarkazust, ott lesz vegytisztán a várható eredmény. Mire számítottál ingyé': hetvenoldalas hatástanulmányra? Éppenséggel azt is megkaptad három szóban: "jó móka lesz".

cst243 # e-mail 2020.01.17. 11:38

Kedves gerbera317!

Nyilván nem mondom, de ha bekérnek bevétel és kiadás adatokat akkor egyértelmű. Amennyiben nem az általam feltett kérdésre vagy felvetésre tud érdemben válaszolni, akkor kérem a gúnyos megjegyzésesket tartsa meg magának. Segítségért fordultam ide nem okoskodásért.

cst243 # e-mail 2020.01.17. 10:56

Tisztelt Szakértő!

Gyermektartás díj emelésének igényével kapcsolatban szeretnék többet megtudni.

3 éve mondták ki a válást és akkor fejenként 20 000ft/gyerek/hó (2 gyerek van) lett megállapítva. Ezt az összeget az exem munkanélküliségre hivatkozva kérte. kb fél évre rá kint ausztriában a postánál helyezkedett el mint csomag szállító. Tudomásom szerint az adójából vissza is tudja igényelni a gyerektartás címén kifizetett költségét, ha az eléri a 140 eurot havonta (vagy pont ennyit tud). Kért tőlem egy nyilatkozatot hogy havi szinten én ennyit kapok tőle.

Életkörülményi:Úgy tudom egy nővel és annak lányával él együtt, akit nevel (elmondása szerint). Elvileg van egy autó hitele. Valamint gondolom az albérlet és költségei (amit lehet hogy a nővel együtt fizetnek).
Nyilván ő nem akar többet fizetni a gyerekei után mint a havi 20-20 ezer forintot. Ezt is elég nyögve nyelősen

Én viszont szeretném megemeltetni, hozzá teszem nem szorulnánk rá. Az indoklásom az, hogy van munkaviszonya ausztriában.

Én újra férjhez mentem és jó anyagi körülmények között élünk. Született egy közös gyermekünk is. Jelenleg albérletben vagyunk mi is, tulajdonunkat képez két 15 év feletti autó, bár az egyiket a férjem exe használja nem hivatalosan. Van egy 10 milliós hitel a nevünkön. Én most gyeden vagyok.

Kérdésem érdemes belevágni a kérelembe, vagy nagyon hosszú és macerás eljárás lenne ez, pláne a külföldi érdekeltség miatt is. Kell bizonygatnom nekem a kiadásainak? Mennyiren nézik azt, hogy nem szorulunk rá igazából?

Válaszát előre is köszönöm

gerbera317 # e-mail 2020.01.13. 00:43

tanácsokat várok erre, nem kioktatást
Dejszen a tanács nem egyéb, mint oktatás; és kizárólag a tanácsolt / oktatott személy hozzáállásán múlik, minek tekinti az így kapott információt.

Egyébként pedig sürgetni kell először a biztosítót, azután a károkozót. A személyi szabadság megsértése felejtős, de a kártérítés és a sérelmi díj követelése akár sikerrel is járhat.

matthiasi # e-mail 2020.01.09. 22:31

Laci topiktárs írja :

Szóval tanácsokat várok erre, nem kioktatást. Előre is köszönöm.

Hát egy nyílt fórumon lehet kérni tanácsot, de nem kötelező adni. Viszont lehet véleményezni és lehet tanulságként kezelni.
Ha valaki érzékeny menjen fizetős tanácsadásra ott a baját titokként kezelik !

Laci6605 # e-mail 2020.01.07. 14:15

17 nappal ezelőtt az OTÉK szerint hozzám tartozó kerítés a túloldalon a szomszéd által ültetett borostyán gyökerei, valamint az 1m-re végzett gépi földmunka után az udvaromba, a bejáratom elé dőlt. A biztosítóm nem fizet, mert nem én vagyok a károkozó, illetve az All Risc ezt kizárja.
11. napon elért szomszéd megígérte, hogy intézi akkor a biztosítójával, de ennek 6 napja és semmi nem történt tudtommal. A biztosítóm 2 nap alatt megtette a kárfelmérést, ami alapján elutasított.5+30 napig a kárhelyszín csak minimális mértékben változtatható, de akkor még 23 napig kell a dzsungelen átbujkálva közlekednem?
Kérdésem: "kártérítésként" csak a kerítésemet kérem vissza - 7m hossz X 2m magas - és azt, hogy tüntesse el a zöldségeit az udvaromból illetve melléképületem tetejéről saját finanszírozásában, ehhez megkapja a biztosító kifizetését és a ledöntött téglákat is.
Mivel eddig egy levél nem sok annyit sem tépett le ezért a baráti elintézésről már nem álmodom. Célszerű-e birtokvédelmet kérnem Jegyzőtől? De eszembe jutott még a személyi szabadság korlátozása miatti feljelentés - polgári per indítása viszont évekig is eltarthat, de ha pénzem lenne már megcsináltattam volna. Szóval tanácsokat várok erre, nem kioktatást. Előre is köszönöm.

Réka87 # e-mail 2020.01.07. 12:25

Jó napot kívánok!

Nagyon sűrgős segítségre lenne szükségem jogi úton! Én egy cselekvőképes enyhén mozgáskorlátozott nő vagyok, 32 éves és jelenleg még a szüleimmel élek.
Arról szeretnék tájékoztatást kérni, hogy milyen esetben utalhatnak be fogyatékossággal élők otthonába?
Nem állok gyámság alatt!
Volt munkaviszonyom is 2014-ben!

Nagyon köszönöm a választ!