társasházi közös képviselő

haragabi # 2010.12.04. 17:11

Az elnök és az igazgatóság+ felügyelő bizottság megbízatása 5 év.

győr1 # 2010.12.04. 17:36

Majordomus, ment egy privát üzenet, beszámoló! Jó lenne, ha írnál néhány gondolatot róla.

1.A lakógyűlés elején meg kell szavaztatni a lakókkal, hogy elfogadják a jegyzőkönyv vezetőt, a levezető elnököt?

2. Mennyi idő alatt kell a jegyzőkönyvet végleges formába önteni? 48 óra?

3. Mennyi idő alatt kell bejelentkezni a közművekhez? Hova kell egyáltalán? Bank, városgazd., émász, vízmű, apeh?

MajorDomus # 2010.12.04. 19:10

gyor
végülis örülj annak hogy sikerrel jartatok.
A k.gyűlés tisztségviselőit a k.gyűlés választja meg, utana a levezető elnok a főnök.
A jegyzőkönyvet en mindig másnap irom meg, s aznap este hitelesítik
nincs ra kötött szabály de 8 napon tul mar nagyon durva ha csúszik.
Ha nem a valos tényeket tartalmazza a hitelesítok tagadják meg az aláírást de ez esetben ne, mert a ti érdeketek a mielobbi váltás.
A közművekhez kell a jegyzőkönyv ext is 30 napon belul illik megoldani,de arra felhívom a figyelmet hogy mig at nem iratjatok addig minden bankszamlakivonat es számla a régi kozos k-nak megy.

MajorDomus # 2010.12.04. 19:18

haszkovo
óvatosan a 10 % eltette magának dumaval, foleg 7 ev után, mert sokba kerülhet - neked

győr1 # 2010.12.05. 08:53

Köszönök mindent!

Az apeh-hal mi a helyzet? Oda is a 30 nap a bejelentkezési idő?

Mufurc_nagyon # 2010.12.05. 11:18

Kedves osmi!
Mint említettem alant én sem találkoztam még felelősségre vont kedvenccel, hacsak nem sikított és be is ismerte.
Viszont a szülés sem indul be fogantatás nélkül ;-)

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Mufurc_nagyon # 2010.12.05. 11:27

MajorDomus # e-mail 2010.12.04. 13:05

Kedves Háznagy!
Egy kis adalék.
Tudomásom van olyan esetről, ahol a minden határozatot megmásíthat egy másik határozat elv érvényesült.
Tulajdonosi kezdeményezésre közgyűlés. Határozat -> leváltás új Kedvenc.
Régi kedvenc közgyűlés összehívása és..... határozat a saját megbízása megerősítve.
Ez kapd ki "Dezső"

{autodidakta}

győr1 # 2010.12.05. 13:16

Lenne megint egy kérdésem, mert a lakók nem hiszik, amit én gondolok. A régi közös képviselőnk alatt hoztunk több határozatot, mondjuk a nem fizető lakókkal kapcsolatban. Mivel leváltottuk a régi képviselőt, ezért a többiek úgy gondolják, hogy az ez időben megszavazott határozataink is elvesztek. Szerintem, amiben határozatot hoztunk, az attól, hogy más a képviselő már, az attól érvényes ugyanúgy. De ezt nem értik a lakók. Remélem, jól gondolom?

haragabi # 2010.12.05. 13:25

Igen jól!

MajorDomus # 2010.12.05. 14:49

mufiurc
ez mese habbal
a regi kozos s leváltása utan nem hívhat ossze közgyűlést.
Ha viszont a ¨kormánypárt¨ uj kozgyulest kezdeményezett a túl.hányad 10 %-AL s ott megerősítette a kozos képviselőt a tisztségében, akkor ax teljesen termeszetes ugyanis az újabb gyűlésre is elmehettek volna azok akik korabban leváltották .
Ezek szerint ok voltak a kisebbség .

győr1 # 2010.12.05. 19:09

Kedves MD!
Látom, hogy te közös képviselő vagy. Én pedig az ellenoldal, egy akadékoskodó lakó. Mi a társasháznak, ha a dolgaink rendeződnek, akkor szeretnénk egy közös képviselőt. Aki korekt, aki jót tesz a házunkkal, és természetes, hogy ő is jól járjon, neki is megfeleljen a felététel. A lakók élik életüket, és egy jó közös képviselő nagyon sokat tehet a házért. Az az igazán korekt, aki teszi a dolgát, segít, és ha nem lihegünk a nyakában ,akkor is megbízható. Lehet, hogy csak a mesében van ilyen?

MajorDomus # 2010.12.05. 19:44

a ,közös képviselők eseteben 10 közül 9 normálisan es tisztességesen dolgozik, ,mert ebből el. Ti kifogtatok a tizediket.

Mufurc_nagyon # 2010.12.06. 07:06

Kedves Háznagy!
A habbal egyetértek.
A történet valós.
Az első közgyűlést formai okokra hivatkozva a kedvenc lakógyűlésnek minősítette.
A kampány eredményeként a részvétel alacsony.
Kedvenc levált.
Körlevél és a SzVB áldásos támogatása mellett nem a bíróság, hanem az új közgyűlés mellett döntöttek.
A támogatók mind két esetben ott voltak, csak csak hogyan és miként..... a véleményük változott.
Ez történt tavasszal .....

{autodidakta}

ragyasdezso # 2010.12.06. 07:29

Mufurc_nagyon

A társasházi lét a többség demokráciája. Ha kisebbségbe maradtatok két út van: vagy elfogadjátok, vagy bíróságra mentek.

nandy # 2010.12.06. 11:17

győr1:

Az apeh-hal mi a helyzet? Oda is a 30 nap a bejelentkezési idő?

Nem oda minél előbb, de max. 15 napon belül be kell jelenteni az új közös képviselőt. Kérjétek a könyvelő segítségét.

győr1 # 2010.12.06. 18:03

Köszi Nandy,én is a 15 napot gondoltam.

MajorDomus # 2010.12.06. 18:04

ha van

győr1 # 2010.12.06. 18:05

Mi a véleményetek a társasház biztosításáról, a felújítási alap lakástakarákosságba tételéről? Most szavaztunk meg magasabb felújítási alapot, mert a házunk állapota egyre rosszabb. Szeretnénk majd pályázni is, de ahhoz is jelentősebb saját erő kell.

győr1 # 2010.12.06. 18:06

MD:
Az adószámra gondolsz? Az van.

haragabi # 2010.12.06. 18:56

Szerintem a könyvelőre gondolt. De egyébként te is könnyedén be tudsz jelentkezni. A lakáskassza az egyetlen olyan megtakarítás ami hoz is valamit, úgyhogy azt mindenképp lépjétek meg. Ki tudja meddig adnak még 30%-ot.

haragabi # 2010.12.06. 18:57

Szerintem a könyvelőre gondolt. De egyébként te is könnyedén be tudsz jelentkezni. A lakáskassza az egyetlen olyan megtakarítás ami hoz is valamit, úgyhogy azt mindenképp lépjétek meg. Ki tudja meddig adnak még 30%-ot.

ragyasdezso # 2010.12.06. 19:49

Az 5 évig tartó 70-os állami kamattámogatásról nem is beszélve!

MajorDomus # 2010.12.06. 19:52

úgy van (könyvelő )
egyébként 33 % mert 30 az állami támogatás es a betétre is fizetnek 3 % kamatot.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.12.06. 21:23

Kollégák, kis tanácsra lenne szükségem.
A helyzet a következő:
Ifjú pár lakást vett az egyik th-mban, 1 éve. Azon melegében felújították, szokás szerint ahol látszik. Beburkolták a 40 éves szennyvíz, vízvezeték csöveket,elektromos hálózatot, stb.
A felújítás óta az alatta lévő, amúgy használaton kívüli üzlet a padlótól a plafonig ázik a szennyvíztől, csöpög a plafonból a kakis lé, a wc használhatatlan, a vakolat lemállott. Mivel az üzletet eddig nem használták, kb 3 hónapja tudok én az ügyről, addig a két tulaj egymás között beszélgetett.
Vittem egy szerelőt, aki azt mondta a felújított lakás wc jében, a fekvő csatornában lehet a bibi, más alternatíva nincs is, mert más vizes cső nincs közelben.
A felújított nem hitt a szerelőnek, szerinte nem az a probléma, vigyek másik szakit. Most a 3. szerelőnél járunk, aki ugyanazt mondja. Lehetetlen velük már időpontot egyeztetni is, egy egy szerelőhöz, erre most egy műszeres vizsgálatot kér (cc70.000 Ft -ért), hogy biztosak legyünk benne mielőtt felbontjuk a 2 nm wc ben a járólapot, hogy a bibi náluk van.

Mit kell ezzel a szituációval kezdeni? kifogytam az ötletekből...a hetvenet sokallom, ő meg épp elutazik, és nem ér erre rá. Az üzletet meg nyitni akarják januárban.

Mufurc_nagyon # 2010.12.07. 05:45

Amennyiben a th biztosítása kiterjed a vízkárra....
Felajánlani a felújítottnak, hogy ha nem nála van a hiba a teljes helyreállítás ingyenes,
Kagylóval, járólappal egyetemben.
Még evvel is olcsóbb mint + 70eFt és jav.

Egyébként..
Birtokvédelmi eljárás a helyi jegyzőnél.
Talán megijed a felújított.

{autodidakta}