társasházi közös képviselő

MajorDomus # 2010.12.07. 08:00

Na, en ilyenkor szoktam megkérdezni a felső lakóktól hogy sszerintü akkor a talajvíz jott fel a nyolcadik emeletre ?
A kiindulási alap a ,következő. Az érintett cso kozos vagy kulon tulajdon. Ha kozos ami valószínű, mivel központi gyujtorol lehet szó, akkor azt mindenkeppen a társasháznak kell megcsinaltatnia,mas kérdés, hogy foto video készüljön, sot helyszíni jegyzőkönyv a feltárásrol,mert annak alapjan ha szakszerűtlenül kötöttek rá, akkor a felso tulaj kártérítési felelősséggel tartozik az alsó tulaj fele a beázasi a tarsashaz fele a javítási költségek árával.
Ha te rendeled meg a munkát, teljes helyreállítással tartozol, vizes, burkolo munka stb, nyisson ki az üzlet, azután ráérsz a költségeket leverni a biztosító meg a szomszedon.
Lehet műszeres vizsgálat, de közöld előre a tulajjal,hoby ha ex a gond akkor a 70.000 ft is ot fogja terhelni,olcsóbb ha kibontjatok.

Mufurc_nagyon # 2010.12.07. 09:21

Kedves Háznagy!
Szerintem nem az elszámolás a gond.
A BEJUTÁS a felújított lakásába.

karhatalomra gondolt????;-)

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

ragyasdezso # 2010.12.07. 10:30

•a tulajdonostárs köteles tűrni, hogy a külön tulajdonú lakásában a közös képviselő, illetve megbízott szakember a közös tulajdonban álló épületrészekkel, berendezésekkel összefüggésben a szükséges ellenőrzés, valamint a fenntartási munkák elvégzése céljából arra alkalmas, előre egyeztetett időben bejuthasson. A közösség köteles megtéríteni a beavatkozással okozott kárt [Ttv. 20. § (2) ], kivéve a biztosító által megtérített részt, valamint a külön tulajdonú rész meghibásodása okozta kárt. A közös tulajdonú részben történt meghibásodás következtében (pl. a nyomó- és ejtő vezeték) szükségessé váló – a társasházat terhelő – helyreállítási kötelezettség a kőművesmunkáig, illetőleg a biztosító által elismert kárösszegnek megfelelő munkáig terjed.

Mufurc_nagyon # 2010.12.07. 11:05

Kedves Dezső!
Szerintem ezt minden kedvenc tudja.

Mit csinál az üzletszerű, ha a tulaj azt mondja
NEM !!!!!! ??????

{autodidakta}

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.12.07. 17:24

Igen itt fogytak el az én ötleteim is, mert tulajdonképp azt nem mondja hogy, nem engedi be a szerelőt, csak lehetetlen időpontot egyeztetni vele. Most itthon vagyunk, de vendégek vannak, most nem tudok otthon lenni, vagy megbeszéljük végre, aztán az utolsó pillanatban lemondja.
Aztán a szerelő azt mondja ezt itt fel kéne bontani, ezt meg nem hiszi el...hiába mondom, hogy a biztosító meg a th állja a költségeket, nem hajlandó elhinni, hogy törött csöve lehet:) Valamelyik nap este mentem, kinyitottam az üzletet, hívtam nézze meg hogy néz ki, és akkor mondjon valami egyéb alternatívát, honnan jöhet a lé. Azt mondta nem jön ő, mert ott büdi van...:)
Nem találkoztam még ilyennel, gondoltam hátha van valakinek tapasztalata az ilyen "nehéz" természetű tulajjal...

ragyasdezso # 2010.12.07. 17:43

Mufurc_nagyon

Azért ilyen összetett a munkánk. Az egyik közülük a meggyőzés. Nálunk az elmúlt 16 évben mindig meg lehetett oldani. Kivel szépen, kivel csúnyán!

MajorDomus # 2010.12.07. 18:55

muf
aki üzletszerű kejelgeskent tarsashazkezelo,az ilyenkor a 17 szakmája ,közül leteszi a gépészt a könyvelőt stb. S előveszi a jogászt, az uzlettulajdonos nevében ir rgy levelet, hogy napi 100.000 ft elmaradt haszonra perli a felso tulajt, amennyivel később nyitja meg az üzletet a ¨bűdi¨ miatt. 20 eve ez az erv mindig hatott.

MajorDomus # 2010.12.07. 18:55

muf
aki üzletszerű kejelgeskent tarsashazkezelo,az ilyenkor a 17 szakmája ,közül leteszi a gépészt a könyvelőt stb. S előveszi a jogászt, az uzlettulajdonos nevében ir rgy levelet, hogy napi 100.000 ft elmaradt haszonra perli a felso tulajt, amennyivel később nyitja meg az üzletet a ¨bűdi¨ miatt. 20 eve ez az erv mindig hatott.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.12.07. 19:50

Hát..MD ettől én nem rezelnék be, ha kicsit jártas vagyok a jogban, azt a napi 100 elmaradtat ugyanis bizonyítani is kell a bíróság előtt...egy két személyes fodrászüzletből ez az összeg havonta is művészet, nemhogy naponta:)
Meg aztán...én meg azt tapasztalom, az "üres" bírósággal, vagy ezzel azzal fenyegetőzés csak elmérgesíti a helyzetet, tehát én nem igazán ilyen megoldásra gondoltam.:)

MajorDomus # 2010.12.07. 23:15

adni
te meg fiatal vagy, s nem ismered a Keresztapa mondását.
¨egy ugyved tobbet tud lopni az aktataskajaval
mint 100 ember géppisztollyal.
ez nem üres fenyegetés, az összeget példaként mondtam.
Hidd el a jogász hamarabb bejut a szerelővel mint te.

Mufurc_nagyon # 2010.12.08. 09:05

Kedves Andi!
Egyetértek.
Itt az idő tényező. A 10 eFt most "fegyverrel", Vagy 3 év múlva 100 eFt ügyvéddel. Addig a fodrász éhen hal.

Én az írásbeli ígéretre szavazok és a fülrágásra.
Szóval többet ésszel, mint .....

{autodidakta}

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.12.08. 13:51

Dehogy nem ismerem:) Bár ez pikírt beszólás egy jogi fórumon:) még ha a Keresztapa a szerző akkor is.
Viszont ismerem azt is, hogy: aki fegyvert fog, fegyver által vész el...:)

nandy # 2010.12.08. 14:32

Figyeljétek, hogy mikor ázik legközelebb az üzlet, hívjátok oda a szerelőt, aztán mehet a telefon a rendőrségre, hogy ázik az alsó lakás (benne a villanyvezetékek), és nem tudtok bejutni a felső lakásba... Közveszélyes helyzet áll fenn.

MajorDomus # 2010.12.08. 19:17

es a rendőr széttárt karokkal sajnálja,de nem tehet semmit. Ver nem folyik addig ....

MajorDomus # 2010.12.08. 19:28

egyebkent 15 éve fogtam ki egy ilyen hülye lakót,
akkor a goreny trükkel jutottunk be.
A pince azott 3 napja a tulaj közölte, hogy az olasz csempet o az anyja kedvéért sem veri fel, húzzák el magukat a szerelők.
2 nap múlva könyörgött hogy küldjék a szereloket.
Mindössze annyi ¨történt¨ hogy a cső ¨eldugult¨ s az olasz csempere jott fel alulról a fekalia.

Mint látjátok egy problemat sokféleképpen meg lehet oldani.

nandy # 2010.12.08. 20:33

Pedig volt már (majdnem) szerencsém a rendőrökhöz. Még régen történt, hogy az alattam lakók leáztak, de nálam nem volt sehol látható hiba. A gondnok mondta, hogy mindjárt hívja a szerelőket, nos, vártam kb. 3 órát. Mivel nem jött senki, elmentem otthonról, kb. 10 perc múlva hívott a szomszéd, hogy a rendőrök ott állnak az ajtóm előtt, és fel akarják törni...

MajorDomus # 2010.12.08. 21:07

nem tori fel - sajnos -csak életveszély eseten

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.12.08. 21:27

MD, a dugulás ötlet már jobb:):) Majd referálok, hogy boldogultam...

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.12.08. 21:31

Nandy, a rendőrség semmi ilyennel nem foglalkozik. Múltkor egy elveszett tulaj lakásában volt csőtörés, ahhoz sem jöttek ki, hogy hatóságilag, tanuk előtt szakszerűen, jogszerűen járunk-e el. Csak lakatos, meg 2 tanú kellett hozzá...nekik ez nem hatáskörük azt mondták.
Ha meg utólag a tulaj majd pampog, vagy ránk fogja a Munkácsy kép eltűnését a falról, járjunk mosakodni...:((

Mufurc_nagyon # 2010.12.09. 08:25

Kedves Andi!
Műszakilag nem gömbölyű a dolog.
A WC fekvő gyűjtője igen rövid, legyen az panel, tégla vagy százéves.
Ez azt jelenti, hogy a függőleges ejtő közel van a kagylóhoz.
Az üzlethelyiségben az ejtő a födémig feltárható és pontosítható a lé származási helye.

A "piszkos" trükk egy leküldött tisztító spirállal eltüntethető. Jó, hogy a tulaj műszaki an-alfa-béta-gamma ;-)

{autodidakta}

Doba # 2010.12.09. 23:20

Üdvözlet mindenkinek,

A kérdésem a következő:
Adott egy hetvenes években épült társasház, ahol a fűtés házközponti. A probléma az, hogy amikor az alsó lakásokban 22 fok van a negyediken legfeljebb 18.
A közös képviselő azt mondja, ha jobban feltekeri a fűtést akkor lent 25 fok lesz nálunk meg 20 viszont eben az esetben nagyon megnő a fogyasztás.

MI lehet a megoldás?

Javasoltam az egyedi mérők felszerelését de ebbe nem akar belemenni, pedig ezzel az alsó lakók lejjebb tekerhetnék a radiátorukat nálunk viszont meleg lenne végre és még a túlfogyasztás is megoldódna.

Kérdésem, hogy én egyedül felrakathatom e az egyedi mérőket vagy sem?

osmi # 2010.12.10. 08:41

Mi értelme lenne az egyedi mérőknek? Ha maximálja a víz hőfokát, úgysem tudsz melegebbet produkálni. Esetleg strangszabályozás ügyben lehetne kutakodni.

Mufurc_nagyon # 2010.12.10. 08:47

Kedves Doba!
Mint mindig itt is az a kérdés ki fizeti a "révészt"
Feltehetően tulajdoni hányad, alapterület a hőtermelés költségeinek elosztási módja.
Műszaki megoldás van.
pld a soros elrendezésű radiátorok bekötését megváltoztatni és mérni a fogyasztást.
Ez igen pénzigényes és közgyűlési határozat kell hozzá.

Az egyedi mérést meg lehet csinálni, de a költségek viselésének módja nem fog változni.
Szintén közgyűlési határozat.

A legolcsóbb, a vízhőmérséklet megemelése közgyűlési határozattal és mindenki többet fizet.

Szerintem nem fogják megszavazni.

{autodidakta}

tagi # 2010.12.10. 19:20

Üdvözlet!
Segítséget szeretnénk kérni a következő problémával kapcsolatban:
Rendszeres, havi közös költség fizetése mellett kötelezhetőek-e a lakók, hogy plusz pénzeket fizessenek nem saját lépcsőházuk felújításakor?
A 2004/45 paragrafus szerint a befizetett közös költségből kellene a kiadásokat, működést, felújítást finanszírozni. Ehelyett nem saját lépcsőházunk felújításának apropóján plusz pénzek kifizetésére akarnak kötelezni minket. Amennyiben erre nem vagyunk hajlandók a válasz a következő: "ha nem tetszik el lehet költözni magánházba!"
A sorok írója negyedik emeleten lakik és kb. ötször ázott be - jelenleg is - panaszára akkor az volt a válasz: egyéni probléma, csak őt érinti, nem érdeke másnak, hogy a tetőt megjavítsák...Kérdezem én: egyszer így, egyszer úgy lehet alklmazni az állítólag mindenkire vonatkozó szabályokat??
Felháborítónak tartjuk, hogy azért mert mások nem fizetnek és vannak esetleges kintlévőségek, az elvégzett munkákat plusz költségként a mi nyakunkba akarják varrni. A társasházi törvény erre is ad "ötletet": terheljék jelzáloggal a nem fizetők lakását....
Válaszukat előre is köszönik egy vidéki lakóközösség tagjai

haragabi # 2010.12.10. 19:50

Sajnos hiába fizettek rendesen,ha nincs annyi pénzetek hogy festessetek,akkor pótbefizetést kell eszközölni. De erről gondolom született egy közgyűlési határozat.