Na, en ilyenkor szoktam megkérdezni a felső lakóktól hogy sszerintü akkor a talajvíz jott fel a nyolcadik emeletre ?
A kiindulási alap a ,következő. Az érintett cso kozos vagy kulon tulajdon. Ha kozos ami valószínű, mivel központi gyujtorol lehet szó, akkor azt mindenkeppen a társasháznak kell megcsinaltatnia,mas kérdés, hogy foto video készüljön, sot helyszíni jegyzőkönyv a feltárásrol,mert annak alapjan ha szakszerűtlenül kötöttek rá, akkor a felso tulaj kártérítési felelősséggel tartozik az alsó tulaj fele a beázasi a tarsashaz fele a javítási költségek árával.
Ha te rendeled meg a munkát, teljes helyreállítással tartozol, vizes, burkolo munka stb, nyisson ki az üzlet, azután ráérsz a költségeket leverni a biztosító meg a szomszedon.
Lehet műszeres vizsgálat, de közöld előre a tulajjal,hoby ha ex a gond akkor a 70.000 ft is ot fogja terhelni,olcsóbb ha kibontjatok.
társasházi közös képviselő
Kedves Háznagy!
Szerintem nem az elszámolás a gond.
A BEJUTÁS a felújított lakásába.
karhatalomra gondolt????;-)
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
•a tulajdonostárs köteles tűrni, hogy a külön tulajdonú lakásában a közös képviselő, illetve megbízott szakember a közös tulajdonban álló épületrészekkel, berendezésekkel összefüggésben a szükséges ellenőrzés, valamint a fenntartási munkák elvégzése céljából arra alkalmas, előre egyeztetett időben bejuthasson. A közösség köteles megtéríteni a beavatkozással okozott kárt [Ttv. 20. § (2) ], kivéve a biztosító által megtérített részt, valamint a külön tulajdonú rész meghibásodása okozta kárt. A közös tulajdonú részben történt meghibásodás következtében (pl. a nyomó- és ejtő vezeték) szükségessé váló – a társasházat terhelő – helyreállítási kötelezettség a kőművesmunkáig, illetőleg a biztosító által elismert kárösszegnek megfelelő munkáig terjed.
Kedves Dezső!
Szerintem ezt minden kedvenc tudja.
Mit csinál az üzletszerű, ha a tulaj azt mondja
NEM !!!!!! ??????
{autodidakta}
Igen itt fogytak el az én ötleteim is, mert tulajdonképp azt nem mondja hogy, nem engedi be a szerelőt, csak lehetetlen időpontot egyeztetni vele. Most itthon vagyunk, de vendégek vannak, most nem tudok otthon lenni, vagy megbeszéljük végre, aztán az utolsó pillanatban lemondja.
Aztán a szerelő azt mondja ezt itt fel kéne bontani, ezt meg nem hiszi el...hiába mondom, hogy a biztosító meg a th állja a költségeket, nem hajlandó elhinni, hogy törött csöve lehet:) Valamelyik nap este mentem, kinyitottam az üzletet, hívtam nézze meg hogy néz ki, és akkor mondjon valami egyéb alternatívát, honnan jöhet a lé. Azt mondta nem jön ő, mert ott büdi van...:)
Nem találkoztam még ilyennel, gondoltam hátha van valakinek tapasztalata az ilyen "nehéz" természetű tulajjal...
Mufurc_nagyon
Azért ilyen összetett a munkánk. Az egyik közülük a meggyőzés. Nálunk az elmúlt 16 évben mindig meg lehetett oldani. Kivel szépen, kivel csúnyán!
muf
aki üzletszerű kejelgeskent tarsashazkezelo,az ilyenkor a 17 szakmája ,közül leteszi a gépészt a könyvelőt stb. S előveszi a jogászt, az uzlettulajdonos nevében ir rgy levelet, hogy napi 100.000 ft elmaradt haszonra perli a felso tulajt, amennyivel később nyitja meg az üzletet a ¨bűdi¨ miatt. 20 eve ez az erv mindig hatott.
muf
aki üzletszerű kejelgeskent tarsashazkezelo,az ilyenkor a 17 szakmája ,közül leteszi a gépészt a könyvelőt stb. S előveszi a jogászt, az uzlettulajdonos nevében ir rgy levelet, hogy napi 100.000 ft elmaradt haszonra perli a felso tulajt, amennyivel később nyitja meg az üzletet a ¨bűdi¨ miatt. 20 eve ez az erv mindig hatott.
Hát..MD ettől én nem rezelnék be, ha kicsit jártas vagyok a jogban, azt a napi 100 elmaradtat ugyanis bizonyítani is kell a bíróság előtt...egy két személyes fodrászüzletből ez az összeg havonta is művészet, nemhogy naponta:)
Meg aztán...én meg azt tapasztalom, az "üres" bírósággal, vagy ezzel azzal fenyegetőzés csak elmérgesíti a helyzetet, tehát én nem igazán ilyen megoldásra gondoltam.:)
adni
te meg fiatal vagy, s nem ismered a Keresztapa mondását.
¨egy ugyved tobbet tud lopni az aktataskajaval
mint 100 ember géppisztollyal.
ez nem üres fenyegetés, az összeget példaként mondtam.
Hidd el a jogász hamarabb bejut a szerelővel mint te.
Kedves Andi!
Egyetértek.
Itt az idő tényező. A 10 eFt most "fegyverrel", Vagy 3 év múlva 100 eFt ügyvéddel. Addig a fodrász éhen hal.
Én az írásbeli ígéretre szavazok és a fülrágásra.
Szóval többet ésszel, mint .....
{autodidakta}
Dehogy nem ismerem:) Bár ez pikírt beszólás egy jogi fórumon:) még ha a Keresztapa a szerző akkor is.
Viszont ismerem azt is, hogy: aki fegyvert fog, fegyver által vész el...:)
Figyeljétek, hogy mikor ázik legközelebb az üzlet, hívjátok oda a szerelőt, aztán mehet a telefon a rendőrségre, hogy ázik az alsó lakás (benne a villanyvezetékek), és nem tudtok bejutni a felső lakásba... Közveszélyes helyzet áll fenn.
es a rendőr széttárt karokkal sajnálja,de nem tehet semmit. Ver nem folyik addig ....
egyebkent 15 éve fogtam ki egy ilyen hülye lakót,
akkor a goreny trükkel jutottunk be.
A pince azott 3 napja a tulaj közölte, hogy az olasz csempet o az anyja kedvéért sem veri fel, húzzák el magukat a szerelők.
2 nap múlva könyörgött hogy küldjék a szereloket.
Mindössze annyi ¨történt¨ hogy a cső ¨eldugult¨ s az olasz csempere jott fel alulról a fekalia.
Mint látjátok egy problemat sokféleképpen meg lehet oldani.
Pedig volt már (majdnem) szerencsém a rendőrökhöz. Még régen történt, hogy az alattam lakók leáztak, de nálam nem volt sehol látható hiba. A gondnok mondta, hogy mindjárt hívja a szerelőket, nos, vártam kb. 3 órát. Mivel nem jött senki, elmentem otthonról, kb. 10 perc múlva hívott a szomszéd, hogy a rendőrök ott állnak az ajtóm előtt, és fel akarják törni...
nem tori fel - sajnos -csak életveszély eseten
MD, a dugulás ötlet már jobb:):) Majd referálok, hogy boldogultam...
Nandy, a rendőrség semmi ilyennel nem foglalkozik. Múltkor egy elveszett tulaj lakásában volt csőtörés, ahhoz sem jöttek ki, hogy hatóságilag, tanuk előtt szakszerűen, jogszerűen járunk-e el. Csak lakatos, meg 2 tanú kellett hozzá...nekik ez nem hatáskörük azt mondták.
Ha meg utólag a tulaj majd pampog, vagy ránk fogja a Munkácsy kép eltűnését a falról, járjunk mosakodni...:((
Kedves Andi!
Műszakilag nem gömbölyű a dolog.
A WC fekvő gyűjtője igen rövid, legyen az panel, tégla vagy százéves.
Ez azt jelenti, hogy a függőleges ejtő közel van a kagylóhoz.
Az üzlethelyiségben az ejtő a födémig feltárható és pontosítható a lé származási helye.
A "piszkos" trükk egy leküldött tisztító spirállal eltüntethető. Jó, hogy a tulaj műszaki an-alfa-béta-gamma ;-)
{autodidakta}
Üdvözlet mindenkinek,
A kérdésem a következő:
Adott egy hetvenes években épült társasház, ahol a fűtés házközponti. A probléma az, hogy amikor az alsó lakásokban 22 fok van a negyediken legfeljebb 18.
A közös képviselő azt mondja, ha jobban feltekeri a fűtést akkor lent 25 fok lesz nálunk meg 20 viszont eben az esetben nagyon megnő a fogyasztás.
MI lehet a megoldás?
Javasoltam az egyedi mérők felszerelését de ebbe nem akar belemenni, pedig ezzel az alsó lakók lejjebb tekerhetnék a radiátorukat nálunk viszont meleg lenne végre és még a túlfogyasztás is megoldódna.
Kérdésem, hogy én egyedül felrakathatom e az egyedi mérőket vagy sem?
Mi értelme lenne az egyedi mérőknek? Ha maximálja a víz hőfokát, úgysem tudsz melegebbet produkálni. Esetleg strangszabályozás ügyben lehetne kutakodni.
Kedves Doba!
Mint mindig itt is az a kérdés ki fizeti a "révészt"
Feltehetően tulajdoni hányad, alapterület a hőtermelés költségeinek elosztási módja.
Műszaki megoldás van.
pld a soros elrendezésű radiátorok bekötését megváltoztatni és mérni a fogyasztást.
Ez igen pénzigényes és közgyűlési határozat kell hozzá.
Az egyedi mérést meg lehet csinálni, de a költségek viselésének módja nem fog változni.
Szintén közgyűlési határozat.
A legolcsóbb, a vízhőmérséklet megemelése közgyűlési határozattal és mindenki többet fizet.
Szerintem nem fogják megszavazni.
{autodidakta}
Üdvözlet!
Segítséget szeretnénk kérni a következő problémával kapcsolatban:
Rendszeres, havi közös költség fizetése mellett kötelezhetőek-e a lakók, hogy plusz pénzeket fizessenek nem saját lépcsőházuk felújításakor?
A 2004/45 paragrafus szerint a befizetett közös költségből kellene a kiadásokat, működést, felújítást finanszírozni. Ehelyett nem saját lépcsőházunk felújításának apropóján plusz pénzek kifizetésére akarnak kötelezni minket. Amennyiben erre nem vagyunk hajlandók a válasz a következő: "ha nem tetszik el lehet költözni magánházba!"
A sorok írója negyedik emeleten lakik és kb. ötször ázott be - jelenleg is - panaszára akkor az volt a válasz: egyéni probléma, csak őt érinti, nem érdeke másnak, hogy a tetőt megjavítsák...Kérdezem én: egyszer így, egyszer úgy lehet alklmazni az állítólag mindenkire vonatkozó szabályokat??
Felháborítónak tartjuk, hogy azért mert mások nem fizetnek és vannak esetleges kintlévőségek, az elvégzett munkákat plusz költségként a mi nyakunkba akarják varrni. A társasházi törvény erre is ad "ötletet": terheljék jelzáloggal a nem fizetők lakását....
Válaszukat előre is köszönik egy vidéki lakóközösség tagjai
Sajnos hiába fizettek rendesen,ha nincs annyi pénzetek hogy festessetek,akkor pótbefizetést kell eszközölni. De erről gondolom született egy közgyűlési határozat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02