Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Zajos szomszédok

Tica86 # e-mail 2018.10.09. 21:15

Köszi a tippet

MajorDomus # e-mail 2018.10.09. 19:45

1.kulturált módszer
Jegyző,birtokvédelem, eredmény 2 hónap múlva
2. kevésbé kulturált módszer
éjjel elmentek bulizni a férjeddel, és maximumon felejted a házimozit, Verdi ; Nibelungok ajánlott.
eredmény 3 álmatlanul töltött éjszaka után várható

Tica86 # e-mail 2018.10.09. 16:01

Sziasztok Tica vagyok!

Nekem olyan problémám van, hogy megőrülök a fönti szomszéd gyerekeitől akik brutális ugrálással, szaladgálással vannak egész nap.
A lakásomban szó szerint elviselhetetlen ilyenkor. Már többször szóltam szépen egyszer picit mérgesen, de kb semmi változás.
Nem tudom, hogy ilyen esetben is él a feljelentés, vagy elzavarnak a problémámmal . Kérlek segítsetek?

Szomorú örökös #   2018.10.09. 07:00

F.Laca

Valójában vannak ám ott más gondok is (a zajongáson kívül)

Legfőképp nálad a zajok jelentik a legnagyobb problémát.
De hát ezt már anno a hárshegyen is megmondták neked a kollégák. :-)

Szomorú örökös #   2018.10.09. 06:59

F.Laca

Nagyon is sok köze lenne, de egyszerűen nem érdekli. (Pedig többször lett neki szólva) Kénytelen leszek lépni, oszt majd lesz hozzá köze!

Hát igen, sejtettem, kb. úgy van ez, ahogy azt Móricka elképzeli.
Javaslom lépés terén a „bal lábbal erőteljesen előre” módszert.
Kb. a közös képviselőnél erre van lehetőséged.

Nagy valószínűséggel voltál katona, úgyhogy értened kell. Vagy ott is vitatkoztál minden parancsnokoddal, ahogy a szolgáltatóknál szoktál cirkuszolni, ha nem úgy van valami, ahogy te azt elszellentetted? :-D

MajorDomus # e-mail 2018.10.08. 20:59

Mert nem érted a lényget!
az őrületben is lehet logika. egyet rúgok,kettőt találok alapon. csak ez nem fog összejönni.

Szomorú örökös #   2018.10.08. 19:19

F.Laca

Ha zajong a szomszédod, ahhoz mi köze a közös képviselőnek?
Ő a ház „logisztikáját” kell intézze, a belső rendért ti magatok vagytok egyenként felelősek.

domared # e-mail 2018.10.08. 14:46

Van rajta 32,000 körüli CHF hitel, 2007 óta, azt láttam a tul.lapon....de megvenni sajnos nem tudom, nincs miből :(

lajcsó # e-mail 2018.10.08. 14:11

Ez az ingatlan valószínűleg agyon van terhelve (jelzálogjog, végrehajtási jog).
Meg kell venni árverésen az ingatlant, lepusztult állapotban nem sokat érhet.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

domared # e-mail 2018.10.08. 12:33

Kedves Fórumozók!
A tanácsotokat, segítségeteket szeretném kérni:
10 éve lakunk egy kertesházas övezetben. A mögöttünk lévő házban (erre néz a teraszunk) egy testvérpár lakott az anyjával - az utcához közelebb eső részben a fiú, a felénk esőben a lány az anya. A környező házakhoz képest eléggé lepusztult volt, de azon kívül, hogy rendszeresen fát vágtak és azzal tüzeltek, főztek, semmi gond nem volt velük, mert ezeket normális időben tették.
Amikor az anya meghalt, kb 5-6 éve, nemsokára a lány is eltűnt valahova. A fiú (most kb 40 év körüli) egyszer csak beköltöztetett a hátső, felénk eső részbe egy családot, akik a beköltözésük óta minősíthetetlen életet élnek - isznak, kiabálnak, káromkodnak, teljesen mindegy, hogy reggel van, vagy késő este, az egész életüket tul.képpen a kertben élik, 2 kiskorú gyermekkel együtt (hétvégente 3, mert a nőnek van mástól egy kb 13-14 éves fia is és hétvégente a nagyapa is ott lakik) A 2 kisebb gyerekkel is lehet valami, mert szinte csak ordítva tudnak kommunikálni. A putrit már csak úgy saját szakállukra bővítették, mert elég kicsi volt. Valószínűleg, a gyerekek miatt csak a nő van bejelentve arra a címre, de a férfi életvitelszerűen ott lakik, ő hozza a pénzt amikor éppen dolgozik, mert a nő egyáltalán nem, ez egy veszekedés alkalmával derült ki. Szólni nem lehet nekik, mert abban a pillanatban a pasi dührohamot kap és ordibál, a szomszédokat mindenféle trágár jelzővel illeti. Tegnap este pl. az ordibálásból az derült ki, h megverte a nőt, mert a hétvégén ott alvó vmelyik haverral összeszűrte a levet. Persze nem volt józan, szombaton hülyére itták magukat, éjfélkor még ment a fesztivál. Nem nagyon szól nekik senki, de tegnap valaki rendőrt hívott, persze pont akkor úgy ahogy csendben voltak. Majd utána még hangosabban ment az ordibálás és kikelve magából azt ordítozta, mi az, hogy őt valaki feljelentette és megöli az összes -mindenféle undorító jelzővel illetett - szomszédot. Ezt persze a gyerekei is végighallgatták, mint mindig az összes káromkodást, ordítozást, veszekedést. Mellesleg valahonnan mindig lomtalanít ablakkereteket, a telken kitöri belőlük az üveget (jó kis hangzavar), összevágja valami fűrészfélével, aminek olyan a hangja, mint ha egész nap flexelne, majd a festett fával szépen tüzel, a fekete füst csak úgy dől.
Mi már 3 éve ezek miatt a dolgok miatt nem használjuk a teraszunkat, a kiskorú gyerekeim a csukott ablakon keresztül is kénytelenek hallgatni a trágár beszédet. Elegem lett, muszáj valamit tennem, csak nem tudom hol induljak el. A tulaj soha nem szól nekik semmiért, lehet, hogy már fél tőlük vagy nem tudom....gyanítom, hogy a tulaj nem is adózik a kiadott házrész után. Én egyszer megpróbáltam normálisan szólni neki, hogy este 9-kor legyen szíves és ne próbálgassa a benzines fűrészt, mert nagyon hangos. El lettem hordva minden félének és azóta rossz a viszony.
Elnézést, hogy ennyire hosszú lett, de így érthető az egész történet. Mit tegyek, hol induljak el?

Laci88 # e-mail 2018.04.23. 13:01

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

László

nonolet # e-mail 2018.04.23. 10:03

laci88

Békésen nem fog menni... hisz a bérbeadónak nem érdeke.

nonolet # e-mail 2018.04.23. 10:02

Laci88

Először is a bérbeadót szorongassátok meg!
Zárt körben, tanúk nélkül...

Hogy: bassza ki onnan a bérlőjét, de gyorsan ám!!!!

Rexor # e-mail 2018.04.23. 09:30

Rendőrséget kell kihívni minden alkalommal. Bár azt nem tudom, hogy miért vártatok ezzel fél évet...

Laci88 # e-mail 2018.04.23. 08:35

Kedves Fórumozók!

Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy egy 6 lakásos társasházban élünk, és a mellettünk lévő szomszéd lakásban egy bérlő lakik, nyár közepén lesz 1 éve, hogy kivette a lakást.

A bérlő nagyon hangosan él (hangosan lép, dübörög egész éjszaka, hangosan beszél - annyira, hogy mindent tudunk a magánéletéről- , hangosan hallgatja a zenét már kora reggeltől késő estig, hangosan csapja be a bejárati ajtaját, illetve a ház kapuját, nagyon nagy a házban a jövés menés (sok vendég jön megy hozzá), stb.) Az is zavar minket, hogy idegen embereknek van kulcsa a házhoz, nem tudjuk kik ezek az emberek akik bejönnek a házba.

Nem tudunk tőle pihenni, rendszeresen felébredünk miatta hajnali 4-5 óra között, mert annyira hangosan jön-megy a lakásban.
Többször kértük (szépen), hogy halkabban csukja be az ajtót, ne hallgassa a zenét hangosan, mert nem vagyunk rá kiváncsiak. Akkor mindig úgy reagál rá, hogy megérti, bocsánatot kér, majd folytatódik minden elölről.

Már többször jeleztük ezt a közös képviselőnek (ő az egyik lakó a házban), valamint a lakás tulajdonosának is.
Sajnos érdemben semmilyen előrelépés nem történt.
Hozzáteszem, nem csak nekünk van problémánk a bérlővel, hanem az alatta lakónak is, valamint a többi lakónak is egyéb okok miatt (pl szemét kidobás, ajtó csapkodás, az együttélés íratlan szabályainak maximális figyelmen kívül hagyása). Az az érzésünk, hogy minden lakó arra vár, hogy mi intézzük el ezt a dolgot. Ők ki szeretnének maradni belőle.

Kérdésem lenne, hogy ebben az esetben mit tudunk tenni? Lassan fél éve megy ez, mi mindig úgy megyünk haza a saját lakásunkba, mint lakás tulajdonosok, hogy azon rettegünk, vajon ma mi fog várni minket, milyen zenét fog hallgatni, mikor lesz csönd, hogy pihenhessünk, vajon tudunk-e reggelig aludni, hogy az ébresztő órára ébredjünk és ne a dübörgésére.
A bérlő egész nap otthon van, vélhetően reggel 8 órától délután 4-5 óráig nincs munkája, de szemmel láthatóan nincsenek anyagi gondjai.

Gondoltunk arra, hogy 1. e-mailben felkérjük a lakás tulajdonosát, hogy úgy vessen véget ennek a helyzetnek, hogy NE hosszabbítsa meg a bérleti szerződést a bérlővel, vagy 2. jegyzőhöz fordulunk 3. rendőrségi feljelentést teszünk.

Mi a békés megoldás hívei vagyunk.

Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm.

László

Niki0709 # e-mail 2018.03.08. 19:39

Kedves Andrea! Köszönöm a tanácsot. Kipróbáljuk, hátha segít.

lajcsó # e-mail 2018.03.08. 12:17

Hangszigetelés.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

nonolet # e-mail 2018.03.08. 11:55

Költözni kell... más gyakorlati megoldás nem lesz.

Legközelebb pedig majd körültekintőbben választani.

Niki0709 # e-mail 2018.03.08. 10:36

Kedves Fórumozók!

Tavaly októberben vásároltunk egy kis panellakást.
Hová fordulhatunk, vagy mit lehet tenni abban az esetben, ha a felettünk lakótól egyszerűen lehetetlen aludni? (Csak felettünk van lakó.)
Egész nap kopog, dübörög és megállás nélkül ki-be húzza a tolóajtót a szekrényen. Ezzel nem is lenne gond, tudjuk, hogy ez a mindennapi élet része. Az a baj, hogy éjszaka is ezt csinálja. Éjfélkor sem lehet aludni a hangos dübörgéstől, kopogástól füldugó mellett. Reggel 5 órától ez ugyanúgy folytatódik. Nagyon fáradtak vagyunk már, mi csak 7-8 órát szeretnénk nyugodtan aludni a kis lakásunkban. Hétvégén ugyanez történik, szombat reggel már 6 órakor porszívózik a hölgy, vasárnap úgy szintén 6 órától kezdődik a megállás nélküli pakolás, a székek tologatása.
Már megkértük rá a hölgyet, hogy legyen ránk is tekintettel. De kb. 2 napig hagyott minket pihenni.
Nem szeretnénk senkinek sem gondot okozni, de idegileg teljesen felőröl minket ez az egész…..

MajorDomus # e-mail 2017.10.02. 22:01

Mondom: helyszini szemle füllel!

nonolet # e-mail 2017.10.01. 14:44

"Atlagos élettel járó zajt mindenki tűrni köteles."

Van előírt hanggátlási érték

 • a külső falakra
 • a külső födémekre
 • az ablakokra-ajtókra
 • a közös falakra
 • a közös födémekre

Amit tudnia kell az épületnek!

Ez biztosítja, hogy
az átlagos élttel járó zaj
nem vagy csak néha halkan
hallatszik át! illetve be.

Ha valamelyik épületrész nem tudja az előírt hangtompítást, panasz esetén azt a tulajdonosának javítania kell!

nonolet # e-mail 2017.10.01. 14:38

"Nade az építők tudták, hogy egymás alatt és felett és mellett fognak élni az emberek, nem?"

Attól még lehet rosszul kivitelezett
vagy ami gyakori azóta átalakított!

Tipikus átalakítás, amikor a lakó

 • felszedi a lágy PVC padlót vagy szőnyeg padlót

(ami gátolta a hangterjedést és maga sem kopogós)

és aztán

 • lerakja kémény padlólapot! vagy aprketát

hanggátló réteg nélkül, ami viszont
már kopog és VEZETI hangot !

-

"Padlószőnyeges lakásnál mi nyikorog és dohog a padlóban, mintha tekecsarnok lenne a fent lakó lakásában?"

Azt majd megmondja ő...
Mindenesetre egy vastag és PUHA hátuljú padlószőnyeg elég jó hangtompító.
A vékony merev (olcsó) viszont már kb. semmit nem hang tompít, az ilyen alá kell egy réteg habfólia is...

"lépés+kopogó+csúsztató hanggátló réteg"
Ami felerősíti lefelé, az alsó szomszéd felé a hibás födém hanghatásait."

???
Valamit nem jól értesz?

Ez éppenhogy tompítja hangokat!!! az a dolga, célja.
Azért kerül oda... a padló alá.

HA mégsem , akkor hibásan van kialakítva!

muczus # e-mail 2017.10.01. 09:16

Atlagos élettel járó zajt mindenki tűrni köteles.

Bea1 # e-mail 2017.10.01. 05:59

Nade az építők tudták, hogy egymás alatt és felett és mellett fognak élni az emberek, nem? Padlószőnyeges lakásnál mi nyikorog és dohog a padlóban, mintha tekecsarnok lenne a fent lakó lakásában?

"lépés+kopogó+csúsztató hanggátló réteg"

Ami felerősíti lefelé, az alsó szomszéd felé a hibás födém hanghatásait.

nonolet # e-mail 2017.09.30. 23:52

Miért is?

A lakás padlója az még a magántulajdon része.
A lakás tulajdonos gondja...

 • lakótér
 • padlóburkolat
 • úsztatott aljzat+szegély, ha van/kell
 • lépés+kopogó+csúsztató hanggátló réteg
 • födém

Ebből CSAK a födém a közös tulajdon.
A többi nem, így azért a lakás tulajdonosa felel.