Épitési engedély

nanemaaa # 2015.11.27. 06:21

Luca1234
Amennyiben ezt a szabályt nem helyi építési szabályzat mondja ki, akkor valójában nem létezik, mert az országos érvényű építési szabályok (OTÉK) között nincs ilyen. Lehet, inkább tervezőt kellene váltani, mert ez szerintem még le van maradva kb 3 évvel. ;)
Ha nekem van igazam, akkor szerencséd, hogy ez most derült ki, mert aki nincs tisztába a hatályos jogszabályokkal, az egyéb tervezésre sem képes.
Ha a bővítmény határfala a telekhatártól legalább 3 m-re van, akár szoba ablakot is tehetsz rá.

Luca1234 # 2015.11.27. 12:44

Köszönöm a biztató tájékoztatást.

A Helyi Építési Szabályzatban "tűztávolság" kifejezésre ezt találtam:

"A már kialakult, és az övezeti beépítési módtól eltérően beépült ingatlanok környezetében, a
tűztávolságok betartásával, az egyes telkek beépítési módja az előírttól eltérhet."

Másik építészt is megkérdezünk, de ez alapján jó eséllyel eltörölték a 4,5 m tűztávolságot..:-)

Köszönöm! Luca

nanemaaa # 2015.11.30. 08:10

Mert a tűztávolság fogalma az OTSZ-ben van, és az önkormányzatnak nincs felhatalmazása arra, hogy helyi szabályzatban attól eltérő fogalmat állapítson meg.

majmi # 2016.02.21. 16:35

közmű pótló műtárgy
Segítséget kérek a témában.Zártkerti ingatlanon van egy kerti WC, ami helyett komposzt /száraz/ Wc, kis faháza lenne újra " építve ". A kérdésem az, hogy valamilyen közegészségügyi, építési vagy egyéb hatóság szabályozhatja-e a telepítését. A komposztálás ismert, több cikk olvasható róla. A környéken nincs és nem lesz csatornázás. Kötelezhetnek-e valaminek a betartására.
Kereskedelmi forgalomban nincs, le kell gyártatni.