drbjozsef, Szomorú örökös,
A mostani Közös Képviselő rakta be a képet a titkosításról. Erre hivatkozva nem mutatja meg. SZVB tagok meg sem szólalnak. Egyébként valószínüleg az új Közös Képviselő félreérti a "titkosítást". Ezt írta egy ismerősöm.
Én ugyan nem vagyok jogász, de az évek során számos szerződést kötöttem. Ez a pont a legtöbb nagyobb cég szerződésében szerepel. Szerintem ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy mi a lakók akiknek a képviseletében azt a szerződést köthették ne ismerhetnék meg a teljes szerződés szövegét. Aki ezt a pontot és a 2018.évi LIV. Törvényt elolvassa (ami az üzleti titokra vonatkozik) figyelmesen, az tudja, hogy az információk jogosulatlan átadása csak külső személyekre, cégekre vonatkozhat egyáltalán. Furcsa lenne (és persze elképzelhetetlen) hogy például nem tudhatnák meg, hogy mennyit fizet a Vodafon stb. A titkosítás arra vonatkozhat, hogy pl. a kerületben lévő más lakóháznak, akik tárgyalásokat folytat a Vodafonnal ne adjunk át információt a bérleti díjről és annak feltételeiről stb
Egyébként nem a lakók dönthetik el, hogy az új szerződést elfogadják vagy nem? 8 évig nem volt infláció követés 2,360.000Ft-ot fizettek, most 2.800.000Ft-ot. Azért jó lenne tudni, hogy mennyi időre kötötték, milyen feltételekkel.
Másik lakásunkban a Telekom a 3.900.000Ft-ot fizet évente 2021-től. 154.226Ft-ot akartak emelni, de az SZB, KK ennek a 10x-sét érte el.