Kitty
a vevővel ugy kell szerződést kötni,hogy a birtokbaadás 10 hónap múlva lesz,arra az időszakra az albérleti dij 50 %-át fizeted neki!
bele fog menni!
Ingatlanügyek
Ezek nem annyira jogi kérdések, azt kell mondjam, ahogy sikerül, az összes variáció lehetséges.
Kedves Fórumozók!
Tanácsait szeretnék kérni ingatlan eladással kapcsolatban. Jelenleg egy társasházi, nem tehermentes lakásban élünk 2 gyermekünkkel, szeretnénk mihamarabb továbbállni. A kívánt környéken jó áron láttunk új építésű ingatlanokat, azonban ott most júniusban fizetnünk kellene az önrészt, ami nem biztos, hogy megoldható, hiszen azonnal nem biztos, hogy értékesíteni tudjuk a lakásunkat. Gondolom, az a szokás, hogy először eladom a sajátomat és utána nézek másikat. De találok vajon olyan vevőt, akkor megvárja azt, hogy februárban tud csak költözni? Addig béreljem vissza a lakást? Az a gond, hogy nincsen konkrét kinézett ingatlan, hogy keressek vevőt, ha azt sem tudom, mikor fog majd elkészülni az, amit majd kinézek? (Azon a környéken folyamatosan vannak építkezések, de ha elindul, azonnal fizetned kell egy részét, tehát akkor késő elkezdeni szerintem vevőt keresni). 2 gyerekünk van, rokonok nincsenek Pesten, esetleg menjünk albérletbe?? Vagy keressünk inkább használt lakást?
Hálás lennék a tanácsokért!
Köszönöm, Noémi
Köszönöm a választ! Sajnos az a megoldás, hogy előbb eladjunk a jelenlegi ingatlanunkat és utána keresünk másik lakást, nem megoldható, hiszen akkor albérletbe kellene költöznünk egy rövid időszakra. Manapság azonban nem adnak ki lakást 1 évnél rövidebb időtartamra, így ezt a megoldást elvetettük. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy milyen buktatói vannak annak, ha megállapodunk egy időszakban (pl. 3 hónap) az eladóval és addigra nem sikerül eladni az ingatlanunkat? Elbukjuk a foglalót? Illetve mikre kellene odafigyelnünk ebben az esetben a foglalóról kötött szerződés megírásakor?
@Kitty87: Az a legbiztonságosabb, ha nem is nézel új ingatlant amíg a jelenlegi vételárát a vevő nem fizette ki. A második az, ha addig nem foglalózol, vagy írsz alá bármilyen szerződést, iratot.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy abban az esetben ha a meglévő lakásunkat még el kell adnunk (jelenleg is hirdetve van) illetve banki kölcsönt is fel kell vennünk, milyen lehetőségünk van egy kiszemelt ingatlan lefoglalására?
Ilyen esetben adjunk inkább előleget vagy a foglaló lenne szükséges mindenképp?
Tartunk attól, hogy bizonyos határidőn belül nem tudjuk eladni a jelenlegi ingatlanunkat, s emiatt elbukhatjuk a foglalót. A banki kölcsön kapcsán már egyeztettünk a bankkal, a kölcsönt azt megkapnánk, így azzal nincs probléma, de nyilván annak is van átfutási ideje, s azt meg kell előznie az ingatlanunk eladásának.
Tudna segíteni abban, hogy mi lenne a számunkra legbiztonságosabb megoldás?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy abban az esetben ha a meglévő lakásunkat még el kell adnunk (jelenleg is hirdetve van) illetve banki kölcsönt is fel kell vennünk, milyen lehetőségünk van egy kiszemelt ingatlan lefoglalására?
Ilyen esetben adjunk inkább előleget vagy a foglaló lenne szükséges mindenképp?
Tartunk attól, hogy bizonyos határidőn belül nem tudjuk eladni a jelenlegi ingatlanunkat, s emiatt elbukhatjuk a foglalót. A banki kölcsön kapcsán már egyeztettünk a bankkal, a kölcsönt azt megkapnánk, így azzal nincs probléma, de nyilván annak is van átfutási ideje, s azt meg kell előznie az ingatlanunk eladásának.
Tudna segíteni abban, hogy mi lenne a számunkra legbiztonságosabb megoldás?
Válaszát előre is köszönöm!
Ez igy kivitelezhetö ill. mire celszerü odafigyelni ilyenkor?
Igen.
Mindenre! De elsősorban arra, hogy ezek a terhek törlésre is kerüljenek az ingatlan-nyilvántartásban.
Tisztelt Ügyved Ur!
Kerdesem a következö:
Olyan ingatlant vasarolnek, amit a jelenlegi tulajdonos Önkormanyzattol vasarolt meg 15 evvel ezelött.
A lakason jelzalogjog, elidegenitesi es terhelesi tilalom van, mert van meg tartozas az Önkormanyzat fele.
A tartozast az lakas vetelaranak elölegeböl rendezne a tulajdonos.
Ez igy kivitelezhetö ill. mire celszerü odafigyelni ilyenkor?
„,hogy ebben az esetben milyen illetékre,adózásra kell számítanunk.”
Illetéket miért kellene eladás után fizetni? Az adó meg 15% - ha van jövedelem.
Mi lenne? Fizeted a vízdíjat közös költségként. Nagy dolog.
Tisztelt Ügyvéd úr! Ingatlan árverésen sikeres licitálás útján szereztünk tulajdonjogot egy Lakásszövetkezeti lakásban. Minden átírás rendben is volt, kivéve a vízközművet. Az előző tulajdonosnak tartozása volt, emiatt 2013-ban megszüntették a mellékmérős szerződését. Az átírás során azt mondták, amit később írásban is megerősítettek, hogy addig, amíg nincs lerendezve a korábbi tartozás, addig az adott fogyasztási helyre új szerződést nem köthetnek. Természetesen Vízközmű jogszabályra hivatkoznak, én meg az 1994. évi LIII. törvényre, de nem tágítanak.
Mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm a választ!
Jajca
Kedves lajcsó!A fizetési határidő 07.31. viszont az is utána van írva,hogy "folyósítási nyilatkozat átadásával is teljesíthetnek."
De ettől még nem tudom,hogy a nyilatkozatban a bank vajon mikori határidőt szab?Vagyis azt,hogy pénzt mikor kapok ténylegesen a számlámra,nem pedig egy nyilatkozatot. :-(
Tisztelt Ügyvéd Úr,Lejárt biztosítási összegekből 19 éves fiam nevére(az én haszonélvezeti jogommal) vettem egy garzonlakást 2015-ben.Első lakáshozjutás címen igénybevettük az "illetékmentességet",ami 50 %-ot jelent.Ezt havi lebontásban fizetjük még.Szeretném eladni az ingatlant,kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben milyen illetékre,adózásra kell számítanunk.
Válaszát megköszönve:T.Éva
A szerződésben meg kellett határozni a teljesítési határidőt is (dátum szerint). Vedd elő és olvasd el!
Kedves lajcsó!Köszönöm a választ!Ez vajon mennyi idő szokott lenni?1 hónap 6 hónap?
"a kölcsön összegéről az eladó javára folyósítási nyilatkozatot bocsát ki.Eladó tudomásul veszi,hogy vevők-a fenti vételárhátralék vonatkozásában-fizetés helyett a folyósítási nyilatkozat átadásával is teljesíthetnek."
A tulajdonjogodat a vételár kiegyenlítéséig fenntartottad. A vételár pénzbeli teljesítése előtt a bank folyósítási nyilatkozatot ad ki számodra. Ez a lényegét tekintve egy fizetési garancia. Tehát a folyósítási nyilatkozatot követően ki kell adnod a vevők részére a tulajdonjog bejegyzési engedélyt! A pénzt ezt követően kapod meg.
Kedves Fórumozók!
Segítene valaki értelmezni mit is jelent ez a mondat?"a kölcsön összegéről az eladó javára folyósítási nyilatkozatot bocsát ki.Eladó tudomásul veszi,hogy vevők-a fenti vételárhátralék vonatkozásában-fizetés helyett a folyósítási nyilatkozat átadásával is teljesíthetnek."
Főleg az utolsó mondat érdekelne,fizetés helyett kapok egy nyilatkozatot?És akkor mikor kapom a pénzt?
Köszönöm előre is ha valaki segít ezt értelmezni nekem.
Én a szöveget sem értem!
Jaaaa... Sose bízz abban, aki nem tudja az alanyt az állítmánnyal egyeztetni.
Jogi Ügyek
2., Maffiás hátterű pénzügyi szolgáltatók melyek közül 158(!!!) cég a közbenjárásunknak és a NEM FIZETŐ Ügyfeleknek köszönhetően szűntek meg!Ezen az oldalon talatam.Jovolna valahogy megtudni hogy ez valos informacio e es ha igen mi a kovetkezo lepes teljesen tanacstalan vagyok.TudnA VALAKI EGY JO UGYVEDET AJANLANI
Ha nyilván volt tartva, akkor azt vagy engedményezte a felszámoló, vagy a vagyonfelosztási javaslatban átadta valamelyik hitelezőnek.
De nem kizárt, hogy szerencséd van.
Nem mellesleg: honnan veszed, hogy befejeződött a felszámolás? Csak idén januárban kezdődött.
Ez kipipálva. Most azt kellene megtudni, hogy történt-e követelés engedményezés? A felszámoló valószínűleg tudja.
Koszonom a valaszt. Elkuldom mit talaltam. Magyar Ingatlanhitel Pénzügyi Zrt -
1056 Budapest, Belgrád rakpart 13-15. 1. em. 12.
FELSZÁMOLVA - jogutód nélkül megszűnt - cégnyilvántartásban Nem szerepel.
"Lehetseges volna hogy ilyen esetben megszunt a tartozasom?"
Nem valószínű. A jogutódnak fogsz tartozni, illetve az követelheti tőled a tartozásodat.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02