Ingatlanügyek


ObudaFan # 2013.04.15. 13:45

Egyáltalán bírósági végrehajtásban, vagy azon kívül történt az értékesítés?

florinda # 2013.04.15. 13:43

Azért Kisluci helyzete elég bonyolult.
A volt férje volt az adós, aki meg "röhög a markába, mert megszabadult a hiteltől".
De kié volt az ingatlan?

wers # 2013.04.15. 13:24

15 MFt-os házat és féláron eladján és utcára tesznek?
Nem túl igazságos, de nem törvénytelen (és nem vagy egyedül)

Az egy másik kéréds, hogy miért nem törekedett a bank a veletek való megegyezésre, 1-2 millóért talán ti is meg tudtátok volna venni.

kisluci # 2013.04.15. 13:08

Tisztelt Fórumozok!

Segítsélgüket kérném egy igen szomorú helyzetben.
Volt egy 15 MFt-ot érő ingatlanom, amit a bank eladott egy szlovák nő által vezetett KFT-nek csomagban, egyedi engedményezés alapján.
kb. 1-2 MFt-ért vehette meg. Sűrgősen áron alul eladta 7,5 MFt-ért. Az adós nem én voltam, hanem volt férjem, akit fenti KFt nem is keresett, csak engem hivogattak. és mivel jelzálogkötelezett voltam elvitték tőlem a lakásomat.
Pert indítotam a volt férjem ellen, amit meg is nyertem 9 MFt megfizetésére kötelezeték, persze ebből egy fillért sem fogok látni.
Bepereltem a KFt-is, de sajnos nem volt ügyvédem, csak egy kijelölt, aki nagyon ógy tünt, hogy nem engem hanem a KFt-t képviselte. 2 tárgyalás volt, kb 10-10 perc. Persze vesztettünk.
El vagyok keseredve, nem tudom hová fordulhatnék. Kérem aki tud segítsen.
Jogos hogy 1-2 MFt-ért elvisznek egy 15 MFt-os házat és féláron eladján és utcára tesznek?
Volt férjem meg röhög a markába, megszabadult a hiteltől
Várom válaszukat

wers # 2013.04.15. 06:17

gizi! nem gyanús, hogy az általad kiszemelt ingatlan túl olcsó? (nem mindig az olcsó kerül kevésbe)

Zoltanuss # 2013.04.15. 04:55

gizi39 gizi39 !

látom vetted alapot !
Egyébként én is belefutottam ilyen ügybe. Kínáltak egy lakást ,ami viszonylag jól nézett ki, de a szemlén kiderült teher van rajta, nem is kevés.

Egy kb. 18 millás lakáson volt 30 millió.
Igaz adták volna 10 ért, de a 20 millával mi let volna?
Így megköszöntem a tájékoztatást és tovább álltam.

gizi39 # 2013.04.14. 13:51

Kovács_Béla_Sándor!

:-))))))
A gondok közepette ez a fanyar humor rám fért, igen jól esett.

Üdvözlettel!
gizi39

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.13. 11:02

Nem mondtad, hogy sátrat szeretnél.

gizi39 # 2013.04.13. 09:31

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Köszönöm szépen. Ha nem kérnek érte négy-öt milliónál többet, kifogástalan állapotban van, kényelmesen elfér benne öt ember, a parthoz is közel van, lehet, hogy érdekel minket. :)

Üdvözlettel: gizi39

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.10. 15:23

Nem olyan bonyolult ez. Keress másik eladó ingatlant, van még. Ha írsz nekem privátban, én is tudok ajánlani egyet Almádiban. :) Az tényleg tehermentes.

gizi39 # 2013.04.10. 14:19

Kár gúnyolódni. Azért kérdeztem, mert nem vagyok jogász. Azt sem tudom, mit jelent: közhiteles.

Számos cikkben olvastam, hogy xy "kivonta" a terhelt vagyont, vagyis eladta, ezért büntető eljárást indítottak ellene.

Aztán olvastam arról is, hogy építtető hitelt vette fel a lakóparkra, melynek maga a leendő lakópark volt a fedezete.

Felépítette, eladta, olyan szerződést kötött a vevőkkel, melyben el volt rejtve egy körmönfont mondat, ami azt tartalmazta, hogy tudomásul veszi, hogy az általa megvásárolt ingatlan a hitel fedezete.

Az eladott lakópark ellenértékét nem fizette ki a banknak, bottal üthetik a nyomát.

Most kilakoltatják a vásárlókat, mert a bank mint fedezetet, viszi az egészet.

Ha tudnám, hogy a jogi "tolvajnyelvben" :D mi mit jelent, ha értelmezni tudnám a törvényeket, akkor nem fordulnék a Jogi Fórum jogászaihoz.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.04.10. 14:02

:)) Gizi, Gizi

:))
Jáááj. Nem történt csalás. Ezek közhiteles dolgok. Avval szerződik, akivel tud az eladó.

erasterck # 2013.04.10. 10:51

Köszönöm a gyors segítséget! Pont ezért kérdeztem mit lehet tenni, mert én ehhez a részhez nem értek, ők még annyira sem... sejtettem, hogy a bank lesz az első indulópont, csak eddig ott sem adtak normális választ!

gizi39 # 2013.04.10. 09:37

Tisztelt Jogászok!

Ingatlanközvetítő hirdetése alapján szerettem volna megvásárolni egy balatoni ingatlant (telek+ház+melléképület).

Amikor kikértem a tulajdoni lapot, kiderült, hogy az ingatlan több tízezer Ft EU + 70 millió Ft bankkölcsönnel terhelt.

Amikor az eladót szembesítettem a tényekkel, egy sajt cetlit nyomott elém, s azt mondta, hogy kérvényezte a bankot, hogy az ingatlant vonja ki a terhelés alól.

Ezt persze hiszi a piszi. A kérés egy dolog, a teljesítése meg egy másik dolog.

Kérdésem: megvalósult-e a csalás szándéka, mivel szerződött az ingatlanközvetítővel, valamint tárgyalásba bocsátkozott velem és más érdeklődőkkel is, s tőlem elfogadta a foglalót.

Tudomásom szerint a terelés alól való önkényes kivonás bűncselekmény.

Vagy mégsem?

Válaszukat előre is köszönöm!

gizi39 :-)

ius latratus # 2013.04.10. 09:31

Éppen nem is értem, hogy az adóstársi pozícióból hogyan akarsz szabadulni. A tulajdonosiból még megértem, mert abból lassan tizenkettő egy tucat, de hát ez...

"Ha lemondana a tulajdonrészéről a testvére javára - minden ellenérték nélkül - mit kell tegyen, hogy kikerülhessen az adóstársi státuszból?"

Mintha a kettő egymásból következne, pedig nem.

"Hová kell forduljon ez ügyben??? (Gondolok itt: közjegyző, bank, jogász?)"

Előbb bank. Majd ügyvéd. Majd közjegyző.

"Esetleg írjanak szerződésmódosítást, hogy átvállalja a testvér a fizetést és minden felelősséget?"

Kik? Hát nem éppen. A bank tényleg csak úgy engedi ki, ha visz maga helyett valakit (már ha kiengedi), s te csak pedzegeted, de ez még mindig nincs hatással a tulajdonosi pozícióra, ez legyen világos.

"Kell-e másik adóstárs?"

Előttem már választ kaptál.

Sherlock # 2013.04.10. 09:03

A bank nem fogja kiengedni a szerződésből, ha visz magától jobb adóst aki belép, akkor esetleg.

erasterck # 2013.04.10. 08:35

Tisztelt Szakértők!

Az alábbi esetben milyen lehetőségek vannak? Egy testvérpár (anyósom és öccse) tulajdonában van egy ingatlan, jelzáloghitel van rajta. Anyósom adóstárs. Együtt élnek a 2 szobás családi házban heten. Anyósom szeretne kikerülni ebből a helyzetből, mert már lehetetlen a helyzet. A testvére nem tudja megvenni a tulajdonrészét és anyósomnak sem áll módjában.

Ha lemondana a tulajdonrészéről a testvére javára - minden ellenérték nélkül - mit kell tegyen, hogy kikerülhessen az adóstársi státuszból? Hová kell forduljon ez ügyben??? (Gondolok itt: közjegyző, bank, jogász?) Esetleg írjanak szerződésmódosítást, hogy átvállalja a testvér a fizetést és minden felelősséget? Kell-e másik adóstárs?

Köszönöm

Uman # 2013.04.07. 15:24

Jó napot!
Nekem olyan problémám van,hogy szerettem volna megvásárolni egy ingatlant!
A tulajdoni lap lekérésekor derült ki,hogy a jelzáloghitel biztosítása érdekében a Delta Faktor ZRT. közbenső jogszerzése mellett elidegenítési és terhelési tilalmat vezettek be a Bagel-Gordon Ingatlanforgalmazó KFT. javára.Ez mit jelent?Ez a KFT. lett az ingatlan tulajdonosa?Vagy szeretnék értékesíteni ezt a házat?

Mufurc_nagyon # 2013.04.06. 06:23

Kedves Galla!

1. tértivevényes tényvázlat (milyen állapotok találhatók a lakásban) az ütk-nak.

2. Közjegyzői eljárás keretében előzetes igazságügyi szakértő kirendelését kérni. (a károkozó megállapítása, a kárnyagyság megállapítása, a helyreállítás költségeinek, életveszély meghatározása.)

3. Ha lehetősége van (támogatják indítványát a tulajdonosok 10+1th%-a) sürgősségi közgyűlés összehívása.

4. Dönteni a saját finanszírozású munkavégzés vagy a th. helyreállítási kötelezése között. Feltétel az igazságügyi szakértő nyilatkozata a födémcsere szükségességéről. (első esetben a lakhatóság gyorsabban biztosítható.)

5. Amennyiben a szakértő az életveszélyt állapítja meg, akkor a területi önkormányzathoz fordulni az életveszély elhárítása miatt. Kötelezvény kiadása ügyében amely a th.-t kötelezi az életveszély elhárítására. (pénzbüntatés terhével fenyegetve)

6. Polgári peres eljárás indítása keresettel a javítás összegének (+kamat) kifizetése vagy a javítás elvégzésének kötelezése ügyében.

7. A legkisebb személyes életvitel terhelést jelent, ha az ingatlant értékesíteni tudja és az érték-különbözet megtérítését kéri a th.tól.


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

prucsok55 # 2013.04.05. 16:48

Köszönettel venném az alábbiakra, ha adnának választ: MÁV bérlakásban lakom/laktam (a bérleti szerződésem életem végéig szól). A házban a fölöttem lakó kiégett én eláztam a lakás lakhatatlan 5 hónapja, nem is csináltak semmit még, valszín újjáépítik?! A MÁV azonnali kiutalást igért, de ez nem történt meg, azóta igéretet tett arra is, hogy béreljünk lakást (ezt meg is tettük január 5-én) és havi 50 eft-ot ad hozzájárulást addig míg nem költözhetünk vissza. Mi eddig kifizettünk (bérleti szerződés számla stb) havi 50 eft-ot, azaz 200 eft-ot a lakhatásunkért. A MÁV pedig azóta is igérget, havonta felhív egyszer, hogy utalva lesz a pénz, de nincs utalás. A lakhatás nincs megoldva mert hosszútávon nem tudjuk kifizetni ezt az összeget. Van arra lehetőség, hogy a MÁV-ot bepereljem? A joghoz nem értek nem is vagyok fiatal, de az ismerőseim azt mondják van erre lehetőség. Köszönöm a segítséget. Üdv.: Anna

tothz1971 # 2013.04.05. 11:49

Tanácsot szeretnék kérni! Van egy zártkerti ingatlanunk, az öt éves lányom nevén van, a haszonélvezeti jog az enyémen és a páromén.
El tudjuk-e adni valamilyen formában??
Választ előre is köszönöm!

Galla # 2013.04.04. 13:50

A következő ügyben kérnék segítséget:

A lakásom feletti födémszakasz életveszélyes, a szakértők cserét vagy megerősítést javasoltak. Ahhoz, hogy a födémcsere létrejöhessen a lakók x százalékának beleegyezése szükséges. Mivel sokan valószínűleg nem a cserét, hanem az beállványozást akarják majd megszavazni ezért (mivel mást nem tehetek)arra gondoltam, hogy felbecsültetem a lakásomat és kérek arra is egy becslést, hogy mennyivel csökkenne az értéke a beállványozást követően. Erre akarok majd a lakógyűlésen hivatkozni, hogy amennyiben az olcsóbb és hosszú távon nem megfelelő lehetőséget választják, akkor perre viszem az ügyet, és a lakóközösségen fogom behajtatni a lakásom értékcsökkenését.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes e felbecsültetnem az ingatlant és tudom e ezt a becslést ilyen formán érvényesíteni ahogy fent leírtam. Előre is köszönöm a hozzáértők válaszát, esetleges egyéb megoldásokat is szívesen fogadok!

Mufurc_nagyon # 2013.04.04. 11:18

Kedves tamasilaszlo!

Kérdezze meg ügyvédjét, hogy egy jognyilatkozat pótló ítélet keresetéhez hogyan viszonyúl;-)


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.04. 09:39

Tamási László, tessék bízni a fizetett jogi képviselőben, ha pedig nincs meg már a bizalom, akkor felmondani neki. De amíg a megbízás él, addig sem a háta mögött ellenőrizni, sem pedig kéretlen tanácsokkal ellátni őt nem ildomos.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.04. 09:36

Egyoldalúan nem lehet szerződést felbontani.