Ingatlanügyek

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.12.11. 16:02

Az 1 öl az négyszögölt jelent?

Mert az 3,6 m2. Az 50.000 m2-hez képest nagyon nincs arányban.
Szerintem fordulj ügyvédhez, meg kellene közelebbről vizsgálni azt a csereszerződést.

petya_12 # 2013.12.11. 12:25

Tisztelt Ügyvéd Asszonyok és Urak!

Azt szeretném kérdezni, hogy ingatlan adásvételi szerződés aláírásához meghatalmazást ügyvéd írhat-e? Kellenek-e tanúk, vagy csak a maghatalmazó és meghatalmazott, és az igaz-e, hogy az adásvételit készítő ügyvéd nem írhatja a meghatalmazást?
Tehát az így magánokiratnak minősülő dokumentumot elfogadja a földhivatal?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.11. 11:06

Cserénél nincs elővásárlási jog. Ha pedig tulajdonostárs a vevő, akkor az államon kívül senkinek nincs elővásárlási joga.

(Mi a fenének kellett ebbe belekavarni a tavalyi adásvételt, meg az elvásárlási jogról lemondást? Mondjuk a vevő is fölöslegesen trükközött, simán bejegyeztethette volna a tulajdonjogát a tavalyi szerződés alapján.)

nanemaaa # 2013.12.11. 08:21

Tanzman
Ha nem kértél engedélyt az építésre, akkor miért kérnél a használatbavételére?
A szabálytalan építések, építményhasználatok felderítésére, a szükséges intézkedések megtételére jogosult hatóság a külön jogszabályban meghatározott járási hivatalokban működő építésfelügyeleti hatóság.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.12.11. 07:59

Pill.:) Most nem tudom azonnal a választ, utána kell nézem, de az első ajánlat, ami kihirdetésre került az eredménytelen lett, mert nem jött létre az adásvételi szerződés.

A csere egy újabb ajánlat, ami most azonnal nem tudom, hogy a tulajdonostársakkal egyeztetni kellett volna, vagy a tulajdoni hányaddal rendelkező szabadon megköthette-e a cserét.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.11. 06:47

Mert a kifüggesztés és a földhivatali bejegyzés között egy év telt el. Szabályos így?
Nem. De ez titeket semmiben nem érint.

ObudaFan # 2013.12.10. 21:30

Nem kell lemondani az elővásárlási jogról, elég, ha határidőben nem gyakorolja a jogosult, akkor is elenyészik a joga.

Tyorotyere # 2013.12.09. 18:18

Kérdésem termőföld üggyel kapcsolatos.

Tavaly kifüggesztettek 5 ha nyi termőföldet ami osztatlan közösben van. Mi aláírtuk hogy lemondunk a vételi dolgokról. Kérdésem az lenne, hogy most vették meg a földet egy év után. Mi is meg szeretnénk mégis venni. A kifüggesztés után hány nappal kell megvenni vagy lebonyolítani a vásárlást? Mert a kifüggesztés és a földhivatali bejegyzés között egy év telt el. Szabályos így?

Az osztatlan közösbe az úr aki el akarta adni egy konkrét személynek akarta. Most ez a személy becserélte magát 1 öllel. És így vette meg az 5 hektárt. Na most édesapám aláírta egy éve ezt a lemondót de édesanyám nem és ő is az osztatlanban van. Eladhatták másnak azt az 5 hektárt így hogy édesanyám nem mondott le? Lehet nem szomszéda az 5 ha ral de az osztatlanban van.

Válaszokat előre is Köszönöm!

Tanzman # 2013.12.09. 08:53

Kérdésem az lenne hogy engedély nélkül/engedélyektől eltérően épült ingatlan, melyre nem adtak ki használatba vételi engedélyt használatba vehető-e ? Amennyiben használatban van, az melyik hatóság hatásköre hogy a használatát megszüntesse ?

monalisa1 # 2013.12.07. 12:05

sasi64

"Ilyenkor" a különbözet reménye végett bírósághoz kell fordulni., az a jó ha az egész ház összefog. (Valószínűleg készül majd egy harmadik, a felektők föggetlen értékbecslés.)

----
  • laikus hozzászóló
Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.07. 10:17

Talán kisajátítás. (Aminek a szanáláshoz nem sok köze van.)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.12.06. 17:21

sasi64

Ha megmondod, hogy pontosan Te mit értesz szanálás alatt, akkor folytathatjuk.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.12.06. 17:18

:) Az első mondatra a válasz, hogy ne fizesd ki.

Hívj egy másikat, ha ő is ugyanerre az eredményre jut, akkor fel kell göngyölíteni, hogy miből adódik az eltérés.

Gowan # 2013.12.05. 15:40

Kedves Fórumozók!

Sürgős kérdésem lenne, hogy mit lehet kezdeni egy helytelen földmérési eredménnyel.
Tehát mikor az állítólagos telekhetárok keretein belüli rész nem teszi ki a tulajdoni lap szerint m2-t.
Nem kicsi, több mint a fele hiányzik!

Előre is köszönöm a segítséget!

sasi64 # 2013.12.03. 15:12

Tisztelt Szakértő(k)!

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy a XIII. kerületi önkormányzat szanálja a házat melyben lakom,saját tulajdonú lakásom van. az önkormányzat majd 1- millió forinttal kevesebbre értékelte mint a független értékbecslő, mi ilyenkor a teendő és milyen jogszabályok vonatkoznak a saját tulajdonú ingatlan szanálásokra.?

Válaszukat előre is köszönöm.

wers # 2013.11.26. 08:29

Kedves Mákoska!
s.o.s rá kellene csatlakozni, arra a szennyvíz vezetékre, mert a talajterhelési díj, amit az önkormányzat ki fog számlázni, sokkal magasabb lesz.

bartaldora # 2013.11.26. 08:17

igazából ezt én csak érdeklődésként kérdeztem, de amúgy tudtam ezt. az megoldás lett volna, ha eladja az ingatlant?

SolnesM # 2013.11.26. 07:18

bartaldora !
Nyilván a házon van un. jelzálog , tehát mehet az akár többször új tulaj kezébe az adósság marad.

SolnesM # 2013.11.26. 07:15

mákoska !!
Ez igaz ?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.26. 06:15

Azért, mert az fedezetelvonó ügylet, és az új tulajdonosnak is tűrnie kell, hogy a hitelező kielégítsék az ingatlanból.

Szufla # 2013.11.26. 05:50

Tisztelt Címzett!

Olyan kérdésem lenne, hogy 2006.03.06-án vettem első lakásomat adósság nélkül, mint egyedüli vevő. Utánna nősültem 2007 augusztusában majd 2007 és 2010-ben született kettő gyermekünk. 2011-ben vásároltunk egy családi házat ahol szintén Én voltam a vevő amin van egy kevés adósságom.
Az lesz a kérdésem, hogy igénybe tudom -e venni a feleségemmel az államilag támogatott szoc.pol kedvezményt.

Üdvözlettel: Szabolcs

bartaldora # 2013.11.26. 05:25

Merthogy attól az adósság megmarad attól, hogy más nevén van.

gerbera317 # 2013.11.25. 21:47

Összeállt a kép: Maminak banki tartozása van, az autót már el is árverezte a végrehajtó, az ingatlant is lefoglalta. A kérdés pedig az, hogy akkor is elárverezik-e, ha közben Mami elajándékozza az ingatlant. A válasz: Igen.

bartaldora # 2013.11.25. 20:25

Azt nem írtam még, hogy az ingatlanon egy autóból kifolyólag lett teher, adósság, amit szintén lefoglalt a bank, és már állítólag el is árverezett. Az autó édesanyám nevén volt, és szeretné megmenteni a házat úgy, hogy más nevére íratja rá.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.25. 20:18

Pardon?