Az 1 öl az négyszögölt jelent?
Mert az 3,6 m2. Az 50.000 m2-hez képest nagyon nincs arányban.
Szerintem fordulj ügyvédhez, meg kellene közelebbről vizsgálni azt a csereszerződést.
Az 1 öl az négyszögölt jelent?
Mert az 3,6 m2. Az 50.000 m2-hez képest nagyon nincs arányban.
Szerintem fordulj ügyvédhez, meg kellene közelebbről vizsgálni azt a csereszerződést.
Tisztelt Ügyvéd Asszonyok és Urak!
Azt szeretném kérdezni, hogy ingatlan adásvételi szerződés aláírásához meghatalmazást ügyvéd írhat-e? Kellenek-e tanúk, vagy csak a maghatalmazó és meghatalmazott, és az igaz-e, hogy az adásvételit készítő ügyvéd nem írhatja a meghatalmazást?
Tehát az így magánokiratnak minősülő dokumentumot elfogadja a földhivatal?
Köszönöm!
Cserénél nincs elővásárlási jog. Ha pedig tulajdonostárs a vevő, akkor az államon kívül senkinek nincs elővásárlási joga.
(Mi a fenének kellett ebbe belekavarni a tavalyi adásvételt, meg az elvásárlási jogról lemondást? Mondjuk a vevő is fölöslegesen trükközött, simán bejegyeztethette volna a tulajdonjogát a tavalyi szerződés alapján.)
Tanzman
Ha nem kértél engedélyt az építésre, akkor miért kérnél a használatbavételére?
A szabálytalan építések, építményhasználatok felderítésére, a szükséges intézkedések megtételére jogosult hatóság a külön jogszabályban meghatározott járási hivatalokban működő építésfelügyeleti hatóság.
Pill.:) Most nem tudom azonnal a választ, utána kell nézem, de az első ajánlat, ami kihirdetésre került az eredménytelen lett, mert nem jött létre az adásvételi szerződés.
A csere egy újabb ajánlat, ami most azonnal nem tudom, hogy a tulajdonostársakkal egyeztetni kellett volna, vagy a tulajdoni hányaddal rendelkező szabadon megköthette-e a cserét.
„Mert a kifüggesztés és a földhivatali bejegyzés között egy év telt el. Szabályos így?”
Nem. De ez titeket semmiben nem érint.
Nem kell lemondani az elővásárlási jogról, elég, ha határidőben nem gyakorolja a jogosult, akkor is elenyészik a joga.
Kérdésem termőföld üggyel kapcsolatos.
Tavaly kifüggesztettek 5 ha nyi termőföldet ami osztatlan közösben van. Mi aláírtuk hogy lemondunk a vételi dolgokról. Kérdésem az lenne, hogy most vették meg a földet egy év után. Mi is meg szeretnénk mégis venni. A kifüggesztés után hány nappal kell megvenni vagy lebonyolítani a vásárlást? Mert a kifüggesztés és a földhivatali bejegyzés között egy év telt el. Szabályos így?
Az osztatlan közösbe az úr aki el akarta adni egy konkrét személynek akarta. Most ez a személy becserélte magát 1 öllel. És így vette meg az 5 hektárt. Na most édesapám aláírta egy éve ezt a lemondót de édesanyám nem és ő is az osztatlanban van. Eladhatták másnak azt az 5 hektárt így hogy édesanyám nem mondott le? Lehet nem szomszéda az 5 ha ral de az osztatlanban van.
Válaszokat előre is Köszönöm!
Kérdésem az lenne hogy engedély nélkül/engedélyektől eltérően épült ingatlan, melyre nem adtak ki használatba vételi engedélyt használatba vehető-e ? Amennyiben használatban van, az melyik hatóság hatásköre hogy a használatát megszüntesse ?
sasi64
"Ilyenkor" a különbözet reménye végett bírósághoz kell fordulni., az a jó ha az egész ház összefog. (Valószínűleg készül majd egy harmadik, a felektők föggetlen értékbecslés.)
----Talán kisajátítás. (Aminek a szanáláshoz nem sok köze van.)
sasi64
Ha megmondod, hogy pontosan Te mit értesz szanálás alatt, akkor folytathatjuk.
:) Az első mondatra a válasz, hogy ne fizesd ki.
Hívj egy másikat, ha ő is ugyanerre az eredményre jut, akkor fel kell göngyölíteni, hogy miből adódik az eltérés.
Kedves Fórumozók!
Sürgős kérdésem lenne, hogy mit lehet kezdeni egy helytelen földmérési eredménnyel.
Tehát mikor az állítólagos telekhetárok keretein belüli rész nem teszi ki a tulajdoni lap szerint m2-t.
Nem kicsi, több mint a fele hiányzik!
Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelt Szakértő(k)!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy a XIII. kerületi önkormányzat szanálja a házat melyben lakom,saját tulajdonú lakásom van. az önkormányzat majd 1- millió forinttal kevesebbre értékelte mint a független értékbecslő, mi ilyenkor a teendő és milyen jogszabályok vonatkoznak a saját tulajdonú ingatlan szanálásokra.?
Válaszukat előre is köszönöm.
Kedves Mákoska!
s.o.s rá kellene csatlakozni, arra a szennyvíz vezetékre, mert a talajterhelési díj, amit az önkormányzat ki fog számlázni, sokkal magasabb lesz.
igazából ezt én csak érdeklődésként kérdeztem, de amúgy tudtam ezt. az megoldás lett volna, ha eladja az ingatlant?
bartaldora !
Nyilván a házon van un. jelzálog , tehát mehet az akár többször új tulaj kezébe az adósság marad.
mákoska !!
Ez igaz ?
Azért, mert az fedezetelvonó ügylet, és az új tulajdonosnak is tűrnie kell, hogy a hitelező kielégítsék az ingatlanból.
Tisztelt Címzett!
Olyan kérdésem lenne, hogy 2006.03.06-án vettem első lakásomat adósság nélkül, mint egyedüli vevő. Utánna nősültem 2007 augusztusában majd 2007 és 2010-ben született kettő gyermekünk. 2011-ben vásároltunk egy családi házat ahol szintén Én voltam a vevő amin van egy kevés adósságom.
Az lesz a kérdésem, hogy igénybe tudom -e venni a feleségemmel az államilag támogatott szoc.pol kedvezményt.
Üdvözlettel: Szabolcs
Merthogy attól az adósság megmarad attól, hogy más nevén van.
Összeállt a kép: Maminak banki tartozása van, az autót már el is árverezte a végrehajtó, az ingatlant is lefoglalta. A kérdés pedig az, hogy akkor is elárverezik-e, ha közben Mami elajándékozza az ingatlant. A válasz: Igen.
Azt nem írtam még, hogy az ingatlanon egy autóból kifolyólag lett teher, adósság, amit szintén lefoglalt a bank, és már állítólag el is árverezett. Az autó édesanyám nevén volt, és szeretné megmenteni a házat úgy, hogy más nevére íratja rá.
Pardon?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |