Ingatlanügyek

Erzsi4812 # 2013.06.20. 14:36

Tisztelt Fórumozók!

Tény: Fiam és "el nem vált barátnője" közös ingatlant szeretnének vásárolni, amelyhez hiányzik 3 millió forint. A gyermekem nem hitelképes - van lakása, kocsija - a bank számára, mivel külföldön dolgozott és Mo-on nincs kimutatható jövedelme. A barátnője keresete pedig nem elég a hitelfelvételhez. Megkerestek engem. Azzal tisztában vagyok, hogy az adóstárs egyetemlegesen felel az adóssal együtt.
Kérdés: ha én lennék az adós és a barátnő az adóstárs, és ők nem fizetnék meg nekem a számlámról levont hitelt - gondolom az én bankszámlámról emelné le a bank, mivel én vagyok az adós - van-e arra lehetőség, hogy a banknak felajánlom azt a lakást, melyre a hitelt felvették (vagy inkább felvettem) vagy, mivel a számlámról teljesíthető a hitel összege, így a felvett hitelt a kamataival együtt nekem kell megfizetnem.

Köszönöm a választ
Erzsi

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.20. 13:25

Myszilvi, a hibát az elején követtétek el. Nem kell ilyen ingatlant - pláne ilyen tulajdonostárssal megvenni. Anyóstól se.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.20. 13:23

Sara.farkas, az adásvételi szerződésben közre kell működnie egy ügyvédnek, akit szokás szerint a vevők fizetnek. Szóval keressetek egyet, és ő mindent el fog mondani.

Egyébként teljesen rutinügy, semmi különös nincs benne.

myszilvi # 2013.06.20. 08:12

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Tanácsát szeretném kérni.A helyzet a következő:Megvásároljuk édesanyámtól a házát,ami egy ikerház egyik fele(közös osztatlan tulajdon 1/2-e).A hitelhez a bank kért egy használati megállapodást,amit a tulajdonosoknak alá kell írni.A másik fél rész egyik tulajdonosa csak úgy írta alá(hosszadalmas procedúra után),hogy 10000 Ft kért érte,és az ügyvédi költségét(ami szintén 10000.-Ft) is mi fizetjük. Ebbe mi bele is mentünk.Csakhogy megkaptuk az ügyvédtől a számlát(költségtérítés néven) és ez most 25400,-Ft-ról szól. Felháborítónak tartom,hogy a zsarolás után még áfát is fizetek és egy ügyvéd ilyet megtehet.Kérdésem az lenne,ha nem fizetem ki,milyen következményre számíthatok?

Köszönöm segítségét
Szilvi

sara.farkas0208 # 2013.06.20. 07:20

Kedves Fórumozók!

A párommal tervezzük az ingatlan vásárlást. Ha tudnátok segíteni egy-két kérdésemet megválaszolni, nagyon hálás lennék.
Még nem vagyunk házasok, hogyan tudjuk közös névre venni?
Fel kell tüntetni ki mennyivel van benne az ingatlan árában?
Vállalkozótól vesszük, jól tudom hogy nincs illeték így?
Ügyvédi díjjal már számoltunk, van e ezen kívül még a vétellel kapcsolatos költség?

Segítségeteket köszönöm.

Sári

ObudaFan # 2013.06.18. 20:42

Pert indíthatsz a közös tulajdon megszüntetése iránt, akkor majd igazságügyi szakértő állapítja meg a forgalmi értéket, és árvereznek.
Többlethasználati díjat csak akkor követelhetsz, ha kizárt, vagy erőszakkal üldözött el.

Tank # 2013.06.17. 17:46

Tisztelt Szakértők!

Férjemmel 2012-ben házasságot bontottunk. Még a házasság idején elkezdtünk építeni egy házat, amelyet már ő fejezett be a különélésünk idején ill. a válásunk után. A ház tulajdoni hányada 1/2 - 1/2. Ő beköltözött a házba, de megállapodtunk szóban, hogy eladjuk a házat. Mindezek ellenére akadályozza az eladást, ellenséges az érdeklődőkkel, és kijelentette, hogy ő csak a teljes vételár kifizetése után hajlandó kiköltözni. Az általa megállapított árból nem hajlandó engedni. Az ár irreális, de nem hajlandó belátni. Kérdésem, hogy milyen lehetőségem van eladásra kényszeríteni, meddig gátolhatja az eladást, esetleg hogyan lehet a közös tulajdont megszüntetni, úgy, hogy a részem kifizetésre kerüljön, hiszen az ingatlant ő használja! Kérhetek-e bérleti díjat miután Ő lakik a házban, én viszont albérletben?

Köszönöm válaszát!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.12. 16:11

Igen, igen.

TMOBIL # 2013.06.12. 13:01

A lentihez még kapcsolódóan:
Ha az adós már évek óta nem fizeti a ház hitel törlesztést, a házat kiadja albérletbe, ennek diját nem fizeti vissza a banknak- a megkezdett végrehajtási eljárásnál ezen albérleti dijak foglalhatók-e?

TMOBIL # 2013.06.12. 12:44

Tisztelt Fórum!
Az lenne a kérdésem hogy banki jelzáloggal terhelt
ingatlant ki lehet-e adni albérlőnek, ha az adós nem
lakik az ingatlanban? Kell-e a bank hozzájárulása ehhez?
Köszönettel:

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.04. 18:35

Mert eddig nem lehetett kisajátítani?

matthiasi # 2013.06.04. 17:45

vagy té is a remegős fajtából való vagy ??

matthiasi # 2013.06.04. 17:44

Azért annyira nem rossz a helyzet, kár rémeket látni

viharvadász !!

viharvadász # 2013.06.04. 14:48

KBS!
"Mire, mire? Rosszindulatú hangulatkeltés. Ne mondd, hogy nem tudod, te is csak ezért linkelted."

Eszem ágában sincs hangulatot kelteni, a rosszindulatúság végképp távol áll tőlem.
Csak anyi helyen találkkoztam a témával, hogy aggódok.
Gondolom, hogy a törvényjavaslat beterjesztője sem gondolt tömeges kisajátításról, de itt nem is a mennyiség a fontos, hanem maga az elv, mely lehetővé teszi magántulajdon „szentségének” a megszüntetését. Ez rossz üzenet a lakosságnak, s minden Magyarországon tulajdonnal rendelkező (vagy ezt még csak tervező) cég, szervezet számára.

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 13:46

Likes igéket kerestem.

wers # 2013.06.04. 13:22

csak nem csuklasz, mosza, ennyire megijesztettelek?

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 13:03

...és jó társaságban az idő is gyorsabban telik, múlik, lik, likk, likkk...

wers # 2013.06.04. 13:01

de jó a társaság

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 12:53

..Ott inkább kár van...kárhozat...

wers # 2013.06.04. 12:49

vigyük magunkkal? A pokolban is vannak jogok nem?

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 12:48

Má' megint jön? Mi lesz így a jogrendszerrel...

wers # 2013.06.04. 12:21

Nem mindegy? Vigye ha akarja, úgyis jön a világ vége, a ház árán még egy jót utazunk, meg bulizunk

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.04. 11:05

Mire, mire? Rosszindulatú hangulatkeltés. Ne mondd, hogy nem tudod, te is csak ezért linkelted.

viharvadász # 2013.06.04. 09:47

Nem akarok rémhíreket terjeszteni, de sokminden megtörtént már, amiről azt hittük hogy nem történhet meg. Szerintetek mire megy ki a játék?

http://korrupcio.blog.hu/…ert_elveheti

matthiasi # 2013.05.30. 11:17

T. brygy1 !
Meg kell venni nyomott áron !
Aztán ha jelentkezik a másik tulaj is, tőle is még nyomottabb áron.
Természetesen csak akkor érdemes, ha az egész beköltözhető !!