Ingatlanügyek

ObudaFan # 2013.06.18. 20:42

Pert indíthatsz a közös tulajdon megszüntetése iránt, akkor majd igazságügyi szakértő állapítja meg a forgalmi értéket, és árvereznek.
Többlethasználati díjat csak akkor követelhetsz, ha kizárt, vagy erőszakkal üldözött el.

Tank # 2013.06.17. 17:46

Tisztelt Szakértők!

Férjemmel 2012-ben házasságot bontottunk. Még a házasság idején elkezdtünk építeni egy házat, amelyet már ő fejezett be a különélésünk idején ill. a válásunk után. A ház tulajdoni hányada 1/2 - 1/2. Ő beköltözött a házba, de megállapodtunk szóban, hogy eladjuk a házat. Mindezek ellenére akadályozza az eladást, ellenséges az érdeklődőkkel, és kijelentette, hogy ő csak a teljes vételár kifizetése után hajlandó kiköltözni. Az általa megállapított árból nem hajlandó engedni. Az ár irreális, de nem hajlandó belátni. Kérdésem, hogy milyen lehetőségem van eladásra kényszeríteni, meddig gátolhatja az eladást, esetleg hogyan lehet a közös tulajdont megszüntetni, úgy, hogy a részem kifizetésre kerüljön, hiszen az ingatlant ő használja! Kérhetek-e bérleti díjat miután Ő lakik a házban, én viszont albérletben?

Köszönöm válaszát!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.12. 16:11

Igen, igen.

TMOBIL # 2013.06.12. 13:01

A lentihez még kapcsolódóan:
Ha az adós már évek óta nem fizeti a ház hitel törlesztést, a házat kiadja albérletbe, ennek diját nem fizeti vissza a banknak- a megkezdett végrehajtási eljárásnál ezen albérleti dijak foglalhatók-e?

TMOBIL # 2013.06.12. 12:44

Tisztelt Fórum!
Az lenne a kérdésem hogy banki jelzáloggal terhelt
ingatlant ki lehet-e adni albérlőnek, ha az adós nem
lakik az ingatlanban? Kell-e a bank hozzájárulása ehhez?
Köszönettel:

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.04. 18:35

Mert eddig nem lehetett kisajátítani?

matthiasi # 2013.06.04. 17:45

vagy té is a remegős fajtából való vagy ??

matthiasi # 2013.06.04. 17:44

Azért annyira nem rossz a helyzet, kár rémeket látni

viharvadász !!

viharvadász # 2013.06.04. 14:48

KBS!
"Mire, mire? Rosszindulatú hangulatkeltés. Ne mondd, hogy nem tudod, te is csak ezért linkelted."

Eszem ágában sincs hangulatot kelteni, a rosszindulatúság végképp távol áll tőlem.
Csak anyi helyen találkkoztam a témával, hogy aggódok.
Gondolom, hogy a törvényjavaslat beterjesztője sem gondolt tömeges kisajátításról, de itt nem is a mennyiség a fontos, hanem maga az elv, mely lehetővé teszi magántulajdon „szentségének” a megszüntetését. Ez rossz üzenet a lakosságnak, s minden Magyarországon tulajdonnal rendelkező (vagy ezt még csak tervező) cég, szervezet számára.

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 13:46

Likes igéket kerestem.

wers # 2013.06.04. 13:22

csak nem csuklasz, mosza, ennyire megijesztettelek?

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 13:03

...és jó társaságban az idő is gyorsabban telik, múlik, lik, likk, likkk...

wers # 2013.06.04. 13:01

de jó a társaság

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 12:53

..Ott inkább kár van...kárhozat...

wers # 2013.06.04. 12:49

vigyük magunkkal? A pokolban is vannak jogok nem?

mosza (törölt felhasználó) # 2013.06.04. 12:48

Má' megint jön? Mi lesz így a jogrendszerrel...

wers # 2013.06.04. 12:21

Nem mindegy? Vigye ha akarja, úgyis jön a világ vége, a ház árán még egy jót utazunk, meg bulizunk

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.04. 11:05

Mire, mire? Rosszindulatú hangulatkeltés. Ne mondd, hogy nem tudod, te is csak ezért linkelted.

viharvadász # 2013.06.04. 09:47

Nem akarok rémhíreket terjeszteni, de sokminden megtörtént már, amiről azt hittük hogy nem történhet meg. Szerintetek mire megy ki a játék?

http://korrupcio.blog.hu/…ert_elveheti

matthiasi # 2013.05.30. 11:17

T. brygy1 !
Meg kell venni nyomott áron !
Aztán ha jelentkezik a másik tulaj is, tőle is még nyomottabb áron.
Természetesen csak akkor érdemes, ha az egész beköltözhető !!

brygy1 # 2013.05.28. 19:53

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Olyan kérdéssel szeretnék Önökhöz fordulni, hogy egy ingatlant szeretnénk megvásárolni.
2 tulajdonosa van, és van rajt kb. 200 000 Ft terhelés.
Az egyik tulajdonost sikerült megtalálni, a másik tulajdonost sajnos még jelenleg nem tudjuk hol tartózkodik, a legutóbbi információk szerint alkoholista és valószinő, hogy hajléktalan is.
Ilyen esetben mi a teendő, hogy ha a másik tulajdonost nem tudjuk megtalálni?
A hétvége folyamán tervezzük, hogy a legutóbbi ismert címére elmegyünk és megkérdezzük a szomszédokat. Ha meg is találjuk, de illuminált állapotban lesz, akkor mégis mit tegyünk?
Tanácstalan vagyok, de az ingatlan nagyon érdekel.

Van-e Ön szerint megoldás?
Köszönöm segítségét!
Tisztelettel: Brigi

lajcsó # 2013.05.25. 15:20

"már nem lehet az ő lakcímük, hiszen már nem az ő tulajdonuk a lakás" Én is az kérdem, mi itt a hiba?
Más tulajdonát képező ingatlanban bárkinek lehet lakcíme. Ettől még nem lesz érvénytelen a szerződés. Majd kijelentkezik.

leslieh # 2013.05.25. 13:15

Ezt én értem, de az adásvételi szerződés aláírásával (az aláírás dátuma megegyezik az átadással is) már nem lehet az ő lakcímük, hiszen már nem az ő tulajdonuk a lakás, így akkor nem valós adatok szerepelnek már a szerződésen.

Tud valaki erre belinkelkni valami jogi szabályozást?

monalisa1 # 2013.05.25. 11:57

Férj - feleség eladja a közös tulajdonú lakást - a lakcímük a legtöbb esetben azonos, mi itt a hiba?!

leslieh # 2013.05.25. 11:41

Tisztelt Szakértők!

Egy lakás adásvételi szerződésében a két eladó (50-50%) lakcíme megegyezhet az eladni kívánt ingatlan lakcímével??? Tehát mindkét eladó hivatalos lakcíme megegyezik az eladó lakás címével. Törvényes ez vagy milyen szabályozás vonatkozik ide?