És még nem is unatkozol.
Termőföld kifüggesztés
KÖSZÖNÖM
a KÉRDÉS nem egyenlő kijelentéssel.
mi is a jogi fórum célja?????
én nem szórakozom senkivel, JÓ TANÁCSOKAT ADTOK, AMIVEL SOK ROSSZ DOLGOT EL LEHET KERÜLNI....
Az. Meg síkosító.
súlyosító
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000
Ja, hogy csak velünk szórakozol... Szerintem súlyosbító körülmény.
Ja, hogy csak velünk szórakozol... Szerintem súlyosbító körülmény.
nem értem, miért baj, ha az ember keresi a lehetőségeket.
neked minden tiszta a földtörvénnyel?
ha megfigyelted, lehet, hogy van rá esély.
az vesse rám az első követ, aki nem szokott próbálkozni.
a tárgyilagosság miatt közlöm, hogy 0, azaz nulla ügyem van a bíróságon. nem pereskedek senkivel, nem is volt soha peres ügyem, remélem, nem is lesz...
Aliz (barátok közt)
Ez a méhlegelő nagyon tetszik.
Tényleg van ilyen meghatározás?
Bea látod, ezért van ennyi jogi ügyed, mert mindig okoskodsz, keresed a kiskapukat, aztán meg ha probléma van, te sértődsz meg, hogy te csak jót akartál és megpróbáltál törvényesen eljárni és ezt senki nem értékelte - áldozat vagy.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
uniós támogatással nem lehet...
egyébként pedig hungarikum...
de ok, az új telekre nem akácot, hanem REPCÉT TELEPÍTENÉK A MÉHEIMNEK!!!
így álattartónak számítok-e, és van-e elővásárlási jogosultságom?
Egyelőre úgy tudom, hogy akácot telepíteni direktben nem lehet, mert az EU szerint invazív növénynek számít
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
www.drbokros.hu
és ha vannak méheim a már meglévő akácosban, de a megvásárolandót is szeretném beültetni akáccal? méhlegelőnek?
"Egyébként miért a többes szám a /2/ szakaszban?"
Én a többesszámot a te esetedre értettem.
A méh csak akkor ha 1 nem minősülsz vándorméhésznek 2 ha a megvásárolandó terület méhlegelőnek minősül
( méhlegelő: repce tipikusan illetve az akácos.)
Az állattartás esetén igazolni kell az 1 ha-ra jutó állategységet is.
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
www.drbokros.hu
köszönöm a választ a kutyákra, meg a méhekre.
Az én jogértelmezésem szerint csak akkor helyezi előre az állattartót, ha azonos jogosultsági sorrendben van két jelentkező! Tehát, ha két földszomszéd van és az egyik állattartó!A 18.§./2/ nem a jogosultsági sorrendet/a 18.§./1/-et negligálja, hanem azonos jogosultak között ad előnyt az állattartónak. Egyébként miért a többes szám a /2/ szakaszban?
Én bíznék benne! Figyelemmel a Földforgalmi törvény 18. § (2) bekezdésének a) pontjára. Ez a rendelkezés az állattartót az (1) bekezdés c)-e) pontjában meghatározott földművesek elé helyezi, függetlenül az elővásálási jogosultak sorrendjében elfoglalt pozicíójuktól. Ha viszont több elővásárlásra jogosult állatartó jelentkezik, abban az esetben az eladó választása dönt.
Kedves Lajcsó!
Biztos vagy benne, hogy a bíróság is osztaná a te jogértelmezésedet? Az elővásárlásra jogosultak sorrendjét a 18.§./1/bek. állapítja meg!
A kutyatenyésztő a törvény alkalmazásában nem minősül állattartónak, mert a telepnek az élelmiszerlánc-felügyelet nyilvántartásában szerepelnie kell, a kutya pedig Mo.-n nem élelmiszer.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
"hogyha az akácfáimhoz telepítek pár méhcsaládot, és kiváltom az őstermelőit, bármelyik, a környéken eladott ingatlanba be tudok szállni elővásárlóként?"
Igen, ha tudod igazolni, hogy a tulajdonszerzésed célja az álattartáshoz szükséges takarmányelőállítás biztosítása! Szerintem méheknél ez felejtős!
Arról nem is beszélve, hogy önmagában sz őstermelői kiváltása még nem elegedő a földművesként való rgisztrációhoz.
állat. miként a méh is. hogyha az akácfáimhoz telepítek pár méhcsaládot, és kiváltom az őstermelőit, bármelyik, a környéken eladott ingatlanba be tudok szállni elővásárlóként?
Ha kutya állat, akkor - szerintem - igen.
kutyatenyésztő állattartónak minősül-e?
Mindkét elővásárlásra jogosult állattartó, azért azonos rangsorban vannak a Földforgalmi törvény alapján. Ebben az esetben nincs jelentősége annak, hogy szomszéd vagy nem szomszéd.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02