Feltartja mind a,100 kezét!
viccen kivül:ha van 17 meghatalmazása,akkor szemét a közgyűlés előtt átadja a levezető elnöknek,aki megállapitja a közgyűlés határozatképességét,ezen belűl azt hogy Gipsz Jakab 17 meghatalmazással 8.4% tulajdoni hányadot képvisel.ezt követően minden szavazásnál ezt veszi figyelembe.
Lakásszövetkezet
Köszi. És a jelenléti íven hogy néz ki a dolog?
Ugyanigy :a 17 tulaj helyett aláirja!
Tisztelt MajorDomus! Nem találom a 2004.évi CXV.tv-ben a lakásszövetkezetekről, milyen elnevezéssel és ki könyvel? (közüzemi számlák kiegyenlítése, befizetési csekkek elkészítése a tulajdonosok részére, üzemeltetési számláról átutalás a felújítási alap, LTP számlára, mérleg elkészítése, továbbítása a cégbíróságnak)
Abban nem is fogod!
az könyvel,akit a szövetkezet alkalmaz könyvelőnek!
Tisztelt MajorDomus!
A könyvelőnek társasházkezelői végzettséggel kell rendelkezni?
Dehogy!
a szövetkezet alkalmazottja!
azért könyvelői szakképesités javallott!
Tisztelt MajorDomus!
Létezhet valami megoldás, hogy megoldódjon az ügyvezető (aki könyvel) „fogalom/tisztség” tisztázása a lakásszövetkezetnél, amelyben tulajdonom van, (2006. szept. óta)?
Az 5 fős igazgatóságot, 3 fős felügyelő bizottság számára természetes ez az állapot, a közgyűlésre járók mindenre igennel szavaznak. Én viszont nem értem.
2008-ban közös képviselő volt az elnevezése, 2009-ben megjelent az ügyvezető megnevezés.
Az igazgatóság elnöke és ügyvezető díjazására a felügyelő bizottság elnöke tesz javaslatot a beszámoló közgyűléseken. A 2016-os tervben elnök, számviteli szolgáltatás megnevezéssel van betervezve kiadás, míg az előző évi beszámolóban elnök, társasház-kezelés „jogcímen” van kifizetve.
A cégbíróság sem figyelt fel, hogy milyen megnevezés az ügyvezető?
Alapszabályunkból: „Az ügyvezető. Az igazgatóság elnöke az operatív teendők ellátása céljából ügyvezetőt nevezhet ki, aki konkrét feladatait az igazgatóság elnökétől kapja, tevékenységéért az igazgatóság elnökének felelős…. Tevékenységét – az igazgatóság döntése alapján – munkaviszonyban, vagy megbízás alapján látja el… Az ügyvezetőnek legalább középfokú végzettséggel kell rendelkeznie.”
A faliújságon olvasható. Elérhetőségek: XY elnök, műszaki ügyekben kereshető + telefonszám.
XY ügyvezető, befizetésekkel, tartozásokkal kapcsolatos ügyekben kereshető + telefonszám (visszahívás nélkül) + személyes elérhetőség, város, utca házszám (egyeztetés után) és mely napokon hány órától, hány óráig.
Gyakorlatilag a melót kiadta egy kezelőnek,hogy mi a neve az tökmindegy,ha a közgyűlés elfogadta az elszámolást.
a cégbiróságnak nem feladata könyvelési ügyekkel foglalkozni,a Felügyelő bizottságnak annál inkább a belső struktura ellenőrzése!
fordulj hozzájuk!
Tisztelt MajorDomus!
A választ köszönöm szépen.
A Cégbíróság tudom nem foglalkozik könyvelési ügyekkel, csak arra gondoltam, ha bekerül hozzájuk egy Alapszabály módosítás,tüzetesen átolvassák.....
Az Lsztv-ben nincs ügyvezető tisztség.....
Felügyelő bizottság? hagyjuk....
Lakásszövetkezetnek az elővásárlási jog lemondásra vonatkozó nyilatkozatához joga van- e kérni a leendő vevő személyes adatait, az ingatlan vételárát?
Tisztelt MajorDomus!
Ezt a választ kaptam Öntől: "Gyakorlatilag a melót kiadta egy kezelőnek,hogy mi a neve az tökmindegy"
Az igazgatóságtól munkaköri leírást vagy nem is tudom minek nevezzem, nem is kérhetek betekintésre, hogy milyen feladatok elvégzésével van megbízva az ügyvezetőnk?
Nem!
koboldocska
joga van.ennék alapján dönt
Tisztelt MajorDomus!
A "Nem!" válasz az nekem szólt? (Ügyvezető munkaköri leírásához betekintés kéréssel kapcsolatban?)
Ha ez így van, meglepő, mert az igazgatóság elnökének és akinek kiadta a könyvelést, a közös költségünk 43 %-a az ő bérük!
Tisztelt MajorDomus!
Jól értem, joga van vevő személyes adatait is kérni a lemondó nyilatkozathoz?
Továbbá: eladó lakásra jelentkezett vevő, tulajdonos kéri a lemondó nyilatkozatot az elővásárlási jogról. Minden jogkörrel felruházott (:-s) lakásszövetkezet képviselője azt mondja, 30 nap. 29. napon közli, hogy az adott vételárnál magasabbat kínáló vételi szándékkal rendelkező személy van, tehát nem adja ki (meg) a lemondó nyilatkozatot. Apró szépséghiba, hogy a magasabb összeget ajánló vevőjelölt ingatlanirodánál jelentkezett vételi szándékkal, azaz az ingatlanközvetítőn keresztül folyik az értékesítés. Tehát amit nyerünk a réven veszik a vámon, vagy fordítva, nem kizárható az ingatlaniroda és a lakásszövetkezet közötti kapcsolat.
Tehát a saját tulajdonú ingatlanomat nem adhatom annak és annyiért, akinek és amennyiért szeretném. :-s
Itt valami félreértés van!
a szövetkezetnek nincs elővásárlási joga a tag lakására! Miért kell lemondó nyilatkozat?
Tisztelt MajorDomus!
„Itt valami félreértés van!”
Itt valami egész más van :-s Alapszabályban van rögzítve a szövetkezet elővásárlási joga. (Ha jól emlékszem a LszTv lehetőségként érinti) Előterjesztésre került határozati javaslatként, a hogy a szövetkezet vásárolhasson lakásokat. Szubjektív vélemény, hogy ezzel és a lemondó nyilatkozat kiadásának személyhez kötésével biztosítva lesz az élethosszig tartó megbízatása.
Vízóracserénél úgy érzékeltem, hogy Ön mintha némi rosszindulatot vélt volna a "természetesen nem a Vízművek által minősített céget választja" megjegyzésemre vonatkozóan. Nos, nem azon cégek közül választott, és ezért kb. 7.000 Ft-tal többe
kerül a vízóracsere.
Tisztelt MajorDomus!
Írhatok privátban Önnek?
Szeretnék az alábbi kérdésben segítséget kérni:
Lakástulajdonos vagyok egy angyalföldi társasházban. A lakásom használatát ideiglenesen átengedtem két ismerősnek. A ház szövetkezetének tisztességesen be is jelentettem a két új lakó nevét, akik ezután meg is küldték nekem az újrakalkulált közös költséget ÖT főre vonatkozóan. Ötszörös szorzóval számolva a víz átalányt, a szemét díját, valamint a felújítási és üzemben tartási költséget +60%-kal megtoldva. A ház Alapszabályára hivatkoznak (aminek utána is néztem, valóban tartalmazza sajnos), hogy ha nem lakik a lakásban a tulajdonos, vagy közeli hozzátartozója, akkor ez így van és kész, fogadjam el. Sok kiadott lakásban előfordult az ő állításuk szerint, hogy több fő lakott a lakásban, mint amennyit bejelentettek, így ezzel védik ki a többlet költséget. Úgy érzem, hogy én tisztességesen és pontosan bejelentettem a lakásban lakók számát, s a korábbi rossz tapasztalataikra és csalókra hivatkozva engem is hátrányosan megkölönböztetnek, engem is egy olyan kalap alá vesznek, amibe nem tartozok. Ezzel az ötszörös szorzóval és +60 %-kal meglehetősen sok pénzt kivesznek a zsebemből, s úgy érzem hogy teljességgel jogtalanul. Érdeklődnék, hogy ez valóban megtehető-e a szövetkezet részéről, s ha nem, lenne-e értelme megtámadni a ház alapszabályában foglaltakat?
Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon el vagyok keseredve...
Még mindig elküldheted
a 2,, ismerőst,,!
Köszönöm a "segítőkész" és "kimerítő" választ MajorDomus. A kérdés az ötszörös szorzóra és a +60%-ra vonatkozott és nem arra, hogy ki és milyen jogon lakik a lakásomban...
Az alapszabály megtámadása sokkal költségesebb lesz mint amit a szövetkezet kér tőled.
Milyen időtartamra adtad ki a lakást?
Tisztelt MajorDomus!
Segítség kellene lakásszövetkezetből való kiválás ügyében. Amit tudok, hogy a lakók 1/10-e kezdeményezheti, de 100%-ban el kell fogadni az alapító okiratot. Mindez a közgyűlésen megy végbe, ami nem tiszta az a vagyonmegosztás. Kell-e nekünk lakástulajdonosoknak fizetni a Lakásszövetkezet felé a tulajdonában lévő lépcsőház és a telek miatt. Ha igen akkor ennek mi a menete és hogy ez nagyságrendileg mekkora összeg, mert egy megyeszékhelyen lévő 6 lakásos társasház telekárában és lépcsőház árában nem hiszem hogy bárki tisztában lenne....
Ha kiváltok 2 megoldás van. Megegyezni a szövetkezettel, vagy pereskedni. A szövetkezet kérhet pénzt a tulajdona használatáért.
Bele fog egyezni a kiválásba ha anyagilag nem jár rosszul.
A Határozatok könyvét kötelező vezetni a Lakszövnek? És meddig kell megőrizni azt, vagy az összegyűjtött határozatokat?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02