Közös képviselő felelősségre vonása és egyéb problémák!


Mart # 2006.01.17. 20:38

Hanguska!

Én menekülnék ebből a házból, és első utam az eladóhoz vezetne...

hanguska # 2006.01.17. 20:46

Mart!

Igen, így fogunk tenni. Korábban is jogérzékünk azt diktálta, hogy ezt talán eladóknak jelezni kéne, de nem leltünk támogatókra. Ezen a fórumon viszont megerősítést nyertünk, és egy hozzáértő ügyvéd segítségével megtesszük a megfelelő lépéseket irányukba!

Köszönöm!
Hanguska

Anikó74 # 2006.05.02. 16:03

Üdvözletem!

Ismét segítséget szeretnék kérni a házunk ügyében, amiről még januárban írtam.

Előre is elnézést kérek a sok kérdésért, de már teljesen tanácstalan vagyok (gondolom, nem vagyok egyedül.)

Azóta már bíróságon van az ügy, a régi (eredeti) közös képviselőt rendkívüli közgyűlésen visszahelyezték a lakók a posztjára.

Azóta - sajnos - igencsak próbára van téve az egyszerű lakó, aki ugye nem jogász.
Hol az egyik oldalról, hol a másik oldalról jönnek levelek, hogy ki a csaló és kinek higgyünk, már nem tudni.

A bíróság zárolta a ház számláját, így a ház tulajdonképpen fizetésképtelenné vált. A rendkívüli közgyűlésen visszaállított rend szerinti közös képviselő a házban lévő "irodában" bizonylat ellenében szed közös költséget - fizetjük is - azért, hogy a közös számlákat (pl lift költségei, stb) fizetni lehessen.

Közben az elvileg leszerepelt közös képviselő is irogat, hogy ne higgyünk a törvénysértőknek, meg ilyenek. A legújabb levél szerint írásbeli szavazást akar, mivel a háznak fizetési felszólítások érkeztek.
Elvileg ezen a szavazó lapon - amit a kézhezvételtől számított 8 napon belül a lakók küldjenek a leválasztott közös képviselő címére - választanunk kéne, hogy

  • a felszólítások alapján ő fizesse ki az összegeket a számláról (amit ugye a bíróság zárolt, úgyhogy már itt elakadok)
  • vagy a megválasztott (visszahelyezett) közös képviselő fizesse abból, amit tőlünk átvételi elismervénnyel beszed.

Most legyünk okosak, hova és mit kéne fizetni. Mert nyilván senki sem szeretné, ha mondjuk nem működne a lift és történetesen a babakocsit a 8-ra kéne felvinni...

Mit tehetünk ilyenkor? Kérjük el a papírt, hogy tényleg beadták a bíróságra a keresetet? Kérdezzük meg a bíróságot, hogy tényleg zárolták-e a számlát? Kérdezzünk rá a közös képviselőnél, hogy a beszedett összegekből pontosan mit fizet és miért van tartozás?
Tulajdonképpen a rendkívüli közgyűlésen a lentebb (januárban) leírtakat úgymond semmisnek vették, és hatályon kívül helyezték, a régi közös képviselőt visszahelyezték. Akkor most a másik milyen jogon írogat és dönt írásbeli szavazásról? Egyébként is a közgyűlésnek nem az lenne a lényege, hogy megbeszéljük és úgy szavazzunk? Mi értelme egyenként, írásban szavazni és postán elküldeni neki?
Vagy nem is kéne tudomást venni a leváltott képviselő leveleiről?

Happy # 2006.06.05. 21:39

Kedves Fórumozók!
A következő kérdéssel szeretnék forulni hozzátok:

Adott társasház közös képviseletét x Bt. végzi. A megválasztott "pénzügyi aláírókkal" 2 fő, megjegyezném, ők nem a számviteli bizottság tagjai vállalkozási szerződést írtak alá. a Kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint, amennyiben sok esetben a számlázás a Bt. nevére és nem a társasház nevére szól, szó lehet-e színlelt szerződésről? továbbá a Társasház Tv a 2003. évi CXXXIII. tv. értelében, nem-emegbízási , vagy munkavégzési jogbviszonyban kell-e állnia a közös képviselőnek a társasházzal? Továbbá a vállalkozó hat hónapos felmondási időt szabatott ki magának, erről mi a véleményetek, továbbá más társasházaknak szolgalmi jog megadását szorgalmazza, mely társasházaknak szintén ő a képviselője, nekünk persze ezen jog megadásához érdekünk nem fűződik.
Bármilyen kapcsolódó javaslatot örömmel veszek, köszönöm segítségeteket.

Happy kis "problémával

Tamás_64 # 2007.09.19. 08:50

Ez annyira nem is kicsit probléma a 6 hónapos felmondási időt sajnos az közgyűlés által megbízott lakók írták alá, ami ptk szerint érvényes tehát ha felmondtok a közös képviselettel szemben akkor 6 hónap ig várnotok kell, ami idő alatt történhetnek furcsaságok a bankszámlával meg stb... Egyébként egyetlen kibuvotok van ha esetleg hibázik mondjuk pont a szolgalmi joggal mert ha nem a társasház érdekeit nézi akkor nem is titeket képvisel igy szerződést szeg.

Üdv Közös képviselő

itt egy közös képviselet:
http://www.tempo-cs.net/tarsashaz


Tamás

ObudaFan # 2007.09.19. 18:05

A szolgalmi jogról ő rendelkezni nem tud, mert az nem a társasház joga arról rendelkezni, hanem az összes lakóé külön-külön, ugyanis az ő tulajdonukat fogja terhelni a szolgalmi jog, ebben a tekintetben a bírói gyakorlat egyértelmű mintegy egy éve.

Helén42 # 2008.03.15. 21:12

Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségetetket kérni:
3 emeletes, lapostetős társasház legfelső emeletén lakom. A tető szigetelése a vízlevezető csatornánál el van repedve, ez az én beépített szekrényem belső falánál nagyon brutális ázást okoz közel fél éve.
A vakolat a mennyezetről egy 70x50 cm-es helyen már teljesen lepotyogott, körülötte 1x1 m-es területen vizes a fal, akkor is, ha már több hete nincs eső. A nyári ruhákat itt tartottam dobozban, teljesen büdösek és penészszagúak lettek. (->kuka)
A közös képviselőnek többször jeleztem, sajnos csak telefonon, nem írásban, hogy csináltassa meg. A válasz az volt, hogy nincs pénz, és nyáron úgyis lesz egy teljes tetőfelújítás, bírjam ki addig.
A biztosító nem fizet, míg nem csinálják meg a tetőt.
A lépcsőházban mellesleg 2 hónapja lecserélték a teljes kaputelefon rendszert, több 100 e Ft-ért. Kérdeztem, hogy erre hogy volt mégis pénz, a kimerítő válasz annyi volt, hogy ezt is meg kellett már csinálni.
Arra kértem a képviselőt, hogy legalább valami minimális javítást végeztessen el, mert nyárig teljesen tönkremegy a lakás, az egészségkárosító hatásait már nem is részletezem. El szeretném adni, de nincs az az őrült, aki ilyen állapotban megvenné.
Sajnos továbbra is csak ígérget a képviselő, hogy majd küld valakit, de semmi nem történik.
Kérdésem, hogy ilyen esetben kihez fordulhatok, hiszen a közös képviselő feladata az is, hogy a ház állagát ilyen szinten fenntartsa, nem?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

monalisa1 # 2008.03.16. 14:24

Próbálj összehívni lakógyülést és ott "találtatni" pénzt a sűrgős javításra.

Egy társasház általában előre ütemezés szerint végeztet el bizonyos munkákat., lehet hogy a telefon már jóval előbb költségelve lett mint a sajnálatos beázás nálad.

Ha a többség az "ej ráérünk arra még" álláspontra jut, akkor nincs más mint a saját költségeden a haladéktalan hibaelhárítás, a számlát meg add be a közös képviselőnek.

Mielőtt bármit is csínáltatsz, fényképek és/vagy videofelvétel készüljön a beázott mennyezetről/falról - esetleges utólagos vitát elkerülendő.

skiralyk # 2008.03.20. 10:39

Sziasztok!

SZMSZ-szel kapcsolatos kérdéseim lennének.
1., Mi van akkor, ha egy 3 éve létező társasháznak még mindíg nincs SZMSZ-e?
2. Házirend létezhet SZMSZ nélkül?
3. Intéző bizottság létezhet, működhet SZMSZ nélkül?

Várom mielőbbi segítségeteket.

-praetor- # 2008.03.20. 11:47

1.) Össze kell hívni a közgyűlést és el kell fogadni az SZMSZ-t.
2.) Nem.
3.) Törvényesen nem.

Egyébként hány lakásos társasház? Mert a legfeljebb hatlakásos társasház közössége dönthet arról, hogy szervezetére és működésére a társasházi törvényben meghatározott rendelkezéseket alkalmazza. Ha a közösség ilyen határozatot nem hoz, a társasházi törvénynek a szervezeti-működési szabályzatra, a közgyűlésre, a közös képviselőre, illetőleg az intézőbizottságra és a számvizsgáló bizottságra vonatkozó rendelkezései helyett a Ptk. közös tulajdonra vonatkozó szabályait kell alkalmazni.

smallstar # 2008.03.27. 13:57

Sziasztok!

Nem tudom jó topicban kérek-e segítséget, de most vagyok itt előszőr.
A problémámnak két része is van.
5 éve költöztünk egy 4lépcsőházas 10 emeletes társasházba, ahol 2-2 lépcsőház tartozik egy közösképviselő keze alá.
Az 1. problémám talán elsőre kicsinyesnek hangzik, de 5 éve folyamatos és igen zavaró.A 9.-en lakom a családommal és az emeleten lévő szomszédokkal semmi gond, viszont a felettünk lévő elviselhetetlen.Egy nő, egy felnőtt és két kiskorú gyermek (+ 1 kutya).5 éve folyamatos hangzavar és idegesítő hangok nem hagynak minket nyugodni. Hozzáteszem panel-ről van szó.A felnőtt egyetemista fiú hétfőtől-vasárnapig minden este focilabdázik, előfordul, hogy még hajnali 1-2 órakor is.Nem kíméli a radiátorcsövet, a vitrinszekrényt, semmit. Ezenkívül a folyamatos trappolás, az óránként legalább 50 fém vagy vastárgy járókőre ejtése, valamint ugyanezen a kövön a kutya körmének karistolása már nagyon idegesítő probléma.
Kérlek ne higgyétek hogy csak valami házsártos szomszéd vagyok, de már olyanok is panaszkodtak akik a közelükben sem laknak. Többször próbáltunk már személyes kéréssel véget vetni a problémáknak, volt már kiabálás, veszekedés, rendőrség, de minden hiába. Hétfőtől-vasárnapig a nap 24 órájában keserítik az életünket.
Szeretném megkérdezni milyen békés és/vagy jogi lehetősége van ennek a vitának az elrendezésének?

A 2. problémám jóval rövidebb, ám komolyabb:
Amikor ideköltöztünk, már szó volt a ház szigetelésről.Amihez a pénz nagyrésze megpályázható. Illetve nálunk csak lenne. Egyes családoknak olyan mértékű tartozása van a közművek felé, hogy nem kapjuk meg a pályázati pénzt. Az önköltséggel való szigetelés, pedig valjuk be: megfizethetetlen!
A mi lakásunk (bár gondolom a többi hasonló szélen lévő lakás is) már egészségre ártalmasan penészesedik.A falmelletti szobában vagy a penész elviselhetetlen bűze, vagy a penészölő semmivel sem kellemesebb szaga terjeng évek óta. A fal esőben, hóban csurom víz, a tapéta teljesen lemállik és a különböző bútorok mögött penészesen, vizesen, büdösen, áll amíg újból (mostmár istentudja hányadszor) elhuzogatjuk a bvútort, kezeljük penészölővel, festünk, tapétázunk....De minek?
Igazából a látvány is csúnya, hideg van és büdös, de az egészségünkért még jobban aggódom!
Mi a teendő? A környéken már minden ház szigetelt, csak ez nem. Hangsúlyozom egy-két család miatt!

Előre köszönöm nagyon fontos válaszotokat!
Ha valaki esetleg tud, emailemre is írhat:lovelybabykeee@citromail.hu

skiralyk # 2008.03.31. 19:17

Kedves Preator!

Köszönöm gyors válaszod. Ha a KGY elfogadta az IB létét, de nincs SZMSZ, akkor az IB elnök közösképviselőnek számít a többiek meg "semminek"? Ha bankban, egyéb hivatalos helyen aláírnak, ügyet intéznek akkor annak esetleg lehetnének bűntetőjogi következményei?

skiralyk # 2008.04.03. 13:23

Sziasztok!

Az előzőeken túl újabb kérdésem van (az előzőek is aktuálisak még). Közgyűlésen kérheti az IB elnök az IB feloszlatását? Én úgy gondolom, hogy ő lemondhat, de magát az IB-t nem oszlathatja fel. Jól gondolom?

Előre is köszönöm a válaszokat.

donald # 2008.04.16. 17:44

Jó napot! Sziasztok!

Most akadtam ezen fórumra, és bátorkodom segítséget kérni a közös képviselőnk ügyében.
Lehet-e leváltott közös képviselőnek, a leváltását követően -két napra rá-, saját magának, a ház pénzéből önellenőrzést fizetni?
Nem tudjuk az eredményt, mert nem mutatta meg, csak mikor adta át a könyvelést és az iratokat, akkor fedeztük fel.
Úgy gondolnám, hogy felszólítjuk a visszafizetésre és még az eredményt is bekérjük a cégtől.

Már volt ilyen önhatalmú felhasználása, mikor a leváltása előtt megcsináltatta a ház pénzén a társasházi tanfolyamot, és senkivel nem beszélte meg, de megválasztásakor hangoztatta, hogy két EU szabványos diplomája van és azzal szívesen ellátja a képviseletet, mert sokkal jobb lesz nekünk hogy Ő ott lakik.
Köszönöm, hogy ha tudtok(nak) segíteni.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.16. 18:19

:) A ház pénzén nem volt joga a közös képviselőnek tanfolyamra járni, meg kellett volna követelni a szakképzettséget feladata ellátásakor. Nem két Eu-s diploma az amivel rendelkezhetett, hanem az eu-s tagállamokban is több nyelvre lefordított Okj-s társasházkezelői tanfolyama:)) A tanfolyami díjat mindenképpen visszakövetelném, mert belekerülhetett 80-100e Ft-ba is.
A képviselőt egyébként korlátozni lehet a kötelezettségvállalása tekintetében. Pld. hogy 40e Ft feletti kiadásokat minden esetben alá kell íratnia pld. a számvizsgáló bizottság tagjaival, vagy a házban lakó 2 személlyel.

Hogy szólt a leváltás, azonnali hatállyal és minden tevékenységéből felfüggesztették, vagy kapott legalább 30 napot az iratok és minden egyéb elszámolásával, átadásával.

johanna # 2008.04.23. 11:11

Tisztelt Fórumozók!

Most akadtam erre az oldalra, remélem hasznos tanácsokat tudnak nekem adni!

1 éve vásároltam egy 10 emeletes panelban lakást.
Felkerestem a közösképviselőt, h adjon át részemre alpító okiratot, szmsz, közgyűlések jegyzőkönyvét, tárolóhelyiség kulcsut!
A 3. ajánlott levelem után adott 1 Alapító okiratot, "minek ez magának?" megjegyzéssel!
A tárolóra azt mondta nem tud intézni , mert 1 lakó sem akar összébb pakolni!
Az alapítóból kiderül, hogy minden tul.társ egyenlő mértékben használhatja a ház helyiségeit!Erre azt a választ kaptam , hogy én vagyok az új, alkalmazkodjak a házhoz én!Majd lesz tároló, ha kihal valaki!
Azóta még 3 levelem ment el neki és számtalan személyes megkeresés!
Egyetlen levelemre sem válaszolt.
És a személyes találkozásokkor sem mondd semmit!
Már az otthonomba is invitáltam , h beszéljünk , de nem is reagált!

Mit tehetnék, hogy ösztönözzem a képviselőnket a dolgaim hatékony intézésére, hogyha ennyire passzív és elutasító?
Kisgyerekes család vagyunk , fontos nekünk a tároló és ha egyszer jár, akkor jár!.............vagy nincs igazam?

Nagyon köszönöm a segítő szándékú válaszokat!

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.23. 13:17

Nem tartoztok lakásszövetkezethez véletlenül?

Jár neked, igazad van.
A lakókat leszel kénytelen magad mellé állítani.

Írj egy papírt és írattasd alá azokkal, akik szimpatizálnak veled, hogy hajlandóak neked helyet szorítani a tárolóban.

Mi van a régi tulajdonos tárolójával?

johanna # 2008.04.23. 20:32

Köszi Kriszta a gyors választ!

Sajnos olyan lakó nincs akit magunk mellé állíthatnánk,mert ez a ház televan idős beteg emberekkel, akik nem igen szimpatizálnak velünk!(semmi rosszat nem tettünk)
Magába zárkózó emberek!..................(megvan a maguk gondjuk-bajuk)

Mi vagyunk "a vidékről felköltözött fiatal új lakók!"
Akikkel ugyan semmi gondjuk , de nem "haverkodnak" velünk!

Az eladónak nem volt tárolója, mert nem igényelt!....volt garázsa!
Adás-vétel elött a közösképviselő ígéretet tett (szóban), h lesz tárolónk!
A vásárlást követő hónapban leváltották a közösképviselőt!Azonnal felkerestük, az újat a kéréseinkkel, ennek már 1 éve!.........

Mivel senkisem készséges velünk és az alapítón kívül semmilyen más dokumentumot nem szolgáltatott még nekünk a képviselő , így nem tudom , h tartozunk-e lak.szövetkezethez?

Honnan tudhatom meg?.............és ha igen , akkor ott kérhetek segítséget?

Társasház témában kezdők vagyunk, családiból kerültünk (balatonról) fiatal házasként panelba.

Előre is nagyon köszönöm a választ!

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.25. 08:54

Ha zárkózott emberekkel laksz együtt, akkor hogy tudták a közös képviselőt leváltani.
Egy ilyen leváltáshoz közösségi összefogásra van szükség, no és kezdeményezésre.

Az új közös képviselő a házban lakik?

Az a baj, hogy a levelek elküldése után marad a bíróság, ahol kikényszerítheted a kérésedet a közös képviselőtől.

Ha lakásszövetkezethez tartoznátok akkor ott lehetne kérni segítséget. Lakótelepeken szokott előfodulni, a tömbök külön-külön gazdálkodnak, de mindannyian egy szövetkezetbe tartoznak.

Úgy tudod meg, hogy kérdezősködsz a közértben, az utcán, a játszótéren.

dagi # 2008.04.27. 12:33

Kérem, hogy segitsen aki tud, mert elég kusza amit kérdezni szeretnék.
Alapitó okirat szerint müködik a th, szmsz nincs.
fenntartási és felujitási alapot ir elő az alapitó.
2006-ban közgyülés hat.hoz célbefizetésről tetőfelujitásra.2007.02.22 kgy 1. napirendi pontban határozat a nem fizető tulajdonost a TH tv 24 par.2/c. alapján szankcionálják, ami viszont az SZMSZ-re üt vissza. 2007.11.19.árajánlat.2007.11.20.
közgyülés árajánlat elfogadva. Mivel a tetőfelujitás
10éve húzódik, úgy döntöttem az elkészülést követően fizetem be a pénzt. A 2007.11.19-ei árajánlatot nem tudtam megszerezni, mivel IB elnök nem adta oda, igy
december 6-án vettem át a postán.
2007.o4. biróságtól kértem a kgy határozatainak érvénytelenitését, azon egyszerű oknál fogva, hogy a
napi rendi pontban nem szerepel a tisztségviselők megválasztása 34 § /1/, ezért a jkv hitelesitése is
érvénytelen. 2007. októberben fizetési meghagyás ellenem, ügyvéd fogadása /ami szerintem jogtalan/ ezt
vagy az SZMSZ-ben kéne szabályozni, vagy kgy mondja ki. Az ok megnevezése felujitásai alap hozzájárulása.
Kérdésem, ha nincs is felujitási alap és a kgy-i hat
célbefizetésről szól jogos-e az ok megnevezése és az
ügyvéd fogadása.

pirike74 # 2008.06.01. 18:32

Sziasztok,
remélem tud valaki segíteni kérdésemben.A házunkat kezelő közös képviselővel van a gondom, nem csak nekem a házban sokan panaszkodtak, de én szeretném továbbvinni az ügyet, nem csak magamban mérgelődni.
A hölgy gyakorlatilag semmit nem csinál.Ha el is érhető telefonon, akkor vagy kinyomja, vagy felveszi, de épp vezet és nem tud semmit lejegyezni-a kocsibeállási lehetőséggel kapcsolatban kerestem meg vagy 4-szer mire felírta a nevem, 3 hónapja.A férjem most felhívta, hogy érdeklődjön, erre a hölgy közölte, hogy írásban kellene beadni-ezt nekem nem mondta 3 hónapja, tehát hiába várok.Amikor rákérdeztem telefonon, leordította a fejemet, hogyan merem őt felelősségre vonni, és kinyomta a telefont.Soha nem láttam még személyesen, csak egy telefonszámot ismerünk, illetve arrogáns modorát.Az ún.házibizalmi aki egy rendkívül jóravaló hölgy intéz helyette mindent, ha bármi gondunk van hozzá fordulunk ő meg a közös képviselőhöz(neki is tette már le a telefont amúgy)
A gondnoki lakást felújította saját hatáskörében, 1 millióért a rokonát bízta meg a felújítással, senki nem engedélyezte neki.Amikor rákérdezett valaki, akkor azt mondta, ő azt hitte, a ház engedélyezte neki.Ennyiben is maradt a dolog, senki nem vonta további felelősségre, nem mertek vele szembeszállni, akkora a szája.
Semmi ügyet még el nem intézett,se nekem se másnak én már feladtam vele kapcsolatban.A házban sokan nem fizetnek közös költséget stb, senkihez még személyesen el nem ment érdeklődni, miért nem fizetnek.Gőze nincs róla ,melyik lakásban hányan laknak, pedig ezek a lakások nem melegvízórások, azaz személyenként kell fizetni a melegvízért.

Most volt közgyűlés, a házban lakó nyugdíjas mag -akik mindíg ott vannak a közgyűlésen -újraválasztották, velük puszipajtás.A többi lakó nem megy el közgyűlésre.

A napokban fogok írni egy levelet a közös képviselő felettesének, melyben részletesen le fogom írni a hölgy magatartását és hangnemét, illetve tervezem, hogy végigjárom a házat, és megérdeklődöm a lakókat, meg vannak-e elégedve a munkájával.
Ha jól tudom, össze lehet hívni rendkívüli közgyűlést, mi a menete és mi kell hozzá?
Ha nem vagyok személyszerint és elégedett a közös képv.munkájával, akkor kell fizetnem vagy megtagadhatom?
Ha jól tudom akkor lakásonként kap valamennyi összeget,meg lehet ezt vonni vajon?

Van valakinek tapasztalata, mit lehet csinálni ilyen esetben?
A kkvel többet beszélni nem akarok, úgyis kinyomná a telefonját.)

Köszi előre is a választ!

Üdv,
Szilvi

nanemaaa # 2008.06.04. 09:45

A tulajdonosok 1/10-e kérheti a közgyűlés összehívását. Ha a közös képviselő 15 napon belül nem hívja össze, akkor a tulajdonosok ugyanilyen arányban maguk is összehívhatják. A lakógyűlés elszámoltathatja, újraválaszthatja, vagy akár le is válthatja a közös képviselőt. (lásd 2003. évi CXXXIII. törvény)
Ha viszont egyedül maradsz, akkor egyrészt vagy benned van a hiba, vagy impotens a közösség. Másrészt nem tehetsz mást, max a társasház döntéseivel szemben polgári pert indítaasz 30 napon belül.
Amiket írtál, a szerint a többségnek ez az állapot megfelel, őket nem érdekli, hogy ki és mire költi a pénzüket.

Armageddon # 2008.07.11. 19:14

Üdv.

Segitségre lenne szükségem !

2008.07.02.án leváltottuk a közösképviselőt és a számvizsgáló bizottságot. Az új közösképviselet és számvizsgáló bizottságot folyamatosan támadások érik . Jelen pillanatban ott tartunk hogy a volt számvizsgáló bizottság , ugymond hatalom mániában szenved. Új közgyölést akarnak összehivni új közösképviselet szám.vizsgáló tag gondnok megválasztásával .
Kérdésem az lenne megtehetik e azt hogy az új közösképviseletet ellehetetlenitik és leváltják kérhetnek e új közgyülést? Az aláirásgyűjtést folyamatosan intézik . Hozzátenném hogy a 2.-án lezajlott közgyűlés jogszerűen előirásnak megfelelően törvényt betartva zajlott le!

ObudaFan # 2008.07.13. 10:24

A közgyűlés bármikor visszahívhatja a közös képviselőt, ás új közös képviselőt választhat. Valószínűleg nem is a korábbi közgyűlés jogszerűségét vitatják, mert akkor az ott hozott határozatokat támadták volna meg bíróságon.

tanonc # 2008.08.19. 14:17

Tisztelt Hozzáértők!

Azt szeretném megtudni, (egyéni) ügyvéd lehet-e társasház közös képviselője, ha nem ingyen, hanem vállalkozásban csinálná? (Nem tulajdonostárs.) Azért kérdezem, mert az ügyvédi törvényben azt az összeférhetetlenségi szabályt olvastam, hogy ügyvéd személyes közreműködéssel járó vállalkozást nem végezhet, kivéve egy sor dolgot, amelyek között nem szerepel a társasházi közös képviselet. Az illető ügyvéd a most lemondásra kényszerült közös képviselő utódja kíván lenni.

Én az ügyvéd helyében nem vágynék közös képviselő lenni ott, ahonnan a könyvelőmet, alvállalkozómat kinézték... De ez ízlés dolga. Vannak még etikai kérdéseim is e témában, de csak akkor tenném fel azokat, ha valaki ezt az elsőt megválaszolja. Újonc tanonc vagyok itt, nem ismerem a szokásokat és a lehetőségeket.

Előre is köszönöm, ha valaki segít, és válaszol.
Tanonc