vibcsi
„tájékoztató levelet kaptam (szerződést nem) az ügyvédtől, amiben a vevő neve, címe, valamint a fizetendő részletek határidővel vannak feltüntetve. Az eladó (az én adósom) 06.15-ig már kapott 15 milliót, 06.3-ig 29 milliót és 09.12-ig 6 milliót. fog kapni.
Gondolom ezek sem változtatnak semmit a helyzeten?”
Változtathatna a helyzeten, ha abból a 15 millából kifizetne téged. De gondolom esze ágában sincs.
„a tartozás az értékesíteni kívánt ing.részre vonatkozik, de mert csak a napokban indult meg a közjegyzői fizetési meghegyás.,
így a tartozás még nem kerülhetett rá terhelésként az ingatlanrészre.”
Mi több, így már nem is fog semmiképp rákerülni terhelésként, mert hamarosan a széljegyről a vevő neve átkerül a tulajdoni lap azon részére, ahol a tulajdonosok szerepelnek. Az, hogy te aláírod vagy nem, az már ezt nem tudja nagyon befolyásolni.
„közös használatú csatorrna felújítás történt, aminek a költségét teljes összegben én fizettem ki. ( az ok át itt nem részletezném). A tulajdonostársnak a tulajdoni hányadára eső rész a tartozás. Erre adtam be a közjegyzőhöz a fizetési meghagyási kérelmemet, amit a közjegyző a napokban elindított.”
Ha ő úgy dönt, hogy ellentmond a fizetési meghagyásnak, akkor per lesz belőle és bizony ez esetben még nagyon messze lesz a jogerőre emelkedés. Feltéve persze, hogy a bíróság neked ítéli meg a tartozást. Ott már azért nem kizárólag fekete vagy fehér lesz a történet és nagy valószínűséggel neked kell mindent tételesen bizonyítani - illetve a másik tulajdonosnak cáfolni. Nem lesz egyszerű szerintem.