Fórum autók, motorok újabb elöl     új hozzászólás


autópálya matrica - büntetés

Szomorú örökös #   2019.05.01. 21:34

bermuda háromszög

Itthon az a cél, hogy meg ne próbáld, különben a gatyád is rámegy. Oszt néha beleszaladsz.

Itthon ha beleszaladsz, egy órán belül van lehetőséged megváltani a matricát. Ha valaki erre sem képes, az igenis fizessen, ez így helyes. Ha vét valaki a szabályok ellen, akkor az ne hőbörögjön szerintem, hanem vállalja a felelősséget. Nem a rendszer a rossz, hanem az ő gondolkodása.

bermuda háromszög #   2019.05.02. 14:38

Nagyon sommás a véleményed, de az élet ennél árnyaltabb.
Beleszaladsz, de nem veszed észre.
Vagy a szolgáltató olyan balkáni, hogy azért szaladsz bele.
Mondom mire gondolok: Parkolás telefon sms. 17:00-kor jön az sms- hogy a parkolás véget ért. Ez vidéken volt, nincs tapasztalatom.
Viszont ott várt a mikuláscetli, amit be is fizettem.
Ugyanis a Nemzeti Bassz Telefonos Parkolásszolgáltató nem volt képes azt írni, hogy azért ért véget a parkolás mert elfogyott a pénz. És biztos, hogy nem pont 17:00-kor fogyott el a pénz (feltöltős volt).

Várnak ebben az országban ilyen kutyaszarok bőven, csak járd az országot.

wers # e-mail 2019.05.02. 16:29

Most ugye viccelődünk.
Belefutottam csak nem vettem észre"
Ez akár egy STOP tábla is lehetett volna.

Ez is, tulajdonképpen minden ki van táblázva.

Szomorú örökös #   2019.05.02. 20:43

bermuda háromszög

Nagyon sommás a véleményed, de az élet ennél árnyaltabb.
Beleszaladsz, de nem veszed észre.

Egy autópályát nem észrevenni eléggé nagy figyelmetlenségre utal. Hatalmas táblákon jelzik előre, hogy matricaköteles útvonal. Ha ezt nem veszed észre, akkor háztartást vezess otthon és ne autót.

bermuda háromszög #   2019.05.02. 21:57

Ez is egy sommás vélemény, de szerintem a valóság árnyaltabb.
Nálunk - a környéken egyedül - létezik a megyei matrica.
Ezt nem véleményezném, de tudjuk hogy a megyehatár utáni első lehajtóig szól illetve onnan. (Azt most nem is fejteném ki, hogy az M0 hol matricás, hol meg nem!!! Agyrém)
A kutyaszaros elbeszott táblák jelzik, hogy matricával hajthatsz fel, ha valaki megyei matricázik - hisz valid opció, miért ne élne vele! - akkor vakargathatja a fejét, hogy az adott felhajtón vajon már felmehet-e vagy még nem. Ezt valahogy nem tartották fontosnak a megyei matrica bevezetése során kitáblázni.
Tudom lehet böngészni a netet menet közben okos telefonnal de az egy baromság. Ha onnan kell megtudnom, hogy az adott pillanatban mi érvényes az maga a bizonytalanság.
Egy létező lehetőség - aminek elvétéséért BÜNTETNEK!!! - nincs kitáblázva.

Várnak ebben az országban ilyen kutyaszarok bőven, csak járd az országot.

Szomorú örökös #   2019.05.03. 07:10

bermuda háromszög

tudjuk hogy a megyehatár utáni első lehajtóig szól illetve onnan...Ezt valahogy nem tartották fontosnak a megyei matrica bevezetése során kitáblázni.

Minden infó fent van a neten. Ha használod a megyei matricát, akkor tudatában kell lenned a (megye)határaidnak is. De hogy is szokták mondani a NAV-nál? A jogszabály ismeretének hiánya cseppet sem ment fel a felelősség alól. Ez nem sommás vélemény, hanem a hülyék adója. :-)

Tudom lehet böngészni a netet menet közben okos telefonnal de az egy baromság.

Nem menet közben, hanem ha elbizonytalanodtál, akkor a következő pihenőben. Én is így jártam egyszer, elhagytuk réges régen a megyehatárt és lehajtó sehol. Aztán megnyugodtam, mikor megálltam, megnéztem és kiderült, hogy a következő lehajtóig még mehetek. :-)

Azt most nem is fejteném ki, hogy az M0 hol matricás, hol meg nem!!!

Neked agyrém, másnak meg nem! Az M0-ás egészen az M1-M5 között ingyenes, utána meg fizetős. Én azon sem csodálkoznék, hogy ha az egész matricás lenne, mert miért is legyen ingyenes? Másként is elkerülheted Pestet. Ha gyorsan akarsz haladni, akkor fizess érte, ennyi!

bermuda háromszög #   2019.05.03. 08:26

Örülök, hogy megerősítetted, hogy a táblázás hiánya gond.
A többi csak rizsa

wers # e-mail 2019.05.03. 08:39

Nálunk - a környéken egyedül - létezik a megyei matrica.

Ezt a környéket Magyarországnak hívják. Nálunk egyedül. Minden megyéjére lehet venni. Van aki egyet vesz, van aki hármat. Vagy országosat. Gondolom aki ilyent vesz, az tudja, hova érvényes, vagy utána néz. Én utazás előtt szoktam.

Az valóban agyrém a 0-ás körüli káosz. De az mind Pest megye. Az ország területén csak azon a részen vannak ilyen hol volt hol nem volt szakaszok. Máshol az autópályák a fizetősek. Azért ez annyira nem lehet bonyolult.

bermuda háromszög #   2019.05.03. 10:33

Nekem van Pest és Fejér megyei, mert a Balatonra járok. Viszont amikor véletlen Pécsre kellett menni nem vettem újabbat és bizony az M6 a Fejér-Tolna megyehatárt többször is átlépi. Pécs felé megjelenik a Tolna megye tábla és nem kell a köv lehajtón lemenni mert a pálya visszalép még egyszer Fejér megyébe.
Tényleg nem lehetne kitáblázni?
És a lehajtás még úgy-ahogy, mert az új megye tábla figyelmeztet, ha nem előzök véletlen egy kamiont, de a felhajtásnál semmi sem jelzi, hogy ugyan a köv megyetábla még 30 km, de már fel lehet menni a pályára.
Tényleg nem lehetne kitáblázni hogy ha valid a megyei matrica, akkor azon a felhajtón melyik megyei jogosít?

wers # e-mail 2019.05.03. 10:47

uhhh, hát ennyire nem lehet bonyolult, vagy mégis?

A megyehatárokon vannak átfedések, ami mindkét megyét érinti. Fejér megyei rész Paks északi lehatóig érvényes A tolnai szakasz Dunaföldvár délnél kezdődik.

Ugyanígy minden megyehatárnál. Tehát én sem a 0-ás problémádat nem értem, ha egyszer van Pest kártyád, sem ezt.

De mindegy. (és még vagyok szőke nő)

bermuda háromszög #   2019.05.03. 12:22

Az a gondom, hogy a megyei matricára nincsenek kitáblázva a fel és lehajtók.
A figyelmeztetés, hogy csak matricával lehet felhajtani félrevezető, mert nem minden érvényes matrica érvényes ott ahol ez a tábla fogad.

oligaliga # e-mail 2019.05.03. 12:31

Az út mellett mindenhol ki van táblázva a megyehatár. Még az autópályán is. Néha azt is kell nézni.

bermuda háromszög #   2019.05.03. 13:49

Felhajtási szándék esetén csak annyit tudok meg, hogy már korábban is felmehettem volna.

wers # e-mail 2019.05.03. 14:26

Ennyire bonyolult lenne a magyar térképet, megyehatárokat meg ezt a "rengeteg" autópályát megtanulni? Ennyi év alatt?

oligaliga # e-mail 2019.05.03. 15:44

Úgy tűnik.

Szomorú örökös #   2019.05.03. 18:35

bermuda háromszög

Az a gondom, hogy a megyei matricára nincsenek kitáblázva a fel és lehajtók.

Aki annyira ostoba, hogy ezt nem tanulja meg, mikor megveszi a megyei matricát és utána ilyen marhaságra hivatkozva próbál egy jól működő rendszert fikázni - pedig nem olyan nehéz, egy évig általában nem is változik - az meg is érdemli, hogy jól megsuhintsák érte. Utána ha a sötéttől egy fokkal intelligensebb, akkor nagy valószínűséggel megnézi és legközelebb nem fog beleszaladni.

Szomorú örökös #   2019.05.03. 18:38

oligaliga

Az út mellett mindenhol ki van táblázva a megyehatár. Még az autópályán is. Néha azt is kell nézni.

Ehhez képest abban viszont van némi igazság, hogy a Csongrád megyei határt követő Kiskunfélegyháza-Dél lehajtóig el lehet menni egy Csongrád megyei matricával, pedig az már jócskán Bács-Kiskun...viszont nagyon szépen ez szerepel a honlapon.

Szóval aki megyei matrica szolgáltatást vesz igénybe, az azt a néhány megyét - többre is ki lehet váltani - tanulja meg és alkalmazza. Onnan kezdve nem lehet olyan, hogy „véletlenül felhajtott rá”.

bermuda háromszög #   2019.05.03. 19:38

Viszont a hazai utakat külföldiek is használják.
Épp az imént hívott az egyik rokon, hogy mondjam meg neki, hogy ahol éppen van az fizetős-e mert azt az ellenőrző kocsit látta, amit az autópályákon is szokott látni.
Szóval vannak olyanok akiknek ez az ország nincs meg fejben és ha már kiteszik a táblát, akkor mi akadálya, hogy valós információ legyen rajta?

wers # e-mail 2019.05.03. 19:55

Épp az imént hívott az egyik rokon, hogy mondjam meg neki, hogy ahol éppen van az fizetős-e mert azt az ellenőrző kocsit látta, amit az autópályákon is szokott látni.

Na, nekem most ért el odáig, keresem, hol a kandikamera. Ezt nem hiszem el.

Szomorú örökös #   2019.05.03. 20:55

bermuda háromszög

Viszont a hazai utakat külföldiek is használják....Szóval vannak olyanok akiknek ez az ország nincs meg fejben és ha már kiteszik a táblát, akkor mi akadálya, hogy valós információ legyen rajta?

Na most ha mi jelenleg a megyei matricák érvényességéről értekezünk itt, akkor ez a történet vajon mi alapján került elő? Mellesleg őket vajon mi a nagy büdös bánatos francért érdekelné a megyei matrica határa? Te komolyan ennyire korlátolt vagy? Szerintem eddig az a tapasztalatom, hogy igen. :-D :-D :-D

bermuda háromszög #   2019.05.03. 21:33

Csupán azért érdekelte mert nálunk autózott.
És nem tudta, hogy most az az út +90 eurójába fog-e kerülni.

Szomorú örökös #   2019.05.03. 22:14

bermuda háromszög

No és az éves megyei matrica meg az alkalmi 10 napos között vajon felfogod-e, hogy mi a különbség? Te azon kattogtál, hogy a megyei matrica megyehatára nincs rendesen jelezve. Ehhez képest most ott tartunk, hogy egy idegen kattog az HU-GO útdíjfigyelő autó miatt, holott a matrica használat - nem a megyei, hanem az általános - igen konkrétan szerepel minden autópálya felhajtót jelző táblán.

Te ezzel a szövegeléssel valóban elmehetnél kandikamerás műsorba fellépni! :-D

bermuda háromszög #   2019.05.03. 22:22

Ő 4 vagy 5 megyei matricával elvan.
Már ha érted

Szomorú örökös #   2019.05.04. 06:12

bermuda háromszög

ha már kiteszik a táblát, akkor mi akadálya, hogy valós információ legyen rajta?

És nem valós az az információ, hogy az adott út matricaköteles? De akkor még egyszer leírom: ha valaki éves megyei matricát vesz év elején, akkor pontosan az is a dolgai közé tartozik, hogy megnézi az adott megyék határát, meddig is mehet az autópályán az adott megyében. Mindent összefoglalva teljesen korrektül jelzik a határokat és azt illik betartani. Ha pedig mégis ráhajtasz - és bele is szaladsz egy figyelő kamerába - akkor van egy egész órád, hogy izibe vegyél egy 10 naposat, aminek az ára még mindig messze elmarad az érte kiszabható bírságtól. Ez is egy óriási előny mondjuk a szlovákokkal vagy osztrákokkal szemben, mert ott azon nyomban fizethetsz érte.

Szomorú örökös #   2019.05.04. 06:15

bermuda háromszög

Épp az imént hívott az egyik rokon, hogy mondjam meg neki, hogy ahol éppen van az fizetős-e mert azt az ellenőrző kocsit látta, amit az autópályákon is szokott látni.

A kedves rokonod inkább háztartást vezessen, ne autót. Ugyanis azokon az utakon, ahol a teherautók útdíj fizetésére kötelezettek és ahol ilyen útdíj figyelő kamerás autó állhat az út szélén, ezt bizony mindig tábla is jelzi. Ergo ha erre ő nem figyel, akkor vajon a többi táblára mennyire figyelhet? :-O