elvett jogosítvány


Ittasvezetes.hu # 2019.08.06. 18:02

Zotyaa86529

Igen


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

drbjozsef # 2019.08.07. 05:33

Igen? Ezt én is tudtam volna. :)

Igen, vagy járnia kell utánképzésre, vagy egyből autóba ülhet.

wers # 2019.08.07. 05:52

Igen, vagy járnia kell utánképzésre, vagy egyből autóba ülhet.

Nem egészen. Ha le kell adnia a jogsit, vagy a helyszínen elvették, akkor nem ülhet egyszerűen két hónap múlva kocsiba (vagyis ne a bal elsőbe), Majd ha visszaadták (na meg leütnek néhány billentyűt a gépen).

Zotyaa86529 # 2019.08.09. 13:30

Kedves Wers! Köszönöm az eddigi legkielégítőbb választ a kérdésemre! Nos, július 22-én lépett jogerőre a határozat. A jogosítványom nálam van, az okmányirodától még nem kaptam levelet. Tehát ha a jogosítvány továbbra is nálam marad akkor nem kell után képzésre mennem? A következő kérdésem pedig az lenne, hogy az okmányirodák mennyi ideig tart egy ilyen ügyre reagálni? Ugyanis lassan 3 hete jogerős lett. Köszönöm a választ előre is!

uhura # 2019.08.09. 14:43

Üdv. Szeretnék tájékoztatást kapni,hogy ha elvették a rendőrök a jogosítványomat azt visszakaphatom-e gyorsan ha kérem / munkába járáshoz szükséges/ milyen feltételekkel ? és mit kell tennem ? / Valamilyen elterelésen kell valamikor részt vennem ,egyebet még nem tudok . Köszönöm

wers # 2019.08.09. 15:20

Zotya, milyen/kitől/ határozat lett jogerős ? Nem a kormányhivataltól kaptad? Lánykori nevén okmányiroda.
Ne aggódj, a bünti idejét az elkövetéstől számolják. Beszámítják.

Zotyaa86529 # 2019.08.10. 05:39

Wers, a szabálysértési hatóságtól kapott határozat lett jogerős. Az tisztán le van benne írva, hogy a levél átvételétől számított 8. napon lépett jogerőre és úgy írták, hogy a jogerőre emelkedéstől számítva 2 hónapig vagyok eltiltva. A kormányhivataltól még nem kaptam levelet. Ha nem kell leadnom a jogosítványom akkor nem is kapok levelet? Az elöbb említett határozatban le van írva, hogy az illetékes okmányirodának megküldik a jogerős határozatot.

Janos32 # 2019.08.11. 00:52

Tisztelt jogifórum,

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha itthon bevonták az angol jogsimat ittas vezetésért, akkor újra kell majd vizsgázzak. Mármint itthon kell majd újra igényelni a jogsit és nem Angliába? Már egy jó ideje itthon tartózkodok és nem szeretnék visszamenni. A másik kérdésem, hogy nekem volt már egy ilyen esetem ugyan így ittas vezetésért, de már több mint 10 éve. Ez lehet szigorító tényező?

Köszönöm szépen a válaszát!

Üdvözlette,
János

wers # 2019.08.12. 05:55

az okmányirodák mennyi ideig tart egy ilyen ügyre reagálni?

Zotya, elvileg 21 nap. Gyakorlatilag mihamarabb, mivel a nyilvántartást az okmányiroda kezeli, ők jegyzi be a korlátozást, és erről megküldik a határozatot, amiben minden lényeges tennivalódat leírják. Amit nem írnak le, azt nem is kell megtenned.

Azt is leírják, mettől meddig korlátozzák a vezetési jogosultságodat. (gyanítom, már meg is tették, azaz bejegyezték, csak a levélke késik)

wers # 2019.08.12. 06:03

Janos32, kevés az infó, amit leírtál.

Az "angol" jogsi mit jelent? Ott vizsgáztál, és az angol hatóság adta ki eredetileg, vagy volt magyar jogsid, mit honosítottak?
Most hol van bejelentett lakóhelyed?

Zotyaa86529 # 2019.08.12. 14:13

Kedves Wers! Köszönöm az infókat!

Milam # 2019.08.22. 10:05

Üdv!

Kezdő vezető engedélyemet vették el ittas vezetésért. Minden fajta utánképzés elvégzése utan, külföldi tartózkodásom miatt meghatalmazás ellenében édesanyámmal szerettem volna az átvételt elintézni, melynek elviekben semmi akadálya, viszont az okmányirodában jogszabályra hivatkozva, mivel kezdő vezetőként kaptam az eltiltást személyes átvételre jogosítanak. Viszont a jogszabályban (326/2011. 7.§) semmi erre vonatkozót nem találtam.

Esetleg figyelmen kívul hagytam valamit?

Valaszokat előre is köszönöm!

wers # 2019.08.22. 10:34

A „kezdő vezetői engedély” minősítés időtartama újra kezdődik a vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított 2 év alatt elkövetett közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény miatt jogerősen kiszabott ....... "eltiltás" leteltét követően.
A fentiek meghosszabbított „kezdő vezetői engedély” minősítést és annak lejárata határidejét a nyilvántartásba be kell jegyezni, és ezt a tényt a vezetői engedélyben kódszámmal jelölni kell.

Tehát új vezetői engedélyt kell csináltatni. Ezt csak személyesen. Furán mutatna anyukád fotója a jogsidon.

Csabi92 # 2019.09.17. 07:57

Sziasztok!Olyan kerdessel fordulnek hozzatok hogy angliaba elvettek a jogsimat ittas vezetesert,csak angliaba nem vezethetek vagy magyarorszagon sem??bementem magyarorszagon a lakohelyemhez legkozelebbi okmanyirodaba azzal hogy elhagytam az angol jogsimat de mar hazakoltoztem magyarorszagra!irattak velem egy kervemyt es azt kikuldtek angliba,es elmeletileg vissza kapom a magyar jogositvanyomat!es akkor vezethetek magyarorszagon vagy sem?

wers # 2019.09.17. 08:00

Két jogsid nem lehet, vagy angol, vagy magyar - vagy Angliában honosíttattad?

Itt a fő kérdés, eredetileg melyik hatóság állította ki. Ha a magyar, akkor csak Angliában nem vezethetsz. Ha angol, akkor sehol.

Csabi92 # 2019.09.17. 08:11

mikor kikoltoztem,honositottam a magyart angolra!

Csabi92 # 2019.09.17. 08:15

magyarba tettem le a jogositvanyomat,mikor kikoltoztem kicsereltettem angolra,hogy most ilyenkor vezethetek magyarba magyar jogsival vagy sem??elmeletileg vissza kapom a magyart...

wers # 2019.09.17. 08:16

Akkor Angliában nem vezethetsz.

Viszont nem volt szép ötlet azt nyilatkozni, hogy elvesztetted. Jó eséllyel eljárást fognak indítani. Bár még arra nem láttam példát, hogy irgumburmnál nagyobb büntetéssel jutalmazták volna, de nem tudhatok mindent.

pietrofab # 2019.09.26. 15:35

Tisztelt Fórumozók!

Meglehetősen különleges eset az enyém: 2008-ban vonták be Budapesten a B jogosítványomat ittas vezetésért 1 évre, amelynek leteltét követően feltáráson vettem részt, az ott megállapított két tanfolyamon azonban már nem; egyfelől az akkor magasnak vélt költségek miatt (egyetemi hallgató voltam), másrészt nem éreztem "kényszert" a vezetésre sem.

2,5 éve költöztem ki Németországba, az utóbbi időben pedig sokszor lett volna kényelmesebb autóval közlekedni. A kérdésem az lenne, van e bármilyen módja a magyar jogosítvány Berlinben történő visszaszerzésének, ill. egyfajta "szürke" módszerrel a német jogosítvány megszerzését ellehetetleníti e a Magyarországon bevont jogosítvány? Amennyiben pedig legutóbbi kérdésre a válasz nem, használható e a megszerzett német jogosítvány az EU-n belül, ill. igényelhető e az alapján nemzetközi jogosítvány?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

wers # 2019.09.26. 17:52

egyfajta "szürke" módszerrel a német jogosítvány megszerzését ellehetetleníti e

Hogy mi?

Ha akarod, a német törvények szerint lehet új jogsid.
A magyart Magyarországon visszakaphatod. Ez sokkal gyorsabb és egyszerűbb lenne szerintem.

pietrofab # 2019.09.27. 09:48

A magyar jogosítványt Magyarországon a tanfolyamok látogatása és elvégzése után kaphatnám vissza, viszont ha el lehet végezni itt Berlinben egy hazai utánképzéssel egyenértékű tanfolyamot - mint ahogy létezik is itt ilyen MPU néven - természetesen inkább ezutóbbit választanám. Legutóbbi ezirányú érdeklődésem alkalmával azonban az NKH-s ügyintéző nem tűnt túlzottan rugalmasnak, szerinte csak otthon, csak adott kerületben lehet a jogosítványt visszaszerezni.

A német jogosítvány megszerzésének lehetőségében azért nem vagyok biztos, mert feltételezem, hogy létezik egy EU-szerte alkalmazott rendőri-bűnügyi együttműködési rendszer a bevont jogosítványok ellenőrzésére, ami alapján Németország megtagadhatja a jogosítvány kiállítását.

wers # 2019.09.27. 11:12

tanfolyamok látogatása és elvégzése után

Ez kb. 5-6 nap vizsgával feltárással együtt. Jó, nem egyszerre.

kiss endi # 2019.09.30. 11:00

Üdvözletem
98-ban bevonták a B kategóriás jogosítványomat 1 év 4 hónapra.(Ittas vezetés)
Akkoriban, és azóta sem volt pénzem utánképzésben visszaszereznem a jogosítványt.

Korábban meg volt a smkp.-s vezetői engedélyem is, de sajnos az elveszett.

Most szeretnék robogóval közlekedni, de ehhez szükségem lenne a segédmotoros jogsi másolatára. Kérdésem, hogy van-e értelme kérvényezni a kismotor jogsi másolatának kiadását ?

B kategóriára továbbra sem telik, és tulajdonképpen nincs is rás szükségem. Csak a smkp.jogsi kellene.

Ittasvezetes.hu # 2019.09.30. 22:26

Kedves Endi, Ön nagyon sok irányból tévedésben van sajnos.
Egyébiránt 21 év oly sok idő, hogy ha csak naponta 10 forintot tett volna félre, már meglehetne a tanfolyam.

Az alábbi csatornánkon választ kap minden kérdésére, legfőként arra a tévedésre, hogy Önnek két jogosítványa nem volt, maximum az emlékdobozában őriz egy korengedményes "hajtási" engedélyt, ami évtizedek óta érvénytelen.

https://www.youtube.com/playlist?…


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

kiss endi # 2019.10.01. 05:21

Amennyiben a második mondatot kihagyta volna, akkor elkerülte volna azt a kioktató, és pökhendi látszatot, ami jelenleg érezhető.
Másrészről ismerem a Google-t, és a YouTube-ot is. Ezeket a dolgokat magamtól is megtaláltam, és volt egy általános elképzelésem a dologról, de gondoltam teszek egy próbát, és talán leírja majd nekem valaki itt, ezen a fórumon értelmesen, összeszedetten, hogy mi is a pontos felállás ezzel kapcsolatban. Nem így történt. Legalábbis eddig.
Kaptam egy YouTube csatornát , amit 10 másodpercnyi kutakodás után magam is megtaláltam, viszont ezen kívül semmi érdemlegeset nem tudtam meg.
Köszi a nagy semmit!