Használtautó, Garancia???


drbjozsef # 2023.03.06. 06:30

windyke2009,

Tanácsok szeretnék kérni mi tévő legyek?
Az attól függ, mit szeretnél. Fizetni? Akkor utalj.

Én vagyok a hibás?
Honnan tudhatnánk, hogy te hibás vagy-e bármiben is? Mondjuk abban igen, hogy nem annak adod oda a kulcsokat, aki az adásvételit írta alá, eleve elfogadod a kitöltött adásvételit, szóval már ezért megérdemled a bukót.

Ha kifizetem az autó ára felét, utaljam el vagy postán küldjem illetve kinek a nevére?
Ezt nem mondták meg? Csak azt, hogy "Kűggy pénct!" ? Ha én pénzt szeretnék valakitől, elég pontosan leírnám, hogyan legyen.

Mit írjak a megjegyzés rovatba?
Bármit.

Adásvételi így semmisè válna vagy jelentsem le a kormányablakban.
Attól függ. Ha elállnak a szerződéstől, és te elfogadod ezt, akkor megszűnik a a szerződésetek. Te döntésed. Mondjuk ilyenkor nem hinném, hogy csak a fele pénzt kérnék vissza...

windyke2009 # 2023.03.06. 09:10

Drbjozsef

Utalás annyit mondott, hogy elküldi a bankszámlaszámot és utaljam rá. Azért írtam H kinek utaljam H ne ezzel se éljenek vissza. Akin az adásvételin van vagy aki eljött és ténylegesen kifizete es kapott számlát.

Én nem érzem magam bűnösnek, hisz tényleg rendben volt az autó előtte se a próbakör alatt semmilyen rendellenes hangot nem adott és nem is füstölt. 24,5 éves autóról van szó amiben 250e km van és 100e került. De tegnap már fenyegetőztek és pár percem H adjam vissza az összeget meg hogy értem jönnek stb..

Szomorú örökös # 2023.03.06. 11:05

windyke2009

De tegnap már fenyegetőztek és pár percem H adjam vissza az összeget meg hogy értem jönnek stb..

Legközelebb vedd fel az ilyen beszélgetést hogy tudd bizonyítani, ők komolyan testi fenyítéssel, erőszakkal fenyegetőztek

Rini # 2023.05.22. 04:15

Üdvözlöm!

Januárban vásároltam kereskedésben egy 2008-as, külföldről behozott autót.
Amit tudtunk, megnéztünk rajta, de az alját nem volt lehetőség alaposan szemrevételezni, így akkor nem derült fény arra, hogy korrodált az alja.
Van lehetőség garanciát érvényesíteni ilyen esetben?

Szomorú örökös # 2023.05.22. 04:21

Rini

az alját nem volt lehetőség alaposan szemrevételezni, így akkor nem derült fény arra, hogy korrodált az alja.
Van lehetőség garanciát érvényesíteni ilyen esetben?

Nincs, ez nem garanciális kérdés.

drbjozsef # 2023.05.22. 05:13

Rini,

Pontosabban : ha a korrodálás szemmel látható, laikusként is észrevehető, hozzányúlás nélkül szemrevételezéssel is észlelhető, akkor nem jártál el a Ptk szerinti kellő gondossággal. Ha nem néztél alá, hát nem néztél alá, saját kockázatod a vásárlás előtt a lehető legtöbb információt begyűjteni.
Más lenne a helyzet, ha az alváz vastagon le volt alvázvédőzve, és akkor sem vehetted volna észre a rozsdát, ha alá tudsz nézni. Ez esetben a hibáért a szavatosság keretein belül felelnie kell az eladónak, hiszen az nem észlelhető, feltehető, hogy szándékosan lett eltakarva, de mindegy is, hiszen kellő gondosság esetén sem fedezhetted volna fel.