Princica, mekkora az osszeg? Melyik birosag fog mindenkit elkaszalni? LB mit tervez, arrol nincs hir?
MÁV Biztosító
Üdv!
Azt a nem hivatalos infót kaptam, hogy kár küzdeni, nincs semmi remény, mostantól minden MÁV biztosítottat elkaszál a bíróság. Épp fogalmazom a levelet a Generalinak, hogy fizetnék, milyen kedvezményes fizetési feltételeket tudnak adni.
Szia Mindenkinek!
Először is gratulálok Felmentettnek!
Amiért írok: Ma kaptam a MOKK-tól "Fizetési meghagyás" című levelet, melyben - megfejtettem - végülis arról van szó, hogy fizessek a károsult biztosítójának. Én meglepődtem, mert a bírósági idézést "várom" 3 éve. Kérdésem: mindenki így kezdte?
Sziasztok,
Azt nem tudjátok véletlen ,hogy a Hitelintézet felszámoló elkezdet már kifizetni a károkozókat?Én egy éve kaptam levelet tőlük,hogy milyen csoportba lettem sorolva. Azóta már majd 500.000. Ft-ot kifizettem.Jó lenne már valamit viszontlátni.
Természetesen azon vagyok, hogy minél hamarabb napvilágot lásson a határozatom és minél több helyre eljusson. Az IKEgyesülettel is már felvettem a kapcsolatot, hogy ők tegyék közzé ugyanúgy, mint a tavaszi esetben is. Sajnálom viszont, hogy eddig kellett várni, hogy végre szülessen egy ilyen döntés is. Az ügyvédi iroda velem szemben is totálisan biztos volt a sikerében, hozzá vannak szokva, hogy nyernek sajnos.
Sziasztok!
Hát ez jól hangzik Felmentett. Akkor te egy boldog ember vagy :-) Gratula
Arra az ügyiratszára, ítéletre én is kíváncsi lennék.Nekem is a jövőhéten lesz a következő tárgyalásom. -Melyik bíróságon született a kedvező ítélet?
köszi
Kedves Érintettek!
Érdekesség képpen mellékelve egy link: www.privatbankar.hu/…_a_per_45083
Kedves Felmentett!
Koszonjuk a jo hirt! Nagy segitseg lenne, ha megosztanad velunk az ugy es az itelet szamat stb..., ami alapjan a tobbi ugyved ki tudja keresni az ugyet es hivatkozni tud ra.
Nekem jovo heten lesz targyalasom :( A karosszeg miatt jogosult vagyok a felulvizsgalati kerelemre (majd 5 mila), de jo lenne ha nem lenne ra szukseg.
A tobbieknek is gratulalok, akik a kedvezotlen jogi kornyezet es remenytelen helyzet ellenere is kuzdottek.
Kedves Fórumozók, tisztelt Ügyvédek!
Az én történetem példaértékű és talán úttörő is (végre). 3 éve próbáltuk húzni, halasztani az ügyemet, hátha a kedves Kormány illetve az Alkotmány Bíróság valami menekülési útvonalat ad azok számára, akik a derült égből lettek beperelve nem csekély összegekkel, ami sokaknak (nekem is) a megélhetését veszélyezteti. Nem történt meg, csupán annyi, hogy idén tavasszal született egyetlen (!) egy eset, melyben a Legfelsőbb Bíróság határozata szerint „az ügyben a károkozót közvetlenül perelni nem lehet” és továbbra is a MÁV-ot szólítja fel fizetésre. A törvény alapján az 1 millió forint tőke összeget meghaladó követelések esetén van helye felülvizsgálatnak. Az alsóbb szintű bíróságoknak viszont nem kötelező ítélethozatalnál számításba venni ezt a döntést. Nálam mégis ez történt, FELMENTETTEK! Sőt, én „csak” 900.000 forintos tőkeösszegre voltam perelve. A bíróság ítélete szerint mivel én rendelkeztem kötelező felelősség biztosítással, figyelembe veszi a tavaszi Legfelsőbb Bíróság egyedi esetét is, így én nem vagyok perelhető, az Allianznak továbbra is a MÁV-ot jelölték meg, mint fizetésre kötelezettet!!! A bíróság azt is megjegyezte az ítélethozatalnál, hogy a többi bíróság igenis vegye figyelembe, hogy akinek érvényes kötelező biztosítása volt, az ne legyen perelhető! Nem tudom, hogy történt-e hasonló eset a tavaszi óta, de remélem, hogy az én történetem eljut a szélrózsa minden irányába és végre vége lesz ennek a rémálomnak a többi szerencsétlen ember számára is!
Az mit jelent, h nincs határozat? Újra be kell adni vkinek a kérelmet, hogy foglalkozzon a témával az AB?
Én is friss áldozat vagyok.
Nekem sincs más lehetőségem, mint kamatmentes részletfizetést kérek 12 hónapra, majd ha születik ebben az ügyben döntés, akkor élek a kártérítési igényemmel.
Milyen meglepő... Nem sietik el.
Nem lehet vajon megérdeklődni tőlük valamilyen módon, hogy mi az oka, hogy negyedszerre sem sikerült döntést hozniuk?
nincs AB határozat
És ezt most kinek a kérésére is?
Ez lesz a 4. alkalom, hogy az Alkotmábybiróság tárgyalja ezt az ügyet, remélem végre kedvező döntés születik.
L.SUZY
Az Alkotmánybíróság
2011. szeptember 19-20-i teljes ülésének napirendje
– a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvénnyel összefüggésben előterjesztett, mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenesség vizsgálata tárgyában készült határozattervezet;
Bocs! A link itt jó : 2011.07.28. 16:39
Szia! Örülök hogy bekukkantottál! A helyzet egyenlőre nem fokozódik /Virág elvtárs...))) /
A nyári uborkaszezon után gondolom gőzerővel beindulnak újra a kivégzések.
" Azt hiszem kibújt a szög a zsákból! Ezért toporog egyhelyben az egész felszámolósdi:
http://www.napi.hu/….490989.html "
Utolsó gondolatodhoz: de sajnos még mindíg van aki utólag feltalálta a csőre a lyukat és rendelkezik a bölcsek kövének egy darabkájával....
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek e még rám, én szerveztem a házon kívül-nek a riportját, meg aktívan részt vettem ebben a szemétségben.
Egy idő után viszont föl adtam, alkudtam és fizettem.
Csak azért néztem be, hogy meg kérdezzem, hogy áll a dolog most.
Van már fény az alagút végén?
P.S.: nem hiszem el, hogy még most is van aki meg akarja magyarázni, hogy a MÁV gázos volt és ő ezt látta ezért nincs ilyen szar helyzetben mint mi voltunk/vagyunk... Vicc!
Kedves krassoia!
Lásd az alábbiakat,
- korábbi hozzászólásokat!
- http://ikegyesulet.hu/ -
- http://www.mfor.hu/…k/83110.html
- http://www.privatbankar.hu/…rokert_97472
valamint húzni kell az időt, levelezgetni kell velük, stb. nem kellemes, de muszáj. érdemes egy a témában jártas ügyvédet is megkeresni.
Ha valaki hallott már MÁV-os megnyert perről, kérem jelezze azt nekem, nekünk!
2007 telén belementem egy előttem haladó autóba, "pechemre" volt casco-ja, úgyhogy neki fizetett a Generali. Most rajtunk akarja behajtani, 620000 ft első körben, már be is pereltek. várjuk az értesítést:-( Mellesleg mióta becsődölt a MÁV, mi is épp az ő ügyfelei vagyunk...
Hallott már valaki megnyert perről, esetleg valaikről, akihez érdemes fordulni?
Előre is köszönet minden infóért!
krassoia
szeged
Kaptam én is egy szép csekket kamatosan 290ezerről. Szeptember közepéig bekell fizetnem, mehetek alkudozni ha hajlandóak egyáltalán. :(
Hát a...Generali nem csak perrel fenyegetőzött..ha nem mindenféle előzmény nélkül beadta az anyagot a bíróságra..ugy hogy nem is tájékoztatott előtte..csak mert Máv nem fizetett neki felszólításra..:)
Vicc ez az ország...semmi több..!!
dzole
Hahó vjalle! Én úgy tudom, hogy pont az 1 milla alattiakat hanyagolják. Ismerek is olyan millás alatti sorstársat, aki egy válaszlevéllel lerendezte az ügyet. Legalábbis fél éve békén hagyták.
S ismerek olyan millás fölöttit, akit levelekkel zaklatnak és perrel fenyegetőznek.
S persze, szerintem, ezt biztosítója is válogatja.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02