MÁV Biztosító

fireman # 2010.12.10. 22:06

Hát kedves sajnos a legtöbb amit tehetsz hogy leiratsz mindent a nevedröl és hagyod hogy letiltsák a fizetésed 33%-át,a gyerektartás elönyt élvez a tartozással szemben és azt elöbb vonják.
A közös összefogás ott tart hogy közösen nézzük végig az egészet többet nem tehetünk sajnos.
Nekem lezárultak a pereim a témában nemakarok tulzottan negativ lenni de a bironö kedves volt és megértö de megmondta csak a perköltség és a kamat lesz több és igyis ugyis ki kell fizetni,ebben a rohadt országban ez van,jogszabályokban van lefektetve még akkoris ha böki az embert igazságérzetét.
Bekell perelni az államot mint anno az OTP-nél aztmondták tuti nyernénk valamennyit és az precedens értékü per lenne,csak valakinek bekellene vállalnia.

larancie # 2010.12.10. 18:07

Sziasztok,

2007-ben volt egy balesetem, 2008 novembere óta pedig rajtam akarják behajtani a közel 3.000.000 ft-ot. A pereskedés a végét járja, valószínűleg fizetnem kell. Mit tegyek? Nyert valaki már ilyen pert????
A közös összefogásról már hallottam régebben, de ez hol tart?

Köszönöm a válaszotokat előre is...

Dr.Attika # 2010.12.10. 07:20

Biztosan nem új határozat. Az első fokú ítélet kijavítása vagy kiegészítése.

klimás56 # 2010.12.10. 06:45

Na ! Hogy jól induljon a nap.
Tegnap este felhívott az ügyvédem.kapott egy levelet a bíróságtól és benne az állt, a már elsőfokon lezárt ügyben /2010.06. hó, 15 napon belül fellebbezés/ a bíró újrszámolta a fizetnivalókat és új határozatot/ítéletet hozott. Ezek szerint a kamatokat a MÁV ÁBE, a törzstőkét nekem kell(ene) fizetni.
LEHETSÉGES ez ???? Az elsőfokú ítéletet csak úgy gondolomra megváltoztani , átírni??? Az a kevés eszem is megáll...

klimás56 # 2010.12.07. 17:32

Princica 2010.12.06. 16:0
De valahogy így van! Az egyesület kárt okoz nekem azzal , hogy nem tartja be a szerződésünket. Méghozzá jogellenesen és ekkor ugyebár jöhet a jolly-joker § a 339. Ami szerint : aki jogellenesen kárt okoz, köteles a kárt megtéríteni.....
Hm...érdekes

klimás56 # 2010.12.07. 17:28

Bocs az előbbiért! Délután nem engedett a rendszer normálisan belépni....

klimás56 # 2010.12.07. 12:23

,,,,,,,,
????????

Princica # 2010.12.06. 15:07

Üdv Mindenki!

Ha többet tudok, mindent megosztok.
Egyébként pedig mélyen felháborít, h a MÁV biztosító károsultjai alatt azokat értik, akiknek kárt okozott egy MÁV biztosított. Viszont ha a MÁV biztosítottal fizettetik meg a kárt, rögtön MÁV károsult lesz! Nem?! És innen kezdve a kígyó beleharapott a farkába. Érdemes tovább gondolni nem? Másrészt: milyen alapon tett különbséget a MABISZ a MÁV biztosítottak között, hogy vki helyett fizetett, vkik helyett nem! Nem vagyunk egyenragú állampolgárok? Vagy ez is egyfajta szerencsejáték?

Dr.Attika # 2010.12.06. 13:27

Szia!
Ügyes vagy. Nyilván rátaláltál a "Királyvíz" receptjére. Megosztod sorstársaiddal?

Princica # 2010.12.06. 13:01

Sziasztok!

Engem pénteken talált meg a Generali egy 2008-as balesetem kapcsán és követel több százezer forintot.

Az interneten keresgélve találtam:
"Kedves fórumozók,

Úton-útfélen olvasni a panaszokat, hogy a MÁV-ÁBE biztosító (volt) ügyfelei kénytelenek az okozott károkat megtéríteni.

Ami írásra sarkallt, hogy véleményem szerint van megoldás a kérdéses problémára. Ügyvédként kidolgoztam egy védekezési módot, a megfelelő jogszabályok megfelelő értelmezésével ugyanis elérhető, hogy ne a károkozó autó tulajdonosa (biztosított), hanem – a MÁV-ÁBE helyett – a MABISZ fizesse ki a kárt.

A mai napon született is egy ügyemben bírósági ítélet, ami az én álláspontomat igazolja.

Amennyiben az esetem érdeklődésre tarthat számot, úgy készséggel állok rendelkezésetekre.

Üdvözlettel:
Pető N."

Tud erről valaki valamit? E szerint mégsem kellene fizetni?
Üdv
Princica

CS.ZOLEE # 2010.11.28. 11:16

SZIASZTOK!

Én 3as baleset részese voltam.
Beletolattam 1kocsiba,(a Stefánia u. szervízútján) aki ezáltal belement az út szélén parkolóba.
Eddig úgy volt h az egyiket kell "csak" kifizetnem, de a múlt héten már közvetlen az Allianztól jött felszólítás a másik kár kifizetésére is 528.564 Ft értékbe, 15nap határidővel. Ezen a héten, ugyanarra a kárszámra jött egy újabb felszólítás, de immár 564.728Ft-ról...

SAJÁT KÉNYÜK KEDVÜK ALAPJÁN IDE-ODA DOBÁLNAK ÖSSZEGEKET, HÁTHA KIFIZETI A BAROM AZ TÖBBET IS???

AMI PEDIG MÁR A FIZETÉSBE LÉVŐ KÁRT ILLETI:
BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁSON KIEGYEZTÜNK FIX 400.000Ft KIFIZETÉSÉBEN (EREDETILEG 507E+KAMAT+PERK. LETT VOLNA) S KAPTAM RÉSZLETFIZETÉST IS. NYÁRON MEGCSÚSZTAM 3HÓNAPPAL, S JÖTT A FELSZÓLÍTÁS...KÖZBEN MÁR PÓTOLTAM AZ ELMARADT FIZETÉSRT, ÉS MIRE 8NAPON BELÜL MEGÍRTAM+ELKÜLDTEM A KÉRELMET (LEÍRVA AZ INDOKOKAT, AMIT EL IS FOGADTAK) MÁR 260.000
FT BE LETT FIZETVE! AZÓTA MEGJÖTT A VÁLASZUK,ÉS FOLYTATHATOM A RÉSZLETET!

DE AMI MEGDÖBBENTETT: A FENNÁLLÓ TARTOZÁS: 277.694Ft

EGYSZERÜ MATEK: 400E-260E=140E

TEHÁT ITT IS AKARTAK HÚZNI EGYET RAJTAM, AVVAL A DUMÁVAL A LEVÉL VÉGÉN, HOGY : AMENNYIBEN 15NAPON BELÜL NEM ÉL PANASSZAL, AZ ÖSSZEGET ELFOGADOTTNAK TEKINTJÜK...

NEM TOTÁLIS UNDORMÁNY EZ???

ILYEN TETVES ORSZÁG NINCS MÉGEGY A FÖLDÖN, AHOL MINDENT, DE MINDENT MEG LEHET CSINÁLNI A KISEMBEREKKEL...

er5450 # 2010.11.28. 06:10

Lehet,hogy én vagyok a kivétel a sok előnytelenül megkötött egyezségek sorában, mert azon túl,hogy sikerült "lecigánykodnom" a kamatot,az ügyvédi költséget és a tőketartozást is 2/3-ára csökkentették,amit több tíz havi részletben törlesztek.Így az össztartozás kevesebb mint felét kell megfizetnem és az illetéket,ami a per összegének 6%-a,azt is leredukáltuk,mivel a fizetendő összegbe beleraktuk a kamatokat és az ügyvédi költséget,amire nem kell fizetnem illetéket csak a tőketartozásra!Az ügyvéd pdig perli a fennmaradó összegre a MÁV-ot!Nem tudom mennyire volt érthető :-))!?Alkudozni kell keményen és sarokba szorítani a biztosítókat,hogy engedjenek minél többet,mert egyezség híján behajthatatlan lesz a tartozás!Tudom,hogy nem "erkölcsös" dolog,de ebben az ügyben mi az???????

klimás56 # 2010.11.27. 14:41

Szia! Kb. 2 hónap. A perköltséget a bíró állapítja meg, a kamat , ha úgy ítélik meg /márpedig úgy/a károkozás dátumáig visszamenőleg az éves jegybanki kamat szokott lenni.
Az ellenfél ügyvédi költségével is lehet számolni..
Tudom ,hogy ezek nagyon rosszul hangzanak, de jobb számolni ezzel mint meglepetés érjen.
Persze az lenne az igazi meglepi , ha végre kimondanák a felelősök nevét......és a sok "jóakarónk" arca kissé megnyúlna....

newiron # 2010.11.24. 21:08

Sziasztok!
Ma kaptam meg a kis levelemet a Generalitól!
Ha nem fizetek 15 napon belül, akkor mennyi idő kb. az első tárgyalás?
Ha bukunk mennyi lehet a perköltség, és a kamat?
A választ előre is köszönöm!
Még jó, hogy jön a karácsony!

porsi # 2010.11.23. 17:00

Dr Attika,
Nalad meg a halal is optimistabb!
Ez a magyar atlaggondolkodas!!!!
Varjuk ki a veget!!!

Dr.Attika # 2010.11.23. 11:34

A remény hal meg utóljára, ahogy a mondás tartalmazza. Eredmény nem lesz, de szinten tartja a problémát. Győzike és Bea is nyomul a médiában és mégis csak több tízmilliós adóságot kell törleszteniük.

porsi # 2010.11.23. 10:57

Sziasztok,

1re megyunk dr. Peto Norberttel az echo tv-be interjura!
Nyomulni kell a mediaban!!!!
Udv mindenkinek
Orsi

L.Suzy # 2010.11.23. 08:19

Az alábbi üzenetet küldték Önnek:

Máv ABE

A cikk interneten is megtekinthető itt: http://www.nepszava.hu/…/article.php?…

Amennyiben bármilyen kérése, kérdése van készséggel állunk rendelkezésére a szerkesztoseg@online.nepszava.hu címen.

Végrehajtó járt a károsultnál
Továbbra is teljes bizonytalanságban van azok az autósok, akiknek a 2008-ban csődbe jutott MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) egykori tagjai okoztak közlekedési balesetet, és azoknak a kötelező gépjármű felelősségi biztosításuk (kgfb) alapján szeretnék javítási költségeiket megtéríttetni.

Ma, 05:35

Lapunk egyik dunántúli olvasójának esete különösen elgondolkodtató, mert azzal szembesült, hogy egy elvesztett bírósági pere nyomán végrehajtást tartottak nála, és mivel nem fizetett, így nem csak havi jövedelmének harmadát vonják le tőle, hanem a végrehajtó még a megjavított gépkocsiját is elvitte. A jogorvoslat sorsa kérdéses.

A kgfb-kampány utolsó napjaiban érdemes azon elgondolkodni, hogy a kecsegtető ajánlatok közül érdemes-e a legolcsóbbat - ilyen volt a MÁV ÁBE is - vagy inkább olyan társaság mellett kikötni, amely megfelelő szolgáltatási háttere is van. A felszámolás sorsára jutott MÁV ÁBE fő tulajdonosát - a többi között - sikkasztással és pénzmosás bűntettével gyanúsították meg. A hírek szerint Kiss Bálint ellen a vádemelés még nem készült el, annak ellenére, hogy a VPOP idén áprilisban átadta javaslatát az ügyészségnek. A MÁV ÁBE mintegy négymilliárd forintot kítévő maradék vagyonát a vagyonkezelő Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. nem hajlandó a károsultak számára kifizetni, mert a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a külföldi károk és a személyi sérülések után - a jogszabályoknak megfelelően már fizetett. A MABISZ az általa kifizetett kártérítések összegét visszakövetelendő pert indított, amely a hírek szerint 2011. januárjában zárulhat ítélettel le. Amíg a per folyik, addig a károsultak számára egyetlen fillért sem utal ki a biztosítók érdekvédelmi szervezete. A hercehurcát azonban egyre nehezebben tűrik azok a vétlen autósok, akiknek a MÁV ÁBE tagjai okoztak károsultjai, ezért tavaly decemberben az Alkotmánybírósághoz fordultak, de a taláros testület még mindig nem hozta meg a döntését.

A károsultak egyesülete ezért október közepén tűntetést szervezett az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium előtt, álláspontjuk szerint a hatóságok nem tettek meg mindent a MÁV ÁBE tevékenységének ellenőrzésekor, majd pedig a károk rendezésekor. Úgy tudjuk, ígéretet kaptak arra, hogy az általuk beadott petíciójukra írásbeli választ kapnak. Meg nem erősített hírek szerint mintegy hétezer autós várja a MABISZ által indított pernek a végét, egy olyan eljárásét, amelyhez tulajdonképpen semmi közük. A károsultak azok közül kerülnek ki, akik azért nem fizettek a gépkocsikat javító szervizek számára, mert úgy vélték, hogy kgfb révén az nem őket, hanem a károk okozóját terheli. Feltehetően nem azzal a megjelöléssel adtak a szerviz számára megbízást, hogy "kárügyintézés biztosítással." Ugyanis, aki így tett az nem kap számlát, még az olyan - egyébként párját ritkító esetben sem, mint ami a MÁV ÁBE esetében történt.

Az ügyről lapunknak beszámoló olvasónk a MÁV ÁBE csődjének esztendejében, 2008-ban szenvedett kárt. Az egyesület az a javító műhely, amely a MÁV ÁBE szerződött partnere volt, a kárfelvétel után a biztosító engedélyével javította meg a károsult autóját. Ezután az ügyfél legnagyobb meglepetésére 2009 novemberében levelet kapott a szerviztől, melyben tudatták vele, hogy a javítási költség meg nem fizetése miatt feljelentették a bíróságon. A szerviz által indított pert, a károsult azonban elvesztettette. Hiába fellebbezett az autós több alkalommal, mégis megindult a végrehajtási eljárás. Még végrehajtási kifogást is hiába tett, ez sem segített sem. Ennek azután az lett az eredménye, hogy a fizetése 33,3 százalékát minden hónapban levonják a szerviz javára. Ezt követően a károsultnak még azzal is szembesülnie kellett, hogy a végrehajtó az autóját is elvitte.

A Pénzügyi Szervezetek Felügyeletétől (PSZÁF) lapunk megtudta, hogy a károsult a dolgok jelen állása szerint csak egy dolgot tehet: pert kell indítania a kárt okozó autós ellen, abban a reményben, hogy amíg a MABISZ nem rendezi az ügyeket, addig és el kezd fizetni, addig fizessen a MÁV ÁBE egykori tagja. A tanács jól hangzik, de ennek a kártérítési pernek az elhúzódására is mérget lehet venni. A PSZÁF elnöke is megelégelte a kilátástalannak tűnő huzavonát. (A károsultak gyakran ma is azt hangoztatják, hogy a felügyeletet is felelősség terheli azért, hogy hagyta a MÁV ÁBE-t csődbe menni, a PSZÁF azonban úgy vélekedik, hogy ők minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeztek megakadályozni azt, ami végülis megtörtént, a MÁV ÁBE bebukását.) Szász Károly PSZÁF-elnök éppen az ügy felgyorsítása érdekében - felkérte a MABISZ érdekelt tagbiztosítóit, hogy peren kívül egyezzenek meg és a kétes eredménnyel kecsegtető bírósági út helyett. Ebben a folyamatban PSZÁF partnerként kíván részt venni. Jelenleg a MÁV-ÁBE kivezetése történik a piacról, ez a folyamat azonban nem megy zökkenőmentesen a perek tucatjai miatt. Ha nem születik gyors megoldás az ügyre, akár egy évtizedig is elhúzódhat, és így csak a károknak csak elenyésző része térülhet meg.

B. M. / Népszava

L.SUZY

igen # 2010.11.22. 16:57

Végszó a "Panaszkönyv"-ben (PSZÁF): reméljük, hogy fél éven belül a végére érünk az ügynek, a polgári bíróságok kezében a döntés.
Azaz el kell fogadnunk, ha a polgári bíróságok minden egyes perben (PSZÁF: "több, mint ezer)- egyezően a PSZÁF álláspontjával - fizetésre kötelezik a károkozókat, és még jogegységi állásfoglalást sem lehetne kérni a Legfelsőbb Bíróságtól?
A meghívott független ügyvéd, dr.Pető Norbert szerint a kgfb kormányrendelet alkalmazandó elsődlegesen az elbírálásnál, e szerint a biztosító, vagy a MABISZ köteles fizetni.

jeepy # 2010.11.22. 13:50

Kitartás mindenkinek!
mármint az ügyünkben

A mai Népszavában nem találom a cikket!

Azt honnan lehet megtudni hogy hol tart az elszámolás?
Csak minket kaszálnak el? Az igazi felelősöknek nem lesz tárgyalása? Oda is szervezhetnénk tüntetést.
Kezd mindenki beletörődni?
Az új kötelezők kötésénél is van egyesületi biztosító!!
Akkor ők is átháríthatnak mindent a tagokra megint?

HIRDETMÉNY

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (nyilvántartási száma: Fővárosi Bíróság, 9386) a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény 26. § b) pontja alapján, mint biztosító megszűnt, miután a PSZÁF a tevékenységi engedélyét 2008. augusztus 15-i hatállyal, a J-II-71/2008. számú határozatával visszavonta. Ezt követően, a MÁV ÁBE Alapszabályának megfelelően vagyonelszámolási eljárás indult. A vagyonelszámolási eljárás során megtörtént a vagyon és az eddig benyújtott hitelezői (kártérítési, díjvisszatérítési stb.) igények számbavétele.

A vagyonelszámolási eljárás lezárásának előkészítése és valamennyi hitelezői igény teljes körű számbavétele érdekében a vagyonelszámoló ezúton felhívja a MÁV ÁBE azon hitelezőit, akik a 2008. augusztusától folyamatban lévő vagyonelszámolási eljárásban közzétett határidőkben követelésüket nyilvántartásba vétel végett még nem jelentették be, hogy azt írásban a MÁV ÁBE 1147 Budapest Thököly u. 147. szám alatti irodája címére (postacím: 1388 Budapest Pf. 89.)

2009. december 15-ig

tegyék meg.

A vagyonelszámoló a vagyonelszámolási eljárás lezárása érdekében ezúton tájékoztatja a hitelezőket, hogy a meghirdetett időpont után érkezett követeléseket a vagyonelszámolási eljárás lezárása érdekében nem áll módjában nyilvántartásba venni.

A követelések elismeréséről vagy esetleges vitatásáról, a MÁV ÁBE Egyesület Alapszabálya rendelkezése szerinti besorolásáról és a nyilvántartásba vételéről a hitelezők írásos értesítést kapnak.

A jogviták lezárását követően a vagyonelszámoló vagyon-elszámolási zárómérleget és vagyonfelosztási javaslatot készít, melyet hirdetmény útján közzétesz, majd a vagyonfelosztási javaslatnak megfelelően a vagyont felosztja.”"

Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.
megbízott vagyonelszámoló

46 folyamatban lévő ügyük van , érdekes a lezárt ügyek oldal fejlesztés alatt van.

L.Suzy # 2010.11.21. 17:36

A holnapi , hétfői NÉPSZAVÁBAN megjelenik egy cikk a MÁV Bizt. ügy kapcsán az eddigi anomáliákról...

Megirják B. Sándor esetét -a vétlen károsultnak kell fizetnie a MÁV biztositó és a MABISZ helyett-sőt a kocsiját is elvitte a felszámoló.

Kérem kisérjétek figyelemmel!

L.SUZY

klimás56 # 2010.11.19. 20:32

Természetesen drpm hozzászólására reagáltam.

klimás56 # 2010.11.19. 14:33

Na ezt örömmel hallom ! Kíváncsian várom a műsort.

fireman # 2010.11.19. 14:33

Nekem 9.-én volt a másodfoku tárgyalásom és persze fizetnem kell most készülök felvenni a kapcsolatot az irodával a részletfizetési kérelem ügyében.
A tárgyaláson a biro segitökész volt de megmondta jogszabályok szerint nekünk kell fizetni és minél tovább huzzuk csak a kamatok és a perköltség lesz több,nemakarok senkit elkeseriteni de fizetni kell énsem vagyok boldog töle.

drpn # 2010.11.18. 13:31

A HÍRTV 22-én adja le élőben a Panaszkönyvben a MÁV-os műsort, (aztán még vagy háromszor lesz ismétlés jövő héten), a 15-ei adást technikai okokból nem tudtuk felvenni.
Elvileg én vagyok a meghívott ügyvéd a műsorban.