MÁV Biztosító

dzole # 2010.10.13. 09:46

sziasztok !

Nem sokára péntek..és jön a várva várt tüntetés.

Tényleg gyertek el minnél többen erre a rendezvényre..és mindenki hozzon magával még egy embert. :)

Hajrá fiúk és lányok..

Gabexxxx # 2010.10.08. 23:47

Legyünk minél többen! Ne hagyjuk hogy kifizettessék velünk, nem ezért dolgozunk!!! Lehet ez az egyetlen esélyünk, hogy felfigyeljenek ránk!!!

OKTÓBER 15. 12:30 perckor találkozunk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt (Kossuth tér 4.)!

Szabit vettem ki, remélem nem hiába! :)

klimás56 # 2010.10.07. 14:16

Itt http://www.dunatv.hu/…i_fizet.html
meg itt http://www.hir24.hu/…gyfelei.html
szerintem nagyjából világos ,de igazad van , jó lenne a pontos szöveget ismerni.

igen # 2010.10.07. 09:44

Kérem, hogy itt, vagy az IKE honlapján tegyék előzetesen közzé a petíció szövegét, hogy tudjuk, mihez lehet csatlakozni.

klimás56 # 2010.10.05. 16:15

Porsi !
Semmin se csodálkozz! A bírók ( tisztelet? a kivételnek?)a könnyebbik utat választják. Azt azért nem állítanám, hogy kiadták nekik ,mit hogyan ítéljenek,mert ez rágalamzás lenne,de furcsa módon egyetlen egy tökös ítész sem jelent még meg a piacon, aki (merné) kimondani a tényleges felelős nevét.

Sajnos a távollétedben hozhat határozatot. De ez ellen 8 nappal a tárgyalás előtt (beérkezési idő) küldött levéllel védekezhetsz, ami kb. 3 hónap csúszást jelenthet. A levélben kéred a tárgyalás elnapolását, hivatkozva arra, hogy " fáj a körmöd széle" bla-bla-bla-bla

Rafy # 2010.10.05. 12:15

diver1, ez a Duna TV-n is megjelent a napokban. Lehet, hogy elkezdenek megint foglalkozni a témával? Lenne éppen létjogosultsága..

http://www.dunatv.hu/…i_fizet.html

porsi # 2010.10.04. 16:31

Sziasztok
nekem most volt meg az elso targyalasom! Egy kedves forumozo tarsunk sokat segitett, hogy mit mondjak, milyen jogi szakszavakat hasznaljak!
A biro teljes mertekben kimutatta, hogy ellenem van es zero kozremukodest illetve segitokeszseget tanusitott!
Az komoly volt, amikor mondtam, hogy egyedulallo anya vagyok gyeden es 12 millio hitellel! Erre el kezdett rohogni az ellenfelem! Milyen ember az ilyen! Szerencseje, h birosagon voltunk, az utcan nem lett volna ennyire nagymeno!
En nem adom fel!
Egyetertek ebbol az orszagbol menekulni kell! BALKAN!!!!
itt nincs igazsagszolgaltatas! A rendor azert van, hogy baszogassa az allampolgarokat es nem azert hogy megvedje!
A tuntetesen ott leszek ha kell a babaval!!!!

Milyen non sense: az allam kotelez, hogy fizzessek biztositast, kifizetem becsuletesen, gyokerek elsikkasztjak es meg en jarok babakocsival birosagra????? Hol vagyunk? Ez egy civilizalt orszag?????
Minek fizetunk kotelezo biztositast????

Azt tudja vlki, ha betegseg miatt nem tudok elmenni a kov perre, akkor is hatarozhat a biro az en jelenletem nelkul???
Ki mit tanacsol? Mit csinaljak???

Udv!!!!

csviki # 2010.10.03. 16:28

Én már a törvénykezési szünet előtt beszéltem az Alkotmánybírósággal, a kijelölt alkotmánybíró asszisztenciájával is. Azóta sem hallottam semmi konkrétumot, az biztos, hogy teljes ülésen tárgyalják a témát. Az AB honlapján nyomon lehet követni, hogy mikor milyen témában üléseznek, a napirend alatt találjátok. Reméljük a legjobbakat!
Legyünk minél többen 15-én!!!!!!

fireman # 2010.10.03. 11:29

Istenem.....De szép is volna.

Gabexxxx # 2010.10.02. 13:54

Remélem lesz eredménye.

diver1 # 2010.10.01. 20:28
gsxr # 2010.10.01. 16:06

Sziasztok,

sajnos csak most találtam meg ezt a fórumot, olvasgattam és eléggé elkeseredtem. Az én ügyem már 2 éve tart, és az 5. tárgyalás lesz megtartva. Én eddig bíztam az optimista hozzáállásban, de most hogy elolvastam amiket írtatok....

nálam a kárösszeg vitatott még, mert olyanokat is akarnak kifizettetni velem, amilyen károk nem is történtek meg a bizonyos koccanáskor. Ha jól kiveszem az írásaitokból örülnöm kell annak is ha nem egyetemleges felelősséget állapítanak meg?
Van arra valami szabály, hogy a legrosszabb esetben hogy vasalhatják be az összeget, ha egyetemleges felelősséget állapítanak meg? Ha mondjuk minden tulajdon levő dolog, részben bank tulajdona is, azokra nem teheteik rá a kezüket ugye? A fizetés valahány százalékára igen?

bbcsi # 2010.09.29. 09:53

Kedves Mindenki,

Most beszéltem a felszámolóval.Kérdeztem,hogy mikor lesz értesítés a kifizetésekről. A felszámoló tájékoztatott arról amit eddig is sejteni-tudni lehetett. Jelentős MABISZ kárigény van valamint személyi sérülésekkel járó perek és meg kell várni ezeknek a végkimenetelét. Ha marad pénz akkor kifizetnek minket is. Tehát sajnos ez évekig eltarthat és el is fog . Felesleges várni arra,hogy bármit is fizessenek nekünk .Majd 2018.-ban kapunk egy levelet,hogy nem maradt pénz a kifizetésünkre.Addig is a mélyen tisztelt MÁV ÁBE Igazgatóság szépen él az ellopott pénzünkből.
Ez a magyar valóság. 2010.-ben. Mondhatnám ,hogy az állapotok balkániak,de nem akarom szegényeket sértegetni. Azt hiszem ebben az országban egy dolgot lehet csinálni:felülni a repülőre és jó messzire elutazni.És sajnálni azokat akiknek itthon kellett maradniuk.

katica79 # 2010.09.23. 12:57

IGEN, AZ ELSŐ TÁRGYALÁS VOLT, EGYBEN AZ UTOLSÓ IS,DEBRECEN, IPARKAMARÁN VOLT A VÁROSI BÍRÓSÁGON. MI A HELYZET A VAGYON ELSZÁMOLÁSSAL,?MEGVOLT ? MERT ENGEM NEM ÉRTESÍTETTEK MÉG.

csviki # 2010.09.23. 09:02

Lányok!

Nem okoskodni akarok, de ha kicsit visszaolvastok a fórumon, többen, többször leírtuk, hogy az a bíró még nem született meg, aki nem meszeli el a károkozót. Abban lehet eltérés, hogy mögöttes, vagy egyetemleges felelősséget állapít meg az ügyben eljáró bíró. De sajnos, ha másodfokra kerül az ügy ott egységesen egyetemlegesen marasztalják a károkozót a MÁV ÁBE-val. Így volt ez nálunk is. Első fok mögöttes felelősséggel marasztalt, felperes fellebbezett emiatt, másodfok egyetemlegesen marasztalt. Leegyszerűsítve véleményem szerint a kettő közötti különbséget: mögöttesnél a MÁV ÁBE-nak kell fizetnie, és ha Ő nem tud (de ez majd csak ugye a felszámolási eljárás befejezését követően derül ki, tehát addig a felperesnek várnia kellene), akkor jössz Te, mind károkozó, akin ez akár végre is hajtható. Egyetemlegesnél: a felperes rögtön fordulhat akár hozzád is, és majd Te "leverheted" a Felszámolón, amit kifizettél.
Bármennyire is nem értesz vele egyet, ez így törvényes...:(

bogi7575 # 2010.09.22. 19:29

Szia!
Már csak egy kérdésem lenne, ez az első tárgyalás volt? Melyik bíróság volt?

katica79 # 2010.09.22. 19:09

DEBRECENBŐL MEGY VALAKI A DEMONSTRÁCIÓRA? HA IGEN MEHETNÉNK TÖBBEN A BENZIN KÖLTSÉG MIATT IS.

katica79 # 2010.09.22. 18:14

SZIA BOGI! A LÉNYEG HOGY FIZETNEM KELL EZ AZ ÍTÉLET,HA NEM MUTATOK HAJLANDÓSÁGOT AKKOR , VÉGREHAJTÁS LESZ BELŐLE,MIVEL NINCS VAGYONOM,SEM AUTÓM SEM HÁZAM,EZÉRT MAJD HA TALÁLOK MUNKÁT AKKOR A 33%-A UGRIK.AZT JAVASOLTA A BÍRÓ ÉS A FELPERES ÜGYVÉDJE HOGY KÉRJEK KÖLCSÖN.JA ÉS ADDIG KAMATOZIK EDDIG:452000FT VOLT, MÁRA MÁR 512000FT(6 HÓNAP TELT EL). MIT TEGYEK????SEGÍTSÉG!!!

bogi7575 # 2010.09.22. 11:30

Szia!
Írd meg majd kérlek mi volt, nekem 25-én lesz.
köszi

katica79 # 2010.09.22. 07:04

SZIASZTOK,ÉN MOST CSATLAKOZTAM HOZZÁTOK,MA 10-RE TŰZTÉK KI A TÁRGYALÁST EBBEN AZ ÜGYBEN,ÉS OLYAN FÉLELEMMEL MEGYEK MINTHA AZ ISTEN TUDNÁ MILYEN BŰNCSELEKMÉNYT KÖVETTEM VOLNA EL.SAJNOS NINCS MIT TENNI AZ ÜGYVÉDEM SZERINT,KI KELL FIZETNEM A KÖZEL 500.000 FT-OS KÁRT,MIKOR MUNKANÉLKÜLI VAGYOK ÉS MÉG A GYERMEKEMET IS EGYEDÜL NEVELEM. VALAKI SEGÍTSEN MITÉVŐ LEGYEK!? KÖSZI.

Ikegyesület # 2010.09.21. 14:19

Kedves Fórumozók!

Köszönjük szépen a demonstráción való részvétellel kapcsolatos eddigi visszajelzéseket.

A károsultak részére demonstrációt szervezünk 2010. október 15-ére péntek délutánra egy budapesti szabadtéri helyszínre. A tüntetésen petíciót íratunk alá az állam képviselőivel, így nagyon fontos, hogy minél többen jelenjünk meg.

Kérjük, hogy aki még nem jelentkezett, az tegye meg a 20/235–2575-ös, ill. 061/238-0372-es telefonszámon, vagy e-mailen, mert a helyszínt is a várható létszám alapján tudjuk lefixálni.

Kérjük, hogy aki tud – legyen akár károsult, akár károkozó, vagy előbbiek családtagtagja, ismertőse, attól függetlenül, hogy már egyezséget kötött, vagy még csak egy felszólító levelet kapott- próbáljon eljönni!

Köszönjük!:)
ike egyesület

fireman # 2010.09.21. 06:34

A 7000 károsulthoz képest tényleg elkeseritö ez a kis létszám de sokan vannak szerintem akiknek az ügye lezárult fizeti a fizetnivalot és örül ha nemhall erröl a gusztustalan ügyröl,részemröl a távolság a legnagyobb hátráltato ok,nekem csak az utiköltség 10ezer lenne sajnos nemálok ugy hogy ezt megengedhessem magamnak ez a szomoru valoság a követelt összegröl meg nemis beszélve.
A forumot mindenki ismeri szerintem aki egyszer is beütötte hogy máv biztosito a google-ba.

websas # 2010.09.20. 10:47

Tisztelt MÁV érintettek!

Avval,hogy a károsultakat "más biztosítók" kártalanítják, és annak összegét rajtatok "bevasalják" lényegében megosztottak titeket
50% (klasszikus szalámi technika). Az egységes fellépés (károsult / károkozó) lényegében illuzió.
Az állam lehet Á vagy B nem tűnik segítőkésznek, a demonstráció jó, legyetek sokan, mérsékelt optimizmussal!
Járható útnak tűnik Dr.Grád A. Tanár Úr EU peres ajánlata, (megfontolnám), lehet, hogy nem gyors, de reményt keltő.

NEM VAGYOK: Dr. Grád Tanár Úr üzletkötője, és érintett MÁV bizt. ügyben!!!

websas

csviki # 2010.09.20. 10:19

Sziasztok!

Én is beszéltem pénteken az ügyvédi irodával, aki szervezi a tüntetést, és kb. 50 főről tudnak. Ez engem is elkeserít, bár ha őszinte akarok lenni, nem vagyok meglepődve. Az általam kb. 1/2 1-2 éve szervezett megbeszélésen 12-en voltunk. Nem vagyok híve az erőpolitizálásnak, de ide az kéne. Azt mondjuk, hogy 7000 ember érintett az ügyben, és leszünk 50-en 100-an...:( Elkeserítő! De ezek is mi vagyunk, magyarok..., várjuk, hogy a sültgalamb a szánkba szálljon...

Gabexxxx # 2010.09.20. 09:19

klimás 56! Ez sajnos így van ahogy írod! :(