MÁV Biztosító

Ed1231 # 2010.01.11. 12:12

Sziasztok!

2 perce beszéltem a Felszámoló céggel.Azt mondják,h őket jogilag nem perelhetik,ezért minket előbb vesznek sorra a biztosítók,mint őket.

Na de!!!

Ebben,vagy a jövő hónapban kijön egy sajtóközlemény és kapunk levelecskéket is személyesen.Ezekben az lesz,h szépen nyilatkoznak arról,h egyéni elszámolás alapján az általad okozott kárt hány százalékban térítik meg.Azt mondta a nő h 60-100-ig minden lehetséges.Kérdeztem h miként bírálják el hogy ki mennyit kap.Azt mondta ez benne lesz a sajtóközleményben.

Én úgy gondolom,h ha egy kárt nagyon felülértékeltek akkor nem sokat fizetnek rá.Nyilván ők megpróbálják majd minél lejjebb megbecsülni az okozott kár összegét.Szóval én most egy kicsit boldogabb vagyok,de csak egy kicsit,mert reménykedni már félek!

ED

bogi7575 # 2010.01.11. 12:47

Sziasztok!
Ez jól hangzik :-)
Reméljük addig nem kell lába a maradék vagyonnak...
üdv

bogi7575 # 2010.01.11. 12:48

Sziasztok!
Ez jól hangzik :-)
Reméljük addig nem kell lába a maradék vagyonnak...
üdv

nincstelen # 2010.01.11. 15:45

Szerintem ott már 1 árva fillér sincs. Sajnálom, de szerintem ez van. Nekem is jól jönne, ha egy kicsi visszajönne abból amit kifizettem, de szerintem felejtős. Addig tart a felszámoló munkája, amíg szoftverfejlesztésre, meg ilyen szarokra ki tudnak számlázni több száz milliókat. Amikor minden pénzt el loptak, akkor mondják majd hogy kész vagyunk. Ennyi! Ezt elhihetitek! Ez a jól bevált magyar módszer! Ha jól tudom szoftverfejlesztésre már 300milliót költöttek. Múltkor hívtam őket, hogy megkapták e a levelemet, amiben az van hogy kifizettem a kárt, kérem a részem. Válasz: hívjon holnap, leállt a rendszerünk.
Mondom magamba: ajha 300milló.... és leáll a rendszer??? Gondolom ismét 150millióért vagy 450-ért frissítik. De ne legyen igazam!

summer1981 # 2010.01.11. 16:39

Attól tartok, hogy nincstelennek igaza van... :( Ez ma Magyarország. Azt sem hittük, hogy biztosítás mellett ez megtörténhet. És mi lett a vége?

Ed1231 # 2010.01.11. 17:55

Legalább 1 éjszaka hagyhattatok volna nyugodtan aludni :(

nincstelen # 2010.01.11. 19:41

Bocsánat Ed1231!

Alma12 # 2010.01.12. 06:59

Szia Csviki!

Írtam egy levelet kérlek válaszolj.

Köszi

csviki # 2010.01.12. 10:23

Szia Alma12!

Mikor írtál???? Aha megvan! :) Megzavart, hogy teljesen más a nick neved meg a mail címed...:)
Máris!:)

bogi7575 # 2010.01.13. 15:41

Sziasztok!
Beszéltem ma dun a felszámoló irodával. Azt mondták, hogy ma elkezdték kipostázni a követelés-tartozás elismerő nyilatkozatokat. A térítési mérték még kérdéses. Elméletileg mindenki kap majd besorolást, azt, hogy mi alapján nem tudta megmondani akivel beszélem. Kérdeztem mennyi idő amíg lezajlik, azt mondta ha minden jól megy és nem lesz sok el nem fogadás miatt nagyobb per akkor kb fél év.
Ha valaki kap ilyen levelet jelezze már, hogy tudjuk valóban elindult -e valami.
üdv

nincstelen # 2010.01.13. 18:18

Olyan ez a felszámoló, mint a magyar kormány. Egy utolsó HAZUG tróger banda. Több mint egy éve hazudják nekem, minden hónapban, hogy még 1 hónap. Megmondom én! Akkor végeznek, mikor kiürítették a kasszát teljesen! Kíváncsi lennék ezeket a leveleket is minek küldik!? Szerintem semmi értelme. Gondolom megbíztak vele egy céget, hogy nyomtassák ki, borítékolják és adják postára. Levelenként 10000Ft jár. Jó vastag bőr van a pofájukon. Elnézést az indulatokért, de az ígéreteikkel már tele van a padlás nálam :(

Ed1231 # 2010.01.13. 18:32

Nem tudja vki amúgy,h mi a helyzet a kedves kiss bálintommal? Börtönben ül,vagy háziőrizetben,vagy vigyorog Bora-Borán? Mi van vele?

ED

klimás56 # 2010.01.14. 15:58

Szia Ed!
Kiss úr köszöni , jól van a XVI.k. Gárda utcában , sashalmi hévmegállótól 5 perc gyalog.......

Tegnap meg volt az aktuális csörtém az allianzal, természetesen nem jött el a képviselőjük!
Csodák csodájára ez a bírónak is feltünt........már másodjára maradt távol a drága hölgyemény.
Annyit elértünk , magánemberként kivontak a perből, a cégem lépett be mint üzembentartó.
Ami viszont lehet, hogy fontos, megjelent a felszámoló képviseletében egy úr, akivel a tárgyalás(?)után váltottunk néhány szót.Sajnos sokakat érintő információt nem tudok (fzetnek? mikor?).
Az én esetemben az eddig felvetett kifogásokat megbeszéltük és azt láttam elgondolkodik rajta. Ugyanis ha bebizonyosodik , hogy a biztosító egy saját hibás kárt akar a nyakamba vagy az ő nyakukba varrni, akkor egy nagy rakás pénzt nem kell kifizetni.
Ezért talán érdemes egy kicsit aktivizálni magukat....
A jogos kérdés: eddig miért nem ?
Lehet , fogytán a pénzük.......Ha spórolnak, több jut ide-oda....

klimás56 # 2010.01.15. 18:54

Üdv! Az ügyvédem felhatalmazott , megadhatom az elérhetőségeit olyanoknak, akiknak szüksége lehet a munkájára.
Mindent PÜ-ben.

tazoli # 2010.01.16. 15:01

Nekem tavaly, azaz 2009 áprilisára ígérte a felszámoló hogy a felszámolás lezajlik. Ez után várhatok egy levelet hogy mégis mennyit tudnak kifizetni. Annyi azonban biztosra tudott hogy a személyi sérüléses baleseteket fogják rendezni, a többit pedig csak akkor ha marad.

Erre kiadják decemberben ezt, amit a mai napig nem értek.
"....2008 augusztusától folyamatban lévő eljárásban közzétett határidőkben követelésüket nyilvántartásba vétel végett még nem jelentették be, ezt írásban december 15-ig még megtehetik."
Én ha beadtam annó kéksárgát, kárbejelentőt, okozóit, akkor most újra kellett volna jelentkeznem? Már 2008 aug. 15. után pert kellett volna kezdenem az okozó ellen? Az számít folyamatban lévő eljárásnak?
Nem értek én ebből semmit... Én abban sem bízom hogy lezajlott a felszámolás, és leveleket küldözgetnének.
De ha mégis és nekem nem jön, mert csak eljárás alatt lévő ügyekben fognak x%-ot fedezni akkor biztos hogy valakire rá fogom borítani az asztalt.

Ed1231 # 2010.01.16. 17:58

Borogass csak nyugodtan.Legalább csonttörésig,h híradóba legyen.Kezdem azt érezni,h le vagyunk sz..rva és nem lesz ebből a levelezgetésből semmi.Egy kérdés.Mi van ha vesztem a pert és nem fizetek?Börtön?

ED

tazoli # 2010.01.16. 21:41

Ráterhelik a meglévő vagyonodra. Sőt nekem még olyat mondott az ügyvédem, ha az okozómat perbe visszem akár a fizetéséből is zárolhatnak egy bizonyos összeget...

summer1981 # 2010.01.17. 08:57

Ed!

Ez nekem is eszembe jutott anno, de utána kérdeztem a dolgoknak. Hanem fizetsz, akkor több lehetőség is van. Egyrészt lefoglalhatnak a lakásodon, ráterhelhetik bármire, ami a neveden van, a fizetésed 33 vagy 50%-ának erejéig levonhatják abból, ha ez sem megy, akkor közmunka. Ha valami a neveden van, de azt átiratod, hogy ne vegyék el, akkor az jogelvonásnak minősül ebben az esetben, ami gazdasági bűncselekmény. Kb. ennyi...

végrehajtó1 # 2010.01.17. 09:25

ha ez sem megy, akkor közmunka. Ha valami a neveden van, de azt átiratod, hogy ne vegyék el, akkor az jogelvonásnak minősül ebben az esetben, ami gazdasági bűncselekmény. Kb. ennyi…

Nem egészen.

A saját vagyonát míg végrehajtás nem indul bármikor eladhatja.Nem büncselekmény.Mert nincs lefoglalva.
A közmunka "tanácsod" pedig egyenesen abszurd...ilyen ez ügyekben nincs

Ed1231 # 2010.01.17. 11:14

Köszönöm a tanácsokat.Csak gondolkodom,h mi lesz a végén.Marad a bankrablás :)

Vágási Feri véleménye a sztrájkról:

http://ize.hu/click.php?…

summer1981 # 2010.01.17. 19:35

Kedves végrehajtó!
Ezek nem az én tanácsaim! Leírtam azt, amit nekem mondtak. A saját vagyonnal kapcsolatban nem eladásról volt szó, hanem átiratásról. Egyébként ha lehetne ilyet, akkor nem lenne az az eszetlen, aki megvárná, míg lefoglalják valamijét is. A kettő szerintem nem teljesen ugyanaz, de lehet, hogy ebben is az én tudásom hibádzik.
Különben meg kíváncsivá tettél, hogy ha valakinek nincs fizuja, eladja mindenét, mielőtt fizetnie kéne, és szerinted közmunkára sem ítélhetik, akkor mégis hogyan hajtják be rajta? Sehogy?

végrehajtó1 # 2010.01.17. 19:48

A saját vagyonnal kapcsolatban nem eladásról volt szó, hanem átiratásról.

Hát most vagy eladják vagy ajándékozzák.Ha eladja tiszta sor.Ha ajándékozza akkor nem lehet a közeli hozzátartozónak mert ez esetben a roszhiszemüséget ingyenességet a tv vélelmezi.

Különben meg kíváncsivá tettél, hogy ha valakinek nincs fizuja, eladja mindenét, mielőtt fizetnie kéne, és szerinted közmunkára sem ítélhetik, akkor mégis hogyan hajtják be rajta? Sehogy?

Ez esetben sehogy.Szünetel a végrehajtás amíg lesz végrehajtható vagyona.

Ed1231 # 2010.01.17. 23:10

ŐŐŐŐŐ

Meddig?Ha szabad kérdeznem?

Meddig szüneteltetik?És ha kimegyek külföldre ott is megkeresnek?

Köszi!!

tazoli # 2010.01.18. 20:20

Amiben nem hittem megtörtént.

Személyesen még nem láttam mert nem tartózkodom otthon, de hozzátartozóim ma hívtak hogy kaptam levelet.
Elismerték a károm, írták az összegét, illetve kárszámom is lett.

Innentől nem tudom hogy várjak-e bármiféle részleges kártérítésre, vagy rögtön eme papírral a kezemben kezdjek pert, károm megtérítésére...

csviki # 2010.01.19. 10:43

tazoli!

Azzal, hogy ők elismerték azt, hogy nyilvántartásba vették a károdat, még sehol nem tartasz. Kártérítési pert nem tudsz indítani, hiszen ez önmagában nem bizonyítja, hogy Neked bármilyen károd is lenne...(gondolok itt arra, hogy ezt Neked kell megfizetned), mert ha jól sejtem, ezt nem írták oda...