MÁV Biztosító

Szabó Gergely # 2009.12.01. 16:57

Sziasztok!

látom azért egyre bővül az ötlettár és remélhetőleg egyre több sorstársat is elér a kezdeményezés.

Kicsit más téma,
ki mennyire van tisztába a bonus-malus rendszer szabályaival? Igaz az, hogy hivatalosan a biztosító váltásnál a visszasorolás csak akkor történhet meg károkozásnál, léphet hatályba,ha a biztosítód fizet a károsultnak, ellenkező esetben folyamatosan lépsz előre évről-évre 1 szintet? legalábbis az egyik alkusz cégtől ezt a választ kaptam.

Előre is köszi a választ!

Üdv,
Gergo

nincstelen # 2009.12.01. 16:26

Nem ez nem jön be! Hibás az oldal!

http://­www.dunatv.hu/it­thon/rendezni_ked­te_tartozasait_MAV_biz­tosito.html?qu­ery=el%C5%91z­etesbe

klimás56 # 2009.12.01. 14:06

Úgy látszik mégis link a link.....(((((((

klimás56 # 2009.12.01. 14:05

Szia ! Itt a link, ami nem link :)))))http://www.dunatv.hu/itthon/rendezni_kedte_tartozasait_MAV_biztosito.html?query=el%C5%91zetesbe

Websas! A biztosítót azzal , hogy a saját kockázati alapjából kifizette a cascós kár ráeső részét, kár érte és ezt perli rajtunk. Mondjuk lesz..rom a biztosító kockázati alapját , miért fizetett cascóra , az ügyfelet is megkérdezném mi a bánatos pék f...ára csináltatta úgy az autóját? Meggyőződött arról ,hogy a Máv nem fizet? Ha igen , hol van erről hivatalos levél,ami bizonyítja a kárrendezés elutasításást!! Vagy az eljárást netán a saját biztosítója sugallta??? Ráadásul mi van a csascós önrésszel ,még egy hurok a nyakunkba???

Más ! Megjött a szakértői véelmény! Hm.....
Van pár kérdésem hozzá!! Még ilyen összetákolt (szerintem rendelésre készített) valamit!!
Kimutatta, sőt modellezte , hogy a károsult autójába én a köztünk lévő autót kb 10,azaz TÍZ km/h sebeséggel löktem bele.
Ez idáig korrekt lehet mert én kb.30-35 km/h-val ütköztem! DE! AZT már ne akarja bedumálni, hogy a párhuzamosan ütköző jármű az előtte lévőben a bal oldali lámpatestnél , 80cm magasságtól lefelé egy függőlges "V" alaku törést tud produkálni! JAAAAA! Valszeg másodállásban hókotró volt a lelkem....
A hókotró ráadásul egy régebbi tipusú Ford Mondeó , aminek tök gömbölyű és ívelt az eleje. Ráadásul az első-hátsó lökhárítója purhabbal van kitöltve energiaelnyelő funkció miatt.
A modellezésben a két jármű hossztengelye nem egyezik! Miért nem ?? Szóval sok sok kérdés!!
Na kíváncsian várom a válaszait?

nincstelen # 2009.12.01. 13:46

Szia Viki! Itt van csak tegnap elfelejtettem bemásolni. Elég hosszú videó kb 2óra.
Úgyhogy 21 perc 30 másodpercnél kezdődik a MÁVról.

http://www.dunatv.hu/musor/videotar?…

csviki # 2009.12.01. 10:16

nincstelen!

Küld el légyszi a DunaTV-s linket, mert egyszerűen a honlapról nem tudok elérni semmit. Szeretném megnézni, mert sajnos lemaradtam róla...:(

L.Suzy # 2009.12.01. 10:04

Ami kimaradt , én" kértem a PER FELFÜGGESZTÉSÉT, amig a vagyonfelosztás be nem fejeződik és nem tisztázódik az egész ügy jogi háttere, az állam mulasztása, szerepvállalása az ügy korrekt megoldásában!"
Eddig az ellentmondásra nem reagáltak!

L.SUZY

L.Suzy # 2009.12.01. 09:53

Nekem is hasonlót mondott az egyil elit ügyvéd, sőt azt mondta, ha a 2/2oo8.Legfelsőbb Birósági Határozatra hivatkozom, akkor a károsult is csak a MÁV-ot és jogutódját perelheti.
Sőt idő előtti a követelés mert a MÁV ABE felszámolása, vagyonának felosztása még nem fejeződött be! Ha bebizonyosodik hogy egyáltalán nem tud fizetni ,akkor értesitenie kellene az ügyfeleket ,nos majd akkor indulhatna ellenünk a hajtó vadászat, ami teljesen igazságtalan!
Szerintem azért most ez a nagy sietség, hogy még jan.1. előtt beszedjéka Biztositók ami beszedhető, mert hátha akkor változik a megitélése az egész ügynek!
Már lesz KOCKÁZATI ALAP. aminek már 2005 óta kellett volna lennie, amikor beléptünk az UNIÓBA!!!
Ezt fejtegette dr.PÖRZSE.

L.SUZY

websas # 2009.12.01. 08:55

Lehet, hogy hülye vagyok, de mi köze az egészhez az Allianz-nak?

A történeteknek 3 szereplője van A MÁV, A károsult, és a Károkozó.
Ha a károsult cascóra megjavíttatja az autót, szive joga, de akkor is csak Ő perelhetné a károkozót a cascó önrész erejéig.

vagy rosszul gondolom?

websas

summer1981 # 2009.11.30. 21:16

Én is egyezkedek, de a felszólító ügyvéd szerint nekik kellett küldenem a kérvényt, amit ők küldenek az Allianznak (jelzem, nem tették meg), majd ott elbírálás után vissza. Ezt így eljátszottam, de azért elküldtem az Allianznak direktben is, csak nekik bele írtam a levélbe, hogy ha az ügyvédjük nem szop@tna, akkor már fizetném a törlesztőket, plusz mellékeltem minden levelet, és leírtam, hogy nem kérhetek másolatot, stb... Pénteken felhívtam az ügyvédi irodát, hogy van-e válasz az Allianztól. Azt mondták van, pár napja megkapták, de most nem tudja, hogy hogyan döntöttek, és megint jött azzal, hogy több száz ilyen ügyük van, ne várjam el, hogy megkeresi és megmondja. Ez egy betanult szöveg, csak arra mennek, hogy bármit akarsz, megakadályozzanak. Majd valamelyik nap küldik a választ állítólag. A direkt levélről eddig semmi. Jah, van egy harmadik szálam is, de azt nem szívesen teregetem ki, hátha illetéktelenek olvasgatnak.

nincstelen # 2009.11.30. 21:06

summer1981!

Én sajnos megtörtem és egyezkedem az allianzal. Nem az igazságérzetem miatt, hanem egyszerűen keveset tudok fizetni, de a teljes összeget és a kamatokat már nem. Így viszont árverezés lenne a vége. Ezt nem akarom. De ez nem azt jelenti hogy magamban lezárom életem ezt a fejezetét. Ahogy abban is biztos vagyok, hogy nem tűnök el innen a fórumról.
Viszont a lényeg az hogy nem az ügyvéddel kell egyezkedni, hanem az allianznak van egy regressz osztálya. Szerintem lehet nagyon alacsony árral is próbálkozni. Bár nagyon nincs ez az én ínyemre. Kicsit szar embernek is érzem magam, hogy belemegyek az alkuba, ha belemegyek. Ellentmond az elveimnek.

Itt a Duna Tv-s riport! 21perc 30másodpercnél kezdődik.
Nem hülye ember ez a Pörzse Tamás! Tetszik amit mond.

summer1981 # 2009.11.30. 20:12

Hogy miért???
Ha egy ügyvédi iroda megteheti, hogy a fizetési felszólítás mellé nem csatol semmiféle igazolást, külön kérésre sem, sőt azt mondja, hogy a részletfizetési kérelmet csak akkor továbbítja, ha nem kérsz semmiről igazolást és másolatot, akkor szerintem nincs itt miről beszélni... Alig várom az egyetem végét. Csak látogatóba jövök ebbe az országba, ha még lesz egyáltalán...

nincstelen # 2009.11.30. 18:56

Azt sem értem, hogy ha mi tagok voltunk, miért is nem lehet betekintésünk az egészbe!? Miért????

klimás56 # 2009.11.30. 18:31

Szia! Ha a mi szavazatunk is olyan fontos lenne mint a segílyen élőké, akkor nyugodj bele , az ügyünk már a múlté lenne.
Azért egy kicsit óvatosan a beírásokkal , tudod! Nagy Testvér szeme mindent lát !!!

A Kiss Bálint féle pénz jó része meg van , azt utalta vissza a VPOP , ha jól emlékszem 750 milló körüli az összeg. Jó-jó , hiányzik egy kicsi belőle, hát Istenem, menet közben a banki költségeket is kellet valamiből fedezni! Nem ?

lecsoman # 2009.11.30. 18:19

Kezdem azt érezni, hogy 2008-ban még volt elég pénz a MÁV ÁBE számláján, de 2009-re eltűnt.

Ha a PSZÁF azt mondta van elég pénz, akkor most hova lett az a pénz? Csak nem ők vitték el a lét? Erre utal az az ingatlan ügylet is amit megjátszottak, nem? Amit Kiss Bálint el sikkasztott mostanra meg van? Még ezt se tudjuk...

Tulajdonképpen semmit nem tudunk, csak annyit, hogy fizetnünk kell. Nevetséges!

Az a hatalmas nagy válság amiben az Allianz is van... hihetetlen... reklámfelvételre se telik nekik... CSAK AZ ÖVÉKÉ A LEGDRÁGÁBB!!!

Hogy lett az természetes, hogy a biztosítók leszrnak, és az, hogy a PSZÁF leszr mindenkit és hazudik. De az hogy az Állam le sz*r mindenki és hazudik a demokrácia netovábbjává változtatta országunkat.

Nincs senki sehol aki azt mondja, hogy: "Fiúk, azért 40000 emberrel ne játsszuk már el ezt, mert a végén rossz vége lesz!"

Csak nehogy lángba kapjon egy két ügyvédi iroda, mert túl forró ügyeket képviselnek! Én féltem őket, de tényleg!

L.Suzy # 2009.11.30. 16:59

Szevasztok!
A reggeli Duna TV adásban nem tudtam elmondani a lényeget, de dr.Pörzse Tamás nagyon korrekt módon rávilágitott, hogy az ÁLLAM a Pszaf, és a jogalkotók is hibáztak,mulasztottak, már amikor beléptünk az UNIÓBA, 2005-ben, akkor létre kellett volna hozni ezt a kockázati alapot!
Szervezi az egyesületet,károkozók, károsultak és inditja a pert Luxemburgban!Majd meglátjuk mi is lesz a vége! Hátha a két ut összeér, és mindkét helyen az lesz az itélet, hogy az államnak kell viselni a következményeket, fizetniük kell!!!!
ÉN vele soha nem beszéltem, nem is találkoztam, a DUNA TV riportere hivta fel, mert már sem a PSZAF, sem a Pénzügy Minisztérium szóvivője nem akart nyilatkozni, kezd számukra kényelmetlenné válni az ügy!

Ma reggel irtam egy levelet az ATV Fórum c. betelefonálós müsorába!Vissza is hivtak, bekapcsoltak! Éppen 1o perce fejeztem be a beszélgetést Dézsi Jánossal, most volt annyi időm, hogy végig tudjam mondani a vádbeszédet,a jogbiztonságról, a sikasztásról , az elégtelen felügyeletről,a mulasztásokról..ja és hogy jelentkezzenek az emberek, indul a próbaper mindkét vonalon!!! Remélem sokan halották!

L.SUZY

nincstelen # 2009.11.30. 16:10

Ja! De hát a magyar ember nagyon hülye. Nem nagyon akarok politikát ide hozni erre a fórumra, de ezt akkor is elmondom. Ha odafent /kormány, PSZÁF stb.../ azt látják, hogy van /szerencsére már nem, de a libatolvaj sem különb/ egy miniszterelnök, aki lop csal hazudik, nem csinál semmit, csak elk..r mindent és ezt be is ismeri és még ezek után közel 20% volt a támogatottsága..... 1 embernek sem szabadott volna még megfordulni a fejében sem, hogy rászavazna. Tehát sokadszorra látták, milyen hülye is ez a nép /legalább az 1/5/ a többit meg már annyira leszegényítették, hogy ha valamiért jogtalanul megbüntetik 5000Ft-ra, vagy ne adj Isten 5000000Ft-ra, akkor sincs pénze ügyvédre. Ezért lehet itt mindent megcsinálni. Elég szomorú és elkeserítő, de ez az igazság. Nap mint nap /szerintem ti is velem együtt/ halljuk ismerősöktől, barátoktól a pofátlanságokat, kit és hogyan csapnak be, húznak le bankok, hivatalok, biztosítók, és egyéb szolgáltatók. 26 éves vagyok nem élek olyan szarul /de a jótól is marha messze vagyok/ de én itt nem látom a jövőt. Nem is érzem már hazámnak ezt a szemétdombot. Fusson mindenki amerre lát!!!!

nincstelen # 2009.11.30. 15:56

Ezek következmények nélkül jártathatják a mocskos szájukat. Remélem egyszer el jön az az idő amikor mindenki felel majd tetteiért, azért amit mond és akkor nem kell attól félnünk hogy éhen veszünk.

klimás56 # 2009.11.30. 12:52

A sok sok q betűs szó az élőlénynek ! Akkor most hol van a pénz????????
Vagy megint rosszul mérték fel a terepet??????
Ha én sokkal kisebbet hibázom akor engem felakasztanak , éhen döglök, stb.stb...
Ja ! Én csak egy kis emeber vagyok ugye??

nincstelen # 2009.11.30. 11:15

http://www.dunatv.hu/…ztosito.html?…

Forrás: Független Hírügynökség 2008.04.21. hétfő 12:47

Hamarosan a pénzükhöz juthatnak azok az autószervizek, akiknek már hónapok óta nem fizetett a javítások után a MÁV Biztosító. Az egyesülethez kirendelt felügyeleti biztosok megkezdték a számlák átvizsgálását, és bár összesítéssel még nem végeztek, már most látszik, a biztosítónak elegendő összeg áll rendelkezésére, hogy rendezze tartozásait - mondta a Népszabadságnak Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.

ELEGENDŐ????? Pistike, Pistike! Ezt úgy elqurtad, mint a Ferkó.

L.Suzy # 2009.11.29. 18:54

Pénteken volt nálam a DUNA TV, és a most hétfőn induló reggeli 6-8-ig tartó REGGELI A DUNÁN c.müsorban lesz látható a velem készült riport!

Már többször kifejtettem itt a FÓRUMON a véleményem , igy tudjátok, hogy nem a saját storym a lényeg, hanem az, hogy miben mulasztott az Állam , a P.M. a PSZAF és a MABISZ!
Ezt próbáltam elmagyarázni a riporter lánynak, akinek fogalma nem volt előzőleg erről az egész ügyről!
Mit hagynak benne a riportban nem tudom, félő, hogy a lényeg kimarad, de ez ellen nem tehetek semmit!
Irtam külön Riskó Géza főszerkesztő urnak, és kértem, hogy a lényeget hagyják benne, és ebből az ügyből egy több részes ponyva regényt lehetne forgatni!
Az illetékesek nem nagyon akarnak már nyilatkozni!
Banyár szánalmas , panel szövege, már teljesen nevetséges! Igy legalább határon túl is láthatják, hogy milyen a jogbiztonság hazánkban!!!
Végül megigérték, hogy feltétlenül benne lesz , hogy aMÁV ABE károsultak -károkozók jelentkezzenek a Jogi Fórumon, mert indulna a PRÓBA PER!!!

L.SUZY

mile # 2009.11.29. 16:22

Sziasztok! Megnéztem a riportot, szurkolok nektek. Számomra ez az egész ügy a mai napig felfoghatatlan. A nevetgélő ügyvéd nem értem, hogy tud tükörbe nézni, a PSZÁF-et képviselő úriember pedig miért nem tér ki arra, hogy korábban is voltak gondok az egyesülettel ("nem lehet felkészülni..."- mégis mire nem lehet?). Az, hogy az egyesület többi tagjának (például nekem) kellett volna megmenteni az egyesületet, jó poén... főleg annak fényében, hogy az adott évben a MÁV Biztosító ügyfelei 5 negyedéves díjat fizettek be.

Amúgy azon is gondolkoztam (a nagyobb károknál ennek nincs jelentősége), hogy ha valaki évekig fizet a semmiért, vajon nem jár-e vissza neki a biztosítási díj? Hiszen kiderült, ez csak "formalitás", a befizetett díjért szolgáltatás nem jár.

Kitartás: Mile

nincstelen # 2009.11.29. 15:36

A Biztosító Egyesület Ellenőrző Bizottsága:
Elnöke: Dr. Záhonyi Zsolt
Tagok: Ábrahám Lajos
Szabó Gyula
Szilágyi László

Címük telefonszámuk esetleg valakinek? Ha nincs kezdek nyomozni. Karácsonyi ajándékot szánok mindegyiknek. Ne kérdezzétek mit, mert elég gusztustalan.

klimás56 # 2009.11.29. 12:08

Lecsoman! Teljesen igazad van! Ha megnézzük a MÁVÁBE
( itt látható: http://www.fmba.hu/…szabalya.pdf )
Kiss Bálinton kívül azért akadt 1-2 ember a vezetőségben.
De lehet hogy szellemében megelőzte a BKV-t és egyes- egyedül kiutalhatta magának az 1 milliárdot!!
Azért a közlkedésiek azért szerényebbek voltak a maguk 100 misijével:))))))
Az említett élőlénynek legalább annyit kívánok mint Te, a pszáf-s haverjával együtt.
Még azért hozzájuk terelnék néhány, az adónkból élősködöt, akik a törvények felülvizsgálatával, megalkotásával vannak megbízva.

lecsoman # 2009.11.29. 11:30

De ne térjünk le a lényegről szerintem. Hosszú hosszú éveken keresztül működtek úgy és működni is fognak úgy ebben az országban a biztosítók, hogy ha azt mondják, hogy nem fizetnek, akkor évekig tart meg kapni a pénz tőlük, és ha kijelentik, hogy nem tudnak fizetni, akkor olyan mintha nem is lett volna biztosításunk!

Ez a PSZÁF és az Állam hibája! Ezen az úton kellene haladni.

Remélem kiderülnek olyanok is majd, hogy a PSZÁF jóval az ingatlan értéke alatt egy MÁV ÁBE ingatlan eladásához hozzájárult.

Meg én reménykedem abban is, hogy összefüggésbe kerül a MÁV fizetésképtelensége a biztosító karteles nemrég lezárult üggyel is.