MÁV Biztosító

lecsoman # 2009.11.16. 08:08

Tisztelt Grád András!

Viszont szerintem már elég sok károsult van. Pl.: akiknek nem volt casco-ja és nem tudta megcsináltatni a kocsiját csak saját zsebből, és valószínű van sok olyan is aki már fizetett az Allianz-nak vagy a Generalinak közülünk. Ha ők perbe szálnak a többiek, aki még nem fizettek ki maradnak, mert ők nem károsultak és nekik akkor is fizetniük kell, ha a többiek esetleg megnyerik a pert?

Szerintem a médiára is szükség van és nyomást kell gyakorolni a nagy biztosítókra, mivel ezt ők is le tudják állítani, és az ügyvédi irodájukat is bombázni kell. Negatív reklámnak senki nem örül. Ők is le tudják ezt állítani. 6,8 milliárdot ki tudtak fizetni, de 400 milliótól nem tudnak megválni. A 6,8 milliárt nagy rész nem jó helyre ment, de a 400 millióval sok ezer ember és család életét tennék könnyebbé és hatalmas pozitív reklámra tennének szert.

Heti Hetes, Napló, Tények, Boros és Bocskor, Balázs és Vadon Jani, stb. stb.. Valaki csak felfigyel ránk és részletezi a történetet.

Sok becslést olvastam már, hogy hányan vannak károsultak, vagy az egyik oldalon, vagy a másikon. Kb. 400e ügyfele volt a MÁV ÁBE-nek, ha abból a 10% volt balesetben részes akkor 40e emberről beszélünk, ami nem irreális.

Nem tudom elfogadni, hogy az egyetlen mód ennek a megoldására az az, hogy először mi fizessünk. Forintra vagyok kiszámolva, nem megy, meg kell előzni ezt!

Grád András # 2009.11.15. 21:26

Kedves Mao Ce Tung!

Kérem, próbálja elfogadni, hogy a jog éppen olyan szakma, mint a többi, vannak szabályai, amiket ismerni kell, és amiket nem lehet "megerőszakolni". Ahogyan megpróbálhat egy repülőgépet úgy vezetni, hogy nem tudja, mire jó a magassági kormány, vagy a leszállópálya betonja helyett egy hirtelen ötlettől vezéreltetve egy erdőben leszállni, de ezek nagyon nem jó gondolatok. Ilyen szinten nem jó ötletek azok sem, amiket felvet.

A jogban kártérítésnek csak akkor van helye, ha valakinek jogi értelemben vett kára keletkezett. Ez kivételesen lehetne nem vagyoni is, de itt nem ez a helyzet, itt a kártérítési perhez előbb fizetni kell. Ami pedig az Önök elleni perekben a majdani kártérítési perben felhozottak érvényesítését illeti, ennek egyetlen laikus számára apróságnak tűnő, ám jogilag meghatározó akadálya van: Mások a peres felek. Itt Önöket perli a biztosító, vagyis ő a másik fél, a majdani próbaperben meg a PSZÁF és a Magyar Állam lesz az ellenfél, és értelemszerűen más lesz a jogalap is. Ahogy mondani szokás, nekünk emlősöknek nem mindegy, hogy mi eszünk meg valamit, vagy minket esznek meg. :-)

Kérem, próbálja megérteni, hogy tényleg szeretnék segíteni, de ezt csak a jog szabályainak a betartásával tehetem meg. Ezen a pályán pedig aki nem tartja be a játékszabályokat, az értelmetlenül és sokat bukik. :-) És nagyon egyetértek Csvikivel abban, hogy nem az a megoldás a problémára, ha mi is gazemberekké válunk, van abból már nélkülünk is elég! :-) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Mao Ce Tung # 2009.11.15. 20:17

Sziasztok.

En teljesen ertem (bar nehez elfogadni) azt a gondolatmenetet, hogy csak akkor keletkekezik karom, hogyha kifizetek X osszeget.

Azt azonban nem nagyon ertem a jogban, hogyha valaki engem perel 1,5M-ra, az nekem nem kar???? Miert nem? Engem vajon semmilyen hatrany nem er ezzel? Hat hogy a turoba ne. Mar csak azzal is, hogy erre a bejegyzesre forditom az idomet. (es koszonet mindenki masnak aki szinten erre forditja a draga idejet).
Hogy csak egy peldat mondjak: Ha venni akarnek egy ceget, es megtudom hogy valaki perli X millio forintra, lehet, hogy elallok az uzlettol.
Nem igazan ertem a jogban, hogy ilyenkor miert nem indithatok valamifele "ellenpert", hogy a jovoben keletkezendo karomat enyhitsem/elkeruljem.

Egyebkent pedig abban a perben, amiben beperel engem a biztosito, miert nem adjuk elo ugyanazt az ervelest, mint amit a 'probaperben' adnank elo? Erre nincs lehetoseg? Ezt miert kell kulon perben csinalni?

udv.

csviki # 2009.11.15. 20:00

Sziasztok!

Értem én mindenki elkeseredettségét (és akkor most jön a szokásos) DE.... Mondom én ezt úgy, hogy én sem vagyok jobb helyzetben, mint itt sokan a fórumon, én II. fokon járok az ügyemmel, és közel 1,5 millió Ft lóg az én fejem fölött is, mint egy bárd, és rágja ez az ügy az életemet napi szinten, több mint egy éve.
Aki ide ír (nagyrészt) azért teszi, mert mindegy melyik pozícióban ül, bántja az igazságérzetét ez a helyzet, és megoldást keres a problémájára. De nem hiszem, hogy ha ugyanolyan eszközökkel játszunk, mint azok, akikről itt néha nyomdafestéket nehezen tűrően nyilatkozunk, sokkal különbek lennénk! Ráadásul néha okosak sem vagyunk, mert 826x-ra sem értjük, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás alapján jól (és a lényeg! fizetés nélkül!) nem tudunk kijönni ebből a helyzetből. Néha ez a helyzet dühít, néha „csak” elszomorít, ezért is voltam az utóbbi időben kevésbé aktív itt, de Suzynak itt is köszi az utóbbi idők lépéseit! Szóval! Akkor ismét: várom annak a 4-5-10 embernek (károkozónak, károsultnak egyaránt) a jelentkezését, aki el tudna indulni a Grád András féle próbaperben. A lényeg, mivel ez egy kártérítési per lenne, hogy igazolható módon károd származzék a MÁV ÁBE és társai „áldásos” tevékenységéből! Fontos! Az „bukta” az ügyet, aki egyezséget kötött, akár peren kívül is. (Ez nem egyenlő a részletfizetési megállapodással!) Most itt nem részletezném, hogy ezt mennyire tartom korrektnek, de már kezdem megtanulni a jogszolgáltatás és az igazságszolgáltatás közötti különbséget…

Ed1231 # 2009.11.15. 19:03

Csatlakoznék Lecsoman hozzászólásához.Én is ugyanebben a cipőben járok.Már csak egy dolog van a nevemen de azt se fogom engedni.Az biztos h igazságtalannak érzek egyre több dolgot ebben az országban és, a helyett h a kormány azt mondaná,h Oké Fizessük ki azt a pénzt azoknak az embereknek akik a mi hibánkból is ilyen helyzetbe kerülnek azt mondják nem.Senki meg nem akar minket hallgatni mindenki csak a kibúvókat keresi a felelőssége alól.Hát belőlem is csak annyit fognak látni h nem tetszik és hallgatok Gyurcsányra Húzok Nyugatra ott legalább van igazság!!!!
Vagy eldurvulok de akkor a hírekben leszek.Vagy így vagy úgy.Annyit tudok mondani annak aki erre azt mondja h na-na,hogy ha én csak a hazugságot érzem mindenhonnan akkor én se leszek törvénytisztelő.Miért is lennék?Lassan senki nem az!Vágja csak maga alatt a kormány a fát!

Grád András # 2009.11.15. 18:14

Tisztelt Lecsoman!

Én nem politizálok,a jövő generációit sem magam fogom megmenteni (világmegváltókból egész emelet van a Markó utcában, szélnek eresztésükig egész folyosó volt a Lipóton, és egész parcella van a Rákoskeresztúri Köztemetőben). Én egyszerűen csak úgy gondolom jogászként, hogy a MÁV Biztosító ügyfeleit ért kár eséllyel követelhető a PSZÁF-on és a Magyar Államon, mely kárösszegek egyébként költségvetési szinten összességükben is mogyorónyiak. De ha a próbaper mégsem sikerülne, Strasbourgban ezzel csak nőnének az esélyeink. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

lecsoman # 2009.11.15. 15:21

Tisztelt Grád András Úr!

Először is nagyon örülök, hogy van valaki aki érti a mi szituációnkat. Köszönöm, hogy fel veszi a harcot!

Sajnos az a helyzet, hogy sokan nem fognak fizetni és nem tudnak fizetni, ezért az úgymond "visszaperelés" esélye elég csekély.

Megelőző csapást kell mérni erre az ügyre, mert ha nem lesz le állítva később már hiába erősködünk.

Szemléltetem mi lesz ennek az eredménye az én esetemben.

Én pl. mindig arra törekedtem, hogy legális módon keressek pénzt. Lehetett volna és lenne lehetőségem adócsalásokban, áfacsalásokban és illegális módon pénzt keresni, de én azt mondtam inkább, hogy megpróbálom a tiszta utat és bár az államnak jutó pénz a tevékenységeimből, majd valószínű rossz helyre kerül, mégis csak van valami kis része ami a közösség, Magyarország és állampolgárai részére hasznos helyre megy.

23 éves vagyok. Küszködtem, de nem adtam fel és próbáltam magam megvalósítani, lassan haladtam, de haladtam. Na most kb. 1,5 millió kamattok amit fizetnem kell.

Ezek után ne álljak be én is azok közé akikből semmi haszna nincs az országunknak? Én is ki tudom használni a jogszabályokat, hitelcsalásra meg hasonlókra! Akkor tegyem is meg? Ha az Allianz megteheti, hogy a jogszabályokra támaszkodva rendes tisztességes állampolgároktól több mint 1 milliót követel felszólítás nélkül 15 napon belül, akkor én mit tegyek? Én legyek úgymond az "osztály pancsere", akit mindenki ütöget, mert béna és nem puskázik, nem csal?

23 éves vagyok még csak, szinte gyerek, de ha ezt akarja az ország, akkor legyen még egy valaki aki az ellenkező irányba hajtja a vizet! Van jó pár ismerősöm akinek nincs semmi a nevén és gyakorlatilag 4-5 kocsija van. Két háza. Egy "szilikon" felesége és két szeretője. Álljak én is mellé? Röhögjek az adóhatóság képébe, köpjek a szemükbe és hazudozzak, mikor tudják, hogy valójában mi folyik itt? Ha az Allianz megteheti, akkor én is meg tegyem?

Már csak azért is le kellene állítani a fizetési meghagyások kiküldését, a pereskedéseket és a végrehajtókat, mert ezt a példát mutatják azok a cégek, akiket a most érvényesülő huszonévesek látnak a tv-ben nap mint nap.

Úgy néz ki nem szabad csak saját magával foglalkoznia az embernek és ne várjon mástól se mást.

Az egyetlen humánus megoldás az, hogy mivel nincs semmi értékes a nevemen ezért nem fizetek. Vigyék el a szar kocsimat, legalább annak a hiteljét se kell fizetnem, mivel akkor már tényleg semmi nem lesz a nevemen. És akkor 5 év múlva úgyis elévül.

Na jó valószínű ez után az ügy után is arra törekedek majd, hogy ne váljak ilyenné, de a most velem egykorúak, akik úgy döntenek, hogy itt maradnak ebben az országban és pénzt akarnak keresni egy idő után áttérnek erre az útra. Vagy megtörnek isznak és verik az asszonyt.

Rossz volt a gyerekkorom, mivel apám haja jött külföldről és itthon kezdett el dolgozni. Tönkre is ment a család pár év alatt. El telt azóta 40-50 év és ugyan ott tartunk. Egy hangyaboly is sokkal fejlettebb közösség mint mi.

A következő generációnak sem lesz gyereke, meg nekem se. Nem lesz a nevükön semmi, csalnak majd lopnak meg hazudnak, és őket nem lehet ez miatt bántani, mivel ők ezt tanulják majd. Vagy lehet szerencséjük lesz, bekerülnek a kormányba és eltusolják a csalásaikat, mint ami most van, de őket se lehet bántani majd, hisz ezt tanulták.

Ha most ebben az ügyben nem tesz semmi az Állam, az Igazságügyi Minisztérium, a Sándor-Palota, a Strasbourgi Emberjogi Bíróság akkor semmi értelme a közösségépítő gondolkodásnak. És ehhez is fogják tartani magukat az emberek majd. Az EU is egy vicc. Ilyenkor kellene megmutatni, hogy egyszer Európából egy nagy országot szeretnének ők mint én is. Nem elég, hogy a szavazásnak már nem látom értelmét 5 éve, hisz minek megy el az ember, informálatlan nyugdíjasok és elvakult bal vagy jobb oldaliak mennek csak, haszonlesők szavaznak a saját érdekeikben. A többi 9 millió ember meg kit érdekel.

Azt mutatja ez most nekünk ha nem lép közbe senki, hogy csináljuk mi is, hisz érvényesülni akarunk és ez a módja. Így lesz nekünk is egyszer pénzünk, ha követjük a példát és átverünk minél több embert hagyatkozva a jogszabályokra.

Mindenki mindenki ellen és senki senkiért ez a Magyar mód!

Szerintem elvesztem a mondanivalómban de érteni azért lehet.

Aki elolvasta annak köszönöm!

magyar777 # 2009.11.14. 16:33

Tisztelt Grád András!

Nálunk megvolt a tárgyalás, úgy döntöttünk mivel nincs mit tenni egyenlőre kifizetjük a bíróság által meghatározott összeget. Szeretnénk csatlakozni a próbaperhez és mindenhez ami a KÁROSULTAK ügyét szolgálja.
Kérem szíveskedjen tájékoztatni, hova kihez forduljunk ezügyben.
Köszönettel:

Mónika

Krisztián2006 # 2009.11.14. 14:45

Sziasztok!

Mint régebben is írtam hamarosan a fizetésre kerül részemről a sor. Egy felkért szakértő véleményére várok a javítási számla ügyében. Ezt követően az ő általa helybenhagyott összeget átutalom a felperesnek. Nincs mit tenni. Nem akarok több tíz vagy esetleg százezer kamatot és ügyvédi díjat megfizetni.

Mindenképpen a próbaper mellett vagyok, de bár hiszek a bírói függetlenségben elő ítéleteim képződnek a Magyar bíróság előtt indítandó per tárgyában.

Üdv!

Alma12 # 2009.11.13. 11:03

klimás56!

Szerencsére az ügyvédem pont ezt teszi. Sajnos úgy érzem előbb vagy utóbb "szerintem fizetnem kell".

L.Suzy # 2009.11.13. 08:05

Teljesen egyet értek, nemcsak a károkozóknak, a kárt szenvedetteknek is az lenne a célja, hogy közösen demonstráljanak, hallassák hangjukat!
Mindkét fél áldozata ennek a történetnek, állami mulasztásnak, jogsértésnek!

Valószinű, hogy az a károsult, aki megkapta a biztositójától a pénzt, megnyugodott ,és nem protestál!Őt az már nem érdekli, hogy rajtunk fogják behajtani a kárt! Az eszébe sem jut, hogy Ő is járhatott volna hasonló módon, esetleg az élet más területén! Még bekövetkezhet, senki nincs teljes biztonságban: pl. tőkepiaci befekteés, nyugdij kassza, stb.

Magyarországon nincs jogbiztonság, a magyar jogszabályok nem minden esetben kompatibilisek az EU-s jogszabályokkal! Ez a mi nagy problémánk!

Ezt dr.Tölgyessy Pétertől a volt ex-igazságügy miniszterig dr.Bárándy.. mindenki elismeri!Toldozzák foldozzák az Alkotmányt 2o éve nincs jogharmónizáció!
Vannak olyan jogszabályok amihez 2/3 többség kell, de mint tudjuk csak az acsarkodás, egymásra mutogatás folyik a parlamentben..no meg a mutyizás, lobbyzás.
Csak a költségtérités és a saját fizetésük megszavazásában volt egyetértés, akkor a Fidesz sem vonult ki! /nem tartozom egyik táborhoz sem!!!/
A privát véleményem szerint megválasztott politikusaink nem viselkednek ÁLLAMFÉRFIAKHOZ méltóan, megélhetési politikusok,vagy hatalom mániások, tisztelet a ritka kivételnek!

L.SUZY

websas # 2009.11.13. 06:39

Én azon csodálkozom,hogy nincs összefogás a károsultakkal.Az Ő érdekeik is azt diktálná,hogy a káruk gyorsan rendeződjön. Szerintem az Ő esetükben már keletkezett kár pl.: x ideje nem tudják használni az autójukat, stb.

websas

L.Suzy # 2009.11.12. 22:56

Grád Tanár Ur magyarázata ennél világosabb már nem is lehet, hiába érezzük igazságtalannak az eljárást, akit elitélnek, annak legalább részlet fizetést kell kérnie, és fizetnie, csak akkor indulhat a próba per!

Azon csodálkozom, hogy még nincs 4-5 vagy 1o ember aki már ebben a szakaszban van! Mi többiek is segtenénk Nekik anyagilag is, csak már történne valami! Ha van precedens per-nyerés az ÁLAMMAL szemben, akkor arra már hivatkozni lehet, akkor ki lehet kényszeriteni, hogy az állam kártalanitsa helyettünk a károsultakat, mint ahogyan az kötelessége lett volna!2008.aug.15-el!

Szóval a PSZAF a Pénzügy Minisztérium és a kormány által létre hozott ellenőrző szerv, anno Veres János p.miniszter engedélyével függesztette fel a PSZAF a MÁV ABE müködését. Most is Oszkó Péter p.miniszter egedélyével hozhatnának létre egy kártalanitási számlát,a TARTALÉK ALAPBÓL, ha akarnának, és egy tolvonással megoldódna az ügyünk! Ezért is irtam neki levelet, amiben erre kértem, emlékeztetve, hogy az állam mulasztott, amikor nem módositotta időben a 35.§ 1.jogszabályt !Jan.1-től már müködni fog a KOCKÁZATI ALAP. Ezzel be is ismerték a vétkes mulasztást! Ez lenne az egyszerübb megoldás, ha lenne rá kormányzati szándék!

L.SUZY

nincstelen # 2009.11.12. 21:12

L Suzy! Hát ez ,,gyönyörű"! Véleményemet inkább el sem mondom, mert lehet ízléstelen lenne. Ezeknél én is próbálkoztam telefonon, bár szart sem értem el. Tegnap a Fideszt hívtam fel. Világ életemben rájuk szavaztam. Még 18 sem voltam, de mindenkit ,,elzavartam" a FIDESZ-re szavazni. Tegnap elmondtam nekik a történetünket. Válasz: És?
Ennyi. Többet szavazni sem megyek. Lehet azért, mert férges ferire hallgatok. Azt mondta: el lehet menni. OK elmegyek.

Grád András # 2009.11.12. 20:31

Kedves Érintettek!

(Klímást idézem:) "Csak és kizárólag akkor lehet fellépni peres úton , ha nekünk károkozóknak kárunk keletkezik , azaz a jogerősen megítélt kártérítési összeg(vagy egy része) megfizetésre került.
Bár ez így furcsán hangzik elsőre, de ezt el kell fogadnunk. Nem én találtam ki, nálam sokkal képzettebb jogi szakember álláspontját ismertettem."

Ez sajnos valóban így van, és hogy ne hangozzék olyan furcsán, megpróbálom pár szóban megértetni. Ha valakit nem ér kár (mondjuk nem fizet ki kártérítést annak ellenére, hogy volt felelősségbiztosítása), annak értelemszerűen nem lesz mit követelnie egy kártérítési perben. vagyis az összes többi biztosító biztosítottjainak, akik helyett fizetett a biztosító, semmi jogalapjuk nem lenne a PSZÁF stb. ellen fordulni. Egy volt MÁV biztosítósnak akkor keletkezik perben érvényesíthető kára, ha fizet a biztosító helyett. Ha nem fizetett egy vasat sem, mégis mit érvényesít a perben? Reményeim szerint így már világos, hogy miért kell legalább valamennyit kifizetni ahhoz, hogy csatlakozhasson valaki a próbaperhez, illetve az ezzel párhuzamosan indított strasbourgi beadványunkhoz. Üdvözlettel:

L.Suzy # 2009.11.12. 19:00

A MÁV ABE jogvédő oldalon találtam ezt a véleményt, megoszton Veletek! Ettől függetlenül csak bártan irjatok a Köztársasági Elnök urnak,had érzékelje, hogy mekkora a probléma, Ő mint hires alkotmányjogász biztosan tisztában van vele, hogy SÉRÜLT A JOGBIZTONSÁG MAGYARORSZÁGON, egy UNIÓS tagállamban!

Muris nem? Főleg a mostani tények ismeretéban. Tehát ezek alapján asszem elmondható, hogy a PSZAF nem végezte el az ami a feladat (amúgy mint tudjuk, ez csak egy látszatszervezet, hogy azt higgye az ember, hogy a bankok és bizotsítók nem azt csinálnak amit akarnak). A felelősséget egy az egyben a "tulajdonosok"-ügyfelekre hárítja és ő maga mint győztes (ugye megmondtam) külső szemlélőként figyeli az eseményeket. A felügyeletnek KÖTELESSÉGE lett volna közbeavatkozni ,amikor láthatóan nincs reális esélyeannak ,hogy egy ekkora LOPÁS után a MÁV tovább működhessen.
Azt azért ne felejtsük el, hogy nem csak KGFB van a MÁVnál, hanem pl életbiztosítás is. Akik itt kötötték, nem hiszem ,hogy bármit is látnak majd a befizetett pénzükből. Csak erről valahogy kevesebb szó esik.

Szóval ezt megelégelve elküldtem az ügyet a Miniszterelnöki Hivatalnak, hátha ott tesznek bármit is az ügyben (milyen aranyosan naiv vagyok)
Ime a válasz:

Tisztelt Uram!
Sólyom László elnök úrhoz elektronikus úton intézett levelére válaszolva, türelmét megköszönve, a következőkről tájékoztathatom:
A köztársasági elnök feladat- és hatáskörét az Alkotmány 30/A. §-a és további törvények szabályozzák. Az Elnök Úrnak - segítő szándéka ellenére - sem az Alkotmány, sem a törvények nem adnak lehetőséget arra, hogy a levelében foglalt ügyet kivizsgálja, abba beavatkozzon, illetve az ügyben bármilyen intézkedést tegyen, vagy kezdeményezzen.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletére vonatkozó szabályozást a 2007. évi CXXXV. törvény tartalmazza. A törvény 2. § (1) bekezdése értelmében a Felügyelet számára feladatot csak törvény vagy törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabály írhat elő. A Felügyelet csak a Kormánynak tartozik beszámolási kötelezettséggel, tevékenységéről a Felügyeleti Tanács elnöke félévente írásban tájékoztatja a felügyeletet ellátó minisztert, aki értékeli azt, és szükség esetén kiegészítő tájékoztatást kér. Felügyeleti jogkörben a Felügyelet határozatát és végzését megváltoztatni, módosítani vagy megsemmisíteni, illetve a Felügyeletet eljárás lefolytatására kötelezni nem lehet.
Kérem tájékoztatásom megértő tudomásulvételét.
Üdvözlettel:
Sonnevend Pál Dr.
főosztályvezető

Szóval világosan látszik, hogy senki nem akar beleszólni ebbe. Pedig ez a Sólyom fickó annyi minden rá nem tartozó dologba ütötte már bele a csőrét (izé orrát)
Gondolom Kiss úr nem kevés pénzt adott a környezetében, amivel megvásárolta ezt a fajta bizalmat. Vagy a PSZAf végre ezek alapján bebizonyíthatja, hogy nem működőképes az egyesület alapú biztosítás.

Nem tudom, de az ügynek még nincs vége..

L.SUZY

oorrssii # 2009.11.12. 16:46

Nincstelen, én úgy tudom, hogy ez a kérdés (hány éves emberke fogja vezetni az autót) azért hangzik el, mert a biztosítók időnként kedvezőbb ajánlatot adnak, ha egyszerre kötöd meg náluk a kötelezőt és a Cascot. Legjobb tudomásom szerint ilyen Casco szerződésben szokott szerepelni, hogy ha vállalod, hogy mondjuk 23 év alatti sofőr kizárva vagy ilyesmi, akkor kedvezőbb díjat kapsz, de ha balesetet okozol, illetve a te autóddal balesetet okoz a 19 éves lányod, akkor bizony a Casco nem fizet, vagy csak bizonyos részt fizet, ez gondolom benne van az apróbetűs részben.
De javítsatok ki ha tévedek.

klimás56 # 2009.11.12. 16:42

Mao Ce Tung 2009.11.11. 06:48
A tanár úr abban az esetben képvisel minket , ha erre megbízász kap .
Ami a jogalapot illeti:
ISMÉT ÉS SOKADSZOR MINDENKINEK! Csak és kizárólag akkor lehet fellépni peres úton , ha nekünk károkozóknak kárunk keletkezik , azaz a jogerősen megítélt kártérítési összeg(vagy egy része) megfizetésre került.
Bár ez így furcsán hangzik elsőre, de ezt el kell fogadnunk. Nem én találtam ki, nálam sokkal képzettebb jogi szakember álláspontját ismertettem.
Én is kb. 1.2 milliós per alatt vagyok , nekem sem mindegy mi lesz a vége.
Ki vagy mi lesz a per tárgya? Nos minden olyan szervezet, jogalkotó, akár a magyar állam,
akik jogsérelmet követtek el irányunkban.
Ez igaz lehet Strassburgra is.

oorrssii # 2009.11.12. 16:38

Végrehajtó, nagyon remélem, hogy Édesanyád, Testvéred, Kisfiad, Feleséged vagy ne adj Isten Te magad hasonló cipőben jársz, mert ha nem, akkor segédfogalmad sem lehet arról, hogy azok az emberek akik itt megosztják a problémáikat és megoldást próbálnak találni, mennyire kétségbe vannak esve és mennyire magukra vannak hagyva a problémáikkal.

Amennyiben az ügy téged semmilyen formán nem érint, akkor csak azt tudom javasolni, hogy vedd fel a túrabakancsod és menj ki a közeli erdőkbe szemetet gyűjteni, mert azzal is többre megyünk, mintha csak ide minden előzmény nélkül rosszindulatúan BEUGATSZ.

Nekem 1.2 millióval lóg a MÁV és nem perlem a károkozót, úgyhogy ÉN tudom miről beszélek.

klimás56 # 2009.11.12. 16:26

végrehajtó1 2009.11.10. 23:00
Hamár ide böffentettél ! Mond a tutit és lesz csapatod ez biztos !!!

Bufy # 2009.11.12. 14:17

Sziasztok!

Én is megkaptam a magam 1m ft-os kis csekkjét. Na most én 21 éves vagyok, munkanéküli. A biztosítást persze én is fizettem rendesen. A baleset után az én károm 160 e ft-ból csitti fittin meg lett csinálva. Na most nem hiszem el hogy a másik kocsiban 300e ft nál nagyobb kár keletkezett. Csak a casco- felbecsültette. Nem tudom mi lesz de hogy nem tudok fizetni az biztos. Nekem még nem volt bírósági perem, de állítólag lesz ha nem fizetem be 15 napon belül, ami alapból esélytelen. Szóval ha valaki tud valamilyen összefogás helyszínéről akkor nekem is szóljon. NEM FOGOK A MÁV HELYETT FIZETNI főleg nem egy olyan országban ahol egy olyan polgármester fiztést kap aki börtönbe csücsül........

nincstelen # 2009.11.11. 20:50

Jön az újabb átverés! Nem tudom néztétek e már a jövő évi kötelezőket. Trükkösek!!! Érdemes megnézni, hogy van egy ilyen kérdés hány éves emberek vezetik az autót. Átlag ember szerintem egyből arra gondol, hogy minél idősebbet jelöl meg /persze legalább annyit, mint saját maga/ akkor olcsóbb lesz a díja. Ezt nem is vonom kétségbe. De, ha egyszer véletlenül kölcsönadja a gyerekének, vagy akárki másnak és balesetet okoz, akkor a biztosító nem fog fizetni ezt garantálom. Nem gusztustalan szerintetek? Ebben az esetben ki fog fizetni. Mert a fiatal sofőr abban a tudatban megy az autóval hogy van rajta érvényes biztosítás. Persze lehet, hogy csak 1000, vagy 10000 szerződésből 1 jár csak majd így.

Ed1231 # 2009.11.11. 15:44

Hát Helló mindenkinek!

Korábban már írogattam ide,de most van 1-2 új fejlemény az ügyemben.Én is károkozó vagyok engem perel a Mabisz és az Alianz.A Határozatomban az szerepelt h azért perelnek mert nem volt kötelezőm persze küldtem nekik a papírokat h volt de nem érdekelte őket.A biztosításomat egy alkusz Kft vel kötöttem akik mindent nagyon precízen intéznek(ismerősök) Na mára érkezett meg a határozat az ellentmondásomra h mikor lesz a tárgyalás és a Mabisz álláspontja h azért perelnek mert nem lettem állományba téve szóval nov ben váltottam januárban csattantam és a Máv (az a kedves) nem tett a biztosítottak listájára csak májusban.Gondolom tologatták volna a pénzem merthogy nekik már 2008 ban nem volt elég.Úgyhogy még több rohangálás és idegeskedés de megnyugtatok mindenkit én fizetni nem fogok!Előbb mászok fel a Lánchídra!Mondhat itt Bárki bármit a felelősség nem minket terhel azért volt biztosításom h így legyen a PszÁf és a Máv tulajai a felelősök mindenért vigyék el ők a balhét ha már a pénzt elvitték.Az meg h nem volt rá jogszabály nem kibúvó ellenőrizni kellett volna a Mávot.

lecsoman # 2009.11.11. 11:06

Első lépésként azt javaslom mindenkinek, hogy írjon a Sándor-Palotába a Köztársasági Elnök Úrnak. Az ügyfélkapun keresztül, vagy a címükre levélben!

http://www.keh.hu/ugyfelkapu.php

Sándor-Palota
Budapest
Pf.: 227
1536

Összefogás kell, nincs mese, különben mindenki fizetni fog!!!

lecsoman # 2009.11.11. 10:04

Nekem is ugyan az a sztori mint az előzőknek, csakhogy nekem a fizetési meghagyás már jogerőre lépett, mert nem vettem komolyan ill. nem értelmeztem a levelet rendesen. Tegnap döbbentem csak rá, hogy kb 1,3-1,5 milliót kell fizetnem kamatokkal.

Először is mikor megszületett a bíróságon a döntés, hogy kb 10 000 embernek fizetnie kell a MÁV helyett, ki tudott fellebbezni ellene? 10 000 embernek tudnia kellett volna arról a bírósági tárgyalásról, én nem tudtam róla, ez így jogos? Eldöntenek rólam valamit az én tudtom nélkül?

Másodszor a biztosítás KÖTELEZŐ! Hol van ebben a jogi logika? Ha csődbe megy a cég és nekem kell fizetnem, akkor NE LEGYEN A BIZTOSÍTÁS KÖTELEZŐ!!! Így nincs értelme!

Ellentmondást nyújtson be mindenki!!! Perújítást nyújtson be mindenki!!! Ilyen nem létezik, hogy semmi előjel, semmi hír, SEMMI csak a fizetési meghagyás a több mint 1 millióról.

Egy hasonló ügyekben jártas ügyvédi irodával össze kell fognia az összes ilyen károsultnak és azt mondani, hogy ILYEN NINCS ÉS NEM IS HAGYJUK, HOGY LEGYEN!!!!