Nyilván volt előtte egy szabálysértési eljárás, abban született egy határozat, amit megfellebbeztél, majd bírósági felülvizsgálatra vitted. A szakértői vélemény vitatására és újabb szakértő kirendeltetésére ezekben az eljárásokban lett volna lehetőséged. Amit leírtál az nem jogi kérdés, hanem ténybeli kérdés, a tényállás bizonyítása körében vizsgálandó.
MÁV Biztosító
Nem volt fellebbezés.
A casco biztosító hívott a perbe, II. rendűként miután a MÁV-tól nem várt pénzt. Akkor kértük a szakértői véleményt.
Rendőri intézkedés nem volt, és a felelősségedet sem ismerted el a baleset okozásában? Akkor ennyiben legalább szerencséd volt. Bár, ha lett volna rendőri intézkedés, és van alapja a vétlenségedre hivatkozásodnak, akkor lehet, hogy eleve nem is téged hoztak volna ki felelősnek. Ettől függetlenül is igaz, hogy a szakértői véleményt az ítélet meghozatala előtt kellett volna vitatnod, illetve másik szakértő kirendelését indítványoznod. Ha ezt megtetted, de mellőzte a bíróság, akkor másod fokon is kérheted. Már ha nyújtottál be fellebbezést határidőben.
A déli hirekben hallottam, hogy megkezdődött K.Bálint és büntársai pere a MÁV ABE ügyben.
K.Bálint azzal védekezett, hogy "az élete volt a biztositó" annyira szerette!
Ezért aztán a javát haza is vitte! A maradékot meg szétszórta a szélrózsa minden irányába, hogy jusson szegény barátainak és támogatóinak! Még moziüzemi vállalatot is vett a biztositó pénzén , nagyon ócsón a 8. kerben.
Mi meg igy jártunk és itt irogatunk jogról, igazságról, jogállamról..blab..blab.bla.
L.SUZY
Az AB ismét nem tárgyalta az ügyünket. Milyen meglepő!
Volt intézkedés, határozat (én voltam a hibás a követési távolság be nem tartása miatt), meg minden. Én nem ismertem el semmit, de akkor ott nem volt pénzem tovább vinni az ügyet.
A baleset 2006-ban volt engem a regresszes biztosító 2008 v. 2009-ben hívott perbe!
Az elsőfokú döntés ellen fellebbeztem!
„az én ügyem egy kicsit komplikáltabb, mert azt próbáljuk bizonyítani, hogy a balesetet nem nekem felróhatóan okoztam.”
Ha te voltál a hibás, erről határozat is született, amit ráadásul nem is vitattál, akkor mire alapozod, hogy nem felróható neked a károkozás? Egyébként eljárásjogi lehetőséged másodfokon már csak akkor van újabb szakértői bizonyítást indítványozni, ha ezt első fokon is megtetted, csak a bíróság mellőzte.
Arra alapozom hogy ott voltam, és nem tehettem sem róla sem ellene. Első fokon volt szaki, de ott is mondtuk hogy nem tudott bizonyítani semmit, a kérdéseinkre nem adott választ, sem írásban, sem a meghallgatásán.
Mai hír...
Kiss Bálint tagadta bűnösségét ma indult büntetőeljárásban.. Ő nem csinált semmit ...csak eltünt a biztosító vagyona...külföldre..utalgatták.
Kis ember megfizess ha van miből ha nincs..!
Idézet a HVG-ból, tegnapi hír:
"A tárgyaláson a biztosító jogutódjának képviselője sok száz milliós polgári jogi igényt is előterjesztett a vádlottakkal szemben, és megjegyezte, hogy a bűncselekmények nyomán tönkrement biztosító sok ezer ügyfele is a károsult"
"Kiss Bálint hangsúlyozta, nem egyszemélyi vezetője volt a biztosítónak, és nem egyszemélyi felelőse a történteknek, ha egyáltalán történt valami kifogásolható. Munkáját a biztosító vezető, ellenőrzői szerveinek tudtával és támogatásával végezte, nem igaz, hogy bármikor is megtévesztette volna őket, mi több, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is tudott mindenről.
A vádlott kiemelte, hogy a MÁV biztosító nem ment csődbe, négymilliárd forintja maradt, és nem tudni, miért nem fizette ki a károsultakat."
"A védelem becsatolt egy eddig az eljárás során ismeretlenül maradt iratot, amely álláspontja szerint arról szól, hogy miként kellett tönkretenni a MÁV biztosítót. A vádlott elmondta, hogy ez a dokumentum rejtélyes módon egy volt PSZÁF-dolgozó közvetítésével jutott el a biztosító vezetéséhez a 2008 áprilisában kirobbant botrány előtti hetekben. A vádlott hangsúlyozta: büszke arra, hogy a magyar autósok számára egy olyan terméket nyújthatott, ami az addig folyamatosan emelkedő, alig kifizethető kötelező biztosításokat "helyre tette", és azóta 30-40 százalékkal csökkentek a felelősségbiztosítási díjak."
Lényeg: maradt 4 milliárd! Ki nyúlta le?
„Arra alapozom hogy ott voltam, és nem tehettem sem róla sem ellene. ”
Értem, csak azt nem tudom, hogy mit szeretnél hallani tőlem. Ez alapján a mondat alapján nyilván nem fogom tudni neked megmondani, hogy ténybelileg igazad lehet-e, de eljárásjogi értelemben a lehetőségeid nagyjából kimerültek. Tehát egy rövid nyilvános ülést prognosztizálok, amelyen helybenhagyja a bíróság az első fokon született ítéletet.
Az egész cikk olvasható:
A legérdekesebb rész Kiss B. Vallomásából:
"A vádlott kiemelte, hogy a MÁV biztosító nem ment csődbe, négymilliárd forintja maradt, és nem tudni, miért nem fizette ki a károsultakat.
A védelem becsatolt egy eddig az eljárás során ismeretlenül maradt iratot, amely álláspontja szerint arról szól, hogy miként kellett tönkretenni a MÁV biztosítót. A vádlott elmondta, hogy ez a dokumentum rejtélyes módon egy volt PSZÁF-dolgozó közvetítésével jutott el a biztosító vezetéséhez a 2008 áprilisában kirobbant botrány előtti hetekben. A vádlott hangsúlyozta: büszke arra, hogy a magyar autósok számára egy olyan terméket nyújthatott, ami az addig folyamatosan emelkedő, alig kifizethető kötelező biztosításokat "helyre tette", és azóta 30-40 százalékkal csökkentek a felelősségbiztosítási díjak."
L.SUZY
A problémám az, hogy egy bíró hogy hozhat ítéletet egy olyan szakértői vélemény alapján, aminél egy jó pár dolgot kifogásoltunk, és sok mindent nem tud semmivel sem alátámasztani sem bizonyítani.
Akkor most van 4 milliárd pénz? Akkor miért is töröm a fejem azon, hogy hogyan kerülhetem el a fizetést!
De Phantom! Ez csak az első tárgyalás volt és februárban lesz a második! És talán év a mértékegység, amikorra vége lesz. Mennyi per le fog még folyni ezalatt a bíróságokon?! Hajjaj!
Miért is aggódhatunk?
Mert a felszámolónál lévő maradék vagyont a kb. 4 milliárdot csak akkor fogják felosztani, ha a társ-biztositók és a Mabisz perek véget érnek.Valószinüleg ők azt meg fogják nyerni! Lehet, hogy elviszik mind a 4 milliárdot, és akkor nekünk nem jut semmi! Addig nálad is kopogtathat a végrehajtó, ha nem tudsz fizetni!
A külföldi károkat a Mabisz már rég kifizette, ez 3,9 milliárd és azt akarja a felszámolótól behajtani.
Amenyiben nem függesztik fel a MÁV ABE-t 2008 aug.15-én akkor lett volna még idő a hazai károsultak kártalanitására, de akkor mi aradt volna a Mabisznak???
Még időben észbe kaptak, hogy fizessen csak a károkozó! Minden előre el volt tervezve, már látszik a koncepció, ha még eddig nem lett volna mindenkinek teljesen világos!
L.SUZY
„egy bíró hogy hozhat ítéletet egy olyan szakértői vélemény alapján, aminél egy jó pár dolgot kifogásoltunk, és sok mindent nem tud semmivel sem alátámasztani sem bizonyítani.”
Az alperes kifogása nem köti a bíróságot. A hatósági határozattal és a szakértői véleménnyel bizonyítja. A szakértői vélemény az ilyen perekben mindent visz. Nem kételkedni kell, hanem indítványozni másik szakértő kirendelését. Ez az eljárási módja. Szakértői véleményt egy másikkal lehet esetleg lerontani. A szemmel verés, meg a ráolvasás nem segít.
„Akkor most van 4 milliárd pénz? ”
Azért, mert a Kis Bálint azt mondta, még nem hinném ez a pénz meglenne. Vádlott bármit mondhat, hazudhat is, minden következmény nélkül. És ő láthatólag tudja is ezt.
Pontosabban szólva a hazugságainak egy korlátja van csak, mást bűncselekmény elkövetésével hamisan nem vádolhat.
"Önmagában már ez a tény, hogy a felszámolás zajlik elég okot ad arra, hogy aggódjunk vajon lesz olyan akinek fizet is majd a felszámoló.
Mindaddig amíg ez kiderül a felszámoló és apparátusa is felveszi a megfelelő mennyiségű tiszteletdíjat. Ugyanis az ő munkadíja ki lesz fizetve abból a pénzből amiből jó néhány káresetet ki lehetne tisztázni. Mondhatni, hogy jó biznisz felszámolónak lenni, hisz még azokon is lehet egy kicsit húzni akik egyébként is nagyon rossz helyzetben vannak.
Arra vonatkozóan, hogy mikorra ér véget a felszámolás és milyen mértékű kifizetésre lehet számítani nincs adat. Ezzel kapcsolatban a felszámoló nem nyilatkozik, magyarul az ügyfeleknek akiknek a pénzéből jelenleg a díjazását kapja nincs joguk tudni, hogy mennyi pénze van az egyesületnek. "
2009-ből való.
Népszabadság 2011.április 7.
"A MÁV Biztosítóval szemben bejelentett követelések összértéke 7,2 milliárd forint – ebből a legnagyobb tétel a Magyar Biztosítók Szövetségéé (Mabisz). Ezzel szemben az egyesület vagyona 3,8 milliárd. A kifizetések azonban nem indulhatnak el: jelenleg ugyanis 1050 olyan per van folyamatban, melyben a Hitelintézeti Felszámoló – a MÁV Biztosító helyett – al- vagy felperesként érintett."
A Mabisz korábbi vezetője dr.T.B. szerint is a mult év 2010. januárjában még volt pénz a felszámolónál, kb. 3 milliárd! Megmondta nyiltan, hogy ezt ők perelik a külföldi kártalanitások fejében!
Ehhez utalta vissza a VPOP a megtalált közel 1 milliárdot! Ez összesen 4 milliárd!
Továbbá a bizositónak voltak ingatlanjai. Meg kellene interjuvolni a Felszámolót, hogy mi a pillanatnyi helyzet! Biztosan nem nyilatkozna!
Mi marad a végén,ezt nem lehet tudni!
Pár hete olvastam egy hirt, hogy a Hitelintézeti Felszámoló Kft. Állami Super Felszámoló lesz!
L.SUZY
Lehet hülye a kérdés, de a MABISZ miért fizetett a külföldön okozott balesetért és vajon ők is kérni fogják perben az okozótól, vagy csak a Máv 4 millárdjából az egyszerűen kifizetik?
Üdv!
Felhívom mindenki figyelmét a Gazdasági Versenyhivatal 2005-től folyó vizsgálatára és ezt követő ítéleteire a Biztosító Kartellek ügyében. Ebben a kiterjedt vizsgálatban a legnagyobb magyar biztosító (volt Hungária Biztosító) majd 5.000.000.000,- Ft (öt milliárd forint!)bűntetést kapott.
ítélet és vizsgálat olvasható:
http://gvh.hu/gvh/alpha?…
A MÁV ÁBE tagjai ezen GVH dokumentum alapján megérthetik mi történt 2005-2008 között. Olvasható, hogy már 2005-ben a nagyok 3 évet adtak a kicsiknek. A casco biztosításokon keresztül pénzt szivattyúztak ki, melyet ezt követően az eljárás ellen tiltakozó kis és olcsó biztosítókra terheltek tovább. A kis és olcsó biztosítók hiába tiltakoztak a piacvezetők egyoldalú és számukra, valamint a biztosítottak számára hátrányos és egyoldalú eljárás ellen.
Talán ismerős lehet az eljárás a számotokra! Ne lepődjetek meg, ha megértitek mi történt veletek.
A legszebb a dologban, hogy most pont a két akkor legnagyobb versenyellenes indoklású büntetéssel súlytott biztosítók indították a legtöbb pert a MÁV ÁBE és a biztosítottaik ellen. Kell a pénz a büntetéseik ellensúlyozására? Vagy az állam egyszerűen engedélyezete nekik a számára befizetett büntetés ilyen jellegű pótlását a néptől?
Jogellenes tevékenységből lehet-e kártérítési igényt megalapozni?
A PSZÁF miért nem nyilatkozott erről a GVH vizsgálatról, ítéletről, büntetésről?
Majdnem elfelejtettem a MABISZ is ott volt a GVH által kivizsgált biztosítók és szervezetek között.
Érdemes néhány órát rászánni a dokumentumra.
Bár néhányszor belinkeltem, de itt van újra:
http://justiciamavabe.uw.hu/index.php
Nézegethetné néhány potentát.......
Metronom! Náluk a pénz, náluk a hatalom.....

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02