hitelezett robogo eladás


obsitos # 2005.12.22. 15:23

Szóval autót is vettetek.
És azt is hitelre...

(Nem az én tisztem véleményt mondani egyes mai fiatalok felelőtlen- kellően át nem gondolt lépéseiről.)

Ha te mint 1. sz. adós nem tudod az autó részleteit fizetni, a bank a volt társadtól mint 2. sz. adóstól fogja azt követelni.
Aztán ha ő sem törleszti a részleteket - és visszamenőlegesen is -, akkor perc pillanat alatt viszik is az autót.

Ettől függetlenül a kocsira felvett hitelt +kamatok a bank természetesen követelni fogja: elsősorban tőled, másodsorban az extől.

Ha egyikőtök sem fizet, a bank egy behajtócégen keresztül "kutakodik" előszőr is nálad, és elsősorban ingatlan fogja őket érdekelni, mivelhogy egy autó mégiscsak komolyabb érték. Tehát a bank kára a lakás árverezési árából csak megtérül.

Ha semmi érték nincs a neveden ill. tulajdonodban, akkor a továbbikról bíróság hoz majd itéletet...

Legvégül pedig: a közösen okozott kár FELÉT a volt társadtól külön peres eljárásban próbálhatod visszaremélni...

Jobb karácsonyt kívánnék neked...

v77timea # 2005.12.22. 14:12

200e ft-nál még nem kell kezes,csak én szereplek.Az autonál viszont szerepel,akkor mit tudok tenni?Az auto hiteles,nem lizingelt.

obsitos # 2005.12.22. 13:13

Az írtad: "Vásároltunk az élettársammal egy robogót az én nevemre."

Csak kérdezem, hogy a vásárlásakor a bank a barátodat nem jegyezte be mint készfizető adóstárs?

Mert ha esetleg így lenne, a csekkek végül is őhozzá is érkezhetnek...

autojogasz (törölt felhasználó) # 2005.12.21. 20:05

Kedves Tímea! A bank (hitelszerződés) adósa ezekszerint Te vagy. Ebben az esetben a hitel visszafizetéséért is neked kell helytállnod, mégpedig a teljes magánvagyonoddal, illetve a keresményed meghatározott mértékéig. Az extől követelheted az általad hitelezett kismotor kiadását (pl. a jegyzőnél egy birtokháborítási eljárásban), amennyiben pedig a hitelt bizonyos ideig közösen fizettétek - pl. élettársakként - akkor ő tulajdoni igénypert indíthat a tulajdonjoga megállapítása érdekében.

v77timea # 2005.12.21. 07:46

Üdvözlet!
Vásároltunk az élettársammal egy robogót az én nevemre.Viszont ő ezt eladta,amiből nem láttam semmit.A részleteket meg velem fizetteti,de meguntam és otthagytam neki a csekkeket.Én azóta más helyen lakom.Aztán egyszer az új helyemre jön egy csekk,hogy 3 hónap elmaradásom van és késedelmi kamat stb.Nem értem,hogy egy bank hogy írja át más szavára a címet,amikor nincs lakcímbejelentő????A kedves párom átíratta,felhívta a bankot és átírták.Viszont a késedelmi kamatról kaptam meg a csekket csak,be se tudnám mire fizetni,na meg nem is akarom,igaz,azt írták,BAR listára kerülök.Mi a teendő ilyen esetben?