Hi all,
Voyager hasonló autót vinnék éppen szlovákiába esetleg édemes lenne egyeztetnünk illetve megköszönném ha a német bizt. díjakat is tudnád forwardolni,
köszönettel,
Autóvásárlás külföldi rendszámmal együtt?
Ki kell vinni, mivel a honos állam okmányába csak annak az államnak a hatósága jegyezheti be a műszaki érvényességet, amely az kiállította.
Egyébként egyre nagyobb "divat" ez manapság úgy a használt, mint az új autóknál. Nemrég a TV is foglalkozott vele, ha jól emlékszem, a szlovák "pálya" most a nyerő.
kores
Hi!
Nagyon örülök hogy megosztottad a tapasztalataidat, köszönöm!!! S nagyon megköszönném azt is, ha elküldenéd a biztositási dijakat! Bár lehet nekem nem lesz öröm ugyanis nagy 3cm -es autót vennék! Kötelezőt lehet kötni szlovákiában is, ott a legolcsóbb max. 100ezer / év! Azér az ASISTANCE más világ! Műszakizni ki kell vinni, vagy elég Ausztriáig? E-mail: armani27@freemail.hu
Köszönettel
szervusztok
mondom a tapasztalatomat:
ismerősöm vásárolt kint régensburgban egy BMW-t amit már a kora miatt nem lehetne behozni az országba ehhez egy közös német ismerősünk bejelentette hozzájuk,igy simán bementünk az AMT-ba és 28 euroért kapott egy rendszámot nem egész egy ora leforgása alatt kinti lakos és autotulajdonos lett .eddig minden ok.
A kinti sulyadó egy évre 600 euro, a kötelező 1500 euro.tehát ami itthon kb 200000 ből kijön az ott kb 600000 ft.ami még előny:ha összetörik akkor szo nélkül fizet a biztositó,a kötelezőben benne van egész europára vonatkozo trailer biztositás amit már használt is ,budaőrsön megált a gép ,a német azisztance 20perc mulva odaküldte a szállitót aki hazavitte a bömöst egy fillér fizetség nélkül.
ha akarsz autot venni át tudom küldeni a kinti biztositási dijakat,abbol ki tudod hámozni hogy gazdaságilag milyen autot érdemes ,mert érdemes kint ezzel a modszerrel venni.
nekem ezért van 3L lupom.arra nincs ado mert maximálisan környezetbarát a kipufogogáza.
kores
Én nem haragszom, de Te se haragudj, ha nem tudsz valamit miért irsz feleslegesen?
A kérdésem pedig nem komolytalan, mert nyilván annak szól, akinek VAN TAPASZTALATA ezügyben, tehát NEM NEKED!!!
Itt nem a külföldi rendszámmal való üzemeltetés a téma, hanem annak részletei!
Nyilván azért nem üzemeltetnél iyen kocsit, mert nem vagy tisztában annak "legalizálásával"?
Ami nem ritkán többe kerül, mint maga a gépjármü!
PEACE & LOVE
Na haragudj, de az utóbbi kérdésed elég komolytalan, mert ahány ország, bizonyára annyiféle a közigazgatási előírás a lakcimbejelentéssel kapcsolatban.
Ha ezt tisztázod, onnantól már adott is a válasz a jelen problémádra.
Én egyébként használtautót külföldi rendszámmal nem üzemeltetnék: annak a kocsinak is előbb-utóbb csak lejár a műszakija, és a vizsgára való felkészítés költsége KÜLFÖLDÖN sokkal többe kerülhet, mint legalizálni a kocsira a magyar rendszámot.
Köszönöm!
Következő felmerűlö kérdés:
Vajon ugyanugy müködik e a lakcimbejelentés, mint hazánkban? Tehát kell valaki aki aláirja a lakcimbejelentőt és kész?
Üdv,
Ahhoz, hogy egy országban rendszámot kapjál, az ottani illetőségedet kell bizonyítanod. Ehhez magánszemélyként ottani lakcím kell, ha cég veszi az autót, akkor pedig ottani székhely vagy fióktelep.
Üdvözlet,
Az únion belül szeretnék autot vásárolni, mint magyar állampolgár /német v. olasz/ DE ADOTT ORSZÁG RENDSZÁMÁVAL EGYÜTT, s igy használni Magyarországon!!! Milyen papirok kellenek ehhez, amit elfogadnak a kereskedők???
Elviekben ugye müködni kellene, mert Únión belül nem korlátozhatják a szabad árú bejövetelét.
Köszönettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02