Autóvásárlás külföldi rendszámmal együtt?


hillside # 2006.01.11. 08:58

Hi all,
Voyager hasonló autót vinnék éppen szlovákiába esetleg édemes lenne egyeztetnünk illetve megköszönném ha a német bizt. díjakat is tudnád forwardolni,
köszönettel,

poppa.large@gmail.com

autojogasz (törölt felhasználó) # 2006.01.11. 00:35

Ki kell vinni, mivel a honos állam okmányába csak annak az államnak a hatósága jegyezheti be a műszaki érvényességet, amely az kiállította.

Egyébként egyre nagyobb "divat" ez manapság úgy a használt, mint az új autóknál. Nemrég a TV is foglalkozott vele, ha jól emlékszem, a szlovák "pálya" most a nyerő.

voyager # 2006.01.09. 22:14

kores
Hi!
Nagyon örülök hogy megosztottad a tapasztalataidat, köszönöm!!! S nagyon megköszönném azt is, ha elküldenéd a biztositási dijakat! Bár lehet nekem nem lesz öröm ugyanis nagy 3cm -es autót vennék! Kötelezőt lehet kötni szlovákiában is, ott a legolcsóbb max. 100ezer / év! Azér az ASISTANCE más világ! Műszakizni ki kell vinni, vagy elég Ausztriáig? E-mail: armani27@freemail.hu
Köszönettel

kores # 2006.01.09. 09:18

szervusztok
mondom a tapasztalatomat:
ismerősöm vásárolt kint régensburgban egy BMW-t amit már a kora miatt nem lehetne behozni az országba ehhez egy közös német ismerősünk bejelentette hozzájuk,igy simán bementünk az AMT-ba és 28 euroért kapott egy rendszámot nem egész egy ora leforgása alatt kinti lakos és autotulajdonos lett .eddig minden ok.
A kinti sulyadó egy évre 600 euro, a kötelező 1500 euro.tehát ami itthon kb 200000 ből kijön az ott kb 600000 ft.ami még előny:ha összetörik akkor szo nélkül fizet a biztositó,a kötelezőben benne van egész europára vonatkozo trailer biztositás amit már használt is ,budaőrsön megált a gép ,a német azisztance 20perc mulva odaküldte a szállitót aki hazavitte a bömöst egy fillér fizetség nélkül.
ha akarsz autot venni át tudom küldeni a kinti biztositási dijakat,abbol ki tudod hámozni hogy gazdaságilag milyen autot érdemes ,mert érdemes kint ezzel a modszerrel venni.
nekem ezért van 3L lupom.arra nincs ado mert maximálisan környezetbarát a kipufogogáza.
kores

voyager # 2006.01.02. 14:13

Én nem haragszom, de Te se haragudj, ha nem tudsz valamit miért irsz feleslegesen?

A kérdésem pedig nem komolytalan, mert nyilván annak szól, akinek VAN TAPASZTALATA ezügyben, tehát NEM NEKED!!!

Itt nem a külföldi rendszámmal való üzemeltetés a téma, hanem annak részletei!

Nyilván azért nem üzemeltetnél iyen kocsit, mert nem vagy tisztában annak "legalizálásával"?
Ami nem ritkán többe kerül, mint maga a gépjármü!

PEACE & LOVE

obsitos # 2006.01.02. 10:50

Na haragudj, de az utóbbi kérdésed elég komolytalan, mert ahány ország, bizonyára annyiféle a közigazgatási előírás a lakcimbejelentéssel kapcsolatban.

Ha ezt tisztázod, onnantól már adott is a válasz a jelen problémádra.

Én egyébként használtautót külföldi rendszámmal nem üzemeltetnék: annak a kocsinak is előbb-utóbb csak lejár a műszakija, és a vizsgára való felkészítés költsége KÜLFÖLDÖN sokkal többe kerülhet, mint legalizálni a kocsira a magyar rendszámot.

voyager # 2005.12.31. 12:09

Köszönöm!
Következő felmerűlö kérdés:
Vajon ugyanugy müködik e a lakcimbejelentés, mint hazánkban? Tehát kell valaki aki aláirja a lakcimbejelentőt és kész?
Üdv,

mikud # 2005.12.31. 07:34

Ahhoz, hogy egy országban rendszámot kapjál, az ottani illetőségedet kell bizonyítanod. Ehhez magánszemélyként ottani lakcím kell, ha cég veszi az autót, akkor pedig ottani székhely vagy fióktelep.

voyager # 2005.12.31. 01:36

Üdvözlet,
Az únion belül szeretnék autot vásárolni, mint magyar állampolgár /német v. olasz/ DE ADOTT ORSZÁG RENDSZÁMÁVAL EGYÜTT, s igy használni Magyarországon!!! Milyen papirok kellenek ehhez, amit elfogadnak a kereskedők???
Elviekben ugye müködni kellene, mert Únión belül nem korlátozhatják a szabad árú bejövetelét.
Köszönettel