auto hitel


obsitos # 2006.01.09. 15:27

Kedves v77timea!
Ha a kezes sem fizet...

A kocsit a bank semmi perc alatt visszaveszi és azt rövid idő alatt elárverezteti - ez általában mélyen az aktuális piaci érték alatt történik, mivelhogy a bank mielőbb szeretne látni valamennyi pénzt az autó után -, és a különbözeti pénztartozás végett pert indít +költségek +kamatok, elsősorban az autóvásárló ellen, de a kezest mint II. fokú alperest bevonja a perbe.

A bíróság az ítélet meghozza, és az előírt tartozást majd AKKOR hajtják be ill. tiltják le az adósokon - azon amelyiken előbb tudják -, amikor már lesz jövedelem vagy saját lakás stb.

A kezes utóbb egy külön perben megpróbálhatja visszaperelni az ismerőstől a pénzt.

Talán segít: megpróbálni GYORSAN vevőt találni az autóra, aki kp. és "jó" áron hajlandó az autót megvásárolni, aztán a bank végrehajtójánál - az általa megbízott használtautó kereskedőnél - mások előtt próbálni ELSÕKÉNT az autóra jelentkezni.
A kereskedő is örül és a végrehajtó (= a bank) is nem kevésbé, hogy a kocsi értékesítésével végül is több pénzhez jutottak, mint egyébként szokás.

v77timea # 2006.01.09. 10:56

Üdvözlök mindenkit!Érdekelne,ha valakinek egy autonál kezes vagyok és ő nem fizeti,nekem viszont nincs m.helyem,tehát bérem,amikből lefogják a hitelt,akkor mi történik?És ez hitelre van adva,nem lizingre.Elviszik az autot?De akkor továbbra is kell valamit fizetni úgy tudom,ezt hallottam,addig,míg el nem tudják adni az autot.