Válás, vagyonmegosztás

xxxxxxxx # 2014.01.18. 09:38

Azért, mert nem hiszik el, hogy mit csinált, a szemüknek csak hinnének.Mivel engem mond el mindennek. Ha felvállalná, csak hát családja van a barátnőmnek.Megfenyegettek, hogy feljelentetek, miért is ha nincs rá okuk? A pénzünket piramis játékba fektette a férjem minden oda van sok millió és most még nekem kell fizetni neki.

1, Mit kaphatok érte?
2, A telefont a válásnál felhasználhatom?

ObudaFan # 2014.01.17. 22:29

Miért kellene megmutatni bárkinek?

xxxxxxxx # 2014.01.17. 17:21

A férjem szerelmes sms írogatott. Ami a birtokomban van. Ha a szerelmes sms bárkinek megmutatom, akkor az rám nézve jár valamivel a férjem azt mondta az illető hölgy feljelent, ha megtetszem. Ha megmutatom, milyen büntetés jár érte?

ObudaFan # 2014.01.17. 11:42

Valószínűleg nem sok. Írj be egy becsült értéket, aztán ha vita lesz, úgyis csak szakértő döntheti el.

xxxxxxxx # 2014.01.16. 22:31

„6, Köteles vagyok elfogadni, a nevén lévő befektetést vagyonmegosztásnál ha majd évek múlva derül ki, hogy mi lesz a sorsa, és ezt ügyvédnél kellene rögzíteni a párom állítása szerint felesben?”

Nincs olyan, hogy évek múlva derül ki a sorsa. Minden vagyonnak van jelenlegi értéke.

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az értéke egy felszámolás alatt álló cégnél egy befektetésnek ha a befektetett pénz 8,6 m ft felszámolás áprilisban várható? (3 évre befektetett 13, 12 10 %-ra)

Mi írható egy vagyon mérlegbe?

Illetve Civis Globál Fund befektetés ( most bűntette meg a Pszáf 250 m Ft-ra, rendőrségi nyomozás folyik ellenük) befektetett érték 2 m. (2 évre 18 %)

Mi írható egy vagyon mérlegbe?

Eddigi minden segítségét köszönöm!

ObudaFan # 2014.01.16. 21:42

1,Ha a válás beadása márc 15 után történik akkor az új szabályok szerint történik a válás?

Az attól függ, milyen kérdésben. A kifejezetten eljárásjogi kérdésekben igen, a többiben általában nem.

2, A vagyonmérlegbe a vagyonközösség megszűnésekor fennállt értékeket kell figyelembe venni?

Igen.

3, 4:60. § [A közös vagyoni hányad értéke és kiadása]
(1) A közös vagyonból a házastársat megillető hányadot a vagyonközösség megszűnésekor fennállt állapot és érték szerint kell megállapítani. A vagyonközösség megszűnésétől a közös vagyon megosztásáig terjedő időben bekövetkezett értékváltozást figyelembe kell venni, kivéve, ha az az egyik házastárs magatartásának az eredménye.

Ez a törvény ránk nem vonatkoztatható? Ha a köztes időben történt, derült ki az értékcsökkenés a befektetésben?

Egyrészt az új Ptk. nem vonatkoztatható rátok, másrészt, ami a nagyobb gond, már leírtad, hogy maga a befektetés még az életközösség alatt történt.

6, Köteles vagyok elfogadni, a nevén lévő befektetést vagyonmegosztásnál ha majd évek múlva derül ki, hogy mi lesz a sorsa, és ezt ügyvédnél kellene rögzíteni a párom állítása szerint felesben?

Nincs olyan, hogy évek múlva derül ki a sorsa. Minden vagyonnak van jelenlegi értéke.

xxxxxxxx # 2014.01.16. 19:11

A férjem szerelmes sms írogatott. Ami a birtokomban van. Ha a szerelmes sms bárkinek megmutatom, akkor az rám nézve jár valamivel a férjem azt mondta az illető hölgy feljelent, ha megtetszem. Ha igen milyen büntetés jár érte?

xxxxxxxx # 2014.01.16. 19:11

A férjem szerelmes sms írogatott. Ami a birtokomban van. Ha a szerelmes sms bárkinek megmutatom, akkor az rám nézve jár valamivel a férjem azt mondta az illető hölgy feljelent, ha megtetszem. Ha igen milyen büntetés jár érte?

xxxxxxxx # 2014.01.16. 18:55

Sok segítséget kaptam már és azt gondoltam, hogy ezért szól nekem.
1 Ha a férjem megcsalt és szerelmes sms -t írogatott van ennek jelentősége a válásnál. Ő akar válni még nem tudom hogyan? Egy ügyvéd megkérdezte tőlem meg van-e van ennek jelentősége?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.16. 07:41

ON
Azért vagy paranoid, mert azt is magadra veszed, ami abszolút nem neked szól. És hosszú litániában reagálsz rá.
OFF

pohicop # 2014.01.15. 23:06

XD Colombo :D

xxxxxxxx # 2014.01.15. 21:52

Nem. Biztosítás amit nem a saját lakcímére kötött a férjem hanem a szülei címére. Nem tudja hol lakik 26 éve? A pincében megtaláltam közel 2 m biztosítást amit szórólapnak állított be. Minden befektetés a nevén van.Az Xga befektetésről elfelejtkezett szólni, hogy a céget felszámolják,piramis játék. A pénz elvesztésének felelősségét rám akarta hárítani, pedig tudta, hogy a céget a Pszáf megbüntette és felszámolja.Kifizette az 1 % reg adót. Abban a tudatban volt, hogy ezt én nem tudom, de kiderítettem.Megdöbbenésére. A Civis vagyonkezelőnél is fektetett be, ami ellen büntető eljárás folyik miután megtudtam addig kerestem mig találtam egy pertársaságot. Most derült ki, hogy 1m, 600 000 Ft, 500 000 Ft biztosításokat fizetett magának. Megkérdeztem Tőle, hogy mi van a részvényekkel? Erre azt mondta, hogy milyen részvények... és 2 féle is van. ( 2-3 m értékben)Emlékezet kiesés... és azóta az egyiket már eladta. Akkor paranoid vagyok? A férjem szerint Colombo..

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.15. 21:05

Nem vagy te egy kicsit paranoid?

xxxxxxxx # 2014.01.15. 20:25

:) Ez lennék én? Szívesen megteszem. Bocsi ha az vagyok, szabadulnék a problémától, hidd el szívesen. Minden a férjem nevén van, kivéve a lakás 50 % - 50 % . Amiben a szüleim pénze van, hagyjam, hogy vesszen? Most derűlt ki, hogy a férjemnek négyértékű életbiztosításai vannak. Két négyértékű befektetése elveszik, de ezt is úgy tudtam meg, hogy kiderítettem 14 millió forint veszik és megcsalt.Itt maradtam munka nélkül. (Azóta már van.) Most részvényt adott el. Fenyeget, hogy márc 15 után válik és nekem kell kérni a vagyonmegosztást, ha nem egyezünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.15. 19:56

Bocs, a fórummotor mondjon le.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.15. 19:55

Az miért nem elég, ha megegyeznek?

xxxxxxxx # 2014.01.15. 19:21

1,Ha a válás beadása márc 15 után történik akkor az új szabályok szerint történik a válás?

2, A vagyonmérlegbe a vagyonközösség megszűnésekor fennállt értékeket kell figyelembe venni?

3, 4:60. § [A közös vagyoni hányad értéke és kiadása]
(1) A közös vagyonból a házastársat megillető hányadot a vagyonközösség megszűnésekor fennállt állapot és érték szerint kell megállapítani. A vagyonközösség megszűnésétől a közös vagyon megosztásáig terjedő időben bekövetkezett értékváltozást figyelembe kell venni, kivéve, ha az az egyik házastárs magatartásának az eredménye.

Ez a törvény ránk nem vonatkoztatható? Ha a köztes időben történt, derült ki az értékcsökkenés a befektetésben?

4,Ezzel tudnék valamit kezdeni a válásnál?

5,Vagy mindent be kell írni a vagyonmérlegbe és (befektetést is ami kétes) és ez alapján mindenkinek jut ami jut?

6, Köteles vagyok elfogadni, a nevén lévő befektetést vagyonmegosztásnál ha majd évek múlva derül ki, hogy mi lesz a sorsa, és ezt ügyvédnél kellene rögzíteni a párom állítása szerint felesben?

ObudaFan # 2014.01.15. 14:08

rolibuci

Ha tudod igazolni, hogy saját örökségből vetted, akkor nem.

ObudaFan # 2014.01.15. 14:08

Illetve pontosítva: az ingókra a gyakorlat az, hogy a megszakadáskori értéket kell figyelembe venni.

ObudaFan # 2014.01.15. 14:07

xxxxxxxx

Az új Ptk. rátok nem alkalmazható. De ez a szabály eddig is a bírói gyakorlat része volt, az ingóságokra mindenképpen irányadó.

rolibuci # 2014.01.15. 10:02

Tisztelt Fórumozók,olyan kérdésem lenne,hogy 5 évig éltem egy lakcímen párommal együtt,( nem bejelentett élettársi kapcsolatban) vettem egy házat saját örökségből,saját névre amibe később átköltöztünk majd összeházasodtunk úgy 1 éve,ha esetleg válásra kerül a sor a házból kérhet e valamit feleségem?Válaszát előre is köszönöm!

pohicop # 2014.01.14. 23:00

Én laikus vagyok, de szerintem:

"A közös vagyonból a házastársat megillető hányadot a vagyonközösség megszűnésekor fennállt állapot és érték szerint kell megállapítani."

Tehát mikor szétmentetek és megszűnt a vagyonközösség az akkori érték számít.

"A vagyonközösség megszűnésétől a közös vagyon megosztásáig terjedő időben bekövetkezett értékváltozást figyelembe kell venni, kivéve, ha az az egyik házastárs magatartásának az eredménye."

Az akkori értékhez képest történt értékváltozást figyelembe kell venni (ha rajtatok kívül álló okból következik be), ám ha az egyikőtök magatartása végett történt az értékében változás akkor már nem kell az értékváltozást figyelembe venni, hanem az életközösség megszűnésekor fennálló érték kerül továbbra is figyelembe vételre.

Gondolom én :)

xxxxxxxx # 2014.01.14. 20:11

Tudná nekem valaki értelmezni ezt az új jogszabályt?

xxxxxxxx # 2014.01.14. 20:11

Tudná nekem valaki értelmezni ezt az új jogszabályt?

xxxxxxxx # 2014.01.14. 17:45

4:60. § [A közös vagyoni hányad értéke és kiadása]

Ez az új Ptk. vajon alkalmazható az esetünkben ha a köztes időben történt változás (Költözés: július -bontóper márc) az értékpapír értékében? Közben kiderült, hogy a férjem által befektetett pénzt nem tudják fizetni, mert felszámolás és nyomozás folyik a cégek ellen.