TAmyka
Ahhoz, hogy a bíróság felbontsa a házasságot, elegendő, ha nyilatkoztok, hogy a vagyont megosztottátok.
TAmyka
Ahhoz, hogy a bíróság felbontsa a házasságot, elegendő, ha nyilatkoztok, hogy a vagyont megosztottátok.
vimona1
Nem tűnik úgy, hogy lenne jogos követelése a hitelre tekintettel.
Elnézést,nem akarok erőszakoskodni,csak sürgős lenne a válasz a feltett kérdésemre! Valaki megtenné,hogy válaszol? Immaculata eléggé elveszett a válaszolók közül.Ez azt jelentené,hogy ObudaFan logikájával próbáljunk számolni?
pohicop!
Én szeretnék elválni, mert egészségügyi okok miatt egyedülállónak kell lennem nagyon gyorsan! Bizonyos kezelésekre nem vagyok jogosult, ha nem válok el... (Aki ebben akar vájkálni, kérem kíméljen!)
A vagyonmegosztással az a gond, hogy hiteles a lakás és bárhogy egyezünk meg a hitel változatlan, így bármikor elővehetnek miatta akkor is, ha lemondok a lakásról! Ezért próbálok olyan lehetőséget keresni, ami a leggyorsabb! Közös gyerekeink nincsenek! Azóta neki már van, én csak szeretnék a páromtól, de így sajnos lehetetlen. A hitel a fő probléma. Így jó minden ahogy van a lakással, ő fizeti, ő lakik benne. De a hitel közös! Nem formalitás névváltozásra van szükségem, hanem arra hogy ne legyen házastársam! Egyébként is 5. éve külön élünk! Ezt kell megoldanom!
Imma,vagy más segítő!
Egyszer (2x) már feltettem a kérdésemet,de nem kaptam rá választ,így megismételném:
Ha olyan az esetünk,mmint kkkkkk-é,de mi el szeretnénk adni a házunkat,akkor hogy kell osztozni. Annyit se ér a házunk,mint amennyiért vettük,nem ám amit kifizettünk érte.Majd 2xanyit fizettünk,mint amennyibe került.
18m-ér vettük,29m-t fizettünk összesen,amiből a feleségem szülei attak végtörlesztéshez 10M-ót.Most 13-14m-ót ér. Ha kapnánk 14 M-ót,abból kit mi illet?Válaszukat előre is köszönöm!
Elnézést,hogy már többször megkérdeztem,de mind a 2 alkalommal válasz nélkül maradtam,mert " hátradobott" a gép.Immaculata eltűnt a segítők közül?
Nekem is van kérdésem. Válunk ugye. Feleségem 3 hónapja elköltözött a 1,5 éves kislányommal.
Én szépen kérem a kislányt mikor ráérek. Ő gonoszkodik, hol odaadja, hol nem. Ha odaadja direkt olyan időket szab meg, hogy azzal keresztbe tegyen.
Balhézni nem akarok. Tegnap előtt volt a békéltető. Béke nem lesz.
A gyerekelhelyezésről döntve nincs még.
Mik a lehetőségeim? Mit érdemes tenni? Félek ha elhozom és nem viszem vissza a megbeszélt időre akkor legközelebb oda sem adja, vagy rám hívja a rendőröket, bármi kitelik tőle.
Elméletileg nálam is lehetne a gyerek.... ugyan úgy a szülője vagyok... ugyan annyi jogom van látni, szeretni, gondozni.
Faramuci helyzet. Milyen taktikát ajánlotok???
Tamyka!
A férjezett neved egyébként is "leadhatod" válni sem kell.
Ha váltok és megegyeztetek a vagyonban és gyerek elhelyezésben akkor ripsz ropsz elválasztanak titeket...
ObudaFan
A gyermektartásdíj már meg van állapítva mert azt lehetett válás nélkül is megoldani.
Tulajdonilap kikérése az körübelül mennyibe fog kerülni?Gyakorlatilag a férjem és én ajándék jogcímen jutotunk a házhoz mert édesapám ajándékozta szóval elég bonyolult lesz minden ,mert ahogy én érdeklődtem édesapám már visszaperelni sem tudja a férjem részét mert eltelt azóta 5 év.
Tartok attól hogy a bíróság megint úgy fog dönteni hogy még véletlenül se jöjjek ki jól az ügyből.Első tárgyaláson(gyermek elhelyezésnél)még simán ment minden.Második tárgyalásnál (tartásdíj emelésnél)viszont nem vette figyelembe hogy nekem a gyermekek után járó ellátásból kell fizetem a hitelt és gyakorlatilag semmi pénzem nem marad így hát csekély összeggel emelte meg a tartásdíjat azzal a válasszal,hogy a férjem megélhetése se kerüljön veszélybe pedig a mi megélhetésünk van veszélyben.
két évig tartó válóper után tavaly kimondták a válást párom és köztem.Vagyonmegosztás nem történt, mivel férjemmel nem lehet egyezkedni,mindent magának akar.több vendéglátó egység, jól termő több hektáros gyümölcsös ,közös tulajdonú családi ház és rengeteg föld képezi a házasság alatt szerzett vagyonunkat.Mivel állandóan zaklatott minket,a bíróság döntött arról,hogy a vagyonmegosztásig a ház kizárólagos használói vagyunk a a gyerekekkel.A ház fele kivételével minden házasság alatt szerzett vagyon a nevén van,azóta is ő használja.Dolgozom,nettó 100.000 ft bérem van, + a tőle kapott gyermektartás amit a bíróság két tartósan beteg gyermekünkre tekintettel megítélt,és a családi pótlék.Mivel a vagyon jelentős, a per elindításához szükséges illetéket nem tudom letenni, mivel megtakarított pénzzel nem rendelkezem, ő az elköltözésekor 25 millió ft.-ot vitt magával.Milyen lehetőségem van,hogy a pert eltudjam inditani?Neki nem fontos, ő ezért fizetni nem akar,állandóan azt hajtogatja, hogy ha a gyerekek felnőnek, kiszór bennünket a házból.Ha illetékfeljegyzési jogot kaphatnák, a vagyonmegosztás költségét teljesen egyedül kell viselnem, vagy neki is hozzá kell járulnia a költségekhez.Ha a per végén pl.csak a házat itélnék nekem, és pénzt nem kapnák, milyen lehetőség van,ha a birósági illetéket akkor sem tudom kifizetni?Mivel minden vagyonáról pontosan nem tudni mivel a házasság alatt is manipulálta a szerzéseket,kell-e neki is nyilatkozni a bíróságon a vagyonáról?Rendelhet-e el a bíráság vagyonvizsgálatot ellene?Ő a válás alatt is azt bizonygatta a bíróságnak, hogy napi megélhetési gondjai vannak, ezalatt külföldre jár wellnesekre új barátnőjével, szórja a pénzt,egyebek.az elköltözése utáni vásárolt dolgokat barátjai nevére vette, hogy ne tudják megosztani.Mit tehetnék?szeretném a vagyonpert elinditani, de anyagilag nem tudom most finanszirozni.
Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném megtudni, hogy ha el akarok válni, akkor elegendő-e a keresetlevél benyújtása és abban nyilatkozni hogy megosztottuk a vagyonunkat?
Nálunk az a helyzet, hogy 2004-ben összeházasodtunk, majd 2008-ban elköltöztem...nem részletezném...
Vettünk 1 közös lakást, amin hitel van a mai napig. A férjem lakik a lakásban "az új" családjával. 1/2 tulajdoni hányadban leszünk tulajdonosok, ha a hitel letelik, de nem tudom hogy hogy lehet ezt megoldani, mert
Ez hogyan kivitelezhető?
Nekem 1 dolog van, ami fontos-jelen esetben hogy a férjezett nevem eltűnjön a személyimből!
Köszönöm a segítséget!
Tisztelt ObudaFan!
Köszönöm a válaszát! A hitelből egy autót vett a saját nevére amit elloptak később. Ebből ugye se pénz, se autó nincs. A többi, kb 500000.- ft ami megmaradt a hitelösszegből. Ebben az esetben mi a helyzet??
golden79
Magához a bontáshoz a házassági anyakönyvi kivonat, és ha vannak gyerekek, az ő születési anykönyvi kivonatuk. HA van gyermektartásdíj-igény, akkor jövedelemigazolás.
A vagyonmegosztáshoz vagyonmérleget és vagyonleltárt kell készíteni, az ingatlanokról tulajdoni lapot kell csatolni.
vimona1
Nem követelheted a házassági együttélés kezdete előtt szerzett vagyonát. Ha meg ő követeli a hitel felét, akkor azt kell igazolnia, hogy ezt közösen éltétek fel.
kkkkkkkk
Tartalmilag nem az a helyzet, hogy az ő különvagyona maradna meg. Van egy közös ingatlanotok, meg van felé egy tartozásod. HA a kettő eredője éppen annyi, mint amennyi az ő különvagyona volt, akkor ez egy véletlen.
Ha vita van, a bíróság szakértőt rendel ki. (Nem lesz olcsó.)
Kedves Óbuda Fan!
Köszönöm a választ. Még egy kérdés, bocs, ha értetlen vagyok.
"ha tehát ő váltja magához a te részedet, akkor a lakás jelenlegi értéke felének a 3.2 M Ft-tal csökkentett részét fizeti meg neked"
Akkor ha jól értem, ha a lakás jelenlegi értéke megegyezik a férjem különvagyonával (6,4/2-3,2=0), akkor nekem nem jár semmi, és ebben az esetben igaz amit mondtak nekem, hogy a veszteség (amivel többet fizettünk be, mint amennyi a lakás vételára volt, 9,6-6,6=3m Ft) csak a különvagyont érinti, az ő különvagyona egy az egyben megmarad. A lakás jelenlegi értékét hogy lehet hivatalosan meghatározni?
kkk
Imma,vagy más segítő!
Egyszer már feltettem a kérdésemet,de nem kaptam rá választ,így megismételném:
Ha olyan az esetünk,mmint kkkkkk-é,de mi el szeretnénk adni a házunkat,akkor hogy kell osztozni. Annyit se ér a házunk,mint amennyiért vettük,nem ám amit kifizettünk érte.Majd 2xanyit fizettünk,mint amennyibe került.
18m-ér vettük,29m-t fizettünk összesen,amiből a feleségem szülei attak végtörlesztéshez 10M-ót.Most 13-14m-ót ér. Ha kapnánk 14 M-ót,abból kit mi illet?Válaszukat előre is köszönöm!
Végül is igen,azt szeretném hogy miután elindult a válás és vagyonmegosztás a hitelt is vegye figyelembe majd a Bíróság mert a gyermek elhelyezésnél sajnos hiába volt beleírva a kereset levélbe hogy a 3 kiskorú gyermekemre csak a gyermekek után járó ellátást kapom és abból fizetem a hitelt egyedül pedig neki van jövedelme is.A tartásdíjat nagy nehezen fizeti még végrehajtói irodán keresztűl is
Hogy lehet ezt a fizetési meghagyás pert elindítani mert tudom ő nem menne bele abba hogy fizesse a felét a hitelnek inkább elkerül engem
„A közös hitelünket egyedül én fizetem hogy lehet ezt megoldnai ha ő nem hajlandó az együtt működésre?”
Ha fizeted, akkor meg van oldva.
De ha azt akarod kérdezni, akkor követelheted a felét annak, amit egyedül fizetsz. Ha önként nem megy, akkor fizetési meghagyás, per.
Nekem jelenleg is az a bejelentett lakcímem. De amikor felbontották a szeződést én azonnal bementem kérdeztem mit tehetnék azt mondták ha nincs több millióm akkor semmit sem. Ehhez képest most meg azt mondják, hogy vigyek egy papírt amivel igazolom, hogy a férjem nincs meg, ezt meg is kaptam ma a bíróságtól, és ha ez meg van, akkor úja tárgyalják velem a hitel lehetőségét... Én azért nem tudtam addig semmiről sem, mert elvette a férjem a kulcsom, és semmilyen levelet sem adott át... Most meg szeretném helyre hozni a dolgokat...
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Válásom, októberben volt két éve hogy tart. A férjem , közös gyermekünk felügyeleti jogát szerette volna mindenáron.. ez persze nem sikerül az ő ügyében sikerült megegyeznünk. Viszont összeköltözésünk előtt egy héttel kb hitelt vett fel ami házasságkötésünk előtt 7 hónappal történt. A hitelt nem fizeti már egy pár éve és most a fennálló tartozásnak a felét követeli tőlem. Amig ennek nincs pont a végén, addig nincs gyermekelhelyezés sem persze. Követelheti rajtam ezt az összeget mivel házasságot kötöttünk? Ha igen akkor én is követelhetem tőle a hazásságkötés előtt szerzett vagyonát, bt, kft részesedését? Vagy bármit ami volt neki azelőtt?
Tisztelt szakértők!
Válás és vagyonmegosztásnál milyen dokumentumokra van szükség? A közös hitelünket egyedül én fizetem hogy lehet ezt megoldnai ha ő nem hajlandó az együtt működésre?
Én bebizonyítom majd, de ettől függetlenül elég gáz most ekkora összeget leperkálni úgy, hogy -335.000 van a kártyámon. Van egy motorom ami rossz, szét van szedve, egy autóm amit nem adhatok el, mert kell a munkába járáshoz egy betegség miatt, valamint édesanyámék házából 1/4 van a nevemen..... Az illeték feljegyzés meg valószínűleg bukik, mert 150.000 a nettó keresetem, ami ugye elmegy főleg így, hogy ügyvédet is fizetni kell.
Cumis helyzet....
xxxxxxxx
„1, Ha kéri a vagyonmegosztást neki benne van a 30 000 ft-ban? Miért is tenné? Minden a nevén van. Velem viszont jól elbánik.”
Neki sincs benne.
„2, Mit tehetek? Kérem - fizetek- és egy csomó pénzemben benne van? (szakértő, stb díjak) Mondta is a férjem vagy elfogadom amit ajánl vagy fizessek? Mindenhogy veszítek.”
HA nem tudod megelőlegezni, költségmentességet kérhetsz.
„2. Írták itt már neked, hogy a per végén a bíróság a felmerült költségeket megoszthatja. (Bizonyítsd be, hogy amit követelsz az téged valóban megillet.)”
Meg is fogja osztani.
2. Írták itt már neked, hogy a per végén a bíróság a felmerült költségeket megoszthatja. (Bizonyítsd be, hogy amit követelsz az téged valóban megillet.)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02