Válás, vagyonmegosztás

monalisa1 # 2008.03.08. 20:20

Visszatérve a lényegre: szerintem ne hagyja, hogy az előzetesen megállapodott 3,5 M Ft-nál kevesebbet kapjon., ha kell ő is fogadjon ügyvédet. Ha nincs rá pénze akkor akár a bíróságot is kérheti, hogy rendeljen ki mellé hivatalból egyet. (Igaz sokat nem ér, de a semminél azért több.)

És a legkövetkezőbb tárgyaláson a maga részére kérjen a bíróságtól költségmentességet., ez majd a vagyoni osztozkodáskor fog hasznos lenni számár, de a kérelem megadását már most kell a bíróság elé terjeszteni. (A bíróság heti "panasznapján" lehet kérni a formanyomtatványt, és ott segitenek is kötölteni, a szükséges jövedelmi stb. igazolásokat mielőbb szerezze be hozzá.)

honeyka78 # 2008.03.08. 20:25

Monalisa! bocsi nem vettem észre mikor írtál, örülök, hogy tisztáztuk :)

az ex-nek már van új párja, mint írtam több, mint egy éve, mostmár foglalkozhatna azzal igazán :)

a gyerekek miatt maradt pont a közelben, hogy ne sérüljenek, hogy bármikor láthatják egymást stb. persze több hónap eltelt és a gyerek nem jött fel az apjához :(

monalisa1 # 2008.03.08. 20:25

Tudod, és igazán mentségként, de itt a fórumon az ember van amikor "szinkronban" több topicba is ír közel egyidejüleg, és hát elsikkadhat valami fontos, valami lényegi.

Akkor üdvözlet az apának, és ha hadja, hogy a volt felesége az "ingét-gatyáját" is elszedje tőle.

monalisa1 # 2008.03.08. 20:27

"Persze" hogy nem ment fel az apjához: mást se hallhat otthon az anyától mint az apa folytatólagos szapulását stb. Ekként pedig egy gyermek könnyen befolyásolható...

honeyka78 # 2008.03.08. 20:28

az a baj, hogy már aláírta az adásvételi szerződés módosítását, és várja mikor jön már az idézés, ez volt még novemberben, ex állítja beadta szüneteltetés után, de még mindig semmi, szerinted turpisság van a dologban? vagy mér nem jön értesítő?
lehet egyáltalán a bíróságon érdeklődni, hogy áll az ügy? hogy bedta-e e egyáltalán?

monalisa1 # 2008.03.08. 21:07

Saját ügyben, az ügyiratszám pontos megadásával, nincs akadálya annak, hogy a bíróságnál betekinthessen az aktákba - kérésre akár fénymásolat is készül egyik-másik oldalról: 100 Ft/oldal díjtétel megfizetése ellenében.

Ha semmi másra, arra mindenképpen jó lesz a szemlézés, hogy megbizonyosodjon: konkrétan hogyan is áll az ügy.

A héten feltétlen kerítsen rá sort.

Mint írod: már aláírta a 2 M Ft elfogadását (...), de azt az egyezséget előbb a bíróságnak a következő tárgyaláson külön végzéssel jóvá kell hagynia, addig "a" levegőben lóg az egész.

Alább írtad azt is, hogy az ex ügyvéddel jelent meg és onnantól "semmit" sem ismert el (...), nos ha felrúgja az egymásközti megállapodást, akkor a férj is mondhatja: pardon, részéről is vissza az egész - a továbbiakban ismét a 3,5 M Ft-ot követeli.

Ismét mondom: kérjen kirendelt ügyvédet maga mellé, pénzébe elvileg nem kerül...

honeyka78 # 2008.03.08. 21:18

és ha megcsinálja ezeket amiket írtál, mi várható még? ex nem fog még jobban bedühödni? úgyis kérdezhettem volna, hogy látsz esélyt arra, hogy megkapja a szóban forgó másfél milliót?

monalisa1 # 2008.03.08. 21:46

Egy polgári szóra: előszőr 3,5 M Ft-ró volt szó, aztán lett 2 M Ft, most meg már csak másfél millka?...

Tudod mit, vigye perre a vagyonmegosztási vitájukat, és miközben megkérte - és kapta - a kirendelt ügyvédet és a költségmentességet, a vagyonmegosztási perben veszteni valója az asszonynak lesz!...

Igaz a férj 1-2 évnél előbb pénzt nem fog látni, de a türelem szép summát fial - figyelmen kívül hagyva az időközbeni inflálódást...

Mond, mi a csudától van úgy berezelve a férj az asszonnyal szemben? Ezek szerint náluk a házasságban "a" nadrágot a feleség viselte?

honeyka78 # 2008.03.08. 21:56

ja amúgy az apuka is üdvözöl, csak elfelejtettem :)

nagyon jól látod a nadrág kérdését :)

sztem már fáradt vagy te is, mer elértetted :)
a 3 és félből úgy lett 2 millió, hogy asszonyka kérte az elmúlt 3 év gyerektartását, ami kb annyi és az levonódott és ennyi lett...csak tudod mi a röhej? a szóban forgó 3 évben apuka még otthon lakott és fizetett mindent, igen mindent! (mert exe pénze szépen gyűlt a számláján ) ....na most ilyenkor mivan?

monalisa1 # 2008.03.08. 22:18

Gyermektartásdíj-elmaradás legfeljebb 6 hónapra visszamenőleg követelhető - már amennyiben igazolható a kötelezett fizetési késedelembe esése -, az azon túli követelésre keresztet vethet az anyuka...

Fontos, hogy SOHA ne a kezébe fizesse a pénzt hanem a nej külön vezetett bankszámlájára utaltassa, esetleg postán adja fel havonta. A szó elszál, a papír megmarad...

Bocs, de nagy marha a barátod, hogy hagyta magát éveken keresztül anyagilag kizsigerelni - miközben a feleség saját számláján szépen gyűlt a pénz...

A megcsalatásáról már nem is teszek említést., papucsférj!...

honeyka78 # 2008.03.08. 22:25

akkor azt mondod nem követelheti az elmúlt 3 évi tartásdíjat? a keresetben még az van, hogy tartozása nem áll fenn, aztán megveszett és kérte, de mondom együtt laktak!

mindig van nyoma, arra ügyelt, hogy nehogy pattogjon!

na jó mára ennyi, át kell rágni a hallottakat! ha lesz kérdés, jöhetünk még? :) Jó éjszakát!

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! :)

monalisa1 # 2008.03.08. 22:55

Persze, itt leszek, és jogász is bizonyára majd konkrétabb segítőként.

ObudaFan # 2008.03.09. 10:02

6 hónapnál régebbre akkor lehet gyermektartásdíjíat követelni, ha a jogosult bizonyítani tudja, hogy mulasztás nem terheli abban , hogy korábban nem érvényesítette az igényét.

elvira62 # 2008.03.09. 14:54

SEGÍTSÉG!!!
Vagyonmegosztási van, volt élettársammal. Neki holtig tartó haszonélvezeti joga volt, én '6' tulajdonos vagyok. Az ingatlant jelzálog terheli, amelyet 03.27.-ig vagy a lehető legrövidebb időn belül ki kellene váltani. A perfeljegyzés miatt azonban lehetetlne. A per már a vége felé jár, egyezséget kell beadni, de élettársam miatt ez valószínüleg elég hosszadalmas lesz. Közben a kamatok meg nőnek.Hogyan lehetne a perfeljegyzést töröltetni, hogy a jelzálogot kitudjam váltani mielőtt árvereznek és egy fillér sem marad?

Üdvözlettel: elvira62

mail: elvira62@vipmail.hu

elvira62 # 2008.03.09. 14:56

SEGITSÉGHEZ!!!
Élettársam lemondott a haszonélvezeti jogáról,az illeték hivataltól már van papír, de földhivatalilag még a perfeljegyzés miatt nincs törölve, én 1/1 tulajdonos vagyok.

Mail: elvira62@vipmail.hu

monalisa1 # 2008.03.09. 20:24

Mivel az élettársad kérésére rendelte el a bíróság a perfeljegyzést, így azt neki kell visszavonnia a bíróságon.

Addig is amíg a bíróság intézkedik a földhivatal felé, az élettársadnak kell kérnie a végrehajtónál az árverezés elhalasztását - lévén kilátás van köztetek az egyezségre és ott remélve részben-egészben megtérül a követelése.

Két gyors levél, egy a bíróságnak egy a végrehajtónak - mindkettő ajánlott-tértivevényesként -, ezzel egyidejüleg a végrehajtót személyesen is felkeresse fel haladéktalanul.

ObudaFan # 2008.03.10. 16:56

Egyelőre nincs végrehajtónál az ügy, és ha végrehajtónál is lenne, akkor is elsősorban a bankkal kellene megegyezni ezügyben.

pegazus3 # 2008.03.14. 15:51

Kedves Jogászok!

Két éve közös megegyezéssel elváltunk,de maradt egy nyaraló,ami közös maradt.Az exem meg szeretné tartani,de nem tud kifizetni,én azonban pénzt szeretnék belőle,nagyobb lakásra.Milyen esélyem van,ha pert indítok ellene vagyonmegosztási ügyben? Ja,és az ő részéről fedezet van rajta ,ami a részét ki is teszi.Kérdésem,hogy érdemes-e nekifogni?Értéke 10-12 millió körül van összesen.
Köszönettel :Pegazus

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.14. 17:24

Ja,és az ő részéről fedezet van rajta
Ez mit jelent?

pegazus3 # 2008.03.14. 18:07

Egy vállalkozás fedezeteként szolgál áru biztosítására olyan jelzálogféle bejegyzés.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.14. 19:34

Jelzálog terheli? Akkor azt mondd.
A bíróság bármely tulajdonostárs kérésére megszünteti a közös tulajdont, de ez ebben az esetben nem túlik túl jó ötletnek. Hogy úgy mondjam, az idő nem a legalkalmasabb.
Ugyanis nagyon valószínű, hogy természetben nem lehet megosztani - egy ilyen nyaraló ugyanis kicsi. Egyikőtök sem tudja magához váltani a másik részét - hiszen ő el van adósodva, te meg nem erre akarod költeni a pénzt, ha van egyáltalán.
Így maradna a kénszerértékesítés - amivel mind a ketten rosszul jártok.

pegazus3 # 2008.03.14. 21:24

Kedves KBS!

Ez a jelzálog az ő saját vállalkozásának a terméke,és van saját háza amire átterheltetheti.Ha birósághoz fordulok vagyonmegosztási perben,nem itélhetik meg,hogy tehermentesítse annak érdekében,hogy meg lehessen osztani ezt a vagyonrészt? Ha nem teszek semmit,soha nem látok egy fillért se belőle.Mit csináljak?

Köszöni: Peg.

ObudaFan # 2008.03.15. 08:16

Ha birósághoz fordulok vagyonmegosztási perben,nem itélhetik meg,hogy tehermentesítse annak érdekében,hogy meg lehessen osztani ezt a vagyonrészt?

Nem hát. A jelzálogjogosult beleegyezése nélkül aztán semmiképp.

Vikki # 2008.03.16. 15:02

Sziasztok!Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem!?A párommal elváltunk, éppen a házat adjuk el, viszont eljött a perc amikor nem értünk egyett, pedig végig mindent csendben csináltunk.Az ingatlant felezzük a bútorokat elosztottuk, ki mit kitől kapott alapon, a hitelt is kifogjuk fizetni, de a kölcsönt kapott pénzzel gond lett.Nagy fába vágtuk a fejszét és elfogyott a pénz, kölcsönkértem a rokonaimtól amit ő nagyon nem akart, de megtettem mert máshogy nem ment volna.Most vissza kellene adni, de azt mondja nem ő kérte, az én rokonaim, oldjam meg.Már az ügyvédet is keresett.Szerintetek mire számíthatok? Előre is köszi!
Vikki

monalisa1 # 2008.03.16. 15:11

A házassági vagyonközösség ideje alatt az egyik akár el is tapsolhatja a pénzt (...) attól a kár/veszteség még közös.

Azt a rokoni kölcsönt a közös cél érdekében kérted, tudott is róla, és bár ellenezte, de megadni mégis közösen kell.

Remélve az ügyvédje majd kioktatja (= tájékoztatja).