Jonapot
Egy nagy kerdesem lenne francia orszagban elo magyar par vagyunk gyerekkel 2010 ota elunk kint akik valnak magyarorszagon eskudtink es ezert ott lett beadva a valoper kozos megegyezes meg van irva viszont a parom hirtelen kukacoskodik pedig en havi 200 eurot fuzetek neki miota be van adva a valoper ebben egyeztunk meg mert itt annyi jarna neki viszont a magyar torvenyek szerint megtudta hogy tobb jarna neki kerdesem az mivel mindd ketten franciaba elunk es o valas utan is itt akkar elni viszont mind kettonknek van magyar lakcime a gyermek tartast illetoen melyik orszag torvenye vonatkozik rank
Elore is koszonom valaszukat
Válás, vagyonmegosztás
Úgy az a 11 százalék nem nagyon fog stimmelni.
Az ítéletben nincs szó kamatról... már többször is elolvastam :(
Ennek ellenére végig 11% kamatot ír a végrehajtó.
Kapsz hiánypótlást, de azzal persze megy az idő.
Ha alkalmatlan gondolom alkalmassá tetetik általam, igaz?
De.
Elvileg. De nem ezt kérdezte.
Elvileg azért 30 napon belül foglalkoznia kell a keresettel a bíróságnak és ha tárgyalásra alkalmas, 4 hónapon belülre tűzni.
Nincs neki olyan. (Juj, mindjárt megint jön Lipták Katalin, és összeszid, hogy durva és kíméletlen vagyok.)
Jó napot! Beadtam a válókeresetet,mennyi az idèzès maximális időtartama?
Köszönöm szépen. :)
Egyezséget nem fog a bíró felülbírálni.
Mi az hogy nem tudja igazolni?
Adót csal ezerrel?! vagy miért ne tudná?
Szép napot!
A következő kérdésem lenne:
Házasság felbontása iránti perben, a felek egyhangúan nyilatkoznak a lakáshasználatot illetően, mindketten közös lakáshasználati jog megállapítását kérik. Az ingatlant házasságkötést követően vásárolták hitelből. A hitelt a férj fizeti, ezt továbbra is (válás után is) így szeretnék.
A bíró az elmúlt 1 évre vonatkozóan keresetigazolás becsatolását kérte a felektől. Probléma: a férj jelenleg külföldön él és bár jól keres, igazolni nem nagyon tudja keresetét. A feleség nagyobb jövedelmet tud hivatalosan igazolni.
Kérdés:
Ilyenkor ez jelenthet problémát a felek által kért közös lakáshasználat megállapítását illetően, vagy a hitel hátralévő részleteinek fizetését illetően? Mondhatja a bíró, hogy fizesse a feleség a hitelt, mert neki van igazolható jövedelme, annak ellenére, hogy a felek nem ezt kérik?
Nagyon köszönöm a válaszokat. :)
2-3 tárgyalás után azért csak felbontják a házasságot.
Ėrtem. Ès ha soha nem jön el? Meddig hùzodhat? Van egy vèghatár?
nagyhajuandi
Ha nincs gyerek és mindketten az első tárgyaláson kinyilvánítjátok, hogy válni szeretnétek és megegyeztek a lakáshasználatban és a házastársi tartásban, vagy abban, hogy ilyet senki nem kér a másiktól, akkor első tárgyaláson váltok. Az új Ptk. szerint mindegy, mióta éltek külön. Ha a férjed nem jön el, akkor el fog húzódni az ügy.
Ės mik az esèlyeim ha a fèrjem nem jön el a válóperre?
Vagyon akár lehet is... hisz érvényes házasság áll(t) fenn.
Ami alapban fele-fele a nem különvagyonra nézve.
Ès ha közös megegyezèssel valunk, ès nincs gyerek? De ugye vagyon sincs mivel meg lakcimem se volt.
Viszont fordítva: ennek hiányában meg se nyílik a bizonyítás lehetősége. Már ha a közös megegyezéses bontás egyik alesetéről beszélünk.
Önmagában ez nem, ehhez még kell egyéb bizonyíték is.
Miért, különéltetek?
Tisztelt Ügyvèd úr!
Ha beadtam a válást, de hãzasságom alatt vègig lakcim nèlküli volttam. Lakcìmkártyámon területi lakcìm található. Akkor ez igazolja a 3 èves különèlèst?
Andrea
Az ítéletben van szó kamatról? Mekkoráról?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02