Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni, hogy most 1.0-ban kicsit tisztábban lássak, utána úgyis felkeresek egy válóperes ügyvédet.
15 év után vége a házasságomnak, és a válás okán érdeklődnék, hogy a vagyonmegosztás a következő esetben hogy fog történni?
- 1 db közös családiház:
- CSOK támogatás rávéve (vissza kell fizetnünk tudom, ~ 4M Ft)
- Férjem felvett egy hollandiai hitelt hozzá (holland bejelentett munkája van, kb 18M Ft értékben, szabadfelhasználású - ház eladást követően visszafizetnénk és úgy osztoznánk, gondolom)
- Felvettem egy jelzálóghitelt rá 22M Ft értékben (hogy állampapírt vegyünk belőle, '25 júniusáig nem kéne megbontani, mert bukjuk a kamatot,,,,,röhej)
- Felvettem egy 7M Ft értékű szabadfelhasználású hitelt (amiből kb a fele lett visszafizetve - teljesen a házra lett fordítva)
Emellett van:
2 db gyerek
Nekem kb br 850 Ft fizetés
Neki kb br 1,5 -2 M Ft hollandiai fizetés
Neki van még egy hollandiai lakása (még házasság előtt vette, de már akkor együtt voltunk - azon is van valamennyi hitel, nem tudom pontosan)
Neki van egyéb befektetése, tőzsdei részvényei (passz, több M ft értékben)
- > én igényt nyújthatok-e be az egyéb befektetéseire, esetleg a hollandiai lakásra? Indok-e, hogy én voltam a gyerekekkel otthon és tudtam vállalni kevesebb munkát miattuk?
- > igényelhetek gyermektartást így, hogy kevesebb a fizetésem az övétől, de a gyermekfelügyelet 50-50%?
Félreértés ne essék, nem akarom a férjemet anyagilag kijátszani, lehúzni, rosszat sem akarok neki!!! Annyit szeretnék, amennyi jár nekem.
Köszönöm