Nincs mit.
Apuka mibe szólhat bele?
Kedves ObudaFan!
Köszönöm a válaszod.
Brigi
Az attól függ, milyenek a gyermekek szükségletei, és mennyi a férjed, illetve az anya jövedelme.
Kedves _Wasp_!
Köszönöm a válaszod. Egyre jobban úgy érezzük a férjemmel, hogy nem megyünk bele a dologba.
Viszont azt még szeretném megkérdezni, hogy hány százalékal lehet a gyerektartást csökkenteni? Jelen pillanatban a férjem fizetése 40 %-át vonják a 2 gyerek után.
Köszönöm a választ
Brigi
Az meg pláne nem akadálya.
Nem házastársak, csak együtt élnek...
„Akkor meg hogyan is tilthatná el a bíróság, amikor közös lakásban közös az étkezés, valamint naponta számtalanszor az egymás mellett való elmenetel stb., stb.”
Egyébként ez még nem lenne akadálya a szülői felügyeleti jog megszüntetésének.
ObudaFan
Az élettárs a Ster előző házasságából származó 9 éves kislányát molesztálta, ha jól emlékszek nem rendszereséggel, és azóta ismét már nem. Ezt szégyelte Ster ezen topicban is publikálni...
Ugyanakkor a kislány nagyon szereti a nevelőapját és ragaszkodik hozzá - Ster elmondása szerint.
Közben van nekik egy másfél éves közös gyermekük is.
Ha az édesapa megy látogatni a közös gyermeket, óhatatlan hogy a nevelt lányával is ne találkozzon.
Szerintem Ster dolga "résen lenni", aztán idővel minden elcsitul majd.
De egyenlőre még együtt élnek (...), legalább is a férfi tutommal még nem költözött el.
Akkor meg hogyan is tilthatná el a bíróság, amikor közös lakásban közös az étkezés, valamint naponta számtalanszor az egymás mellett való elmenetel stb., stb.
Ster
Én az okot a másik topicból tudom - átbeszélgettük -, azonban nem az a megoldás, hogy a nevelőapa eltiltatik., amúgy sem valósítható meg mivel a másfél éves közös gyermekhez rendszeresen mehet látogatni, hanem tessék leülni a pároddal és átbeszélgetni a történteket. És ha kell ismét és ismét, mármint hogy értse is a szót. Ő megbotlott (...), okuljon, ezzel együtt adni kell neki lehetőséget a bizonyításra: soha többé! Mert hát a nagyobbik gyermek közben meg imádja...
És írtam: próbáld levenni a témát a napirendről, ezzel együtt legyen nyítva szemed, füled.
Minimálisat olyan indokkal, hogy a gyermek még nincs 3 éves. Minden más indok kellő indok lehet vagy arra, hogy az apa szülői felügyeleti jogát megszüntesse a bíróság - és akkor kapcsolattartás sincs - vagy csak arra elég, hogy a kapcsolattartás során ne vihesse el a gyermeket, hanem az egy meghatározott helyen történhessen.
Milyen indokkal?
nem értem.
Ha indokolt, akkor az igazság megteszi. Ha az igazság nem elég, akkor vélhetően nem indokolt.
Meghát nem is igen kellene a bíróság előtt hazudni. (bár kishazánkban nagy hagyománya van a hamistanúzásnak, de ettől még nem lesz helyes a dolog)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Úgy kellett volna inkább kérdeznem, hogy milyen feltételek mellett lehet ezt az intézkedést kérni?
Megfordítottam a kérdést...
Márpedig, ha nem fejti ki, hogy miért szeretné az apa láthatási jogát "minimálisra" csökkentetni, akkor kérdésére válaszolni érdemben nem lehet.
Gyors választ várnék....
Milyen indokkal lehet kérni a bíróságtól, hogy az apa minimális láthatási jogot kapjon?
Nem fejteném most ki itt a miértet, de nem szívderítő a történet....
csak a jogi részéről:
ha belementek a dologba, és később meggondolja magát bármelyikőtök, akkor a név marad, de fizetnetek kell.
A fizetési kötelezettségeteket semmilyen ilyesféle megállapodás nem érintheti.
Amíg nem kérik a fizetést számon rajtatok, addig jó, ha viszont mégiscsak kellene nekik a pénzetek, akkor WC papírnak lehetne csak használni a megállapodást.
Tehát ez egy olyan papír lenne, ami irányotokba semmiféle garanciát nem jelent a jövőre nézve.
Másrészt ti nem az exfeleségnek és a férjének tartoztok a tartással, így nem is ők azok, akik lemondhatnak róla. A tartásról való lemondáshoz egyébként is a gyámhatóság hozzájárulása kellene
(korrekció: így is érvénytelen lenne)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Kedves Kalamalyka!
Nem arról van szó,hogy lemond a gyerekeiről. Ez esze ágában sincs, csak amit mi gyerektartásként fizetünk, az nekik csepp a tengerben, viszont a mi megélhetésünkhöz viszont szükséges lenne.
Kedves Brigitta!
Én valóban, csak mint laikus.........
Úgy látom értelmes, normális, gyermekeiket szerető emberek vagytok.....
A legfontosabb egy apának a saját gyermek/gyermekei. miért is mondana le rólluk, hogy más vezetésknevét viseljék??????? Ez sokkal roszabb még annál is, mint ha nem menne értük láthatáskor........ hiszen az ő gyermekei?????
Kedves _Wasp_!
Neked is köszönöm a választ!
Csak névváltoztatásról lenne szó, örökbefogadásról nem.
Azért,hogy átkerüljenek az új férj vezetéknevére, ezért cserébe lemondanak a gyerektartásról.
Tehát ekkor ez nem lehetséges, csak bírósági határozattal?
Kedves Monalisa1!
köszönöm a válaszod. Azt ugyan nem írtam az első hozzászólésomban, de már nekünk is van egy közös gyermekünk (tervezünk mégegyet) és közben a volt feleségnek is születtet egy fia az új férjtől.
Ha bírósághoz fordulnak, akkor csak a férjem jövedelmét nézik? Vagy esetleg megkérdezik,hogy az én jövedelmem mennyi és hogyan élünk meg?
Ha jól értem a soraidat, akkor ez csak akkor lehetséges, ha a férjem a bíróság előtt lemondd a gyerekeiről? Egyébként nem?
Mert nem erről lenne szó, csak arról,hogy nem fizet gyerektartást, de a kapcsolattartás ugyanúgy megmaradna.
A volt feleség eljárása teljesen jogellenes. Jelezni lehet a megfelelő fórumon, más kérdés, hogy sok eredményt nem lehet ettől várni.
A jogokat és a kötelezettségeket a név megváltozása semmilyen formában nem érinti. Olyan variáció meg egyébként nem lenne, hogy a jogok megmaradnak, és a kötelezettségek eltűnnek.
(Ha (és amíg) az egymás között levő megállapodást mindkét fél betartja, semmi probléma. Ha viszont vita lesz, akkor gondok is lesznek. Hogy milyen természetű gondok, az attól függenek, hogy mit értettetek a "nevére vételen".)
A gyermektartást egyébként a bírói döntés határozza meg. Ha az új férj hozzá akar járulni a gyermekek tartásához azt megteheti, ha viszont kevesli a tartásdíjat, akkor azt bírósággal kellene megemeltetni.
Amúgy miről lenne szó pontosan?
Örökbefogadásról? Névváltoztatásról?
_Wasp_
és felesleges megoldása
Ha az ex esetleg kevesli a jelenlegi t.díjat, forduljon kérelemmel a bírósághoz - aztán majd kivizsgálják...
Ugyanakkor mivel ti is összeházasodtatok már, vélhetően előbb-utóbb lesz közös gyermeketek, és ha igen, akkor meg a férjed kérheti a bíróságtól a lányoknak eddig fizetett t.díj mérséklését, mivel a körülmények időközbeni lényeges megváltozása = egy gyermekkel többről kell gondoskodnia. Ha esetleg - és ne adj isten - megszünne a munkahelye stb., akkor is kérheti a t.díj mérséklését, de amíg a bíróság másként nem dönt, addig mindenképen fizetni kell legalább a mindenkorra meghatározott havi minimum összeget.
A férjed szerintem soha nem fog lemondani a gyerekeiről, tehát az új férj ilyesféle "kivánsága" badarság. És a bíróság sem egyezne bele! (Azért a gyámhivatalban személyesen járj utána a dolgonak.)
Az hogy sokba kerülnek a gyerekek, nos lehet, meg helyes is, de szerintem a volt feleség nem tudja mi mindenre költse/szórja a pénzt, a jelen fene nagy jómódjában.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Férjem 2004-ben vált el a feleségétől. Van 2 gyermekük, akik az anyánál lettek elhelyezve. Férjem rendszeresen utalja a gyerektartást és tartja a kapcsolatot a gyerekekkel.A volt feleség viszont semmilyen beleszólást nem enged a gyerekek életében (pl. melyik iskolába járjanak stb..) A volt feleség újra férjhez ment és mi is összeházasodtunk. A volt feleség férje nagyon jómódú, olyan dolgokat tud megadni a gyerekeknek amit mi sosem.
A férjem kapott egy telefont az új férjtől, hogy fizessen több gyerektartást, mert sokba kerülnek a gyerekek. Mondta a férjem, hogy nem tud, mert nekünk is meg kell élni.
Ekkor mondta az új férj , hogy ő szivesen eltartja őket, nem tartanak igényt a gyerektartásra, viszont a lányok kerüljenek át az ő vezetéknevére. Közokiratba foglalnák, hogy a férjem nem mondd le az apai jogairól, csak az új férj nevére kerülnek és ő tartja el őket.
Szeretném megkérdezni, hogy ez lehetséges-e? Ebben az esetben jogilag tényleg megmarad a férjem apai joga? Vagy így lemond róla jogilag?
A válaszokat nagyon köszönöm.
Brigi
Pint hasonlót akartam én is írni, ha azt várod el, hogy ne legyen hozzá köze, akkor remélem a pénze sem kell majd...
Ha az apai jogállás betöltött (a jelenlegi férjed pl teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tesz) akkor a biológiai apának gyakorlatilag nincs lehetősége az apaság bizonyítására.
Viszont a helyedben alaposan meggondolnám a dolgot. (vélem, azt fogod visszaírni: már meggondoltad)
Ha szétmentek a jelenlegi pároddal, akkor is kívánja majd a terheket viselni (a kevés jogokkal), másvalaki gyermekéért? Ha a válasz: "esetleg nem", akkor lehet, hogy a gyermek érdeke nem ez.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Kérdés
Ha vaIaki tud tanácsot adni babát várok nem vagyunk összeházasodva akitőI a gyermeket várom , apasági nyiIatkozatot sem irtunk és nem is szeretnék Ieendő párommaI szeretném feIneveIni a gyermeket majd mit tegyek és nem szeretném hogy Iegyen hozzá vaIami köze és követeIése.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02