Köszönöm mona a válaszod.
Csak sajnos az a baj, hogy apám nem akarja már eladni közösen a házat, ezért nem tudom, hogy mitévő legyek. Agyonütni azért persze nem szeretném őt, de értem a célzásod, hogy bizony elég rosszul áll a szénám sajnos... A leendő páromnak sajnos szinte semmi pénze nincs, ő is csak nyugalmat szeretne végre, mert neki sem jó a családi helyzete sajnos. Csak tudod az bosszant nagyon, hogy apám folyton panaszkodik, hogy sok a munkája a házzal kapcsolatban, alig győzi, de mégsem akarja eladni. Mivel én nem ott lakom, hanem a nagynénémnél. Ez az "öreg fát már nem lehet átültetni" szöveg megy itt, meg gondolom tart a költözködéstől is, de ez csak nekem rossz így, ő viszont éli világát egyedül a nagy házban, én meg nem tudom megalapozni a jövőmet miatta... Már bánom, hogy a hagyatéki tárgyaláson nem hoztam rögtön szóba a közjegyző előtt, hogy én meg szeretném kapni a fél ház árát, ha van rá lehetőség, tehát adjuk el a házat minél hamarabb, lehet akkor már nem itt tartana a dolog... Sajnos már többször próbáltam vele beszélni erről, de mindig indulatos lett. Mindig az lett a vége, hogy várjam ki, amíg megöröklöm tőle, ráadásul a leendő párom sem szimpatikus neki. Ja meg az, hogy ha ennyire külön lakásban akarok lakni, akkor szerezzem meg magamnak máshonnan... :-( Hát ez van sajnos.
Azért köszi még egyszer a tanácsaidat.