KBS
„Csak úgy sírsz”
Ki sírt?
Szimplán leírtam, hogy az én öröklési szerződésem alapján
a hitelezői igényeket is ki kellett elégíteni, ennyi!
KBS
„Csak úgy sírsz”
Ki sírt?
Szimplán leírtam, hogy az én öröklési szerződésem alapján
a hitelezői igényeket is ki kellett elégíteni, ennyi!
Rendben. Csak úgy sírsz, mint akinek egy vagyonba került a közjegyző tévedése.
KBS
„Nem tudom, mennyi hagyatéki hitelezői igényt elégítettél ki, de alighanem többet, mint amennyibe egy előzetes ügyvédi tanács került volna.”
Nem hinném! Valójában a nagyobb összeg (136 ezer) egy hitelkártya tartozás volt, amely kártya birtokosa (ő társkártyás volt anyukám mellett) részese volt szintén a hagyatéknak és egyértelműen jeleztük a bank felé, hogy azt ő fogja rendezni (mivel ő is termelte azt a tartozást). :-)
A másik folyószámla megszüntetése viszont kb. 1400 Ft tartozás megfizetése mellett volt lehetséges, azt fizettem ki én. Nem hinném, hogy bárki ezen összegért adott volna tanácsot. :-)
Nem tudom, mennyi hagyatéki hitelezői igényt elégítettél ki, de alighanem többet, mint amennyibe egy előzetes ügyvédi tanács került volna.
james51
Én csak laikusnak számítok itt, azonban én is szerződéses örökös voltam. Az öröklési szerződés megtámadható, de csakis perrel bontható még a másik szerződő fél életében is. És a többi törvényes örökös is csakis így tudja a szerződést megtámadni, mivel ők is ott lesznek és a hagyatéki tárgyaláson meg fogják őket kérdezni, hogy elfogadják-e a hagyatéki tárgyalás alapját képező szerződésként, ahogy én tudom.
KBS
Mint korábban is írtam, nekem szerződéses örökösként a hagyatéki hitelezők követeléseit is ki kellett fizetni a hagyatéki tárgyalás után.
A kérdésed is hülyeség. Hát persze, hogy van lehetőség. S hogy mire számíts? Valószínűleg meleg lesz, de délutánra jöhet egy futó zápor.
Üdvozlettel!
21 évvel ezelőtt Közjegyző által szerkesztett és közjegyzői levéltárban meglévő Öröklési szerződés "szerződéses örököse" lettem az elhunyt teljes ingó és ingatlan vagyona, követelései és tartozási vonatkozásában egyaránt. (azaz a a teljes"vagyonra"). Az örökhagyó elhunyt, de az említett szerződésben is megemlített hozzátartozóim is vannak. Tudomásom szerint az un. köteles rész alap esetünkben 0. Az illetékes közjegyző a hagyatéki tárgyalást kitűzte.
Kérdésem van e jogi lehetőség a az Öröklési szerződés megtámadására? Vagy mire kell, vagy lehet számítanom?
Dr József
Nem volt jelzálog. Volt az egyik számlán hitelkártya tartozás, meg egy másik számlán némi kezelési költség tartozás, más nem.
Nem lehet, hogy a jelzálogokkal terhelt ingatlant örökölted meg szerződéssel? Mert az akkor más, mint a "sima" hagyatéki teher, azt nem örökölted, de a jelzálog az nem törlődik.
ObudaFan
„van rá kúriai állásfoglalás, hogy nem felel a szerződéses örökös”
Fasza, akkor ezek szerint engem megszívatott a közjegyző?
Ott szerepelt két bank is, mint hagyatéki hitelező és mindkettőt rendezni kellett. :-O
Pedig igaz, van rá kúriai állásfoglalás, hogy nem felel a szerződéses örökös.
Kovács_Béla_Sándor
„A szerződéses örökös nem felel az örökhagyó tartozásaiért.”
Ez az, ami nem igaz szerintem. Nálunk én nem csak az ingatlant örököltem, hanem a két bank által követelt tartozást is rendezni kellett.
A szerződéses örökös nem felel az örökhagyó tartozásaiért.
Mindamellett érvénytelenség miatt az örökhagyó hitelezője nem támadhatja meg az öröklési szerződést.
Mi oka lenne rá? Hiszen az örökös így is, úgy is felel az öröklött tartozásokért is, mindegy, hogy szerződéses, vagy törvényes rangsor szerinti.
Legfeljebb ha valami egyéb gyanús - jellemzően fedezetelvonó - ügylet miatt veszélybe kerülne a tartozás fedezete vagy megfizetése.
T. Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy alakilag aggályos öröklési szerződést megtámadhat e olyan bank, ahol az elhunytnak fennálló tartozása volt?
Aha. És szerinted a földhivatal miről adta a másolatot?
A foldhivatali az cask masolat es az eredeti kell az nincs meg
Már hogyne lenne meg. A földhivatal irattárában van. Kaptatok is róla másolatot.
Megint egy kérdező, aki jobban tudja.
Nem. Az elso hiba az hogy nincs meg az eredeti szerzodes. A masodik hiba hogy az ugyved mint tanu alairasa olvashatatlan es az ugyved es az ugyvednek a felesege a tanu, kezzel van a szerzodesre rairva amit a foldhivatalnak beadtak.
Ilyesmi a hiba?
Milyen aláírás olvashatatlan? A szerződőé? Vagy a tanúké? Azt írod, hogy oda van írva a nevük. Akkor mi a probléma vele?
Miért lenne elfogadhatatlan?
Az Öröklési Szerződés-t bemutattak a kozjegyzoi idezesre de alaki hiba van rajta. Nincs meg az eredeti peldany es a tanuk alairasa hianyzik a bemutatott masolaton. Van egy masik masolat is a foldhivatalbol es azon kezzel van hozzairva a tanuk neve de az alairas olvashatatlan. A tanuk az ugyved es a felesege. Elfogadhatatlannak tartjuk mi a velemeny errol?
Helyes. Akkor viszont ő tudni fogja, amit kérdezel, és jobb is, ha tőle kérdezed, mert ő ismeri az ügy minden részletét.
Nem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |