Százalékosra nem igazán.
Gyermektartás
a gyermek 20 éves korában lehet?, érdemes százalékos gyermektartást kérni?? van rá esély??
Tisztel Szakértők.
Azzal a kérdésemmel fordulok önökhöz gyermek tartás díjat meg ítélt számomra a bíróság postai úton meg is kapom.Szeretném hogy ne postai úton érkezzen a tartásdíj ha nem bankszámlámra szeretném hogy utalják ezt szeretném kérdezni hogy tudnám ezt el intézni.Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel
egomano
- tényleg. Nagykorútól elvárható, hogy saját tartásához hozzájáruljon (igen, egyetem mellett is).
- a kiskorú tartása megelőzi a nagykorúét, úgyhogy erre hivatkozva is csökkenthető a gyerektartás (majd a bíróság megállapítja, ha nem egyeztek meg).
- hogy elfogadd-e, hát, te tudod.
A volt párom 20 éve fízet gyermektartást, a bíróság által megállapított 20% vonják a fízetéséből, ami kb 100 ezer forint. A gyemekünk nappali tagozatos államilag támogatott képzésre jár DE NEM magyar nyelven tanul. ezért félévente 180 ezer forintot kell fízetni nyelvi képzésre. Most az apa kitalálta, hogy új gyermektartás díj megállapítását kéri, mert a gyermekünk alakalom szerűen DIÁK munkát vállal egy diákszövetkezetnél. szerinte így van jövedelme és ezért nem kell ilyen mértékű gyermektartást fízetnie.12 évvel ezelőtt született neki egy másik kapcsolatból gyemeke is.Kérdésem: Tényleg hívatkozhat arra, hogy a gyerek "dolgozik" és ezért kéri a csökkentést?? Mennyibe befolyásolja a másik gyermek a gyerek tartást? a közeljővőben külföldön fog dolgozni, valószínűleg nagyobb jövedelme lesz a mostaninál és ezért akarja. Felajánlott havi 60 000 ezerforintot, elfogadjam???
Köszönöm sűrgös lenne a válasz!!
Tehát 5 hónapja váltam el, a min, összeg amit fizetnije kell, 13.000 ft ill.16,5% a fizetéséböl, mivel van még 2 gyereke és utánuk is fizet.3 hónapja nem kapok pénzt ezért végrehajtásra adtam, most feljelentett a biróságon, hogy csökkentsék, mert van uj családja egy nöje és annak van gyereke, albérletbe akarnak menni.
Semmilyen olyan információt nem írtál, ami alapján akár csak tippelni is lehetne. Mire hivatkozik?
Tanácsot szeretnék kérni!5 hónapja váltam el, az exem nem fizeti a gyerektartást 5 hónapja végrehajtás alatt van,közben a biróságon kéri a gyerektartás csökkentését a biróságon.Megkaphatja .-e a csökkentést?
most tavasszal megkérdeztem a gyermekem, miből sikerült a megélhetésed biztositanod?
amit én fizettem, az ösztöndijból(ami folyamatosam emelkedett kiváló tanulmányának köszönhetően), ha ez nem volt elég akkor hozzányúlt a félre tett pénzéhez.
és + 1.5 millió..+kollégium
a főiskola kezdetén leültünk beszélgetni a gyermekemmel,én akkor mondtam támogatom, de nem biztos hogy végig birom. Erre azt válaszolta van 1.5 millió ft-ja, mert amit eddig fizettem tartásdijat az anyja félre tette...(gyermektartásdij elvonás vagy rászorultság hiánya?)
23.800ft szociális ösztöndij tv feltétele a halmozottan hátrányos helyzet,a hátrányos helyzethez a rendszeres gyermekvédelmi támogatás szükséges (110.000 munkabér, 60.000ft tartásdij,(amit akkor is fizettem mikor nem tudtam dolgozni) +2 családipótlék)...
Tehát a gyermekeim éveken át megélhetési gondokkal küzdenek
(Mennyit és meddig kel fizetnem,hogy ez az állapot megszünjőn...)
De az eredeti kérdésemre nem kaptam választ... sajnos.
23800 Ft-ból aligha fog megélni egy hónapig.
Szállj vissza a fellegekbe, ez itt nem a te világod...
...suum cuique tribuere...
Köszönöm a lekezelést!
- 7800
16000-23800=7800. Akkor még ő tartozik neked?
mert föiskolás gyermekem 23.800 ft szociális ösztöndijat kap.Amit le kell vonni a tartásdijból
Miért lenne a gyermekenként 20% (de legalább 16 ezer forint) tartásdíj jogszabályellenes?
Ha a bíróság előtt is így adtad elő az álláspontodat, akkor nincs min csodálkozni.
Ui...az én gondolkozásom szerint hiába értek egyet, ha az jogszabály ellenes.Hiába fogadom el a biróság döntését, ha az jodszabály ellenes. Vagy ennyire hülye vagyok...tényleg?!
Tiszteletem!
Elözmény...tartásdij,150.000 ft jövedelem,30.000-30.000ft tartásdij. 2008 nagygyermek föiskola, beszéltünk. A továbbiakban ha dolgozom 20.000-ft-tal támogatom.2009 jan szóltam nincs munkám./rok.nyug.vagyok- 80.000ft a nyugdijam/ Anya végrehajtó. Per, nagy gyermekem tartásdiját kértem a szociális ösztöndij összegével csökkenteni /23.800 ft/ 20%-át azaz 16.000-ft állapitott meg a biróság, a középiskolás gyermekemnek is visszamenőleg.A védrehajtás korlátozását az adott összegre figyelmen kivűl hagyta. Fellebezés II.fok, de csak a végrehajtás miatt,tárgyalás, birói kérdés összeggel egyetért,igen, válaszoltam. vissza I.fok,tárgyalás egyezség, nincs követelés.
2013 Jan nagygyermek 30.000-40.000ft ösztöbdij, beszéltünk nem támogatom tovább. Jun diploma,anya végrehajto követelése, elmaradt 5 hónap 80.000ft
Kérdésem, perújitás, perújrafelvétel...esetleg birói múhiba miatt??
Választ köszönöm!
Rengeteg tanum van minden állitásomra, anyámnál élek, igy nem vehet mást alapul hisz pl albérletet nem fizetek, stb.
Javaslom tegyél panaszt a gyámhatóságon miszerint pasizás - barátnőzés miatt jó ideje elhanyagolja a gyereket., a nagyival örültök hogy gyakorta nálatok van és szívesen adtok neki enni stb., de azért a dolgok rendje mégsem ez. Az anyának a t.díj kell a gyerekkel való törődés, gondoskodás már nemigen. (A bejelentésről készüljön jegyzőkönyv!)
Amikor betölti a 16. életévét a gyámhatóság engedélyezheti hogy a továbbiakban nálad és/vagy a nagymamánál lakjon., előtte természetesen mindenkit behívnak meghallgatásra. (Egy ennyi idős gyerek már el tudja mondani mi is otthon a helyzet, vagyis miért akar eljönni az anyjától.) Ha a gyámhatóság engedélyezi az elköltözést, a továbbiakban az anya már nem kapja- hanem fizeti a t.díjat...
Tehát előre gondolva a dolgokat jó ha a gyámhatóságon már korábbról is van panasz, bejelentés az anyáról.
Ami az évek óta fix, változatlan összegű fizetésedet illeti, ha tényleg így van az nagyon sajnálatos hiszen a béreket évente karban kellene tartani, de aztán van az az eset is, hogy a "különbözet" külön zsebbe megy.
Külön: ha a 60e Ft/hó alapján fizeted a 25% = 15e Ft/hó t.díjat a visszamaradó pénz már nemigen sok..., készülj fel arra h a bíróság megkérdezheti miből is élsz: mármint lakhatás, rezsi, étkezés, ruházkodás stb. Szóval vigyázz mert ha a költségeid, kiadásaid felsorolása túlhaladja a 45e Ft-ot, a bíró egyből látja hogy a pénzedet illetően nem mondtál igazat!...
Ebben az esetben tuti hogy felemeli a t.díjat egy olyan összegre melyet valósnak, reálisnak tart egy 15 éves gyermek esetében.
Ha van többlet bevételed (?!) inkább önként ajánlj fel pl. 10e Ft/hó járadéki emelést, a bíróság pozitívumként értékeli, a többit nemigen fogja kutatni, az anyának muszáj lesz elfogadnia...
Mindezeket tekintsd segítő javaslatnak.
Üdv.
Hogy tisztán láss : anno mikor elment itt akarta hagyni a gyereket, rábeszélték barátnök hogy vigye mert pénz. A válásnál megállapitott összeg mindég fizetve volt van, és e felett nagyon sokminden még. a gyerek többet van nálam vagy a mamánál mint otthon mert itt eszik vagy mamánál. mert az anyja elgor minden pénzt hogy tudjon menni a pasik után. bocs a randa irásért de balkézel gépelek és ezzel körülményes. mehet a biróságra nekem 4 éve ugyanannyi a fizetésem. 60000 ezer bruttobol nem tudom mit remél. de menjen nem érdekel nekem tanuim vannak rá hogy ö milyen. csak ebben az a baj hogy a gyerek sinyli meg a dolgokat. én öt akarnám védeni, de sajnos nagyon befolyásolja az anyja.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: joga van bírósághoz fordulni és kérni a t.díj felemelését, aztán majd megvizsgálják mennyire megalapozott ez.
Mondjuk időszakonként karban kell tartani szinte minden járadéki összeget mert évente a bérek, az árak, a díjak, a szolgáltatások stb. sajnos mind emelkednek, valamint egy 15 éves gyermekkel is egyre több már a kiadás, a költség.
Írtad hogy "a csekk van meg amin fel lett neki adva a pénz" - ez derék, és minden további hónapban is fizesd a t.díjat, mint a gyermek különélő apja kötelességed.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02